Wikipedia:Veckans tävling/Till Tokyo VII – Kanada II

Från Wikipedia
Kanada – världens näst största land.

Priser
  • Förstapris:
  • Andrapris:
  • Tredjepris:
  • Övriga tävlande med minst 100 poäng:
  • Alla deltagare: En kanadensisk…

Tävlingen är slut!
Tävlingslogg
Ontario, tättbefolkat i sydöst.
Ontario, tättbefolkat i sydöst.

Måndag: Första tävlingsbidraget levererades framåt sextiden av Deryni, i form av en stor provins i mitten. Så dags hade vi redan fått artikeltips från både Zquid och Martinogk, och under dagen drog även Aciram, Fredde 99, Matanb, Nalle&Lisa och Nordelch igång tävlingsmotorerna. Tack, allihopa, för den storstilade veckoinledningen!

Efter den första tävlingsdagen hade vi Fredde 99 i en tidig ledning, efter assistans vid pingisborden och häcktagningen. På andra plats hittade vi Nordelch, som ägnat sig åt ett framgångsrikt ringlande och hoppande. Bronsrosetten var (tillfälligt?) i händerna på Deryni, som innan dagen var över tagit sig vidare till rödhåriga Annes lilla ö. Aciram var dock inte långt bakom, assisterad av kämpande kvinnor och efter ett lyckat läkarbesök. Femteplacerade Nalle&Lisa tog sig fram över broar i väster och broar i öster, alltmedan Matanb kastade sig upp hästryggen och därifrån ledde sitt fotbollslandslag mot nya hägrande mål.

Fyra av deltagarna hade redan skaffat sig rosett – efter bara en dag. Vad månde bliva av detta, tro?


Nalle&Lisa tog spårvagnen.
Nalle&Lisa tog spårvagnen.

Tisdag: Den andra tävlingsdagen bjöd på ytterligare en tävlande. Varmt välkommen, Sjunnesson! Alla deltagarna var igång någonstans i geografin, och jag har redan fått placera ut sex rosetter.

Sjunnesson inledde tävlandet med lite bergiga studier. Striden stod samtidigt hård om femteplatsen, mellan Matanb och Nalle&Lisa. Den förstnämnda släppte tillfälligt sitt ledaruppdrag, tog sig ut på öarna och besökte en riktig kändisgård. Nalle&Lisa höll dock konkurrenten stången från förarsätet i sin spårvagn och drog hela långa vägen till Alberta.

Medan Deryni utforskade en gammal gruva, körde Aciram om och upp på tredje plats. Hjälpen denna dag kom från filantroper och skolpionjärer. Andraplacerade Nordelch letade under tiden efter paddordjupt vatten. I ledningen hade vi fortfarande Fredde 99, som tog hjälp av simkunnigt folk för att försvara ledningen.


Matanb avslutade onsdagen hos Trudeau.
Matanb avslutade onsdagen hos Trudeau.

Onsdag: Även dag tre var det full fart ute i skogarna. Alla utom Fredde 99 (som vilade inför kommande bassängstrapatser?) hade fått fart på sina hundspann.

Sjunnesson befann sig denna dag på stranden och tittade på fåglar. Deryni hade dragit norröver och avslutade dagen på Baffinön. Under tiden hade ett koppel med konkurrenter fått fart på hundarna och susat förbi i strid ström… Matanb ville ha allting med en gång men fick nöja sig med en premiärminister och en fjärdeplats. Än bättre gick det för Nalle&Lisa, som korsade vilda vatten och tog bergbanan upp till en fin tredjeplats. Men ingen av dem hann ifatt Aciram, som var ute och missionerade och fick guidning av Kanadas Madame de Pompadour ända till andra plats. Nordelch hade samtidigt ägnat hela dagen hoppandes i en damm och fick se den ena efter den andra av konkurrenternas slädar svischa förbi.

Fortfarande hade vi Fredde 99 i ledningen, trots vilan vid bassängkanten. Vila inte för länge bara, för när de kanadensiska slädförarna väl fått upp farten, kan det gå snabbt.


Under torsdagen ringlade Nordelch långt.
Under torsdagen ringlade Nordelch långt.

