Christian Holm Barenfeld

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Christian Holm)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Coat of arms of the Swedish Parliament.svg
Ledamot av Sveriges riksdag
Christian Holm Barenfeld
EPP Live Chat with Christian Holm (1).jpg
Mandatperiod(er)
2006–2010
2010–2014
2014–2018
PartiModerata samlingspartiet
ValkretsVärmlands län
Uppdrag i riksdagen
Ordinarie ledamot
Suppleant i Socialförsäkringsutskottet
Ledamot i Utrikesutskottet
Suppleant i Sammansatta konstitution- och utrikesutskottet
Född22 juli 1976
Sverige Eds församling, Värmlands län
Yrke/TitelCivilekonom
WebbplatsChristian Holm

Christian Otto Verner Holm Barenfeld, född Holm 22 juli 1976 i Eds församling i Värmlands län och bosatt i Karlstad, är en svensk civilekonom och politiker för Moderaterna. Han var riksdagsledamot för Moderaterna från 2006 till 2018, invald för Värmlands läns valkrets. Tidigare har han varit bland annat vice ordförande och internationell sekreterare i Moderata Ungdomsförbundet (MUF) samt vice ordförande i Youth of the European People's Party (YEPP).

Han blev invald i Sveriges riksdag i samband med valet 2006 efter en intensiv personvalskampanj och en profilering med ställningstagande för nolltolerans mot brott, förenklade villkor för företagande samt ett engagemang för ett skolssystem med valfrihet, elevinflytande och individanpassning. Tidigare politiskt förlutet är distriktsordförande i MUF Värmland samt politisk sekreterare för moderaterna i Upplands-Väsby. Har studerat ekonomi vid Karlstads universitet och är civilekonom.

Som vice ordförande i Moderata Ungdomsförbundet uppmärksammades Holm då han i februari 2006 greps och förhördes av vitrysk polis och vitryska KGB i den vitryska staden Hrodna. Holm befann sig i Vitryssland som en del av en delegation från Moderata Ungdomsförbundet i syfte att möta den vitryska oppositionen, främst BNF, Беларускі Народны Фронт (Biełaruski Narodny Front, Vitryska folkfronten). Holm arbetar fortfarande med demokratifrågor i Vitryssland, bland annat genom Jarl Hjalmarson Stiftelsen.

Holm är son till egne företagaren Sture Hans Christian Holm, och dennes före detta hustru Maj Lilly Marianne Olsson. Christian Holms farfar Gustav Otto Alfred Holm var kyrkoherde i Eds församling och född i Christiania. Christian Holms farbror, ingenjören Jens Gustav Sören Holm är adoptivfar till Tove Lifvendahl.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]