Janne Långben - The Movie

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Janne Långben - The Movie
(A Goofy Movie)
Regissör Kevin Lima
Producent Dan Rounds
Manus Jymn Magon, Chris Matheson, Brian Pimental
Skådespelare Bill Farmer, Jason Marsden
Originalmusik Carter Burwell, Don Davis
Klippning Gregory Perler
Produktionsbolag Walt Disney Pictures, Disneytoon Studios
Distribution Buena Vista Pictures Distribution
Premiär
Speltid 78 minuter
Land USA
Språk engelska
Intäkter 35.3 miljoner amerikanska dollar[1]
Föregångare Långbens galna gäng (1992-1993)
Uppföljare En extremt långbent film (2000)
IMDb SFDb

Janne Långben - The Movie (engelska: A Goofy Movie) är en amerikansk animerad långfilm från 1995.

Filmen är som en uppföljare till TV-serien "Långbens galna gäng" som bland annat visades i Disney Channel. Filmen har även fått en fristående uppföljare, filmen "En extremt långbent film". Den hade biopremiär i USA den 7 april 1995.[2]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Långbens son Max är kär i en tjej som heter Roxanne. Problemet är att Max inte är populär och aldrig riktigt har pratat med henne, så när han och hans två vänner P.J och Bobby fixar att Max ska mima och dansa till den populära låten "Stand Out" på skolavslutningen, så förändras allt! Han lyckas till och med fixa en dejt med Roxanne. Men när skolans rektor ringer Långben och säger att Långben borde fundera på att ändra sina uppfostringmetoder om inte Max ska hamna på fel spår, får rektorn det att låta som att Max väntar dödsstraff vilket får Långben att gripas av panik - men kommer sedan på att det bästa sättet att göra det är att få lite kvalitetstid med sonen, så han bestämmer sig för att ta med Max på en fisketur, precis som han och hans pappa gjorde när han var i Max ålder. Max blir tvungen att ställa in sin träff med Roxanne och ljuger för Roxanne och säger att han ska åka på Powerline-konserten. Nu måste han på något sätt lura Långben att åka till Los Angeles istället för fiskestället annars så kommer nog Roxanne aldrig mer att prata med Max igen. På resan lär sig Max att hans pappa är rätt okej, och de möter många personer och varelser, till exempel Storfot.

Röster (originalversion)[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”A Goofy Movie” (på engelska). Box Office Mojo. 7 april 1995. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=goofymovie.htm. Läst 20 augusti 2016. 
  2. ^ ”Janne Långben - The Movie”. Disneyania. 7 april 1995. http://www.d-zine.se/filmer/jl_themovie.htm. Läst 20 augusti 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]