Wikipedia:Veckans tävling/Pyeongchang! II – Nordafrika

Från Wikipedia
Tävla om de olympiska medaljrosetterna och få en nordafrikansk …!


Priser
  • Segrarpris:
  • Andrapris:
  • Tredjepris:
  • Övriga tävlande med minst 100 poäng:
  • Alla deltagare: En nordafrikansk sak…

Tävlingen har börjat!
Tävlingslogg
Lalla Fatma N'Soumer, som kämpade mot fransmän.
Lalla Fatma N'Soumer, som kämpade mot fransmän.

Måndag: Tävlingsveckan drog igång redan sju minuter över midnatt, då Boelnorra presenterade en kabylisk frihetshjälte. Innan dagen var över hade även Annapannar, Bairuilong, Smetanahue, Thoasp och Ulkl dammat iväg ut på den nordafrikanska banan – varmt välkomna allihopa!

Sammanlagt 21 artiklar betades av innan den första nattvilan. I ledningen fanns då Thoasp, som inlett i Tunisien och efter en egyptisk utflykt återvände dit. Annapannar lade samtidigt beslag på andraplatsen efter att ha umgåtts med gudar och gudinnor. Bairuilong hade dragit det längsta strået i en hård strid om fjärdeplatsen, efter en lyckad utgrävning av en kungagrav, trots att Ulkl pepprat på med bilder under en uppenbart omväxlande rundresa i Algeriet. Smetanahue, som ägnat sig åt lotusätare, avslutade startfältet.

En rosettgräns har redan passerats, och vi har sett bidrag i tre olika länder. Uppemot sex ytterligare länder finns det att besöka, så jag ser fram emot en omväxlande vecka. Den som ska till Caldera de Taburiente får klä sig varmt, medan något lättare klädsel rekommenderas för resenärer till damaskernas hemstad. Lycka till!


Det växer enar även i Nordafrika.
Det växer enar även i Nordafrika.

Tisdag: Andra tävlingsdagen anlände fyra nya deltagare. Varmt välkomna – Deryni, JohanahoJ, Nordelch och Zquid! 22 artiklar fixades till under dagen, och dammet yrde bland de elva tävlingsfordon som var igång.

Vid dagens slut hade Zquid mjukat upp och utanför tävlingsbanan i Marocko. Deryni tog hand om åttondeplatsen via ett strandhugg i Västsahara och träffade där på JohanahoJ, som bevakade sjunde plats via diverse politiskt arbete. Ulkl fortsatte sin algeriska utflykt, medan nykomlingen Nordelch snabb som inte en utan två huggormar lade beslag på femteplatsen.

Boelnorra var i Marocko, under tiden som Annapannar fortsatte sin egyptiska gudaresa. Båda fick dock se den friskt satsande arkeologen Bairuilong rusa förbi och upp på andra plats, med spaden i högsta hugg. I täten hade vi dock fortfarande Thoasp, som besökte nordafrikanska metropoler.

Vädret i Dakhla är fortsatt behagligt (tack vare havsbrisen?), medan det i Konungarnas dal är desto svettigare.


Souk Ahras, en plats för murmeldjur.
Souk Ahras, en plats för murmeldjur.

Onsdag: Under den tredje dagsetappen fick vi en ny deltagare – varmt välkommen, Murmeldjuret! Dessutom passerades rosettgränsen två gånger, och 28 artiklar fixades till av de nio fordon som var igång.

JohanahoJ tillbringade hela dagen i Västsahara. Zquid var nästgårds och rusade förbi med hjälp av sultaner, kungar. racerförare, löpare och demonstranter; via en kyrka avslutade h*n till sist dagen i ett teleskop.

Ulkl var samtidigt i de algeriska bergen och råkade väcka Murmeldjuret. Det kanske h*n inte skulle ha gjort, för den senare avancerade omgående upp på sjätte plats tack vare löparhjälp och en hel uppsjö olympiska insatser, innan en ny murmeldjurshåla hittades i östra delen av landet.

Annapannar ägnade dagen åt matlagning men såg inte att hon blev passerad av Boelnorra (efter hjälp från Kabylien och Cyrenaika). Även Nordelch smet förbi och upp på tredje plats via en genväg i Tunisien; dessutom språkades det med hjortar och ärtsoppsbuskar (går de att äta, de där?). I Konungarnas dal bevakade Bairuilong andraplatsen via flera givande utgrävningar och dynastisk hjälp, alltmedan fortsatt ledande Thoasp surfade vidare på ett par marockanska floder.


