Wikipedia:Veckans tävling/Pekingrallyt I – Balkan

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Tävla om de olympiska medaljrosetterna & få en balkansk …!


Priser
 • Segrarpris: Article Olympics Gold2.svg
 • Andrapris: Article Olympics Silver2.svg
 • Tredjepris: Article Olympics Bronze2.svg
 • Övriga tävlande med minst 100 poäng: Article purple.svg
 • Alla deltagare: En balkansk sak…

Fotothek df roe-neg 0006711 006 Ein Mann spielt ein Sousaphon auf der Leipziger Herbstmesse 1954.jpg Tävlingen har slutat!
Tävlingslogg
Sarajevo Tram-237 Line-4 2011-10-19 (2).jpg

Måndag: Nalle&Lisa anlände till tävlingsområdet mitt i natten, via en skruvad höjdare. Och innan dagen var över hade totalt ett halvdussin deltagare känt på den balkanska terrängen – varmt välkomna, allihopa!

När måndagen var till ända såg vi Iris Dysnomia IV i en tidig ledning, efter en resa längs med Ohridsjöns strand. Där bakom hade Fredde 99 och Sjunnesson kört in i varandra, efter en vild framfart i backlinjen och på mittfältet respektive med tåg upp i bergen. Fjärdeplacerade Nalle&Lisa avslutade söndagen på en bro, medan Aciram hittat fram till femte plats med hjälp av paschor och hertiginnor. Startfältet avslutades av Deryni, någonstans i nationalparken.

Många trevliga saker hände redan dag ett. Fortsättning följer…


Волино.jpg

Tisdag: Dag 2 anlände även Tromber – varmt välkommen! Det var totalt sex fordon på gång där ute, och fyra stycken hade nu rosetter på kylaren.

Nalle&Lisa tog sig utför ett berg och in i en förstenad skog. Kanske blev det lite för mycket förstening, för under tiden rusade nykomlingen Tromber förbi efter några smarta vägval. Aciram började dagen bland illyrer och gick till nattvila hos en drottning. Då hade Sjunnesson precis hunnits ikapp; stackars Sjunnesson gick från krock till krock, trots digra språkstudier och siktet högt ställt.

Iris Nominia IV var samtidigt kvar vid sjöstranden. Detta gav fullt spelrum åt Fredde 99, där assistansen kom via världsettor och vänsternior – och med en övertagen ledning som resultat.


Snow in Split - cloudy.jpg

Onsdag: Även denna dag hade vi sex motorer igång – och en nykomling. Onsdagens hugade debutant bar namnet Kaljami – varmt välkommen! Och ytterligare tre fordon var nu rosettbeprydda.

Nalle&Lisa satt i spårvagnen ända till höga dammen. Det räckte dock inte mot Kaljami, som tog sig rättigheter och friheter uppe på heliga berg och raskt lade beslag på sjätteplatsen. Aciram for kors och tvärs mellan korsfararstaterna, medan Sjunnesson besökte moskén och Iris Nominia IV drabbades av motorhaveri. Alla fick de ge sig i kampen mot Tromber, som for fram som en virvelvind på den adriatiska kusten och avancerade tre placeringar.

Fredde 99 var dock ännu kvar i ledningen, någonstans på mittfältet.


Podgorica, cattedrale della resurrezione di cristo, esterno 01.JPG

Torsdag: Fyra tävlande var i farten under torsdagen, medan resten befann sig i depå (måhända drabbade av nedfallande bråte efter Trombers virvelvind?).

Nalle&Lisa tog sig från klostret, upp på bron och därmed upp på sjätte plats. Samtidigt lierade Aciram sig med en kvinnlig herre och beslöt sig för en kretensisk visit.

Dagens klättrare hette Sjunnesson. Fasaderna som fick besök – på vägen mot den hägrande andraplatsen – befann sig på både moskéer och katedraler. Ledande Fredde 99 lät sig dock inte imponeras och försvarade sig framgångsrikt med hjälp av diverse landslagsmän.


