Beck – I stormens öga

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
I stormens öga
GenreThriller
RegissörHarald Hamrell
ProducentTomas Michaelsson
ManusRolf Börjlind
Cilla Börjlind
SkådespelarePeter Haber
Mikael Persbrandt
Ingvar Hirdwall
Måns Nathanaelson
OriginalmusikJennie Löfgren
Anders Herrlin
FotografOlof Johnson
ProduktionsbolagFilmlance
Nordisk Film
TV4
TV 2 Norge
ZDF Enterprises
Danmarks Radio
Nelonen
DistributionNordisk Film
Premiär2009
Speltid91 minuter
LandSverige Sverige
Norge Norge
Tyskland Tyskland
Danmark Danmark
Finland Finland
SpråkSvenska
FöregångareI Guds namn
UppföljareLevande begravd
IMDb SFDb

Beck – I stormens öga är en svensk thriller från 2009. Detta är den första filmen i den fjärde omgången med Peter Haber och Mikael Persbrandt i huvudrollerna. Filmen hade biopremiär den 26 augusti 2009 och släpptes på DVD den 11 februari 2010.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Martin Beck och hans kollegor kopplas efter fyndet av ett bränt kvinnolik in i jakten på en grupp fridfulla miljökämpar som istället visar sig idka terrorism över gränser. Utredningen försvåras av att Gunvald Larsson i sin tur misstänks av SÄPO för att vara inblandad i mordet, då han är bekant med den kvinna som misstänks ha blivit mördad. Gunvald tvingas hålla sig undan, samtidigt som han jagar de riktiga mördarna, vars nya mål är en attack som kan innebära en katastrof med ödesdigra konsekvenser.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

I denna fjärde säsong av Beckserien har endast två filmer spelats in.[1] Filmen spelades in under hösten 2008 i Stockholm. Vissa scener utspelar sig vid kärnkraftverket i Forsmark; dessa scener har en "hög underhållningsfaktor", men av olika orsaker är alla fakta i filmen inte i överensstämmelse med verkligheten.

Beck – I stormens öga är regisserad av Harald Hamrell, som även regisserat de flesta av Habers och Persbrandts övriga filmer. Flera scener i filmen är inspelade på Scania AB i Södertälje; detta eftersom Forsmark inte ville låna ut sina lokaler.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]