Torsdag: Under torsdagen fick vi en ny tävlande – varmt välkommen, Zquid! Alla åtta hundspannen var igång där ute, och en rosettgräns passerades. Sent startande Zquid inledde i poesins tecken, medan Sjunnesson tog sig från en halvö i öster till bergsparkerna i väster.

En bit längre fram fortsatte den hårda striden om de hett eftertraktade medaljrosetterna, och alla utom en avancerade utan att avancera. Nordelch umgicks med paddleguaner och snokar men förlorade en position på kuppen. Lika illa gick det för Matanb, trots inhemska språkkurser och musikstudier. Nalle&Lisa var i närheten av Waterloo och klippte spårvagnskuponger, alltmedan Aciram lärde sig mer om brandfarliga kvinnor och möjliga agenter. Ingen tog sig dock framåt, eftersom Deryni – dagens raket – samtidigt reste från vandringens stad till en djup bukt. Resan slutade på andra plats, fyra placeringar längre fram.

Även Fredde 99 hade fått nya krafter. Han fick nytta av värjan under dagens maratonsimning och drygade ut ledningen.


Roberta Bondar, den första kanadensiskan i rymden.
Roberta Bondar, den första kanadensiskan i rymden.

Fredag: Även dag fem kom det nya namn i tävlingsterrängen. Denna dag hette de Allexim och Ternarius – varmt välkomna, båda två! Hela nio av hundspannen knaprade poäng där ute, vilket hedrar dem.

Sent startande Allexim fick dock ägna dagen åt att reda ut tilltrasslade dragremmar, men förhoppningsvis löser det sig. Samtidigt ägnade Zquid sig åt sångsnickrande i Ontario. Ternarius flög dock på lätta vingar och med högtflygande planer direkt in på åttonde plats. Sjunnesson försvarade samtidigt sin egen sjundeplats efter en resa från östligaste Huronsjön till en riktigt gammal krater, medan Nordelch ringlade vidare en position längre fram.

I striden om den begärliga tredjeplatsen drog denna dag Matanb det längsta strået, efter en slädfärd som gick från skola till skola. Under framfarten passerades både Nalle&Lisa och Aciram, där den förstnämnda ägnat dagen åt övertäckta broar och stora stenar och den sistnämnda tog emot tips från entreprenörer och skolpionjärer.

Kampen tätnade samtidigt om ledningen, efter att Deryni denna långa fredag betat av allt som rör sig i norr och besökt allt från gamla koppargruvor till före detta eskimåpunkter. Fredde 99 fick kavla upp ärmarna och säkrade fortsatt ledning 14 (!) nya artiklar senare, efter en poängvinnande dag bland fristilsspecialister och tacklingskunniga spelare.


Boelnorra seglade sig upp på nionde plats.
Boelnorra seglade sig upp på nionde plats.

Lördag: Två nya tävlande fick vi även under påskafton, efter att både Boelnorra och Ulkl hittat ut till vår nordliga tävlingsbana – varmt välkomna! Åtta slädar var igång denna dag.

Ulkl körde direkt om ett par stillastående slädar och tog över tiondeplatsen efter strandhugg både i norr och i öster. Boelnorra var snäppet mer effektiv, och efter en snabb seglats med författare i besättningen landade man på nionde plats. Under tiden stärkte Ternarius åttondeplatsen efter nya bevingade insatser.

Samtidigt hade sjätteplacerade Nordelch full koll på konkurrenterna, från sin position uppe i gråalen. Nalle&Lisa gjorde dubbla omkörningar och tog över tredjeplatsen efter en lördagsfärd från Stilla havet till ett kosmiskt kulhål i öster. Matanb tvangs stryka flagg efter besök i Waterloo och dess främsta lärosäte.

Deryni tog sig under tiden från en rekordbelägrad stad till världens största insjöö. Det räckte dock föga mot Fredde 99, som denna dag kombinerade konstsim med ett flitigt sparkande.

Nu är det mindre än ett dygn kvar av tävlingen. Var ska medaljrosetterna hamna, och kommer det fler hundspann innan målgång? Kämpa på!


Sjunnesson avslutade veckan i ett världsarv.
Sjunnesson avslutade veckan i ett världsarv.

Söndag: Under söndagens slutspurtande var det full fart på hela elva slädar. Det inkluderade sent startande YesDi – varmt välkommen!