Sankt Antonius egyptiska ökenfrestelser, enligt Hieronymus Bosch.
Sankt Antonius egyptiska ökenfrestelser, enligt Hieronymus Bosch.

Torsdag: Den fjärde tävlingsdagen fick vi ytterligare en ny deltagare – varmt välkommen, Ma805! Åtta tävlingsfordon var igång, och 18 artiklar betades av. Och ytterligare en rosett tjänades in.

Vid dagens slut hade Ma805 lärt sig mer om algerisk litteratur, medan JohanahoJ försvarade sin niondeplats med hjälp av en kryddblandning. Zquid fortsatte sitt trägna arbete med att bevaka TV-inspelningar, kommuner på öar, gränsstängsel och nationalparker. Smetanahue återkom från en längre vistelse bland ökeneremiter och alla deras frestelser – ny sjundeplats blev belöningen för den insatsen. Murmeldjuret var ute på en ny vandring i södra Tunisien och avancerade samtidigt till fjärde plats.

Boelnorra lyckades denna gång återta den förlorade tredjeplatsen, via en seglats förbi ett par beryktade uddar. Thoasp fastnade någonstans i Marocko, vilket Bairuilong utnyttjade. Med hjälp av ett helt rike tog h*n sig förbi och upp till spets.˙


Honungsrom gav energi åt minst två tävlande.
Honungsrom gav energi åt minst två tävlande.

Fredag: Sju av våra tävlande var i farten under fredagen, och det fixades i 21 artiklar.

JohanahoJ fyllde bilen med lite god mat, vilket räckte ända till Alexandria och Kairo. Någonstans på bokmässeparkeringen körde han dock in i Smetanahue, vilket innebär att kampen om åttondeplatsen är mer än oviss. Zquid besökte en moské och tog tåget ut till kusten; en lyckad dag med avancemang till sjätte plats firades i bergen med starkvaror i picknick-korgen och ett par kungar som sällskap. Rommen var framtagen i samarbete med Nordelch, som under fredagen försvarade sin placering med gnagarhjälp.

Boelnorra ägnade dagen åt kartografiska studier och såg inte när Murmeldjuret pilade förbi och upp på tredje plats, efter en stärkade dag på en lerig plats. Bailruilong upptäckte en gammal huvudstad men förlorade samtidigt ledningen. Thoasp fyllde nämligen på kylarvattnet i Tunisien och deltog i den berömda picknicken, vilket gav energi nog långt in i Algeriet och upp på första plats.

Nu är det helg, och jag ser en intensiv slutspurt framför mig. Heja!


Arzew ligger vid Medelhavet.
Arzew ligger vid Medelhavet.

Lördag: Under lördagen fick vi en ny tävlande – varmt välkommen, YesDi! Totalt var sju tävlande i farten, och ytterligare tre skaffade sig en rosett. Sammanlagt 18 artiklar fixades till.

YesDi inledde med ett statsvapen och närmade sig en kvartett fordon som ägnade dagen åt verkstadsbesök. Ulkl tog sig upp på åttonde plats, efter att från höglandet ha tittat till ett antal algeriska kustorter. Zquid ägnade dagen åt egyptiska filmstudier (och läste dessutom en bok). Under tiden smet Smetananhue förbi och upp på sjätte plats, efter en givande visit i öknen. Nordelch förstärkte samtidigt femteplatsen med hjälp av två snabbfotade vägvisare.

Medan Murmeldjuret tog en lugn lördag i sin håla återerövrade Boelnorra tredjeplatsen, efter givande studier av algerisk litteratur. Ledande Thoasp tillbringade dagen i Sudan och språkade med en presidenten ö i Nilen.

Vad kommer att hända under den sista tävlingsdagen? Två saker vet vi – det regnar i Ahaggar och är rätt så soligt i Siwaoasen. Resten vet vi om ett antal timmar. Lycka till!


Veckan avgjordes i Konungarnas dal.
Veckan avgjordes i Konungarnas dal.

Söndag: Den sista dagen var åtta tävlande i elden, och 21 artiklar fixades eller fixades till. Slutligen passerade den tionde deltagaren den lila rosettgränsen.

