Wikipedia:Faktafrågor

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:FF WP:FL
Bluegradient1.svg
Faktafrågor
Fråga om det mesta eller skriv ett svar
Globe and books mgx.svg
För frågor angående översättningar från andra språk, se Wikipedia:Översättningsfrågor.
För redigerares frågor angående basala persondata i artiklar, se Wikipedia:Persondatafrågor.


Här kan du fråga om det mesta!

Faktafrågor som till exempel Vilken är världens minsta däggdjursart?

Vem som helst (även du!) kan sedan försöka svara efter bästa förmåga. Tänk på att de som svarar ofta inte är experter inom ämnet utan lekmän. Svar kommer alltifrån inom några minuter till några veckor. Skriv gärna under dina inlägg med fyra tilde (~~~~), så blir de automatiskt signerade och daterade. Tänk på att inte signera med e-postadress, telefonnummer, bostadsadress och annat som du inte vill ska spridas över Internet.

Men detta svarar vi inte på...

Den här sidan ger inte svar på frågor som handlar om:

  • Läxhjälp (annat än möjligen hänvisning till artiklar i ämnet)
  • Tävlingar

Vi ger inte personlig rådgivning såsom:

  • Medicinsk rådgivning
  • Juridisk rådgivning
  • Rådgivning om relationer
  • Konfessionell rådgivning

I dessa fall kontakta en expert (läkare, jurist, psykolog etc). Det kan hända att det ändå dyker upp svar på sådana frågor, men dessa svar bör i så fall inte ses som något annat än en lekmans.

Om du arbetar med någon artikel och behöver hjälp med att ta reda på eller kontrollera fakta kan du gå till experthjälpen där du kan få hjälp av någon expert inom ditt område.


borttagande av fakta[redigera | redigera wikitext]

Varje gång jag lägger till att Christopher Isherwood och W H Auden var homosexuella så stryks detta. Varför? När det gäller Isherwood så var det så att homosexualiteten var själva drivkraften i hans liv. Under de tre åren i Berlin gick han uteslutande på pojkbordeller och hann enligt egen utsago "avverka" fyrahundra pojkar. Isherwood var i stora stycken en fullfjädrad pederast som huvudsakligen i Berlin attraherades av mycket unga tyska pojkar ur arbetarklassen. Varför censurerar ni dessa uppgifter?

DR C-J CHARPENTIER (litteraturvetare, författare och journalist) Simrishamn 46.195.16.74 (diskussion) 9 augusti 2018 kl. 08.03‎ (CEST) (Signatur tillagd i efterhand.)

Uppgifterna som du hade lagt in saknade hänvisning till en oberoende källa. Läs Wikipedia:Källhänvisningar för mer information om hur det fungerar med källor i Wikipedia. --Larske (diskussion) 9 augusti 2018 kl. 08.18 (CEST)