Wikipedia:Faktafrågor

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:FF WP:FL
Bluegradient1.svg
Faktafrågor
Fråga om det mesta eller skriv ett svar
Globe and books mgx.svg
För frågor angående översättningar från andra språk, se Wikipedia:Översättningsfrågor.
För redigerares frågor angående basala persondata i artiklar, se Wikipedia:Persondatafrågor.


Här kan du fråga om det mesta!

Faktafrågor som till exempel Vilken är världens minsta däggdjursart?

Vem som helst (även du!) kan sedan försöka svara efter bästa förmåga. Tänk på att de som svarar ofta inte är experter inom ämnet utan lekmän. Svar kommer alltifrån inom några minuter till några veckor. Skriv gärna under dina inlägg med fyra tilde (~~~~), så blir de automatiskt signerade och daterade. Tänk på att inte signera med e-postadress, telefonnummer, bostadsadress och annat som du inte vill ska spridas över Internet.

Men detta svarar vi inte på...

Den här sidan ger inte svar på frågor som handlar om:

  • Läxhjälp (annat än möjligen hänvisning till artiklar i ämnet)
  • Tävlingar

Vi ger inte personlig rådgivning såsom:

  • Medicinsk rådgivning
  • Juridisk rådgivning
  • Rådgivning om relationer
  • Konfessionell rådgivning

I dessa fall kontakta en expert (läkare, jurist, psykolog etc). Det kan hända att det ändå dyker upp svar på sådana frågor, men dessa svar bör i så fall inte ses som något annat än en lekmans.

Om du arbetar med någon artikel och behöver hjälp med att ta reda på eller kontrollera fakta kan du gå till experthjälpen där du kan få hjälp av någon expert inom ditt område.


Borttagning av fakta i en artikel[redigera wikitext]

Diskussionen flyttad till Wikipedia:Wikipediafrågor#Borttagning av fakta i en artikel. --Pipetricker (diskussion) 2 februari 2016 kl. 13.49 (CET)

Spelschema för Bandy-VM, division B[redigera wikitext]

Vet någon var man kan hitta schemat för matcherna i division B i bandy-VM som startar i nästa vecka? Division B spelas visserligen i veckan därpå, men schemat borde väl vara klart och publicerat någonstans? Dammråtta (diskussion) 30 januari 2016 kl. 23.14 (CET)

Var på Wikipedia, eller var på webben i stort? Jag tvivlar på att man hittar det på Wikipedia, för Wikipedia är ju ett uppslagsverk och inte tevetablån. - Tournesol (diskussion) 2 februari 2016 kl. 15.42 (CET)
Jag antar att frågan gäller webben i stort (eller vilken informationskälla som helst) eftersom det här är sidan Faktafrågor och inte Wikipediafrågor, och att det är spelschemat som efterfrågas och inte en tv-tablå (jag har ändrat Schema till Spelschema i rubriken). Wikipedia dokumenterar massvis med spelscheman för sportturneringar, historiska och aktuella. Artikeln om den här turneringen (både A- och B-divisionerna) är Världsmästerskapet i bandy för herrar 2016. --Pipetricker (diskussion) 2 februari 2016 kl. 18.09 (CET)
Ställena där spelschemat borde finnas är turneringens sajt bandy2016.ru/en och internationella bandyfederationens worldbandy.com, men där finns det inte ännu.
Dammråtta, Somalias spelschema hittade jag på www.somaliabandy.com/spelschemat-klart-for-vm-2016. Andra lag kanske också har publicerat sina egna spelscheman. --Pipetricker (diskussion) 2 februari 2016 kl. 18.11 (CET)

Stjärna (symbol)[redigera wikitext]

Diskussionen flyttad till Wikipedia:Översättningsfrågor#Anglicismen "sexpekad" och Star garnet. --Pipetricker (diskussion) 5 februari 2016 kl. 12.20 (CET)