Bino Drummond

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bino Drummond


Mandatperiod
2012–2014 (ersättare)
Valkrets Stockholms läns valkrets
Uppdrag i riksdagen
Suppleant i Civilutskottet

Född 22 juni 1982 (36 år)
Fairfax, Virginia
Politiskt parti Moderata samlingspartiet
Webbplats moderat.se

Bino Christopher James Drummond, född 22 juni 1982,[1] är en svensk moderat politiker, som 2012-2014 var riksdagsledamot för moderaterna, på plats 55 för Stockholms läns valkrets.[2] Han var ersättare för försvarsminister Karin Enström[2] och tjänstgjorde som suppleant i civilutskottet.

Drummond föddes i Fairfax, Virginia i USA och har svensk mor och amerikansk far. Efter inledande år i USA flyttade han till Edsbro i Norrtälje kommun där han gick i skola och växte upp.

Bino har en examen i statsvetenskap från Stockholms universitet och har även studerat kommunikation och amerikansk politik vid Shenadoah University i Virginia. Efter examen arbetade han som politisk sekreterare för Moderaterna i Upplands Väsby kommun mellan 2007 och 2010. Efter valet 2010 började han som projektledare på Moderaterna i Stockholms kommun och län och ledde partiets länsförbunds politikutvecklingsprojekt. Den 19 mars 2012 kallades han in som ersättare i riksdagen.

Drummond har varit aktiv som lokalpolitiker sedan mandatperioden 2002-2006 i Norrtälje kommun. För närvarande är han ordförande i socialnämnden, ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i kommunstyrelsen, ledamot i BRÅ och ersättare i Norrtälje kommunhus AB.

Drummond representerade under en period USA:s innebandylandslag och deltog i innebandy-VM i Helsingfors 2002.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sveriges befolkning 1990: Drummond, Christopher James
  2. ^ [a b] Riksdagen - Bino Drummond

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]