Wikipedia:Veckans tävling/Parispromenaden VI – Kvinnor & Tibesti–Godahopp

Från Wikipedia
Tävla om de olympiska medaljrosetterna och få en kvinnotibestigodahoppig …!


Priser
  • Segrarpris:
  • Andrapris:
  • Tredjepris:
  • Övriga tävlande med minst 100 poäng:
  • Alla deltagare: En kvinnotibestigodahoppig …

Tävlingen har slutat!

Tävlingslogg

Måndag: Det dröjde inte en kvart innan Chandra Varena hade hittat vägen till de sydvästra kåkstäderna. Därefter forsade konkurrenterna in, i form av Aciram, Kattan Vuokatti, Nalle&Lisa, Nordelch, Sjunnesson, Tanzania och Zquid. Varmt välkomna, allihop! Innan dag ett var till ända hade tre rosettgränser sprängts.

Zquid fokuserade på veckans dag, samtidigt som Nalle&Lisa kört ner i träsket och Aciram pratade med ministern. Chandra Varena avslutade måndagen med gyllene ting i sikte, och Nordelch fladdrade fram till en tidig fjärdeplats.

Tanzania umgicks med Goncourtvinnaren, medan Kattan Vuokatti löpte i silverrosett-tempo. Sjunnesson hittade förstaplatsen via damen som myntade det sydafrikanska skvallerordet.

Åtta deltagare redan första dagen. Jo, jag tackar jag.


Tisdag: Under tisdagen anlände även Ariam och Smetanakaviar – varmt välkomna! Ett halvdussin upptäcktsresande var ute på jakt, och två rosettgränser passerades.

Zquid besökte den stora portugisiskspråkiga huvudstaden, medan Smetanakaviar avlade visit hos en aktivist i väster. Ariam och Nalle&Lisa ägnade sig åt kvinnligt ledarskap respektive kongolesiska världsarv och råkade krocka när klockan slog tolv. Nordelch hade för dagen fläckar på huvudet men lyckades trots detta avancera två platser.

På tal om det så hade Aciram en bra dag, körde om fem fordon och gick upp i en tidig ledning. En kunglig dag avslutades med ytterligare ett rike från förr.


Onsdag: Även under onsdagen fick vi bidrag från en safarisextett i vildmarken. Och ytterligare ett par rosettgränser nåddes.

Zquid körde ner i Nalle&Lisas träsk och tog det lugnt resten av dagen. Nalle&Lisa hade under tiden hittat fram till huvudstaden på kullen, medan Ariam arbetade mot våldet i Kapstaden.

Nordelch fladdrade på där ute på stäppen, men Kattan Vuokatti hade nått ända till Tchad. Ny andraplats blev belöningen. I täten hade vi fortfarande Aciram, som avslutade onsdagen med en kongolesisk pionjär.


Torsdag: Torsdagen bjöd på ytterligare två deltagare – varmt välkomna, Affe2011 och Estrellato! Hela åtta karavanförare styrde sina ekipage över savannen denna dag.

Estrellato tog en löprunda vid Saharas rand, under tiden som Affe2011 umgicks med drottningen. Smetanakaviar tillbringade dagen ute i förorten, samtidigt som Nalle&Lisa tog flyget. Detta räckte föga, för Tanzania lyckades ändå köra om medan han läste vid ratten!

Nordelch försvarade sin egen tredjeplats genom hastigt pilande genom terrängen. Sjunnesson lyckades under tiden köra om tre andra fordon efter assistans från scenen. Aciram arbetade träget vidare på sin förstaplats, en dag som avslutades med ledaren för antonianismen.

I skrivande stund (den 8 mars) är det internationella kvinnodagen. Denna dag skulle även Ottawas 46:e borgmästare (en) ha fyllt 128 år, om hon levt än. Lycka till i dagens upptäckerier!


Fredag: Även fredagen bjöd på ett par nya deltagare. Varmt välkomna, Fredde 99 och Ulkl! Under den internationella kvinnodagen bidrog hela nio tävlande, och två rosettgränser passerades.

Sent startande Ulkl hittade fram till östra Botswana, medan Smetanakaviar upptäckte en pionjär i Gabon. Nalle&Lisa fortsatte sina högtflygande planer, men Tanzania höll avståndet bakåt tack vare en proposition. Fredde 99 kämpade hårt på golvet och gick snabbt upp till sjätte plats.

