EQT

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

EQT är ett riskkapitalbolag i norra Europa med cirka 20 miljarder Euro i förvaltat kapital. EQT:s affärsidé är att investera i medelstora till stora företag i norra och östra Europa, Asien och USA.

EQT grundades 1994 av Investor och Conni Jonsson. Det har sedan dess investerat 11 miljarder Euro i cirka 100 företag. EQT-ägda företag har drygt 550 000 anställda.

EQT Partners är rådgivare till samtliga EQT-fonder. EQT Partners har mer än 220 anställda varav ca 120 är investeringsspecialister med omfattande industriell och finansiell kompetens. EQT Partners har kontor i Köpenhamn, Frankfurt, Helsingfors, Hong Kong, Oslo, London, München, New York, Shanghai, Singapore, Stockholm, Warszawa och Zürich.

I augusti 2013 beslutade Skatteverket att företaget och flera av dess anställda skall eftertaxeras med 650 miljoner kronor[1]. Enligt Skatteverket ska EQT och dess anställda felaktigt ha deklarerat vinstutdelning och bolagsförsäljningar som inkomst på kapital.

Samarbete med högskolor och universitet[redigera | redigera wikitext]

Företaget är en av medlemmarna, benämnda Partners, i Handelshögskolan i Stockholms partnerprogram för företag som bidrar finansiellt till högskolan och nära samarbetar med den vad gäller forskning och utbildning.[2]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Skattesmäll för riskkapitalbolag, Sveriges Radio 2013-08-20
  2. ^ ”www.hhs.se - Näringsliv & samhälle, Handelshögskolans Partnerföretag”. http://www.hhs.se/se/BusinessAndSociety/Partnerprogrammet/Pages/Partnerf%C3%B6retag.aspx. Läst 2014-07-28. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]