I mål kom YesDi på trettonde plats, strax bakom Ma805 och Deryni. Ulkl slutade som tia, ett par fordonslängder efter Zquid. Under söndagen fick Annapannar igång motorn och avancerade därefter upp till åttonde plats, efter en studieresa till kabylernas Kabylien. Medan Smetanahue var försjunken i sin söndagsläsning, hade även JohanahoJ fått igång bilen efter fredagens krock. Han rusade nu raskt förbi och upp på en slutlig sjätteplats efter tredubbel sudanesisk hjälp.

Nordelch bevakade framgångsrikt sin femteplats med fortsatt gnagarassistens – dock inte i form av Murmeldjuret, som efter sin stärkande lördagsvila återkom med nya krafter och avslutade tävlingen i hägringarnas stad. Boelnorra tog det säkra före det osäkra och säkrade sin egen tredjeplats genom att gena genom en kanal med algerisk lotshjälp, varefter h*n intet ont anande hamnade i Marocko. Thoasp passerade en regnig plats (se lördagsrapporten) på väg mot slutmålet vid kusten. Ingen kunde dock stå emot slutspurten från vår arkeolog i Konungarnas dal… Bairuilong vässade spaden och hann under avslutningsdagen med inte mindre än sju olika gravar, samtidigt som han grävde fram sin alldeles egna olympiska guldrosett!

Västafrika, platsen för nästa Pyeongchang!-etapp.

Grattis och tack till alla för en trevlig och omväxlande vecka! Rosetter och deltagarpriser (oaser den här gången) fördelas nu. Den som vill tävla den här veckan får brottas med syntaxfel. Och vill ni arrangera egna tävlingar någon vecka, ställer jag gärna upp med teknisk support och uppsättning. Annars är ni välkomna till en ny stafettetapp den 3 juli, då vi ägnar oss åt Västafrika.

De tävlande har gått i mål!

Pyeongchang! II – Nordafrika …[redigera | redigera wikitext]

Vänster: Det "lilafärgade" Nordafrika (FN:s definition) är veckans ämne. Höger: En vinterdag ca. 1930 på Nordafrikas högsta berg. Vänster: Det "lilafärgade" Nordafrika (FN:s definition) är veckans ämne. Höger: En vinterdag ca. 1930 på Nordafrikas högsta berg.
Vänster: Det "lilafärgade" Nordafrika (FN:s definition) är veckans ämne. Höger: En vinterdag ca. 1930 på Nordafrikas högsta berg.

… har Nordafrika som ämne. Med stafettens andra etapp tar vi ett ännu större bett i en stor kontinent. Vi håller oss till FN:s definition, vilket innebär att vi den här gången kan skriva om Västsahara, Marocko, Algeriet, Tunisien, Libyen, Egypten och Sudan (men inte Sydsudan).

Vi kan skriva om personer som är kategoriserade utifrån någon av länderna, liksom om djur och växter som lever (eller har levt) där. Här finns byggnader, provinser, floder, berg, fotbollsspelare, sångerskor, revolutionärer, inbördeskriget, minoritetsspråk, pyramider och mycket annat. Eftersom tävlingen är geografisk avgränsad går det även att skriva om de delar av Portugal (Madeira) och Spanien (Kanarieöarna, Ceuta och Melilla) som hamnar inom den nordafrikanska regionen.

Den här veckans tävling är andra etappen i en tio månader lång odyssé. Den kommer att ta oss ända till halvön där 2018 års olympiska vinterspel arrangeras. Den olympiska elden kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Pyeongchang, lagom i tid för starten av 2018 års spel.

Välkomna till etappen! Och pyeongchang[a] på er, allihopa!

Relaterade tävlingar[redigera | redigera wikitext]

  • Riostafetten, som arrangerades från november 2015 till augusti 2016 och slutade här.
  • Pyeongchang! –
  1. Medelhavet (10 deltagare – 108 artiklar, inkl. dubbletter)
  2. Nordafrika (denna etapp)
  3. Västafrika

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Tid: Vecka 23, 2017 (5 juni kl 00:00 – 11 juni kl 23:59)
  • Tävlingsledare: Paracel63
  • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
  • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng.
  • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Deltagarpris med nordafrikansk anknytning delas ut till alla som är med i tävlingen.
  • Segrare: Bairuilong

Stafettpris[redigera | redigera wikitext]

Eftersom detta är en etapp i en tävling som avslutas först i februari 2018 finns det ett särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska vinterspelen 2018.