Nordelch betedde sig som en kameleont i försöken att undfly förföljarna, men Ariam var på hugget och avancerade tre positioner. Sjunnessons sydafrikanska familj räckte dock inte mot den snabba konkurrentens drottningmoder, och vi fick en ny silverrosettpretendent. Ledande Aciram slutade dagen i gudinnesällskap och höll avståndet bakåt.


Lördag: Under lördagen rörde sig ett halvdussin karavanledare i terrängen. Det började också hetta till i kampen om täten.

Ulkl cirkulerade runt uppe i nordliga Kamerun, medan Nalle&Lisa undersökte grottor i söder. Nordelch kväkte bäst han kunde, men Fredde 99 erövrade tredjeplatsen via ett välriktat karateslag. Han körde även om Kattan Vuokatti, trots att hon fått hjälp av en riktig långdistansare.

Sjunnesson ägnade sig åt ett helt land och närmade sig den absoluta täten. Ledande Aciram, som tillbringat dagen med att återhämta krafterna, får allt akta sig.

Nu är det söndag, och slutspurten närmar sig. Hur kommer tätkampen att avgöras, och får vi fler deltagare? Kämpa på!


Söndag: Den sista tävlingsdagen hade vi fem fordon i elden där ute. Stora saker gjordes i täten, och vi fick en vinnare.

Nordelch avslutade veckan i en bergsspricka i Angola. Något avancemang blev det dock inte. Kattan Vuokatti körde om en stillastående Ariam och tog sig upp på en slutlig fjärdeplats, efter några bestämda judokast.

I täten blev det omkastningar… Aciram slutade veckan med en kvinnlig demon. Trots att det var 110:e artikeln under veckan fick hon se sig omkörd av två konkurrenter. Sjunnesson hämtade utomjordisk hjälp och slutade på en fin andraplats. Fredde 99 var än värre och körde upp från tredje- till en slutlig förstaplats, efter en slutspurt på handbollsplanen och via surfbräda – grattis!

Och tack till er alla, för en mycket produktiv vecka. Hoppas vi syns i kommande tävlingsetapper. Prisutdelningen sker innan natten är över.

De tävlande har gått i mål!

Parispromenaden VI – Kvinnor & Tibesti–Godahopp …[redigera | redigera wikitext]

Vänster: Centralafrika (cerise) och södra Afrika (rött) är ämnet denna vecka. Höger: Miriam Makeba. Vänster: Centralafrika (cerise) och södra Afrika (rött) är ämnet denna vecka. Höger: Miriam Makeba.
Vänster: Centralafrika (cerise) och södra Afrika (rött) är ämnet denna vecka. Höger: Miriam Makeba.

… har Centralafrika och södra Afrika som ämne. Dessutom är Internationella kvinnodagen denna vecka, så vi kan också skriva om kvinnor denna vecka. Den som skriver om kvinnligt från Central- eller södra Afrika får dubbla poäng! Vi försöker hålla oss till FN:s Afrika-definition,[1] vilket innebär att vi den här gången skriver om följande länder:

Vadan etappens namn? Jo, vi rör oss den här gången i princip mellan Centralafrikas nordligaste bergsmassiv och en mycket känd udde nära Afrikas sydspets, och här finns det mycket att skriva om. Vi kan skriva om personer som är kategoriserade utifrån någon av länderna, liksom om djur och växter som lever (eller har levt) där. Här finns höga hus, mörk historia, stora floder, vulkaner, fotbollsspelare, sångare, världens kanske näst största franskspråkiga stad, ökenområden, djungler och mycket annat.

Det här är sjätte etappen i en tio månader lång odyssé. Den tar oss från det balkanska ända till landet för 2024 års olympiska sommarspel. Den olympiska elden kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Paris, lagom i tid för tävlingsstart.

Dessutom är den här tävlingen även del av en tävlingsserie som handlar om kvinnor genom historien. Föregående tävlingsvecka var denna: Wikipedia:Veckans tävling/Kvinnor då och nu XIII.

Välkomna till etappen!

