Macken – Roy’s & Roger’s Bilservice

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Macken – Roy’s & Roger’s Bilservice
GenreKomedi
RegissörClaes Eriksson
ProducentWaldemar Bergendahl, Anne Otto
ManusClaes Eriksson
SkådespelareGalenskaparna och After Shave m.fl.
OriginalmusikClaes Eriksson
ProduktionsbolagAB Svensk Filmindustri, AB Kulturtuben, FilmTeknik AB
Premiär1990
Speltid98 minuter
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Macken – Roy’s & Roger’s Bilservice är en svensk film från 1990 av och med Galenskaparna och After Shave. Filmen är en uppföljare till TV-serien Macken om bröderna Roy och Roger som äger en bensinmack. I huvudrollerna finns Anders Eriksson (Roy) och Jan Rippe (Roger).

Bakgrund, tillkomst[redigera | redigera wikitext]

1986 kom Galenskaparna och After Shaves genombrott, TV-serien Macken som de blev rikskända för. Serien, som sändes i sex avsnitt, följdes av ett enormt stort publiktryck, varför kritiker undrade om man inte skulle följa upp serien med fler avsnitt, en julkalender i TV eller liknande, men Claes Eriksson sade då till media att det räckte med sex avsnitt, och att han inte ville göra någon uppföljare.

Hursomhelst arbetade man trots allt fram en långfilm 1990, fyra år efter TV-serien. Långfilmen Macken kallas därför ibland även för Macken del 7. Filmen spelades i Bitterna utanför Vedum, där även Galenskaparna och After Shaves året efter spelade in sin långfilm Stinsen brinner.

Handling[redigera | redigera wikitext]

När Roger äntligen har lyckats hitta en kvinna får Roy infallet att bröderna ska leta reda på sin far. På vägen träffar de den beige kunden, husvagnsfamiljen och flera andra ur TV-serien. Men när de väl träffar sin far inser de att han inte är som de trodde.

Musik[redigera | redigera wikitext]

I filmen förekommer bland annat låtarna Gôtt å leva och Kärlek är större än bilar. Dessa låtar är med på samlingsskivan En go' box. Gôtt å leva är också med på samlingsskivan Bästisar.

I rollerna[redigera | redigera wikitext]

Galenskaparna och After Shave
Andra skådespelare

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]