Deltagarpriser[redigera | redigera wikitext]

Denna gång får alla varsin oas. De rankas från väster till öster.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
  • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning av något slag.
  • 3 p i bonus för första bilden i en artikel som skapats före tävlingsveckan. Om artikeln endast innehåller en karta, räknas detta också som en bildlös artikel.
  • 3 p i bonus för första källhänvisningen i en artikel som skapats före tävlingsveckan.
  • Alla artiklar om Nordafrika, dess länder,[b] invånare etc räknas in. Det inkluderar folk som är födda där, folk som bott där ett rejält tag, djur- och växtarter som lever där etc.

(plats för artikelförslag som alla wikipedianer kan lägga in – av praktiska skäl helst endast ett tiotal per tipsare)

(deltagarna listas alfabetiskt ända fram till målsnöret) exempel:

Afri Ka-rina, 46 p
  1. Rabat-Salé-Kénitra (en), ny, 2000 byte = 20 p
  2. Amina Annabi, 1500 byte, källa 1 = 15+3 = 18 p
  3. Tamer Hosny, 500 byte, bild 1 = 5+3 = 8 p

13. YesDi, 6 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Marockos statsvapen, utökad med 344 byte, källa = 3 + 3 = 6 p

12. Ma805, 11 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Assia Djebar, +1 139 byte = 11 p

11. Deryni, 20 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Dakhla, +2 045 byte = 20 p

10. Ulkl, 107 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Bougaa, utökad med 108 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  2. Chelghoum Laïd, utökad med 108 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  3. Brezina, utökad med 129 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  4. El Affroun, utökad med 117 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  5. El Kseur, utökad med 91 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  6. Lakhdaria, utökad med 113 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  7. Sidi Aïssa, utökad med 103 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  8. Timimoun, utökad med 77 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  9. Akbou, utökad med 53 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  10. Azazga, utökad med 103 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  11. Boukadir, utökad med 102 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  12. Bougara, utökad med 137 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  13. El Bayadh, utökad med 1 184 byte, bild = 12 + 3 = 15 p
  14. Mostaganem, utökad med 1 182 byte, bild = 12 + 3 = 15 p
  15. Arzew, utökad med 1 172 byte, bild = 12 + 3 = 15 p
  16. Skikda, utökad med 1 120 byte, bild = 11 + 3 = 14 p

9. Zquid, 110 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Stade de Marrakech, utökad med 23 byte, 1 bild = 0 + 3 p = 3 p
  2. Volubilis, utökad med 70 byte = 1 p
  3. Rabat, utökad med 83 byte = 1 p
  4. Christian de Portzamparc, utökad med 76 byte = 1 p
  5. Mariem Alaoui Selsouli, utökad med 137 byte, 1 bild = 1 + 3 p = 4 p
  6. Abdelaziz av Marocko, utökad med 150 byte = 1 p
  7. Mohammed VI av Marocko, utökad med 137 byte = 1 p
  8. Hassan II, utökad med 219 byte, 1 referens = 2 + 3 = 5 p
  9. Marockos Grand Prix 1958, utökad med 124 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  10. Rhadi Ben Abdesselam, utökad med 74 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  11. Protesterna i Marocko 2011, utökad med 75 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  12. Nuestra Señora de la Concepción, San Cristóbal de La Laguna, utökad med 202 byte = 2 p
  13. Telescopio Nazionale Galileo, utökad med 197 byte, 1 källa = 2 + 3 p = 5 p
  14. Playa del Sol, utökad med 139 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  15. Arona (Santa Cruz de Tenerife), utökad med 84 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  16. Gränsstängslen i Ceuta och Melilla, utökad med 121 byte = 1 p
  17. Salima Ghezali, utökad med 103 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  18. Mohamed Boudiaf, utökad med 61 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  19. Tassili n'Ajjer, utökad med 173 byte = 2 p
  20. Hammouda Pachas moské, utökad med 154 byte = 2 p
  21. SNCFT, utökad med 291 byte, 4 bilder = 3 + 3 = 6 p
  22. Utica, Tunisien, utökad med 166 byte, 5 bilder = 2 + 3 = 5 p
  23. Aurès, utökad med 70 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  24. Dougga, utökad med 96 byte, karta + bild = 1 + 3 = 4 p
  25. Honungsrom, utökad med 81 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p varav hälften till Nordelch (delat jobb) = 2 p
  26. Mohammed V av Marocko, utökad med 533 byte, 1 referens = 5 + 3 = 8 p
  27. Ptolemaios XII, utökad med 97 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  28. Camelen,utökad med 89 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  29. Gentlemannakriget, utökad med 73 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  30. Mumien, utökad med 126 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  31. Mumien - återkomsten, utökad med 107 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p
  32. Yacoubians hus, utökad med 81 byte, 1 bild = 1 + 3 = 4 p

