Videosamtal

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Videosamtal är ett samtal som utöver ljud innehåller mediet video. För videosamtal via telefonnätet används ofta en mobiltelefon med inbyggd kamera och över internet används ofta en dator med webbkamera och mikrofon. Särskilt före datorns och mobiltelefonens introduktion användes bildtelefoner, främst av företag. Det finns även möjlighet till videosamtal via vissa porttelefoner och elektroniska barnvakter.

Videotelefoni[redigera | redigera wikitext]

Eftersom det publika telefonnätet i allmänhet inte erbjuder tillräcklig kapacitet kopplas videosamtal i allmänhet över Internet (IP-telefoni) eller, då frekvenserna tillgängliga för mobiltelefon utökades genom 3G (som dessutom tillåter kretskoppling för videosamtal), med mobiltelefoner.

Videochatt[redigera | redigera wikitext]

Videochatt är en chatt med videosamtal. Videosamtalet sker då inte direkt via det allmänna telenätet, utan via ett nätverk som till exempel internet, och kräver tillgång till en chattjänst eller en chattprogramvara. Ofta finns det möjlighet att textchatta (konversera med text) samtidigt.

Användning[redigera | redigera wikitext]

En undersökning visade att användningen av videosamtal och videochattar har ökat bland svenskarna under 2010-talet. År 2012 använde 12 procent av de svenska internetanvändarna funktionen och år 2017 hade siffran ökat till 27 procent. 6 procent av dem använde funktionen dagligen år 2017. Undersökningen visade även att det var mycket mer vanligt att använda videosamtal för personer som var födda utanför Norden. Det var 82 procent av dem som gör det någon gång och 16 procent dagligen.[1]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Videosamtal och videochatt” (på sv). Svenskarna och internet (Internetstiftelsen i Sverige). http://www.soi2017.se/kommunikation-och-sociala-plattformar/videosamtal-och-videochatt/. Läst 5 juni 2018.