Greek soldiers at Afyon Karahisar, 1922.jpg

Fredag: Den femte tävlingsdagen var en lugn dag, med endast tre motorer igång och resterande manskap fortfarande i depå. Helt händelsefattigt var det dock inte…

Exempelvis fyllde Nalle&Lisa på kylarvatten från en montenegrinsk sjö, innan dagen avslutades högt uppe bland bergen, på andra sidan gränsen. I sviterna efter torsdagens fasadklättrande passade Sjunnesson på att vila upp sig i en grönsaksby ute i arkipelagen. Detta passade Aciram utmärkt, och efter tre omkörningar – via den grekiska frontlinjen och förbundet i väster – erövrades silverplatsen.

Nu är det helg. Får vi se fler omkastningar i resultatlistan? Fler nybörjare? Garanterat har vi i alla fall fler balkanska upptäcker framför oss. Lycka till!


Marinella2008.jpg

Lördag: Lördagen bjöd faktiskt på två nykomlingar. Varmt välkomna – Ulkl och Zquid (som nu avancerat från tipsarnas skara)! Totalt hade vi sex motorer igång under dagen.

Zquid skaffade sångassistans ända till Tripoli och tog hand om niondeplatsen. En position bättre låg Ulkl, efter en dag i uppståndelsens tecken. Nalle&Lisa klättrade högt och nådde till slut klostret, men något avancemang blev det icke. Samtidigt hade Sjunnesson hamnat lite utanför kartan (i Slovenien, vilken inte ingår den här veckan), i krokarna av Drava och Mura.

Aciram siktade på täten men lyckades inte nå ända fram, trots hjälp från Myrornas Moder och Oidipus far. Vår dalmatinska virvelvind Tromber var nämligen tillbaka, något även invånarna i Kroatiens femte stad fick erfara med full kraft. När dagen var över hade vi sålunda en ny ledare – med marginal. Snyggt jobbat!

Får vi fler omkastningar? Det vete de balkanska gudarna, vilka vakar över en tävling som snart går in på slutspurten.


Stari Most Panorama.jpg

Söndag: Det blev spännande även på avslutningsetappen. Vi hade bara fyra motorer igång, men det inkluderade sent startande Ricjac – varmt välkommen!

Deryni slutade elva, strax bakom Zquid och Ulkl. Åttondeplatsen snodde dock nykomlingen Ricjac åt sig, tack vare presidentbesök och en färd åt nordväst. Kaljami slutade samtidigt sjua.

Nalle&Lisa siktade uppåt men fick nöja sig med sjätteplatsen (strax bakom Iris Dysnomia IV), sedan resan gått över vänskapsbron och ut till öarna. Sjunnesson hittade hem till Balkan igen, började dagen mellan floden och avslutade den lika träffsäkert.

Kampen om medaljerna försiggick dock på annat håll. Fredde 99 hade för dagen hamnat på reservbänken och kunde bara titta på när Aciram susade förbi och upp på silverplats, assisterad av både en vänlig man och ett helt kompani. Segern var dock utom räckhåll, trots att ledande Tromber tillbringade dagen i godan ro under parasollet på en dalmatisk strand.

I juni åker vi till Svarta havet.

Tack, allihopa! Snart sker prisutdelningen. Och tills dess är det bara att kavla upp ärmarna i den här veckans tävling, med kvinnliga höjdare som tema. Nästa etapp i vårt Pekingrally äger rum i och runt Svarta havet, bland dess kustorter, stora floder och städerna som de rinner igenom. Väl mött i juni! SMirC-smile.svg


Athletics tracks finish line.jpg De tävlande har gått i mål!