8. Annapannar, 128 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Nut, 352 byte, källa 1, bild 1 = 4 + 3 + 3 = 10 p
  2. Shu (egyptisk mytologi), 752 byte, källa 1 = 7 + 3 = 10 p
  3. Geb, 612 byte, källa 1, bild 1 = 6 + 3 + 3 = 12 p
  4. Tefnut, 501 byte, källa 1 = 5 + 3 = 8 p
  5. Neftys, 646 byte, källa 1, bild 1 = 6 + 3 + 3 = 12 p
  6. Apis, 772 byte, källa 1 = 8 + 3 = 11 p
  7. Aton, 584 byte, källa 1 = 7 + 3 = 10 p
  8. Horus, 864 byte, källa 1 = 9 + 3 = 12 p
  9. Tagine, 91 byte, källa 1 = 1 + 3 = 4 p
  10. Tifinagh, -551 byte, källa 1 = 3 = 3 p
  11. Kabylien, 1485 byte, källa 1, bild 1 = 15 + 3 + 3 = 21 p
  12. Kabyler, 1227 byte, bild 1 = 12 + 3 = 15 p

7. Smetanahue, 152 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Lotofagerna, 747 byte, bild, källa = 7 + 3 + 3 = 13 p
  2. Ökenfäderna, ny, 2 193 byte = 22 p
  3. Sankt Antonius frestelser (triptyk), ny, 2 028 byte = 20 p
  4. La Tentation de Saint Antoine (film), ny, 2 087 byte = 21 p
  5. Atlantis (roman), ny, 3 705 byte = 37 p
  6. Thaïs (roman), ny, 2 473 byte = 25 p
  7. Faraon (roman), ny, 1 448 byte = 14 p

6. JohanahoJ, 165 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Khatri Adouh, ny, 2 219 byte = 22 p
  2. Västsaharas nationalråd, 362 byte = 4 p
  3. Västsaharas president, 571 byte = 6 p
  4. Front Polisario, 57 byte = 1 p
  5. Sahara, 316 byte = 3 p
  6. Ras el hanout, 880 byte, bild 1 = 9+3 = 12 p
  7. Marockanska köket, 585 byte, källa 1 = 6+3 = 9 p
  8. Museion, 468 byte, källa 1, bild 1 = 5+3+3 = 11 p
  9. Kairos internationella bokmässa, 819 byte = 8 p
  10. Sudan Social Development Organization, ny, 3 257 byte = 33 p
  11. Mudawi Ibrahim Adam, ny, 5 351 byte = 54 p
  12. Halima Bashir, 172 byte = 2 p

5. Nordelch, 230 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Hornhuggorm, +1 467 = 15 p
  2. Juniperus phoenicea, +1 601 = 16 p
  3. Daboia mauritanica, +1 647 = 16 p
  4. Bou-Hedma nationalpark, ny 2 746 = 27 p
  5. Berberkronhjort, ny 4 398 = 44 p
  6. Ärtsoppebuske, +1 013 = 10 p
  7. Jaculus orientalis, +2 499 = 25 p
  8. Honungsrom, (delat arbete med Zquid) = 2 p
  9. Ökenspringråtta, +5 107 = 51 p
  10. Gerbillus henleyi, +850 = 8 p
  11. Gerbilliscus robusta, +1 560 = 16 p

4. Murmeldjuret, 288 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Taoufik Makhloufi, bild 1 = 3 p
  2. Algeriet i olympiska spelen‎, +197 byte = 2 p
  3. Souk Ahras‎, +3 250 byte, bild 1 = 32 + 3 = 35 p
  4. Marocko i olympiska spelen‎, +2 021 byte, källa 1 = 20 + 3 = 23 p
  5. Tunisien i olympiska spelen‎, +538 byte, källa 1 = 5 + 3 = 8 p
  6. Libyen i olympiska spelen‎, +257 byte, källa 1 = 3 + 3 = 6 p
  7. Tataouine (guvernement)‎, 5 108 byte = 51 p
  8. Tozeur (guvernement)‎, 5 794 byte = 58 p
  9. Ksar Ouled Soltane‎, 5 777 byte = 58 p
  10. Tozeur‎, 4 450 byte = 44 p

