Beck – Flickan i jordkällaren

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Flickan i jordkällaren
Genre Thriller
Regissör Harald Hamrell
Producent Hans Peter Lundh
Lars Blomgren
Börje Hansson
Tomas Michaelsson
Manus Rolf Börjlind
Cilla Börjlind
Skådespelare Peter Haber
Mikael Persbrandt
Ing-Marie Carlsson
Måns Nathanaelson
Stina Rautelin
Originalmusik Anders Bagge
Jennie Löfgren
Anders Herrlin
Fotograf Carl Sundberg
Produktionsbolag Filmlance International
Distribution Nordisk Film
Premiär 2006
Speltid 90 min
Land Sverige Sverige
Språk Svenska, tyska
Föregångare Skarpt läge
Uppföljare Gamen
IMDb SFDb

Beck – Flickan i jordkällaren är en svensk TV-film från 2006. Detta är den andra filmen i den tredje omgången med Peter Haber och Mikael Persbrandt i huvudrollerna. Den släpptes på DVD den 6 december 2006.

Handling[redigera | redigera wikitext]

En film om ett samhälle där lögn och likgiltighet förbigår sanning. En flicka i femårsåldern hittas död i en gammal jordkällare. Det framgår rätt snart att hon varit död en längre tid, men inget barn har anmälts saknad. Martin Beck och hans kollegor försöker förtvivlat ta reda på vem den lilla flickan var. Vad som också förbryllar polisen är spår på fyndplatsen som tyder på att någon vistats där relativt nyligen. Efter en tid och ett par mystiska händelser i närområdet hamnar utredningen i Berlin med Beck i hasorna för att hitta den riktiga mördaren. Från 15 år

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Det uppdagades i oktober 2006 att filmen i ett mycket tidigt skede "läckt" ut, och alltså finns att ladda ned på nätet långt innan dvd-premiären. I Tyskland sändes filmen på TV ca en månad före den svenska premiären (12 november).

Regissören Harald Hamrells dotter Jenny gestaltar den döda flickan i filmens inledning. Enligt regissören skulle filmen vara mer av en brittisk kriminalfilm i stilen, ganska tät lite annorlunda i tempot. Även komikern Björn Gustafsson medverkar under en kortare del av filmen.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]