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Tid: Vecka 10, 2024 (4 mars kl 00:00 – 10 mars kl 23:59)
  • Tävlingsledare: Paracel63
  • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
  • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng. Tävlingsledaren justerar eller assisterar vid behov.
  • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Deltagarpris med kvinnotibestigodahoppig anknytning utdelas till alla som är med i tävlingen.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. Borttagning av onödig kod (exempelvis i botskapad artikel) kan göras i en separat redigering, så inkräktar det inte på artikelutökningen.
  • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning av något slag.
  • 3 p i bonus för första bilden[a] i en tidigare bildlös artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[b] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • Dubbla poäng för artiklar som handlar om både det kvinnliga och Centralafrika/södra Afrika.

Relaterade tävlingar[redigera | redigera wikitext]

Stafettpris[redigera | redigera wikitext]

Eftersom detta är en etapp i en tävling som avslutas först i juli 2024 finns det ett särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska sommarspelen 2024.

Östafrikanska deltagarpriser (v10 2024)[redigera | redigera wikitext]

Denna gång är deltagarpriserna mäktiga tibestigodahoppskor. De listas efter efternamn.

(Plats för artikelförslag som alla wikipedianer kan lägga in. Begränsat till tio per tipsare.)

  1. Paracel63: Folkpalatset (Kinshasa) (en)
  1. Zquid: Artikeln om. den engelska juveleraren Harriet Samuel kan utökas, exempelvis med hjälp av dessa källor: [1] och [2]. Går det även att klura ut enligt vilken kalender hon är född 8 mars, vore det finemang
  2. Zquid: Artikeln om den kinshasa-kongolesiske kirurgen och nobelpristagaren Denis Mukwege kan utökas
  3. Zquid: En kortfilmsdokumentär om en farmor och en mormor från Kina - Nǎi Nai & Wài Pó (en) vinner kanske pris på årets Oscarsgala. Kan den även få en artikel hos oss?
  4. Zquid: Artikeln om den kamerunska affärskvinnan Kate Fotso (en) kan skapas
  5. Zquid: Den brittiska socialreformatorn och djurskyddspionjären Maria Dickin (en) har fått en medalj uppkallad efter sig, och en skylt på platsen där hon föddes. Kanske kan hon även få en biografisk artikel här på sv-wp?
  6. Zquid: Artikeln om den omanska klimat- & kvinnorättsaktivisten, entreprenören och fotbollsanalytikern Rumaitha Al Busaidi (en) kan skapas
  7. Zquid: Artikeln om Monica Geingos (entreprenör och tidigare Namibias Första dam) (en) kan skapas
  8. Zquid: Artikeln om Ellinah Wamukoya (biskop från Swaziland) (en) kan skapas
  9. Zquid: Artikeln om Maria från Magdala kan utökas och få fler källo
  10. Zquid: Artikeln om Mollie Kyle (en) - överlevare som porträtteras i Killers of the Flower Moon av Oscarsnominerade Lily Gladstone - kan skapas

Fixade tips[redigera | redigera wikitext]

  • Zquid: Den tyska forskaren Barbara Baehr (en) har fått en spindel uppkallad efter sig. Kanske kan hon även få en biografisk artikel här på sv-wp?
  • Zquid: Artikeln om den franska modedesignern Augusta Bernard (en) kan skapas
  • Zquid: Artikeln om Angola har diverse saker som kan förbättras
  • Zquid: Den svenska cyklisten och medaljören Anna Beck (en) [3] [4] [5] kan få fler medaljer i sommarens paralympiska spel. Hon blir även aktuell i en tv-dokumentär då [6] En artikel om henne kan skapas här på sv-wp.

exempel:

Exempelanvändare, 53 p
  1. Guineo-kongolesiska regnskogen (jämför en + en), ny 2 000 byte = 20 p
  2. Fotboll i Sydafrika, +1 500 byte, källa 1 = 15+3 = 18 p
  3. Sonya Adler, +500 byte = 5 p
  4. Miriam Makeba, +500 byte = 5x2 = 10 p

