Wikipedia:Persondatafrågor/Intro

Från Wikipedia
Kontakta Wikipedia
Frågor

Bildfrågor · Faktafrågor · Fikarummet · Persondatafrågor · Vanliga frågor · Wikidatafrågor · Wikipediafrågor · Översättningsfrågor

Kontakt

Anmäl ett fel · Bybrunnen · Faddrar · IRC · Kontakt · Pressfrågor · Wikipedia i media · Wikiträffar

 Arkiv för denna sida     Genväg WP:PDF
Persondatafrågor
Frågor och svar om personuppgifter
För frågor angående övriga faktauppgifter se vidare: Faktafrågor eller Experthjälpen för frågor inom specialområden.


Här kan Wikipedias redigerare fråga, diskutera och svara angående basuppgifter om personer i artiklar, såsom födelse-/dödsdatum, födelse-/dödsort, personnamn, namnändringar, civilstånd, släktband, uppgifter om studier/arbeten/befattningar/titlar, migration etc i de fall dessa uppgifter är svårtillgängliga via godtagbara källor eller oklarheter råder om sådana uppgifter.

Alla användare som på något sätt har tillgång till betrodda källor – exempelvis Sveriges befolkning, Sveriges dödbok, speciella uppslagsverk, referenslitteratur/bokverk/tidskrifter, matriklar, databaser eller motsvarande för olika länder – är välkomna att besvara frågorna här. Sidan är i första hand avsedd för persondatafrågor för direkt användning i någon befintlig eller kommande artikel på Wikipedia eller övriga Wiki-familjen. Om en artikel inte uppdateras med persondata-uppgiften är det en fördel om fråga och svar flyttas till artikeldiskussionen.

De användare som har tillgång till relevanta källverk – och alla andra – får gärna kryssa för bevakning av denna sida på stjärnsymbolen ovan, så blir den inkluderad i den personliga bevakningslistan.

Tips på några externa svenska sidor för olika slags basala persondatauppgifter: Ratsit, Birthday, Svenska gravar, Gravar


Speciella personlistor för saknade levnadsuppgifter. Det finns ett stort antal svenska Wikipedia-artiklar om personer där uppgifter om födelse- respektive dödsår är okända. Den som händelsevis har tillgång till tillförlitliga uppgifter om någon av dessa personer är välkommen att komplettera dessa artiklar.

Artiklarna finns listade under följande kategorier: Födelseår saknas, Födda okänt år, Dödsår saknas, Möjligen levande personer, Avlidna okänt år.