Så veckan slutade med sammanlagt 13 tävlande. Allexim fick aldrig fart på hundarna men bjöd oss ändå på tipset om en snabb silverdam. YesDi tog under dagen över tolfteplatsen efter strandhugg långt uppe i norr. Zquid försvarade den egna elfteplatsen efter en resa från skottarnas halvö till det klara vattnet i väster. Ulkl förstärkte sin tiondeplats efter en slädfärd från nordligaste till västligaste Québec, samtidigt som Boelnorra tillbringade dagen med att försöka lära sig meskwakiska.

I kampen om sjundeplatsen fick Ternarius hjälp av sina pigor och flitiga bin. Sjunnesson drog dock det längsta strået på älgfabriken (tillverkning pågår?) och avslutade dagen högt bland bergen.

Striden om bronsrosetten var en batalj mellan fyra frejdiga slädförare. Nordelch var ute på fisketur och snokade sig fram till målet. Medan Matanb tog en mindre utflykt bland orternaslätten, körde Aciram om med extra draghjälp från hjältinnor och filantroper. Nalle&Lisa skyfflade dock kol så det stod härliga till på de båda hjulångarna, och tredjeplatsen var aldrig i fara.

Tävlingens silverrosett slutade i händerna på Deryni, som avancerade från en stor ö i en liten sjö till små öar i en stor sjö – precis i tid för att nå de hägrande 1000 poängen när mållinjen passerades. Fredde 99 trampade vatten hela långa dagen, men kunde ändå glädjas åt sitt guld.

Tusen tack för alla bidragen! Rosetter och deltagarpriser delas strax ut, och förhoppningsvis ses vi i kommande tävlingar. Om en månad tar vi oss över Berings sund och in i det som den här tävlingen kallar för Kallasien, det vill säga Centralasien och Sibirien. Väl mött!

De tävlande har gått i mål!

Kanada …[redigera | redigera wikitext]

Det finns vatten i Kanada. Liksom berg. Det finns vatten i Kanada. Liksom berg.
Det finns vatten i Kanada. Liksom berg.

… är temat denna vecka. Det handlar om knappt tio miljoner kvadratkilometer med kust mot tre oceaner, Nordamerikas näst högsta berg, 10 provinser och 3 territorier, över 35 miljoner invånare, två kolonialspråk och en mängd urfolk. Här finns olympiska idrottare, rockgrupper och sånglärkor, kornbodar och kosmiska blåtiror, rödhåriga bokhjältar, mystiska öar och rester efter nordmän. Redan i februari tävlade vi i Kanada. Det vi inte hann med då, kan vi ta nu. Världens näst största land är alltid värt ett besök.

Hela stafetten

Den här veckans tävling är sjunde etappen i en tio månader lång odyssé. Den kommer att ta oss från det olympiska ända till landet med 2020 års olympiska sommarspel. Den olympiska elden kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Tokyo, lagom i tid för starten av 2020 års spel (när det nu blir av).

OBS! På grund av framflyttandet av sommar-OS i Japan, kommer den sista etappen på resan att arrangeras nästa år. Vi får under tiden hålla till godo med en mängd veckotävlingar i andra ämnen, vecka efter vecka. Hoppas det kan fungera som tröst.

Välkommen på vår resa!

Relaterade tävlingar[redigera | redigera wikitext]

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Tid: Vecka 15, 2020 (kl 00:00 6 april – kl 23:59 12 april)
  • Tävlingsledare: Paracel63
  • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
  • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng. Tävlingsledaren justerar eller assisterar vid behov.
  • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Deltagarpris i form av en kanadensisk (avslöjas när det är dags) utdelas till alla som är med i tävlingen.

Stafettpris[redigera | redigera wikitext]

Eftersom detta är etapp 7 i en tävling som avslutas först om ett bra tag finns det en särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska sommarspelen 2020.