3. Boelnorra, 353 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Lalla Fatma N'Soumer, ny, 3 989 byte = 40 p
  2. Ali Bourequat, +2 979 byte, källa 1, bild 1 = 30+3+3 = 36 p
  3. Jacques Villeret, +895 byte, källa 1 = 9+3 = 12 p
  4. Synesius, +2 889 byte, bild 1 = 29+3 = 32 p
  5. Kap Bojador, +6 846 byte, källa 1, bild 1 = 68+3+3 = 74 p
  6. Cape Chaunar, +978 byte = 10 p
  7. Muhammad al-Idrisi, +2 221 byte, källa 1 = 22+3 = 25 p
  8. Mouloud Feraoun, +3 980 byte, = 40 p
  9. Nechos kanal, ny, 3 231 byte, = 32 p
  10. Leïla Sebbar, + 1 440 byte, bild 1 =14 + 3 = 17 p
  11. Casablancas historia, ny, 3 735 byte, = 37p

2. Thoasp, 515 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Gabèsbukten, utökad 2 332 byte, bild = 23 + 3 = 26 p
  2. Chott el Djerid, utökad 2 139 byte = 21 p
  3. Sherif Ismail, ny 3 703 byte = 37 p
  4. Sufi Abu Taleb, ny 3 722 byte = 37 p
  5. Ariana, utökad 3 511 byte = 35 p
  6. Tunis, utökad 807 byte = 8 p
  7. Casablanca, utökad 807 byte = 8 p
  8. Moulouya, ny 3 399 byte = 34 p
  9. Drâa, utökning 3 003 byte = 30 p
  10. Marocko, utökning 287 byte = 3 p
  11. Medjerda, utökning 2 626 byte = 26 p
  12. Aurès, utökning 2 102 byte = 21 p
  13. Biskra (provins), utökning 3 193 byte, bild= 32 + 3 = 35 p
  14. Blida (provins), utökning 3 392 byte, bild = 34 + 3 = 37 p
  15. Médéa, utökning 3 544 byte = 35 p
  16. Ismail al-Azhari, utökning 2 644 byte = 26 p
  17. Saï, utökning 2 266 byte = 23 p
  18. Tamanrasset (provins), utökning 3 428 byte, bild = 34 + 3 = 37 p
  19. Alger (provins), utökning 3 268 byte, bild = 33 + 3 = 36 p

1. Bairuilong, 598 p [redigera | redigera wikitext]

  1. KV22, ny, 3 279 byte = 33 p
  2. KV23, ny, 3 969 byte = 40 p
  3. KV39, ny, 4 037 byte = 40 p
  4. KV57, ny, 3 550 byte = 36 p
  5. KV60, ny, 4 260 byte = 43 p
  6. Lista över gravar i Konungarnas dal, 562 byte = 6 p
  7. Egyptens elfte dynasti, 1 228 byte, bilder = 12+3 = 15 p
  8. Mellersta riket, 6 531 byte, bilder, källor = 65+3+3 = 71 p
  9. Ity-tawy, ny, 4 751 byte = 48 p
  10. KV14, ny, 3 956 byte = 40 p
  11. KV16, ny, 3 363 byte = 34 p
  12. KV47, ny, 3 141 byte = 31 p
  13. KV11, ny, 4 281 byte = 43 p
  14. KV19, ny, 3 754 byte = 38 p
  15. KV6, ny, 4 563 byte = 46 p
  16. KV18, ny, 3 355 byte = 34 p
  1. ^ Uttalas som det låter (pjångtjang!), följt av 10 volter i luften innan man landar i snön igen…
  2. ^ Ingår: medelhavsländerna Marocko, Algeriet, Tunisien, Libyen, Egypten och Sudan samt även Västsahara och nordafrikanska delar av Spanien och Portugal. Däremot väntar vi med Mauretanien till Västafrika-etappen och Eritrea + Etiopien till Östafrika-etappen.