Pekingrallyt I – Balkan …[redigera | redigera wikitext]

Denna vecka tar vi oss an högt och lågt… Denna vecka tar vi oss an högt och lågt…
Denna vecka tar vi oss an högt och lågt

… har det balkanska som ämne. Den här veckan ska vi lära oss mer om Balkanhalvön. För att fokusera lite, avgränsar vi det som ger poäng till alla länder som till största delen ligger söder om Donau-Sava-Kupa-linjen. Det innebär Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Nordmakedonien, Grekland och Bulgarien. Hoppas det ska räcka. SMirC-smile.svg

Den här tävlingen är första etappen i en tio månader lång odyssé. Den kommer att ta oss från det olympiska ända till landet för 2022 års olympiska vinterspel. Den olympiska elden kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Peking, lagom i tid för starten av 2022 års spel. För den som saknar finaletappen på Till Tokyo-tävlingen, blir den av nu i juli…

De olika tävlingsetapperna är i grund och botten geografiskt avgränsade. Denna gång ägnar vi oss det balkanska, baserat på att Olympia ligger på halvön. Därefter fortsätter stafetten vecka 23 till det angränsande… Svarta havet (inklusive hamnstäder, floder, flodhamnar…). Du kan redan nu boka in första hela kalenderveckan (den vecka som börjar med första måndagen i månaden), ända fram till februari.

Välkommen på vår resa!

Relaterade tävlingar[redigera | redigera wikitext]

 • Riostafetten, som arrangerades från november 2015 till augusti 2016 och slutade här.
 • Pyeongchang!, som arrangerades från maj 2017 till februari 2018 och slutade här.
 • Till Tokyo, som arrangeras från november 2019 till juli 2021.

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

 • Tid: Vecka 18, 2021 (3 maj kl 00:00 – 9 maj kl 23:59)
 • Tävlingsledare: Paracel63
 • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
 • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng. Tävlingsledaren justerar eller assisterar vid behov.
 • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Deltagarpris med balkansk anknytning utdelas till alla som är med i tävlingen.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

 • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. Borttagning av onödig kod (exempelvis i botskapad artikel) kan göras i en separat redigering, så inkräktar det inte på artikelutökningen.
 • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning av något slag.
 • 3 p i bonus för första bilden[a] i en tidigare bildlös artikel.
 • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[b] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.

Stafettpris[redigera | redigera wikitext]

Eftersom detta är etapp 1 i en tävling som avslutas först i februari 2022 finns det ett särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska vinterspelen 2022.

Tipshörnan[redigera | redigera wikitext]

Plats för artikelförslag som alla wikipedianer kan lägga in. Begränsat till tio per tipsare.

 1. Paracel63: Utöka Shkodrasjön (Balkans största sjö)
 1. Zquid: Utöka artikeln om Sarajevo och ge den fler källor
 2. Zquid: Utöka artikeln om Grekland i olympiska spelen och ge den källor
 3. Zquid: Utöka artikeln om KF Prishtina och ge den källor
 4. Zquid: Skapa artikeln om Borka Pavićević (en)
 5. Zquid: Skapa artikeln om Gianna Angelopoulos-Daskalaki (en)
 6. Zquid: Utöka artikeln om Bojanakyrkan och ge den fler källor
 7. Zquid: Utöka artikeln om Višnjan-observatoriet och ge den fler källor
 8. Zquid: Utöka artikeln om Atens Olympiastadion och ge den källor
 9. Zquid: Utöka artikeln om Arkaisk tid och ge den källor
 10. Zquid: Utöka artikeln om Brijuni och ge den källor

fixade tips[redigera | redigera wikitext]

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

 • Nedanstående rosetter är endast provisoriskt utplacerade; de kan senare bytas ut mot en mer värdefull rosett. Deltagarna listas alfabetiskt.

exempel:

Exempelanvändare, 55 p
 1. Teodor Shkodrani, (pionjär), ny, 2000 byte = 40 p
 2. Milos, +500 byte = 5 p
 3. Avaz Twist Tower, 600 byte, källa 1 = 6+3 = 9 p

