Bino Drummond

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bino Drummond


Innehar ämbetet
Tillträdde ämbetet 
12 november 2018
Företrädare Ulrika Falk

Mandatperiod
2012–2014 (ersättare)
Valkrets Stockholms läns valkrets
Uppdrag i riksdagen
Suppleant i Civilutskottet

Född 22 juni 1982 (39 år)
Fairfax, Virginia, USA
Politiskt parti Moderata samlingspartiet
Webbplats moderat.se

Bino Christopher James Drummond, född 22 juni 1982 i Fairfax, Virginia,[1] är en svensk moderat politiker, som 2012-2014 var riksdagsledamot för moderaterna, på plats 55 för Stockholms läns valkrets.[2] Han var ersättare för försvarsminister Karin Enström[2] och tjänstgjorde som suppleant i civilutskottet.

Drummond föddes i Fairfax, Virginia i USA och har svensk mor och amerikansk far. Efter inledande år i USA flyttade han till Edsbro i Norrtälje kommun där han gick i skola och växte upp.

Bino har en examen i statsvetenskap från Stockholms universitet och har även studerat kommunikation och amerikansk politik vid Shenadoah University i Virginia. Efter examen arbetade han som politisk sekreterare för Moderaterna i Upplands Väsby kommun mellan 2007 och 2010. Efter valet 2010 började han som projektledare på Moderaterna i Stockholms kommun och län och ledde partiets länsförbunds politikutvecklingsprojekt. Den 19 mars 2012 kallades han in som ersättare i riksdagen.

Efter valet 2018 utsågs han till kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje kommun. Där är han även ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott samt ledamot i kommunfullmäktige.

Drummond representerade under en period USA:s innebandylandslag och deltog i innebandy-VM i Helsingfors 2002.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sveriges befolkning 1990: Drummond, Christopher James
  2. ^ [a b] Riksdagen - Bino Drummond

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]