Wikipedia:Faktafrågor

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:FF WP:FL
Bluegradient1.svg
Faktafrågor
Fråga om det mesta eller skriv ett svar
Globe and books mgx.svg
För frågor angående översättningar från andra språk, se Wikipedia:Översättningsfrågor.
För redigerares frågor angående basala persondata i artiklar, se Wikipedia:Persondatafrågor.


Här kan du fråga om det mesta!

Faktafrågor som till exempel Vilken är världens minsta däggdjursart?

Vem som helst (även du!) kan sedan försöka svara efter bästa förmåga. Tänk på att de som svarar ofta inte är experter inom ämnet utan lekmän. Svar kommer alltifrån inom några minuter till några veckor. Skriv gärna under dina inlägg med fyra tilde (~~~~), så blir de automatiskt signerade och daterade. Tänk på att inte signera med e-postadress, telefonnummer, bostadsadress och annat som du inte vill ska spridas över Internet.

Men detta svarar vi inte på...

Den här sidan ger inte svar på frågor som handlar om:

  • Läxhjälp (annat än möjligen hänvisning till artiklar i ämnet)
  • Tävlingar

Vi ger inte personlig rådgivning såsom:

  • Medicinsk rådgivning
  • Juridisk rådgivning
  • Rådgivning om relationer
  • Konfessionell rådgivning

I dessa fall kontakta en expert (läkare, jurist, psykolog etc). Det kan hända att det ändå dyker upp svar på sådana frågor, men dessa svar bör i så fall inte ses som något annat än en lekmans.

Om du arbetar med någon artikel och behöver hjälp med att ta reda på eller kontrollera fakta kan du gå till experthjälpen där du kan få hjälp av någon expert inom ditt område.


skriva låt och använda svenska orrdspråk[redigera | redigera wikitext]

> Hej ! > > Jag håller på att skriva en låt och tänkte då använda svenska ordspråk i texten. > Min fråga är om man kan göra detta eller faller det under nån copywright eller > dylikt. > Och i så fall hur gör man och vart vänder man sig för att få tillstånd till detta. > > Exempel i texten som jag gjort. > > ”Man säger att det är svårt att lära gamla hundar att sitta men jag tror det är > lika svårt med en katt ” > > ” Arga katter sägs få rivet skinn men ändå sägs det att anfall är bästa försvar” > > Hoppas Ni förstår ungefär vad jag menar > > Med vänlig hälsning > > Åke Sirsjö

Hejsan. Det är helt problemfritt att använda ordspråk i låtar eller på annat sätt. De är så gamla så det finns ingen copyright på dem. mvh AlphaZeta (diskussion) 30 november 2016 kl. 00.02 (CET)

Bohusläns lätta dragonregemente & Gustav III:s ryska krig[redigera | redigera wikitext]

Diskussion:Bohusläns lätta dragonregemente ställer jag en fråga om dragonregementets deltagande i Gustav III:s ryska krig. Tacksam om någon kan hjälpa till att reda ut detta. /Ascilto (diskussion) 3 december 2016 kl. 13.17 (CET)