Aciram, 811 p den olympiska silverrosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Ferhat-paša Sokolović, + 402 byte + bild + källa = 4 + 3 + 3 = 10
 2. Diva Grabovčeva, + 167 byte + källa = 2 + 3 = 5
 3. Marija Kessler, + 169 byte + källa = 2 + 3 = 5
 4. Johan Kastriota den äldre, + 174 byte + källa = 2 + 3 = 5
 5. Danilo Petrović-Njegoš, + 318 byte + bild + källa = 3 + 3 + 3 = 9
 6. Eurydike II av Makedonien, + 121 byte + källa = 1 + 3 = 4
 7. Agesistrata, + 151 byte + källa = 2 + 3 = 5
 8. Hasan Prishtina, + 125 byte + källa = 1 + 3 = 4
 9. Naissus, + 204 byte + källa = 2 + 3 = 5
 10. Sirma Voyevoda, + 299 byte + källa = 3 + 3 = 6
 11. Joanna av Durazzo, ny 1125 byte = 11
 12. Epicaria, + 120 + källa = 1 + 3 = 4
 13. Gentius, + 126 + källa = 1 + 3 = 4
 14. Illyrisk religion, ny 2181 = 22
 15. Thrakisk religion, ny 1331 = 13
 16. Perëndi, ny 387 = 4
 17. Smiltsena Palaiologina, ny 812 = 8
 18. Maria Palaiologina Kantakouzene, ny 1246 = 12
 19. Milica Hrebeljanović, ny 796 = 8
 20. Maria (bulgarisk kejsarinna), ny 870 = 9
 21. Helena Palaiologina av Morea, ny 1431 = 14
 22. Helena av Anjou, ny 881 = 9
 23. Jaquinta av Bari, ny 776 = 8
 24. Kujava Radinović, ny 840 = 9
 25. Maria av Serbien, ny 1767 = 18
 26. Tetrarkin Negroponte, ny 2477 = 25
 27. Maria dalle Carceri, ny 623 = 6
 28. Herredömet Argos och Nauplia, ny 1337 = 13
 29. Maria Sanudo, ny 766 = 8
 30. Maria av Enghien (död 1393), ny 558 = 6
 31. Helena Asanina Kantakouzene , ny 594 = 8
 32. Carintana dalle Carceri , ny 618 = 6
 33. Agnese Ghisi (regent) ‎, ny 683 = 7
 34. Orion, + 137 + källa = 1 + 3 = 4
 35. Emiratet Kreta, ny 2135 = 21
 36. Kungariket Kandia, ny 547 = 5
 37. Slaget vid Dumlupınar, källa + 176 byte = 2 + 3 = 5
 38. Bulgariska renässansen , källa + 180 byte = 2 + 3 = 5
 39. Apollonia (Bulgarien) , källa + 183 byte = 2 + 3 = 5
 40. Kungariket Kroatien (medeltiden), källa + 147 byte = 2 + 3 = 5
 41. Vardar Makedonien, källa + 131 byte = 1 + 3 = 4
 42. Nerio I Acciaioli ‎, källa + 199 byte = 2 + 3 = 5
 43. Maria av Sicilien ‎, källa + 199 byte = 2 + 3 = 5
 44. Antonio I Acciaioli ‎, källa + 199 byte = 2 + 3 = 5
 45. Nerio II Acciaioli ‎, källa + 199 byte = 2 + 3 = 5
 46. Francesco II Acciaioli ‎, källa + 199 byte = 2 + 3 = 5
 47. Francesco I Acciaioli ‎, källa + 199 byte = 2 + 3 = 5
 48. Eurybia, källa + 205 byte = 2 + 3 = 5
 49. Phaethusa, källa + 134 byte = 1 + 3 = 4
 50. Philophrosyne, källa + 131 byte = 1 + 3 = 4
 51. Euthenia, källa + 163 byte = 2 + 3 = 5
 52. Tyro, källa + 192 byte = 2 + 3 = 5
 53. Iapetos, källa + 124 byte = 1 + 3 = 4
 54. Talos , källa + 106 byte = 1 + 3 = 4
 55. Agipan , källa + 125 byte = 1 + 3 = 4
 56. Amnisos , källa + 125 byte = 1 + 3 = 4
 57. Akraia , källa + 213 byte = 2 + 3 = 5
 58. Horkos ‎ , källa + 123 byte = 1 + 3 = 4
 59. Perses (titan) , källa + 134 byte = 1 + 3 = 4
 60. Oxylos , källa + 135 byte = 1 + 3 = 4
 61. Neilos , källa + 147 byte = 1 + 3 = 4
 62. Cocytus, källa + 117 byte = 1 + 3 = 4
 63. Aigis , källa + 192 byte = 2 + 3 = 5
 64. Kaducé , källa + 158 byte = 2 + 3 = 5
 65. Huset Petrović-Njegoš , källa + 117 byte = 1 + 3 = 4
 66. Mediana , källa + 114 byte = 1 + 3 = 4
 67. Stari Ras , källa + 134 byte = 1 + 3 = 4
 68. Stefan Nemanja , källa + 116 byte = 1 + 3 = 4
