Thule Group

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Thule Group är en svensk industrikoncern som äger ett antal olika varumärken som är relaterade till sport och fritid. Företaget är noterat på Stockholmsbörsen. VD och koncernchef är Magnus Welander. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Thule är det största och mest välkända av de varumärken som koncernen består av. Andra företag inom Thule-gruppen är det USA-grundade fodral- och väskföretaget Case Logic samt USA-baserade UWS som tillverkar verktygslådor för pickup-truckar. Sedan juni 2011 ingår även kanadensiska Chariot i Thule Group.[1]

Thule Group har omkring 3 100 anställda, fördelade på ett 50-tal produktionsanläggningar och försäljningsställen runt om i världen.

Thule Group öppnade 2011 Thule Concept Store i Malmö.

Thule[redigera | redigera wikitext]

Thule är det största varumärket i Thule Group och tillverkar konsumentprodukter som takboxar, lastkorgar, cykelhållare, cykelväskor, takräcken, taktält, barnvagnar, cykelvagnar, cykelbarnstolar, resväskor, dator- och kameraväskor samt ryggsäckar.

Thule grundades 1942 av familjen Thulin. Företaget växte under 1960-talet, då Thule specialiserades på produkter för personbilar, bland annat takräcken. År 1979 såldes företaget till det börsnoterade företaget Eldon.

Pack and Pedal[redigera | redigera wikitext]

Pack and Pedal är Thules produktkategori för cykeltillbehör.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Calle Froste (31 maj, 2011). ”Thule köper barnvagnstillverkare”. Affärsvärlden. Arkiverad från originalet den 4 januari 2014. https://web.archive.org/web/20140104011259/http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3192181.ece. Läst 17 juni 2011. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]