Olympiska deltagarpriser (v15 2020)[redigera | redigera wikitext]

Denna gång är deltagarpriserna kanadensiska totempålar. De listas alfabetiskt efter ort.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 50) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
  • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning av något slag.
  • OBS! 2 Om du lägger in information i en robotskapad artikel, behövs ofta överflödiga instruktioner, tomrader och oanvänd kod ur faktarutan rensas bort ur artikelkoden. Ett tips är att göra den städningen först och därefter spara artikeln. Då kan du i nästa steg utöka artikeln med "egen information" och behöver då bara tävlingsnotera dina tillägg i artikelsparning 2.
  • 3 p i bonus för första bilden[a] i en tidigare bildlös artikel. OBS! Gäller bara för artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[b] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • Artiklar inom kategori:Kanada räknas in i tävlingen. Skrivande i artikeln Kanada ger dubbla poäng; räkna först ut dina poäng och dubblera sedan slutsumman.

Plats för artikelförslag som alla wikipedianer kan lägga in. Begränsat till ett tiotal per tipsare.

  1. Paracel63kategori:Kanada
  2. Paracel63Femlingarna Dionne
  3. Paracel63Den geomagnetiska stormen, mars 1989 (en)
  4. Paracel63Kanadas statsskick (en)(fr)
  5. Paracel63Kanadas provinser och territorier (inklusive de separata artiklarna, som ofta är onödigt små)
  6. Paracel63Manitoulin Island (världens största insjöö behöver källor)
  7. Paracel6323 vackra platser, 10 till, 20 till
  1. Zquid: Utöka artikeln om OS-medaljören Marianne Limpert
  2. Zquid: Utöka artikeln om president Justin Trudeau och ge den fler källor
  3. Zquid: Utöka artikeln om Charlottetown och ge den källor
  4. Zquid: Utöka artikeln om Toronto International Film Festival och ge den källor
  5. Zquid: Utöka artikeln om fd astronauten Roberta Bondar och ge den källor
  6. Zquid: Uppdatera artikeln om Yukon och ge den fler källor
  7. Zquid: Skapa artikeln om Sjukvård i Kanada (en)
  8. Zquid: Skapa artikeln om Rainbow Railroad (en)
  9. Zquid: Skapa artikeln om filantropen Joan Chalmers (en)
  10. Zquid: Skapa artikeln om First nation-ledaren Elsie Knott (en)
  11. Zquid: Städa och utöka den robotskapade artikeln om Halictus ligatus (görs förslagsvis i två steg, se avsnittet om poängräkning)
  1. Martinogk: Senatorn Anne Cools (en)
  2. Martinogk: Psykologen Edward Kruk (en)
  3. Martinogk: Feministen Emily Murphy (en)
  4. Martinogk: Statistikern Charmaine Dean (en)
  5. Martinogk: Fredsaktivisten Murray Thomson (en)
  6. Martinogk: Fysikern Ursula Franklin (en)
  7. Martinogk: Slaktaren William Puffer (en)
  1. Nordelch: Skapa eller utöka artiklar med hjälp av The Canadian Encyclopedia
  1. Allexim: Skapa en artikel om silvermedaljören Jessica Amey. (en)
Nedanstående rosetter är endast provisoriskt utplacerade. De kan i slutsammanställningen komma att bytas ut mot en mer värdefull rosett. Tävlande listas alfabetiskt.

exempel:

Exempelanvändare, 39 p
  1. Kanadas regering, ny, 2000 byte = 20 p
  2. Kanada, +500 byte, dubbelbonus = 5*2 = 10 p
  3. Moose Fort, +551 byte, källa 1 = 6+3 = 9 p

Allexim, 0 p[redigera | redigera wikitext]

Aciram, 508 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Canadian Women's Suffrage Association, 1609 byte = 16
  2. Jessie Turnbull, 1157 byte = 12
  3. Emily Stowe, 2 505 byte + 34 = 25 + 3 = 28
  4. Dominion Women's Enfranchisement Association, 1960 byte = 20
  5. Augusta Stowe-Gullen, 1359 byte = 14
  6. Jennie Kidd Trout, 1673 byte + 34 = 17 + 3 = 20
  7. Marie-Amable Foretier, utökning +1 344 = 13
  8. Katie McVicar, utökning +1 973 = 20
  9. Marie de l'Incarnation, 1063 byte = 11
  10. Ann Rae, utökning +2079 + 37 = 21 + 3 = 24
  11. Marie-Madeleine de Chauvigny Gruel de La Peltrie, 2 017 byte = 20
  12. Sophia Dalton, utökning +2715 = 27
  13. Angélique des Méloizes, 2711 byte = 27
  14. Marie-Joseph Angélique, 1833 byte = 18
  15. Marguerite Bourgeoys, 1262 byte = 13
  16. Mikak, 1 972 byte = 20
  17. Acoutsina, 1 523 byte = 15
  18. Louise Guyon, 1 544 byte + 1598 byte = 3142 = 31
  19. Ann Kirby, 1 055 byte = 20
  20. Nancy Purvis, 1 770 byte = 18
  21. Hortense Globensky-Prévost, utökning +2404 = 24
  22. Upproren 1837–1838, 1 379 byte = 14
  23. Marguerite Dizy, 1 107 byte = 11
  24. Marie-Anne Barbel, 1 481 byte = 15
  25. Act Against Slavery, 2611 byte = 26
  26. Nova Scotian Settlers, 976 byte = 10
  27. Mary Herbert, 1 424 byte = 14
  28. Thérèse de Couagne, 728 = 7
  29. Émilie Tavernier, 857 = 9

