Christian Holm Barenfeld

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Coat of arms of the Swedish Parliament.svg
Ledamot av Sveriges riksdag
Christian Holm Barenfeld
EPP Live Chat with Christian Holm (1).jpg
Mandatperiod(er)
2006–2010
2010–2014
2014–2018
PartiModerata samlingspartiet
ValkretsVärmlands län
Uppdrag i riksdagen
ordinarie ledamot 2006-2018
ledamot i utrikesutskottet (2006–2014)
ledamot i arbetsmarknadsutskottet (2014–2018)
suppleant i EU-nämnden (2014–2018)
suppleant i socialförsäkringsutskottet (2006–2010)
Född22 juli 1976 (45 år)
Eds församling, Värmlands län
Yrke/Titelcivilekonom
Webbplatschristianholm.com

Christian Holm Barenfeld, född Holm 22 juli 1976 i Eds församling i Värmlands län,[källa behövs] är en svensk civilekonom och politiker för Moderaterna. Han var riksdagsledamot för Moderaterna från 2006 till 2018, invald för Värmlands läns valkrets. Tidigare har han varit bland annat vice ordförande och internationell sekreterare i Moderata Ungdomsförbundet (MUF) samt vice ordförande i Youth of the European People's Party (YEPP). Idag är han kommunpolitiker och egenföretagare.

Han blev invald i Sveriges riksdag i samband med valet 2006 efter en intensiv personvalskampanj och en profilering med ställningstagande för nolltolerans mot brott, förenklade villkor för företagande samt ett engagemang för ett skolssystem med valfrihet och individanpassning. Tidigare politiskt förlutet är distriktsordförande i MUF Värmland samt politisk sekreterare för moderaterna i Upplands-Väsby. Han har studerat ekonomi vid Karlstads universitet och Universität Hohenheim och är civilekonom.

Christian Holm Barenfeld var i riksdagen främst profilerad inom utrikespolitik och EU-frågor och ansvarig för biståndspolitik med tydliga ställningstaganden för demokrati och mänskliga rättigheter. Som vice ordförande i Moderata Ungdomsförbundet uppmärksammades Holm Barenfeld då han i februari 2006 greps och förhördes av vitrysk polis och vitryska KGB i den vitryska staden Hrodna. Holm Barenfeld befann sig i Vitryssland som en del av en delegation från Moderata Ungdomsförbundet i syfte att möta den vitryska oppositionen, främst BNF, Беларускі Народны Фронт (Biełaruski Narodny Front, Vitryska folkfronten). Holm Barenfeld arbetar fortfarande med demokratifrågor i Vitryssland, bland annat genom Jarl Hjalmarson Stiftelsen. Christian Holm Barenfeld är än idag engagerad i demokratiarbetet i Vitryssland.

Holm Barenfeld, som bor i Karlstad, är son till egenföretagaren Hans Holm och Marianne Holm. Farfadern Gustav Holm var kyrkoherde i Eds församling och född i Kristiania. Christian Holm Barenfelds farbror, ingenjören Jens Holm, är adoptivfar till Tove Lifvendahl. Christian Holm Barenfeld var tidigare gift med försäljningschefen Niclas Barenfeld.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]