Aciram, 1 108 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Bourkou Louise Kabo, 495 byte = 5x2 = 10 p
  2. Marie-Josèphe Zani-Fé Touam-Bona, 494 byte = 5x2 = 10 p
  3. Julienne Keutcha, +811 byte = 8x2 = 16 p
  4. Fernandino ‎, +1 217 byte = 12 p
  5. Portugisiska São Tomé och Príncipe , +2 257 byte = 23 p
  6. Kongoriket, källa +297 byte = 3 p
  7. Virginie Ambougou, +772 byte = 8x2 = 16 p p
  8. Kungariket Kakongo , +773 byte =8 p
  9. Kungariket Ngoyo ‎, +750 byte = 7 p
  10. Kungariket Luba, +618 byte =6 p
  11. Kungadömet Yeke , +561 byte = 6 p
  12. Internationella Kongosällskapet, +765 byte = 8 p
  13. Kongolesiska inbördeskriget ‎, +1178 byte = 12 p
  14. Maria Mambo Café, +865 byte = 9x2 = 18 p
  15. Mukuru, källa +504 byte = 5 p
  16. Bechuanalandprotektoratet, källa +165 byte = 2 p
  17. 'Mantšebo, +617 byte = 6x2 = 12 p
  18. Tibati Nkambule, +944 byte = 9x2 = 18 p
  19. Kungariket Mapungubwe, +696 byte = 7 p
  20. Rain Queen, +1847 byte = 18x2 = 36 p
  21. Drottningmoder, källa +200 byte = 2 p
  22. Drottningmoder (Afrika), +4 796 byte = 48 p
  23. Bantureligion, +1361 byte = 14 p
  24. Kongoreligionen ‎, +1421 byte = 14 p
  25. Zulureligionen ‎, +731 byte = 7 p
  26. Nzambici, +532 byte = 5x2 = 10 p
  27. Bunzi, +606 byte = 6x2 = 12 p
  28. Kianda (gudinna) , +603 byte = 6x2 = 12 p
  29. Kvinnlig könsstympning, +1034 byte = 10 p
  30. Våldtäkt under Bosnienkriget, +3 874 byte = 39 p
  31. Sophie Kanza, +849 byte = 8x2 = 16 p
  32. Manuel Nkomba av Kongo, +402 byte = 4 p
  33. Pedro VI av Kongo, +392 byte = 4 p
  34. Álvaro XIV av Kongo, +431 byte = 4 p
  35. Pedro V av Kongo (död 1891), +423 byte = 4 p
  36. Álvaro XIII av Kongo‎, +485 byte = 5 p
  37. Henrique III av Kongo, +485 byte = 5 p
  38. André II av Kongo, +478 byte = 5 p
  39. Garcia V av Kongo , +477 byte = 5 p
  40. Henrique II av Kongo, +423 byte = 4 p
  41. Joaquim av Kongo, +415 byte = 4 p
  42. Aleixo av Kongo‎, +413 byte = 4 p
  43. Álvaro XII av Kongo , +423 byte = 4 p
  44. Manuel III av Kongo ‎, +544 byte = 5 p
  45. Henrique IV av Kongo, +542 byte = 5 p
  46. Andala Camana ‎, +705 byte = 7 p
  47. Afonso I av Matamba , +505 byte = 5 p
  48. Francisco I av Matamba , +493 byte = 5 p
  49. Francisco II av Matamba , +508 byte = 5 p
  50. Verónica I Guterres ‎, +167 byte = 2x2 = 4 p
  51. Barbara Mukambu Mbandi, +225 byte = 2x2 = 4 p
  52. João do Dongo ‎ , +499 byte = 5 p
  53. Njinga Mona, +823 byte = 8 p
  54. Leonor Nzinga Nlaza , +1565 byte = 16 p
  55. Ana Afonso de Leão, +1651 byte = 17x2 = 34 p
  56. Afonso V av Kongo , +417 byte = 4 p
  57. José I av Kongo, +415 byte = 4 p
  58. Álvaro XI av Kongo , +421 byte = 4 p
  59. Pedro V av Kongo, +415 byte = 4 p
  60. Sebastião II av Kongo , +422 byte = 4 p
  61. António II av Kongo ‎, +418 byte = 4 p
  62. Afonso IV av Kongo , +414 byte = 4 p
  63. Nicolau av Kongo, +410 byte = 4 p
  64. Pedro IV av Kongo, +546 byte = 5 p
  65. Garcia IV av Kongo , +414 byte = 4 p
  66. Manuel II av Kongo ‎, +560 byte = 6 p
  67. Garcia II av Kongo, +414 byte = 4 p
  68. Álvaro VI av Kongo ‎, +416 byte = 4 p
  69. Álvaro V av Kongo, +431 byte = 4 p
  70. Álvaro IV av Kongo , +416 byte = 4 p
  71. Ambrósio av Kongo , +414 byte = 4 p
  72. Garcia I av Kongo, +412 byte = 4 p
  73. Pedro II av Kongo ‎, +412 byte = 4 p
  74. Álvaro III av Kongo , +418 byte = 4 p
  75. Bernardo II av Kongo , +418 byte = 4 p
  76. Álvaro II av Kongo ‎, +416 byte = 4 p
  77. Álvaro I av Kongo, +414 byte = 4 p
  78. Henrique I av Kongo, +416 byte = 4 p
  79. Bernardo I av Kongo ‎, +412 byte = 4 p
  80. António I av Kongo , +526 byte = 5 p
  81. Afonso II av Kongo , +406 byte = 4 p
  82. Diogo I av Kongo, +523 byte = 5 p
  83. Pedro I av Kongo , +423 byte = 4 p
  84. Kimpa Vita , källa +628 byte = 6x2 = 12 p
  85. Häxprocessen i Visby (1705), +1 673 byte = 17 p
  86. Ngalifourou, +1 778 byte = 18x2 = 36 p
  87. Annapurna (gudinna), +630 byte = 6 p
  88. Hilda Bynoe, +1185 byte = 12 p
  89. Anna Janssens, +949 byte = 9 p
  90. Anna Barbara van Meerten-Schilperoort , +1085 byte = 11 p
  91. Augusta Bernard, +433 byte = 4 p
  92. Lucie Dejardin, +449 byte = 4 p
  93. Lina Tsaldari, +462 byte = 5 p
  94. Leokadija Diržinskaitė-Piliušenko ‎, +483 byte = 5 p
  95. Erzsébet Metzker Vass‎, +438 byte = 5 p
  96. Olga Ruder-Zeynek, +478 byte = 5 p
  97. Lucy Terry, +732 byte = 7 p
  98. Margaret Garner, +1718 byte = 17 p
  99. Charlotte Whitton, +473 byte = 5 p
  100. Jewish Association for the Protection of Girls and Women‎, +2374 byte = 24 p
  101. Rani Chennabhairadevi, +1 655 byte = 17 p
  102. Aissa Koli ‎, +2354 byte = 24x2 p = 34
  103. Ogiyaka, +738 byte = 7 p
  104. Rhodogune av Parthien, källa +1 20 byte = 1x3 = 4p
  105. Msiri, +789 byte = 8 p
  106. Maria de Fonseca, +1 513 byte = 15x2 = 25p
  107. Stor hustru, +2 806 = 28x2 = 38p
  108. American dollar princess ‎, +3082 byte = 31 p
  109. Lingeer, +2 715 byte = 27 p
  110. Elpis, +579 byte = 6 p