Boelnorra, 98 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Bluenose, + 3 750 byte, källa +3p = 40 p
  2. Phyllis Webb, 4 129 byte = 41 p
  3. Meskwaki, 1 650 byte = 17 p

Deryni, 1 000 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Ontario, +3 978 byte = 40 p
  2. Saskatchewan, +4 005 byte = 40 p
  3. Prince Edward Island, +3 935 byte = 39 p
  4. Nanisivik, +2 248 byte = 22 p
  5. Naujaat, +2 629 byte + första källan = 26 + 3 = 29 p
  6. Pangnirtung, +2 449 byte + första källan = 24 + 3 = 27 p
  7. Qikiqtarjuaq, +2 277 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  8. Sanikiluaq, +2 339 byte + första källan + första bilden = 23 + 3 + 3 = 29 p
  9. Whale Cove, +2 316 byte + första källan + första bilden = 23 + 3 + 3 = 29 p
  10. Taloyoak, +2 351 byte + första källan + första bilden = 24 + 3 + 3 = 30 p
  11. Kanada, +697 byte * bonus = 7 * 2 = 14 p
  12. Resolute, +2 395 byte + första källan = 24 + 3 = 27 p
  13. Rankin Inlet, +2 374 byte + första källan + första bilden = 24 + 3 + 3 = 30 p
  14. Kugluktuk, +2 389 byte + första källan = 24 + 3 = 27 p
  15. Pond Inlet, +2 288 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  16. Kimmirut, +2 261 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  17. Kugaaruk, +2 249 byte + första källan = 22 + 3 = 25 p
  18. Igloolik, +2 235 byte = 22 p
  19. Sanirajak, +2 413 byte + första källan + artikelflytt = 24 + 3 + 0 = 27 p
  20. Coral Harbour, +2 367 byte + första källan = 24 + 3 = 27 p
  21. Gjoa Haven, +2 331 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  22. Chesterfield Inlet, +2 341 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  23. Clyde River, +2 349 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  24. Kinngait, +2 298 byte + första källan + artikelflytt = 23 + 3 + 0 = 26 p
  25. Cambridge Bay, +2 376 byte + första källan = 24 + 3 = 27 p
  26. Bathurst Inlet, +2 322 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  27. Baker Lake, +2 321 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  28. Alert (militärbas), +2 243 byte + första källan = 22 + 3 = 25 p
  29. Arctic Bay, +2 315 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  30. Arviat, +1 941 byte + första källan = 19 + 3 = 22 p
  31. Annapolis Royal, +2 341 byte + första källan = 23 + 3 = 26 p
  32. Mount Uniacke, +2 414 byte + första källan + första bilden = 24 + 3 + 3 = 30 p
  33. Fort Simpson, +2 407 byte + första bilden = 24 + 3 = 27 p
  34. Behchoko, +2 444 byte + första källan + första bilden = 24 + 3 + 3 = 30 p
  35. Manitoulin Island, +2 359 byte = 24 p
  36. René-Levasseur-ön, +2 205 byte = 22 p
  37. Torontoöarna, +2 318 byte = 23 p

