Järnväg i Finland

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Finlands järnvägstrafiknät 2010. På sträckor markerade i grönt bedrivs reguljär persontrafik.

Finlands järnvägsnät är det nätverk som bildas av de olika banorna, som upprätthålls av den statliga myndigheten Trafikverket. Det finländska bannätet utnyttjas huvudsakligen av det statsägda VR. Nätet har rysk bred spårvidd, definierat som 1524 mm i Finland.

År 2010 var det järnvägsnät som upprätthölls av banförvaltningscentralen 5 919 km långt, av vilka 51,9 % var elektrifierade. Den elektrifierade spårtrafiken täckte 65 % av all trafik. År 1982 var bannätverket ännu 6 041 km långt, men från och med 1996 har man stängt ner 381 km. Bannätverket är på de flesta ställen enspårigt, de viktigaste undantagen är de banor som går i regiontrafik i huvudstadsregionen, huvudbanans del Helsingfors–Riihimäki–Tammerfors, Riihimäki–Kouvola–Luumäki och direktbanan Kervo-Lahtis. Den högsta punkten på det nuvarande finländska bannätet (2006) befinner sig på Laurila-Kelloselkä-banan; där är höjden 249,82 meter över havet.

Bannätets viktigaste rutter är HelsingforsTammerforsUleåborg, HelsingforsVillmanstrandSankt Petersburg och HelsingforsÅbo. Det går både gods och passagerartrafik över gränsen till Ryssland. Det finns även godstrafik till och från Sverige, men godstrafiken måste lastas om på grund av skillnaden i spårvidd. Det finns ingen passagerartrafik med tåg över svenska gränsen. Det finns även godsvagnsfärjor till Sverige och Tyskland. Godstrafiken till/från Ryssland är betydligt intensivare än till/från något annat land.

Operatörer[redigera | redigera wikitext]

Det statsägda bolaget VR har i stort sett monopol på passagerartrafik. Karelian Trains är ett bolag som ägs till hälften var av VR och RZD, och som kör passagerartåg till Ryssland.

Godstrafiken är formellt avreglerad sedan 2007, baserat på EU-direktiv, så vem som helst får köra. Det är dock problem att få tag på lok och vagnar. VR skrotar alla fordon de inte behöver mer. Nya fordon blir dyra, då tillverkarna inte anpassat dem för bredspåret.[källa behövs] Fordon från Ryssland uppfyller inte EU-regler och finska regler.[källa behövs] I mycket blygsam omfattning finns andra operatörer än VR, som Fenniarail och Ratarahti.

Järnvägar i Finland[redigera | redigera wikitext]

Nedlagda bansträckor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]