 69. Krios ‎, källa + 195 byte = 2 + 3 = 5
 70. Alkyoneus , källa + 127 byte = 1 + 3 = 4
 71. Oreader ‎, källa + 134 byte = 1 + 3 = 4
 72. Perseus , källa + 178 byte = 2 + 3 = 5
 73. Oidipus, källa + 108 byte = 1 + 3 = 4
 74. Lamia (mytologi) , källa + 167 byte = 2 + 3 = 5
 75. Huset Karađorđević , källa + 118 byte = 1 + 3 = 4
 76. Sankt Sava ‎, källa + 126 byte = 1 + 3 = 4
 77. Sigurimi ‎, källa + 140 byte = 1 + 3 = 4
 78. Ismail Qemali , källa + 103 byte = 1 + 3 = 4
 79. Lezhaförbundet ‎, källa + 150 byte = 2 + 3 = 5
 80. Amphisbaena, bild + källa + 201 byte = 2 + 3 + 3 = 8
 81. Hysminaierna‎, källa + 116 byte = 1 + 3 = 4
 82. Kakodemon‎, källa + 169 byte = 2 + 3 = 5
 83. Kalydoniska vildsvinet‎, källa + 169 byte = 2 + 3 = 5
 84. Laistrygoner‎, källa + 185 byte = 2 + 3 = 5
 85. Oizyerna ‎, källa + 196 byte = 2 + 3 = 5
 86. Pseudologerna ‎, källa + 150 byte = 2 + 3 = 5
 87. Stymfaliderna ‎, källa + 102 byte = 1 + 3 = 4
 88. Anax‎, källa + 242 byte = 2 + 3 = 5
 89. Damasen‎, källa + 150 byte = 2 + 3 = 5
 90. Sykeus, källa + 128 byte = 1 + 3 = 4
 91. Achanta‎, källa + 168 byte = 2 + 3 = 5
 92. Adrasteia, källa + 179 byte = 2 + 3 = 5
 93. Aigine‎, källa + 273 byte = 3 + 3 = 6
 94. Alkyoniderna‎, källa + 111 byte = 1 + 3 = 4
 95. Amymone, bild + källa + 266 byte = 2 + 3 + 3 = 7
 96. Arethusa‎, bild + källa + 139 byte = 1 + 3 + 3 = 7
 97. Asterope‎, källa + 185 byte = 2 + 3 = 5
 98. Dafne‎, källa + 183 byte = 2 + 3 = 5
 99. Danais‎, källa + 282 byte = 3 + 3 = 6
 100. Eupheme (najad)‎, källa + 164 byte = 1 + 3 = 4
 101. Halia‎, källa + 120 byte = 1 + 3 = 4
 102. Hamadryas (mytologi), källa + 205 byte = 2 + 3 = 5
 103. Himalia‎, källa + 250 byte = 2 + 3 = 5
 104. Ide (nymf)‎, källa + 240 byte = 2 + 3 = 5
 105. Ismenis‎, källa + 221 byte = 2 + 3 = 5
 106. Kaliadne, källa + 247 byte = 2 + 3 = 5
 107. Memphis (mytologi), källa + 188 byte = 2 + 3 = 5
 108. Telphousa, källa + 187 byte = 2 + 3 = 5
 109. Zeuxo, källa + 223 byte = 2 + 3 = 5
 110. Argonaut, källa + 312 byte = 3 + 3 = 6
 111. Amphion, källa + 122 byte = 1 + 3 = 4
 112. Nestor (mytologisk kung), källa + 218 byte = 2 + 3 = 5
 113. Peleus, källa + 179 byte = 2 + 3 = 5
 114. Akademos, källa + 129 byte = 1 + 3 = 4
 115. Laios, källa + 122 byte = 1 + 3 = 4
 116. Achaimenes, källa + 131 byte = 1 + 3 = 4
 117. Aietes, källa + 123 byte = 1 + 3 = 4
 118. Aisakos, källa + 163 byte = 2 + 3 = 5
 119. Akaemenides, bild + källa + 156 byte = 2 + 3 + 3 = 8
 120. Akragas, källa + 154 byte = 2 + 3 = 5
 121. Akrisios, källa + 122 byte = 2 + 3 = 5
 122. Aktis, källa + 186 byte = 2 + 3 = 5
 123. Amfitryon, källa + 177 byte = 2 + 3 = 5
 124. Anaxarete, källa + 173 byte = 2 + 3 = 5
 125. Androgeos, källa + 187 byte = 2 + 3 = 5
 126. Antaios , källa + 184 byte = 2 + 3 = 5
 127. Antigone, källa + 145 byte = 1 + 3 = 4
 128. Astraia, bild + källa + 286 byte = 3 + 3 + 3 = 9
 129. Astraios, källa + 150 byte = 2 + 3 = 5
 130. Astyanax, källa + 199 byte = 2 + 3 = 5
 131. Belos, källa + 141 byte = 1 + 3 = 4
 132. Bromios, källa + 201 byte = 2 + 3 = 5
 133. Boreaderna, källa + 170 byte = 2 + 3 = 5
 134. Boukolion, källa + 165 byte = 2 + 3 = 5
 135. Briseis, källa + 147 byte = 1 + 3 = 4
 136. Chthonios, källa + 203 byte = 2 + 3 = 5
 137. Katalanska kompaniet, ny 1931 byte = 19

