Bino Drummond

Från Wikipedia
Bino Drummond


Innehar befattningen
Tillträdde befattningen 
12 november 2018
Företrädare Ulrika Falk

Mandatperiod
2012–2014 (ersättare)
Valkrets Stockholms län
Uppdrag i riksdagen
Tidigare uppdrag
statsrådsersättare
ersättare
suppleant i civilutskottet
extra suppleant i justitieutskottet

Född 22 juni 1982 (41 år)
Fairfax, Virginia, USA
Politiskt parti Moderaterna
Webbplats moderat.se

Bino Christopher James Drummond, född 22 juni 1982 i Fairfax i Virginia i USA,[1][2] är en svensk moderat politiker och kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje kommun. Han var riksdagsledamot åren 20122014 för Stockholms läns valkrets.[3] I riksdagen var han ersättare för försvarsminister Karin Enström[3] och tjänstgjorde som suppleant i civilutskottet.

Drummond föddes i USA och har svensk mor och amerikansk far. Efter inledande år i USA flyttade han till Edsbro i Norrtälje kommun där han gick i skola och växte upp.

Bino har en examen i statsvetenskap från Stockholms universitet och har även studerat kommunikation och amerikansk politik vid Shenadoah University i Virginia. Efter examen arbetade han som politisk sekreterare för Moderaterna i Upplands Väsby kommun mellan 2007 och 2010. Efter valet 2010 började han som projektledare på Moderaterna i Stockholms kommun och län och ledde partiets länsförbunds politikutvecklingsprojekt. Den 19 mars 2012 kallades han in som ersättare i riksdagen.

Efter valet 2018 utsågs han till kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje kommun. Där är han även ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott samt ledamot i kommunfullmäktige.

Som första åtgärd efter valet 2022 höjde de framröstade politikerna i Norrtälje kommunfullmäktige sina egna arvoden med 26,9 procent, på Moderaternas förslag. I Bino Drummonds fall som kommunstyrelsens ordförande skulle det ha gett 110 400 kronor i månaden. Beslutet bröt mot principen i kommunens policydokument för arvoden om att ordföranden ska erhålla 60% av en statsrådslön och höjde den till 60% av statsministerns lön. Beslutet väckte stor uppmärksamhet i riksmedia och mötte kraftig kritik vilket ledde till att Drummond senare sa att beslutet om löneförhöjning måste tas om.[4][5][6]

Drummond representerade under en period USA:s innebandylandslag och deltog i innebandy-VM i Helsingfors 2002.[källa behövs]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]