Maria Möller

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
För författaren med samma namn, se Maria Möller (författare) (född 1961)
Maria Möller 2012

Anna Maria Möller, ogift Andersson, född 29 oktober 1965 i Fällfors församling i Västerbotten, är en svensk sångerska, skådespelare, komiker och imitatör.

Möller har varit involverad i flera yrkesområden inom teatergenren. Hon har varit regiassistent, turnéledare, sufflör, rekvisitör och skådespelare. Hon gjorde sin skådespelardebut i Henning Mankells pjäs Prinsen och TiggarenVästerbottensteatern, där hon var anställd 1984–1988. Därefter följde sex år vid Kronobergsteatern i Växjö, som är en regionteater för de två länen Kronoberg och Blekinge.

Möller är klassiskt skolad mezzosopran och är flitigt anlitad som sångsolist i olika sammanhang. Hennes repertoar sträcker sig från opera till rock. Hon har varit engagerad vid Göteborgsoperan och Göteborgs Stadsteater. Hon har medverkat i musikalerna Kristina från Duvemåla och Chess på Cirkus i Stockholm, liksom musikalerna Songs for a new world och Sound of Music.

Säsongen 2005–2006 medverkade Möller i krogshowen R.E.A.Hamburger Börs.

Möller slog igenom i TV-programmet Allsång på Skansen sommaren 2005, där hon framträdde som imitatör. Hon imiterar bland andra drottning Silvia, Carola Häggkvist, Eva Dahlgren, Ulla Skoog, Babben Larsson, Björk och Regina Lund.

Möller var 2006 en av värdarna i radioprogrammet Sommar i P1. Hon har också en mindre roll i filmen Populärmusik från Vittula

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]