Affe2011, 4 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Sofia av Nassau, utökad med 389 byte = 4 p.

Ariam, 465 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Danièle Darlan, ny, 3 217 byte = 32x2 = 64 p
  2. International Women of Courage Award, +683 byte = 7 p
  3. Meli Petersson Ellafi, ny, 3 858 byte = 39 p
  4. Roegchanda Pascoe, ny, 2 564 byte = 26x2 = 52 p
  5. Emilia Aalto, ny, 2 949 byte = 29 p
  6. Siri Melchior, ny, 2 368 byte = 24 p
  7. Emma Theofelus, ny, 3 319 byte = 33x2 = 66 p
  8. Phumzile Mlambo-Ngcuka, ny, 2 955 byte = 30x2 = 60 p
  9. Esperança da Costa, ny, 1 927 byte = 19x2 = 38 p
  10. Baleka Mbete, ny, 2 498 byte = 25x2 = 50 p
  11. Ntfombi, ny, 1 798 byte = 18x2 = 36 p

Chandra Varena, 34 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Soweto, utökat 1899 byte = 19p
  2. Witwatersrand, utökat 913 byte = 9p
  3. Guld, utökat 582 byte (guld i Transvaal) = 6p

Estrellato, 2 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Kaltouma Nadjina‎, puts 1 byte = 1x2 = 2 p