Fredde 99, 1 436 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Eugene Wang, ny, 1 969 byte = 20 p
  2. Kanada i olympiska sommarspelen 2016, +7 760 + 4 959 + 8 479 + 2 325 = 23 523 byte = 235 p
  3. Miah-Marie Langlois, ny, 2 552 byte = 26 p
  4. Zhang Mo, ny, 2 247 byte = 22 p
  5. Brandon McBride, ny, 2 816 byte = 28 p
  6. Anthony Romaniw, ny, 1 968 byte = 20 p
  7. Nathan Brannen, ny, 3 658 byte = 37 p
  8. Charles Philibert-Thiboutot, ny, 2 840 byte = 28 p
  9. Johnathan Cabral, ny, 1 758 byte = 18 p
  10. Sekou Kaba, ny, 2 211 byte = 22 p
  11. Stephanie Horner, ny, 2 992 byte = 30 p
  12. Ashton Baumann, ny, 1 039 byte = 10 p
  13. Javier Acevedo, ny, 3 179 byte = 32 p
  14. Santo Condorelli, ny, 4 364 byte = 44 p
  15. Markus Thormeyer, ny, 3 096 byte = 31 p
  16. Maxime Brinck-Croteau, ny, 981 byte = 10 p
  17. Maximilien van Haaster, ny, 1 262 byte = 13 p
  18. Joseph Polossifakis, ny, 1 478 byte = 15 p
  19. Leonora Mackinnon, ny, 1 396 byte = 14 p
  20. Eleanor Harvey, ny, 1 369 byte = 14 p
  21. Yuri Kisil, ny, 3 360 byte = 34 p
  22. Evan van Moerkerke, ny, 1 810 byte = 18 p
  23. Mackenzie Darragh, ny, 2 157 byte = 22 p
  24. Richard Weinberger, ny, 2 548 byte = 25 p
  25. Brittany MacLean, ny, 4 944 byte = 49 p
  26. Kia Nurse, ny, 6 620 byte = 66 p
  27. Brittany Benn, ny, 2 355 byte = 24 p
  28. Hannah Darling, ny, 1 955 byte = 20 p
  29. Bianca Farella, ny, 1 897 byte = 19 p
  30. Jen Kish, ny, 2 105 byte = 21 p
  31. Ghislaine Landry, ny, 2 135 byte = 21 p
  32. Megan Lukan, ny, 1 365 byte = 14 p
  33. Kayla Moleschi, ny, 2 227 byte = 22 p
  34. Karen Paquin, ny, 2 533 byte = 25 p
  35. Kelly Russell, ny, 2 542 byte = 25 p
  36. Ashley Steacy, ny, 2 119 byte = 21 p
  37. Natasha Watcham-Roy, ny, 1 827 byte = 18 p
  38. Charity Williams, ny, 1 814 byte = 18 p
  39. Jacqueline Simoneau, ny, 1 727 byte = 17 p
  40. Karine Thomas, ny, 2 355 byte = 24 p
  41. Katerine Savard, ny, 5 251 byte = 53 p
  42. Dominique Bouchard, ny, 2 207 byte = 22 p
  43. Rachel Nicol, ny, 2 745 byte = 27 p
  44. Kierra Smith, ny, 2 608 byte = 26 p
  45. Noemie Thomas, ny, 2 318 byte = 23 p
  46. Audrey Lacroix, ny, 4 378 byte = 44 p
  47. Erika Seltenreich-Hodgson, ny, 2 618 byte = 26 p
  48. Sandrine Mainville, ny, 3 073 byte = 31 p
  49. Melissa Pagnotta, ny, 1 152 byte = 12 p

Matanb, 426 p [redigera | redigera wikitext]

