Wikipedia:Samarbeten

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
      Genväg WP:SAM
Bluegradient1.svg
Samarbeten
Nuvola debate3.svg
Samarbeten
Veckans …

Månadens …


Andra samarbeten:

Wikipedia erbjuder många samarbetsprojekt för att göra det roligare att hjälpa till. Bland annat finns tävlingar och platser att dela med sig av vad användare har åstadkommit så att de får skryta lite.

Veckosamarbeten
Gold medal ribbon.svg Veckans tävling, som förenar nöje med nytta, är ett sätt att göra en insats för Wikipedia i veckans fokusområde.

Aktuell tävling (för vecka 12) är: Ukraina II

TOTW.png Veckans översättning är ett projekt som är gemensamt för alla språkversioner av Wikipedia. Varje vecka väljs en kort artikel eller första stycket av en viktig artikel till att översättas till så många språk som möjligt. Du kan hjälpa till med översättningen till svenska!

Aktuell översättning (för vecka 12) är: I Didn't Raise My Boy to Be a Soldier (← en)

Månatliga samarbeten
Nuvola apps korganizer.svg Månadens kvalitetsprojekt är ett projekt för att minska antalet artiklar med åtgärdsbehov. Varje månad lyfts en specifik åtgärdskategori fram, med syftet att minska antalet artiklar i den åtgärdskategorin.

Aktuellt kvalitetsprojekt (för mars 2023) är: Källhänvisningar

Typewriter132.svg Månadens artiklar är en plats där användare kan skryta med artiklar som de har skapat eller utökat och rösta fram varje månads bästa bidrag.
Camera1 mgx.svg Månadens nyuppladdade bilder är en plats där användare kan visa upp alla fina bilder de har lagt in i artiklar under månaden och att rösta om månadens bästa bilder.
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg Månadens uppdrag är ett projekt där användare kan begära hjälp med specifika saker eller hjälpa till med sådant som andra har begärt hjälp om. På sådant sätt uppmuntras användare att samarbeta, vilket är projektets mål.
Tidsoberoende samarbeten
Nuvola apps korganizer.png Projektkontoret är en samlingssida för projekt som en eller flera användare vill ha hjälp med att slutföra. Alla är välkomna att hjälpa till med projekt eller lägga till nya projekt. Projektkontoret liknar månadens uppdrag, men är mer tidsoberoende och projekten är större.
Föreslagna samarbeten
Wikilympics.png Wikilympiska spelen – Wikipedias version av de olympiska spelen.
Historiska samarbeten
Typewriter132.svg Veckans nyskrivna artiklar var föregångaren till månadens nya och utökade artiklar, och hade även många likheter med det. Den största skillnaden var att det var ett veckosamarbete istället för ett månatligt samarbete. Projektet lades ned i april 2013 på grund av låg aktivitetsnivå.
Article red.svg Månadens tävling liknade veckans tävling, men varade längre (en månad, som namnet antyder).
Veckans samarbete 2.svg Veckans samarbete bestod i att en framröstad artikel lyftes fram under varje vecka i syfte att förbättra den. Projektet lades ned år 2011. Det fanns även ämnesspecifika underprojekt till veckans samarbete, som alla lades ned år 2008, nämligen: