Avengers: Infinity War

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War
GenreAction, Fantasy,
Sci-Fi, Äventyr
RegissörAnthony Russo
Joe Russo
ProducentKevin Feige
ManusChristopher Markus
Stephen McFeely
Baserad påAvengers av
Stan Lee
Jack Kirby
SkådespelareRobert Downey Jr.
Chris Hemsworth
Mark Ruffalo
Chris Evans
Scarlett Johansson
Benedict Cumberbatch
Don Cheadle
Tom Holland
Chadwick Boseman
Paul Bettany
Elizabeth Olsen
Anthony Mackie
Sebastian Stan
Tom Hiddleston
Idris Elba
Peter Dinklage
Benedict Wong
Pom Klementieff
Karen Gillan
Dave Bautista
Zoë Saldaña
Vin Diesel
Bradley Cooper
Gwyneth Paltrow
Benicio del Toro
Josh Brolin
Chris Pratt
OriginalmusikAlan Silvestri
FotografTrent Opaloch
KlippningJeffrey Ford
Matthew Schmidt
ProduktionsbolagMarvel Studios
DistributionWalt Disney Studios Motion Pictures
Premiär
Speltid149 minuter
LandUSA USA
SpråkEngelska
FöregångareBlack Panther
UppföljareAnt-Man and the Wasp
IMDb

Avengers: Infinity War är en kommande amerikansk superhjältefilm, baserad på superhjältegruppen Avengers från Marvel Comics, producerad av Marvel Studios, och distribuerad av Walt Disney Studios Motion Pictures. Det är en uppföljare till The Avengers (2012) och Avengers: Age of Ultron (2015), och är den nittonde filmen från Marvel Cinematic Universe (MCU). Filmen är regisserad av Bröderna Russo och skriven av Christopher Markus och Stephen McFeely.

Avengers: Infinity War kommer att ha biopremiär i Sverige den 25 april 2018 och i USA den 27 april 2018. Hittills har det kommit två trailers till filmen.

Synopsis[redigera | redigera wikitext]

Avengers slår sig ihop med Guardians of the Galaxy för att slåss mot Thanos, som är ute efter evighetsstenarna.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Produktion[redigera | redigera wikitext]

I oktober 2014 meddelade Marvel att uppföljaren till Age of Ultron skulle bli till två delar, Avengers: Infinity War – Part 1 och Part 2. Första delen skulle ha premiär den 4 maj 2018 och den andra delen skulle ha premiär den 3 maj 2019. I april 2015 meddelade Marvel att Bröderna Russo kommer att regissera båda delarna av Infinity War i en och samma filmproduktion. I maj 2015 anställdes Christopher Markus och Stephen McFeely till att skriva manusen till båda delarna av filmen. I juli 2016 tillkännagav Marvel att titeln på filmen kortades ner till Avengers: Infinity War. Den andra delen har ännu inte fått sin officiella titel.

Filminspelningen påbörjades den 23 januari 2017 vid Pinewood Atlanta Studios i Fayette County, Georgia med Trent Opaloch som filmfotograf. Filminspelningen avslutades den 14 juli 2017.

I juni 2016 tillkännagavs det att Alan Silvestri kommer att komponera musiken till både Infinity War och dess uppföljare.

Tidigare skulle filmen ha premiär den 4 maj 2018 men efter att Robert Downey, Jr. twittrade till Marvel Studios om han kunde få se filmen tidigare så svarade Marvel så här: "Anything for you, mr Stark! How's April 27th?". Som svar på detta twittarde Robert Downey, Jr.tillbaka att det var bra och undrade om han kunde få ta mer några vänner vilket Marvel sade var okej. Marvel trodde först att han syftade på alla medverkande men de fick detta svar: "The entire world?". Robert fick som han ville och twittrade ut till sina följare detta: "You guys wanted it. You got it. See you there April 27th."

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Avengers: Infinity War

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]