  1. King vid gränspolisen, +863 byte = 9 p
  2. Arcade Fire, +1 357 byte = 14 p
  3. Alpha Flight, +472 byte, första källan = 8 p
  4. Wolverine, +477 byte, första källan = 8 p
  5. Manitoulin Island, +558 byte, första källan = 9 p
  6. Labradorhalvön, +278 byte = 3 p
  7. Kanadas herrlandslag i fotboll, +235 byte = 2 p
  8. Charlottetown, +1 972 byte, första källan = 23 p
  9. Jamesbukten, +759 byte, första källan = 11 p
  10. University of Prince Edward Island, ny, +1 169 byte = 12 p
  11. Hudson Bay, +83 byte = 1 p
  12. Green Gables, +873, första bilden, första källan = 15 p
  13. Prince Edward Island, +421 byte = 4 p
  14. Everything Now, ny, +2 075 = 21 p
  15. Funeral (musikalbum), +299, första källan = 6 p
  16. The Suburbs, +795 = 8 p
  17. Reflektor (album), +1 317, första bilden, första källan = 19 p
  18. Win Butler, +2 797, första källan = 31 p
  19. Régine Chassagne, +2 243, första källan = 25 p
  20. Concordia University, +729, första källan = 10 p
  21. William Butler, +1 764, första källan = 21 p
  22. Kanada, +478 byte, dubbelbonus = 10 p
  23. Pierre Trudeau, +248, första källan = 5 p
  24. Inuktitut, +197 = 2 p
  25. Neon Bible, +611, första bilden = 9 p
  26. Arcade Fire (EP), +196, första källan = 5 p
  27. Université du Québec à Montréal, +367 = 4 p
  28. Université de Sherbrooke, +357 = 4 p
  29. Université de Montréal, +354 = 4 p
  30. York University, +379, första källan = 7 p
  31. University of Windsor, +353 = 4 p
  32. University of Toronto, +322 = 3 p
  33. Ryerson University, +384, första källan = 7 p
  34. Queen's University, +354 = 4 p
  35. Universitetet i Ottawa, +384, första källan = 7 p
  36. McMaster University, +356 = 4 p
  37. Simon Fraser University, +386, första källan = 7 p
  38. University of Victoria, +384, första källan = 7 p
  39. University of British Columbia, +339 = 3 p
  40. University of Alberta, +381, första källan = 7 p
  41. McGill University, +343 = 3 p
  42. University of Manitoba, +536 = 5 p
  43. Dalhousie University, +498, första källan = 8 p
  44. Carleton University, +351 = 4 p
  45. U15, +146, första källan = 4 p
  46. Waterloo, Ontario, +1 425, första källan = 17 p
  47. University of Waterloo, ny, +1 382 = 14 p
  48. Kitchener, Ontario, +329 = 3 p
  49. Cambridge, Ontario, +495 = 5 p

Nalle&Lisa, 573 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Skybridge, ny 2 256 byte = 23 p
  2. Low Level Bridge, ny 2 244 byte = 22 p
  3. Laurier Avenue Bridge, ny 1 911 byte = 19 p
  4. Torontos spårväg +949 byte, första källa = 9 + 3 = 12 p
  5. High Level Bridge (Edmonton), ny 3 224 byte = 32 p
  6. Rainbow Bridge (Niagarafallen), ny 3 209 byte = 32 p
  7. Honeymoon Bridge, ny 3 112 byte = 31 p
  8. Québecs bergbana, ny 2 595 byte = 26 p
  9. Mount Royals bergbana, ny 3 131 byte = 31 p
  10. Kitchener, Ontario +420 byte, första bild, första källa = 4 + 3 + 3 = 10 p
  11. Sault Sainte Marie International Bridge, ny 2 961 byte = 30 p
  12. Pickerings kärnkraftverk +377 byte, första källa =4 + 3 = 7 p
  13. Maple Island +267 byte, första bild, första källa = 3 + 3 + 3 = 9 p
  14. Lake of the Woods +544 byte, första bild, första källa = 5 + 3 + 3 = 11 p
  15. Kitchener och Waterloos spårväg, ny 2 517 byte = 25 p
  16. Hartland covered Bridge, ny 2 789 byte = 28 p
  17. Okotoks flyttblock, ny 2 182 byte = 22 p
  18. Kitimat +454 byte, första källa = 5 + 3 = 8 p
  19. Caribookamelerna, ny 2 212 byte = 22 p
  20. West Montrose covered Bridge, ny 2 887 byte = 29 p
  21. SS Keno, ny 3 724 byte = 37 p
  22. Cratère des Pingualuit +667 byte, första bild = 7 + 3 =10 p
  23. SS Klondike II, ny 3 709 byte = 37 p
  24. Ogopogo, ny 2 147 byte = 21 p
  25. Okanagan +1 044 byte, första bild, första källa = 10 + 3 + 3 = 16 p
  26. SS Sicamous, ny 3 329 byte = 33 p