Deryni, 5 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Plitvicesjöarnas nationalpark, +458 byte = 5 p

Fredde 99, 733 p den olympiska bronsrosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Josip Juranović, ny, 2 900 byte = 29 p
 2. Haris Duljević, ny, 5 058 byte = 51 p
 3. Arijan Ademi, ny, 6 263 byte = 63 p
 4. Mate Pavić, ny, 33 728 byte = 337 p
 5. Nikola Mektić, utökning, 5 038 byte = 50 p
 6. Kristina Prkačin, ny, 5 238 byte = 52 p
 7. Igor Angelovski, ny, 4 146 byte = 41 p
 8. Mile Škorić, ny, 2 818 byte = 28 p
 9. Simon Sluga, ny, 3 794 byte = 38 p
 10. Adrian Aliaj, ny, 4 437 byte = 44 p

Iris Dysnomia IV, 395 p den lila rosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Struga +3 936 byte = 39 p
 2. Ohrid-Sankt Paulus flygplats +1 896 byte (men 64 byte robotfluff raderat) = 1 960 byte = 20 p
 3. Gorentsi, ny, + 6 266 byte = 63 p
 4. Trebeništa, ny + 15 492 byte = 155 p
 5. Bobano, ny, + 3 478 byte = 35 p
 6. Sateska, + 1053 byte (efter robotstäd), första bild = 11 +3 = 14 p
 7. Volino, ny, + 6 883 byte = 69 p

Kaljami, 150 p den lila rosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Rörelsen för rättigheter och friheter, + 4 745 byte + första källor = 47 + 3 = 50 p
 2. Tsakoniska, ny +2 643 byte = 26 p
 3. Makedonska, + 1 228 byte = 12 p
 4. Brčko, + 914‎ byte + första källor = 9 + 3 = 11 p
 5. Montenegrinska, + 513‎ byte = 5 p
 6. Montenegro, + 1 505 byte = 15 p
 7. Athos, + 3 063 byte = 31 p

