Karl Sigfrid

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För den tyske teologen, se Karl Siegfried.
Karl Sigfrid

Karl Sigfrid (2009)

Mandatperiod
2006–2010
2010–2014
Valkrets Stockholms län

Född 17 oktober 1977 (44 år)
Politiskt parti Moderaterna
Yrke civilekonom/ekon.kand.[1]
Webbplats karlsigfrid.se

Karl Åke Sigfrid, född 17 oktober 1977,[källa behövs] är en svensk politiker (moderat), som var riksdagsledamot 20062014, invald för Stockholms läns valkrets.[1]

I riksdagen var han ledamot i konstitutionsutskottet 2010–2014 (dessförinnan suppleant i utskottet från 2006) och suppleant i EU-nämnden.[1] Sigfrid är bosatt i Solna kommun, där han har kommunalpolitiska uppdrag.

Tidigare har Sigfrid bland annat varit ledamot i Moderata ungdomsförbundets förbundsstyrelse och ordförande för Fria Moderata Studentföreningen i Stockholm. Under några år bodde och arbetade han som IT-specialist i San Diego och på Cato Institute i Washington, D.C. Innan han valdes in i riksdagen arbetade han med översättning av TV-program. Han är utbildad företagsekonom.

Sigfrid har i riksdagen främst drivit frågor som rör upphovsrätt och fildelning och profilerat sig som motståndare till FRA-lagen. Han meddelade först att han skulle rösta nej till lagen men lät sig sedan efter påtryckningar bli utkvittad från omröstningen.

Sigfrid är medförfattare till boken "Efter the Pirate Bay" utgiven av Kungliga Biblioteket. Han har också varit ledarskribent i Svenska Dagbladet.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c] Karl Sigfrid (M), Sveriges riksdags webbplats. Läst 16 juni 2021.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]