Nordelch, 405 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Thamnophis ordinoides, ny 3 693 byte = 37 p
  2. Thamnophis radix, +2 524 byte = 25 p
  3. Abitibisjön, +840 byte = 8 p
  4. Akeeaktashuk, ny 1 196 byte = 12 p
  5. Mi'kmaq, + 1 196 byte, första källan = 12+3 = 15 p
  6. Vattenpest (Elodea canadensis), +598 byte = 6 p
  7. Amerikansk bäver, +757 byte = 8 p
  8. Pseudacris maculata, +3 754 byte = 38 p
  9. Anaxyrus hemiophrys, +2 712 byte = 27 p
  10. Athabascasjön, +1 440 byte = 14 p
  11. Rana luteiventris, +3 155 byte = 32 p
  12. Phrynosoma hernandesi, +1 993 byte = 20 p
  13. Pituophis catenifer, +1 932 byte = 19 p
  14. Contia tenuis, +2 957 byte = 30 p
  15. Opheodrys vernalis, +2 222 byte = 22 p
  16. Gråal, +2 404 byte = 24 p Artens förekomst i Kanada och USA var inte tillräcklig tydlig i tidigare versioner, fortfarande mycket Sverigefokus
  17. Tjurröding, +4 196 byte = 42 p
  18. Knölskallelöja, +1 747 byte = 17 p
  19. Storeria dekayi, +877 byte = 9 p

Sjunnesson, 317 [redigera | redigera wikitext]

  1. Appalachernas geologi, + 4 533 byte = 45 p
  2. Long Point Provincial Park, +3 473 byte, första bilden = 35 + 3 = 38 p
  3. Manicouaganhalvön, +368 byte, första källan = 4 + 3 = 7 p
  4. Parker i kanadensiska Klippiga bergen, +1 251 byte, första bilden, första källan = 13 + 3 + 3 = 19 p
  5. Manitoulin Island, +bild = 3 p
  6. Georgian Bay, +6195 byte = 62 p
  7. Manicouagankratern, +194 byte, första bilden = 5 p
  8. Moose Factory, +5 373 byte, första källan = 54 +3 = 57 p
  9. Banffs nationalpark, +7 811 byte, första källan = 78 + 3 = 81 p

Ternarius, 255 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Lasioglossum laevissimum +5928 byte = 59 p
  2. Lasioglossum weemsi +3331 byte = 33 p
  3. Roberta Bondar +1370 byte + första källan = 14 + 3 = 17 p
  4. Halictus ligatus +6 717 byte = 67 p
  5. Större växthuspiga +4 003 byte = 40 p
  6. Lasioglossum subviridatum +3 869 byte = 39 p

Ulkl, 83 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Kilutea River, +79 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  2. Horton River, +93 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  3. Mabou River, +123 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  4. LaHave River, +109 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  5. Wallace River, +175 byte, första bild = 2 + 3 = 5 p
  6. Sissiboo River, +99 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  7. Rivière Bernier, +105 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  8. Rivière Eastmain, +78 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  9. Rivière Portneuf, +162 byte, första bild = 2 + 3 = 5 p
  10. Rivière aux Feuilles, +80 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  11. Saint Lawrencefloden, +120 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  12. Rivière Rupert, +84 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  13. Rivière Coulombe, +87 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  14. Rivière Saint-François, +175 byte, första bild = 2 + 3 = 5 p
  15. Rivière Magog, +116 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  16. Rivière des Indiens, +113 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  17. Rivière Harricana, +131 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  18. Rivière Hart Jaune, +78 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  19. Rivière Nigger, +86 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  20. Rivière Kipawa, +81 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p

YesDi, 35 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Axel Heibergön, +3 155 byte, första källa = 32 + 3 = 35 p

Zquid, 42 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Bliss Carman, + 66 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  2. Alessia Cara, + 229 byte = 2 p
  3. Nova Scotia, + 62 byte, första bild = 1 + 3 = 4 p
  4. Halifax, Nova Scotia, + 458 byte = 5 p
  5. Barbara Branden + 756 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
  6. Diane Schoemperlen + 725 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
  7. Clearwater, British Columbia, + 272 byte, första bild = 3 + 3 = 6 p
  1. ^ Om artikeln endast innehåller en karta, flagga eller annan enkel symbol räknas detta också som en bildlös artikel.
  2. ^ Här räknas referens till faktainsamling från annan Wikipedia-artikel endast som referens, inte som källa.