Bring Your Daughter...To the Slaughter

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bring Your Daughter...To The Slaughter
Singel av Iron Maiden
Utgivning24 december 1990
InspelatBarnyard Studios, Essex, England, 1989 - 1990
GenreHeavy metal
SkivbolagEpic Records
ProducentMartin Birch
Iron Maiden-kronologi
Holy Smoke
(1989)
Bring Your Daughter...To The Slaughter
(1990)
Be Quick or Be Dead
(1992)

Bring Your Daughter...To The Slaughter är en låt och singel av den brittiska heavy metal-gruppen Iron Maiden, släppt den 24 december, 1990. Det är den andra singeln, skriven av Bruce Dickinson, efter Holy Smoke från albumet No Prayer for the Dying från 1990. Innan låten spelades in med bandet så hade Bruce Dickinson spelat in en annan version till filmen Terror på Elm Street 5 tillsammans med gitarristen Janick Gers (innan han hade gått med Iron Maiden). Låten är baserad på en dikt, "To His Coy Mistress" av Andrew Marvell (16211678).

Singeln nådde förstaplatsen på brittiska topplistan, vilket är ovanligt för en låt med brutalistisk text. Omslaget till singeln föreställde maskoten Eddie hållande om en rödklädd kvinna. Rykten går att den rödklädda är inspirerad av seriefiguren Jessica Rabbit. På omslaget finns även en dörr till en klubb, Paradise Club. Detta var namnet på en brittisk tv-serie som Bruce Dickinson medverkade i ett avsnitt av.

Singeln har två låtar på B-sidan. "I'm A Mover" är en låt av det brittiska bandet Free, från deras album från 1968, Tons of Sobs. Flera medlemmar i Iron Maiden var stora fans av Free, speciellt Dave Murray som köpte Frees gitarrist, Paul Kossoff, gitarr.

Den andra låten är en från Led Zeppelins debutalbum från 1969.

Låtlista[redigera | redigera wikitext]

  1. "Bring Your Daughter... ...To The Slaughter" (Dickinson)
  2. "I'm A Mover" (Fraser, Rodgers)
  3. "Communication Breakdown" (Page, Jones, Bonham)

Banduppsättning[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

maidenfans.com