Benjamin Wahlgren Ingrosso

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Benjamin Wahlgren Ingrosso
Markoolio & Benjamin Wahlgren 2009.jpg
Benjamin Wahlgren Ingrosso på scen tillsammans med Markoolio, 2009.
Född 14 september 1997 (18 år)
Danderyd, Stockholms län, Sverige
Bakgrund Sverige
Genre(r) Pop, musikal
Roll Sångare, skådespelare, Kläddesigner
År som aktiv 2006 -

Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso, född 14 september 1997 i Danderyd, är en svensk artist. Han har sedan 2006 medverkat i ett antal musikaler och scenuppsättningar och vann 2014 års Let's Dance. Han är son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Wahlgren Ingrosso kommer från en scenvan släkt. Han är son till artisten Pernilla Wahlgren och förre dansaren och nuvarande restaurangägaren Emilio Ingrosso. Han är lillebror till Oliver Wahlgren-Ingrosso och Bianca Wahlgren Ingrosso och storebror till Theodor Wahlgren. Genom att han är dotterson till Christina Schollin och Hans Wahlgren är han dessutom systerson till Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren. Han är även kusin till Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia.

Musik- och teaterkarriär[redigera | redigera wikitext]

Wahlgren Ingrosso har medverkat i pjäsen Nils Karlsson Pyssling.[1] Han vann 2006 Lilla Melodifestivalen med låten "Hej Sofia".[2] Tillsammans med Sanna Martinez-Matz och Made fick han representera Sverige i MGP Nordic i november 2006, dock vann gruppen SEB (musikgrupp) från Danmark. Sanna kom tvåa, medan Benjamin kom på en delad fjärdeplats med alla övriga.

I januari 2007 släppte han singeln "Jag är en astronaut", som hans morbror Linus Wahlgren sjöng in 1985. Benjamins version låg som bäst på andra plats på svenska singellistan. Den 26 juni 2007 medverkade han i Allsång på Skansen tillsammans med mor Pernilla. Sommaren 2007 medverkade han också i turnépaketet Diggiloo.

Under sommaren 2008 medverkade Wahlgren Ingrosso i musikalen Hujeda mej vá många sånger, tillsammans med Linus Wahlgren, Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Bianca Wahlgren Ingrosso, Frida Sandén, Mimmi Sandén, Vendela Palmgren, Josefine Götestam med flera.

Under sommaren 2009 medverkade han för andra året i rad i musikalen Hujeda mej vá många sånger, tillsammans med bland andra Linus Wahlgren, Kim Sulocki, Sara Edwardsson, Bianca Wahlgren-Ingrosso, Frida Sandén, Mimmi Sandén, Josefine Götestam. På Eldsjälsgalan 2009 uppträdde Benjamin och Pernilla med ett medley av två Jackson 5-låtar, fast på svenska. 2009 spelade Benjamin rollen som Rasmus i Rasmus på luffen med Markoolio.

Wahlgen Ingrosso spelade rollen som lillebror i Karlsson på taket flyger igen, som hade premiär i januari 2011 på Göta Lejon i Stockholm.

Benjamin har ett stort matintresse, speciellt för italiensk mat. Benjamin och hans syster Bianca Wahlgren Ingrosso har startat ett instagramkonto som heter foodbyfamilia där de lägger upp bilder och recept på mat som de lagat. Benjamin lagar maten och Bianca fotograferar och lägger upp bilderna.

I februari 2014 meddelande Wahlgren Ingrosso att han i stället för en bana som musikalartist vill satsa på en karriär som låtskrivare.[3]

TV och kläder[redigera | redigera wikitext]

Han vann 2014 års upplaga av tv-programmet Let's Dance.

Wahlgren Ingrosso har ett eget klädesmärke: MarQy Fashion.[4]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "9137 BENJAMIN WAHLGREN". Nojestorget.se. Läst 2 juni 2014.
  2. ^ "OM BENJAMIN WAHLGREN". Nogg.se. Läst 2 juni 2014.
  3. ^ Haimi, Rebecca (2014-02-25): "Benjamin Wahlgren, 16: Nu drar jag mig tillbaka". Aftonbladet.se. Läst 2 juni 2014.
  4. ^ "Om MarQy barnkläder". Kidsbrandstore.se. Läst 2 juni 2014.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]