Fredde 99, 1 444 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Fatima-Zahra Chajai, ny, 3 421 byte = 34 p
  2. Aya En-Nesyry, ny, 5 220 byte = 52 p
  3. Aïcha Narimène Dahleb, ny, 3 999 byte = 40 p
  4. Soukaina Sahib, ny, 5 921 byte = 59 p
  5. Zaraou Abdou Bilane, ny, 2 003 byte = 20 p
  6. Habiba Ahmed, ny, 1 798 byte = 18 p
  7. Aissata Siby, ny, 2 205 byte = 22 p
  8. Oumaima El-Bouchti, ny, 7 132 byte = 71 p
  9. Joseph Essombe, ny, 7 706 byte = 77*2 = 154 p
  10. Jeanne Gaëlle Eyenga, ny, 3 912 byte = 39*2 = 78 p
  11. Marie Egagne, ny, 1 482 byte = 15*2 = 30 p
  12. Louiza Abouriche, ny, 4 386 byte = 44 p
  13. Wafa Mahjoub, ny, 3 642 byte = 36 p
  14. Anna Beck, ny, 4 087 byte = 41 p
  15. Bianca Buitendag, ny, 2 729 byte = 27*2 = 54 p
  16. Lina Engren, ny, 944 byte = 9 p
  17. Susanne Grainger, ny, 3 016 byte = 30 p
  18. Kasia Gruchalla-Wesierski, ny, 1 969 byte = 20 p
  19. Christine Roper, ny, 3 066 byte = 31 p
  20. Andrea Proske, ny, 1 794 byte = 18 p
  21. Madison Mailey, ny, 1 927 byte = 19 p
  22. Sydney Payne, ny, 2 032 byte = 20 p
  23. Avalon Wasteneys, ny, 2 536 byte = 25 p
  24. Kristen Kit, ny, 4 894 byte = 49 p
  25. Ella Greenslade, ny, 3 162 byte = 32 p
  26. Aline Friess, ny, 2 484 byte = 25 p
  27. Cathinka Tandberg, ny, 5 454 byte = 55 p
  28. Teresa Almeida, ny, 5 215 byte = 52*2 = 104 p
  29. Albertina Kassoma, ny, 6 910 byte = 69*2 = 138 p
  30. Stélvia Pascoal, ny, 4 318 byte = 43*2 = 86 p

Kattan Vuokatti, 556 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Isaac Menyoli, ny artikel 3 627 byte = 36 p
  2. Keith Fraser, ny artikel 2 757 byte = 28 p
  3. Rosalie Gangué, ny artikel, 2 991 byte, kvinna från Tchad = 60 p
  4. Kaltouma Nadjina, ny artikel, 7 971 byte, kvinna från Tchad = 160 p
  5. Bol, Tchad, ny artikel, 983 byte = 10 p
  6. Hinikissa Ndikert, ny artikel, 4 902 byte, kvinna från Tchad = 98 p
  7. Bibiro Ali Taher, ny artikel, 3 605 byte, kvinna från Tchad = 72 p
  8. Marlyse Hourtou, liten utökning, 910 byte, kvinna från Tchad = 18 p
  9. Demos Memneloum, ny artikel, 3 705 byte, kvinna från Tchad = 74 p

Nalle&Lisa, 210 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Okavangodeltat, + 902 byte = 9 p
  2. Jasmin Nunige, ny, 2 136 byte = 21 p
  3. Swakopmund fyr, ny, 2 516 byte = 25 p
  4. Sterkfontein, + 651 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  5. Mbanza-Kongo, + 641 byte = 6 p
  6. Wonder Cave, ny, 2 291 byte = 23 p
  7. Mapungubwe, + 977 byte, första källa = 10 + 3 = 13 p
  8. Air Botswana, ny, 2 237 byte = 22 p
  9. Diaz Point fyr, ny, 2 013 byte = 20 p
  10. Tchads nationalmuseum, ny, 2 322 byte = 23 p
  11. N'Djamenas internationella flygplats, + 443 byte, första bild, första källa = 4 + 3 + 3 = 10 p
  12. Air Namibia, + 654 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  13. La Mulâtresse Solitude, + 725 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  14. Swartkrans, + 811 byte = 8 p