Nalle&Lisa, 306 p den lila rosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Avaz Twist Tower, +1 932 byte, första källa = 19 + 3 = 22 p
 2. Latinska bron, ny, 2 375 byte = 24 p
 3. Gjeravica, +374 byte, första källa = 4 + 3 = 7 p
 4. Panathinaikostadion, +1 859, första källa = 19 + 3 = 22 p
 5. Förstenade skogen på Lesbos, +578 byte, första källa = 6 + 3 = 9 p
 6. Sarajevos spårvägar, ny, 3 253 byte = 33 p
 7. Mratinje Dam, +2 451 byte (efter botstädning) = 25 p
 8. Piva kloster, ny, 1 889 byte = 19 p
 9. Tsarens bro, ny, 2 183 byte = 22 p
 10. Pivasjön, ny, 2 451 byte = 25 p
 11. Sutjeska nationalpark, +1 573 byte (efter botstädning) = 16 p
 12. Ostrog kloster, ny, 2 129 byte = 21 p
 13. Giurgiu-Ruse-bron, ny, 2 988 byte = 30 p
 14. Brijuni, +3 123 = 31 p

Ricjac, 141 p den lila rosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Lista över Greklands statsöverhuvuden, + 6 715 byte = 67 p
 2. Sarajevos spårvägar, + 1 253 byte = 13 p
 3. Bosnien och Hercegovina, + 6 126 byte = 61 p

Sjunnesson, 588 p den lila rosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Järnväg i Albanien, +4 719 byte, första källa = 47 + 3 = 50 p
 2. Zla Kolata, ny, 5 276 byte = 53 p
 3. Maglić (berg), +4 016 byte = 40 p
 4. Serbiska alfabetet, +316 byte, första bilden, första källan = 3x3 = 9 p
 5. Bioč (bergskedja), +90 byte, första bilden = 1 + 3 = 4 p
 6. Vlasulja, +110 byte, första bilden = 1 + 3 = 4 p
 7. Veliki Vran, första bilden = 3 p
 8. Vranica (bergskedja), första bilden = 3 p
 9. Maglić (bergstopp i Bosnien och Hercegovina), +2 372 byte = 24 p
 10. Serbiska alfabetet, +1 246 byte = 12 p
 11. Ferhat Pasha Mosque, +11 166 byte, första källan = 112 + 3 = 115 p
 12. Abu Bakr-moskén, ny, 3 327 byte = 33 p
 13. Katip Sinan Celebi-moskén, ny, 2 666 byte = 27 p
 14. Muslihudin Čekrekčija-moskén, ny, 2 848 byte = 28 p
 15. Katedralen i Podgorica, +3 853 byte, första källan, första bilden = 39 +3 + 3 = 45 p
 16. Agía Varvára, Heraklion, +2 901 byte, första bilden = 29 + 3 = 32 p
 17. Međimurje, +4 257 byte, första källan, första bilden = 43 +3 + 3 = 49 p
 18. Međimurjes län, +1 716 byte, första källan, första bilden = 17 +3 + 3 = 23 p
 19. Mursko Središće, 1 158 byte, första källan, första bilden = 12 +3 + 3 = 18 p
 20. Lika, +995 byte, första källan, första bilden = 10 +3 + 3 = 16 p

Tromber, 1 092 p den olympiska guldrosetten[redigera | redigera wikitext]

 1. Glagolitiska allén, ny, 9 162 byte = 92 p
 2. Split, utökning, 33 518 byte = 335 p
 3. Zadar, utökning + källa, 66 188 byte = 662 + 3 = 665 p

Ulkl, 21 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Uppståndelsekatedralen, Tirana, ny, 2 097 byte = 21 p

Zquid, 12 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Marinella, + 353 byte, första källa = 4 + 3 = 7 p
 2. Pireus, + 70 byte = 1 p
 3. Tripoli, Grekland, + 51 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p

Kommentarer[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ Om artikeln endast innehåller en karta, räknas detta också som en bildlös artikel.
 2. ^ Här räknas referens till faktainsamling från annan Wikipedia-artikel endast som referens, inte som källa.