Nordelch, 335 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Duberria, +795 byte = 8 p
  2. Lamprophis aurora, +924 byte = 9 p
  3. Lamprophis guttatus, +1 964 byte = 20 p
  4. Rhinolophus simulator, +2 779 byte = 28 p
  5. Rhinolophus landeri, +2 800 byte = 28 p
  6. Mochlus sundevallii, ny, 2 191 byte = 22 p
  7. Conocephalus basutoanus, +659 = 7 p
  8. Lepidochrysops lerothodi, +367 byte = 4 p
  9. Agama planiceps, ny, 2 069 byte = 21 p
  10. Pachydactylus vanzyli ‎+917 byte = 9 p
  11. Ptenopus carpi +987 byte = 10 p
  12. Laephotis namibensis +1 616 byte = 16 p
  13. Panaspis namibiana, ny, 1 975 byte = 20 p
  14. Rhoptropus barnardi, +1 012 byte = 10 p
  15. Barbara Baehr, ny 2 814 byte = 28 p
  16. Loeseneriella camerunica +495 byte = 5 p
  17. Pseudagrion camerunense +359 byte = 4 p
  18. Trioceros camerunensis +714 byte = 7 p
  19. Chamaeleo anchietae +909 byte = 9 p
  20. Pachydactylus angolensis, ny, 2 043 byte = 20 p
  21. Miniopterus minor, +2 644 byte = 26 p
  22. Amietia angolensis, +666 byte = 7 p
  23. Sepsina angolensis, +1 021 byte = 10 p
  24. Cordylus angolensis, +706 byte = 7 p

Sjunnesson, 1 342 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Anel Alexander, ny, 2 105 byte = 21x2 = 42 p
  2. Daphney Hlomuka, ny, 4 404 byte = 44x2 = 88 p
  3. Thembi Mtshali-Jones, ny, 8 266 byte = 83x2 = 166 p
  4. Familjen Musk, ny, 10 614 byte = 106 p
  5. Thembsie Matu, ny, 9 637 byte = 96x2 = 192 p
  6. Christiaan Barnard +11 011 byte = 110 p
  7. Angola +2 327 byte = 23 p
  8. Sexuellt våld i Demokratiska republiken Kongo, +5 296 byte = 53 p
  9. Ndeutala Angolo, ny, 9 532 byte = 95X2 =190 p
  10. Alice Krige, +18 600 = 186 p = 186X2 = 372 p

Smetanakaviar, 152 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Betty Abah, ny, 4 802 byte = 48 p
  2. Township, ny, 2 805 byte = 28 p
  3. Angèle Rawiri, ny, 3 762 byte = 38 x 2 = 76 p

Tanzania, 186 [redigera | redigera wikitext]

  1. Thyra Quensel, 2265 byte, ny, 23 p
  2. Sigrid Gillner, +4535 byte = 45p
  3. René Maran, ny, 3389 byte = 34 p
  4. Batouala, ny, 4 427 byte = 44p
  5. Proposition nr 110, ny, 4080 = 40p

Ulkl, 36 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Mogoditshane, +59 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  2. Mmankgodi, +189 byte, bild = 2 + 3 = 5 p
  3. Selebi-Phikwe, +153 byte, bild = 2 + 3 = 5 p
  4. Akonolinga, +43 byte, bild = 0 + 3 = 3 p
  5. Ébolowa, +38 byte, bild = 0 + 3 = 3 p
  6. Garoua Boulaï, +33 byte, bild = 0 + 3 = 3 p
  7. Foumbot, +40 byte, bild = 0 + 3 = 3 p
  8. Mbouda, +42 byte, bild = 0 + 3 = 3 p
  9. Mokolo, +79 byte, bild = 1 + 3 = 4 p
  10. Yagoua, +43 byte, bild = 0 + 3 = 3 p

Zquid, 6 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Internationella kvinnodagen, +354 byte = 4 p
  2. Luanda, + 80 byte = 1 p
  3. Okavangodeltat, + 147 byte = 1 p
  1. ^ Om artikeln endast innehåller en karta, räknas detta också som en bildlös artikel.
  2. ^ Här räknas referens till faktainsamling från annan Wikipedia-artikel endast som referens, inte som källa.
  1. ^ ”Geographic Regions” (på engelska). unstats.org. https://unstats.un.org/unsd/methodology/m49/. Läst 6 juli 2017.