Hinata Hyuga

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hinata Hyuga
(日向ヒナタ)
DebutManga kapitel 34 / Anime episod 1
SeiyūNana Mizuki
Profil
ÅlderDel I: 12-13
Del II: 15
Födelsedag27 december
BlodgruppA
Längd148,3 cm
Vikt39,2 kg
SläktingarHiashi Hyuga (far)
Hanabi Hyuga (syster)
Hizashi Hyuga (farbror, avliden)
Neji Hyuga (kusin)
Information
Nuvarande rangChunin
Nuv. anknytningarKlanen Hyuga, Konohagakure
Nuv. teamTeam 8 (Kurenai Yuhi, Shino Aburame, Hinata Hyuga, Kiba Inuzuka)

Hinata Hyuga (日向ヒナタ Hyūga Hinata) är en fiktiv rollfigur i anime- och mangaserien Naruto.

Hinata är kär i Naruto Uzumaki och har sett upp till honom och hans positiva attityd i flera år. Men hon vågar, blyg som hon är, inte tala om det för honom, och han har inte den blekaste aning om att han har en hemlig beundrare. Hon är också den enda kvinnliga karaktären som har haft med Sasuke att göra utan att bli störtkär i honom och istället intresserat sig för klassens nolla, Naruto.
Hinata är en väldigt blyg och tystlåten Kunoichi från Hyuugaklanen. Som genin från Yuhi Kurenais Team 8 var hon en väldigt tillbakadragen och blyg tjej, men hon var (och är) också mycket stark och har fått ärva Hyuugaklanens ögonteknik Byakugan.

Speciell förmåga[redigera | redigera wikitext]

Som medlem i Hyuugaklanen är hon innehavare av en Kekkei Genkai (Advanced Bloodline) och specialiserar sig på Hyuugaklanens speciella stridskonst kallad Jyuuken, där man slåss med öppen hand. Denna teknik tillåter henne att skada motståndarens chakraflöde och inre organ med bara ett lätt men träffsäkert slag. Hon har också speciella ögon (Byakugan) som tillåter henne att se nästintill 360 grader omkring sig frånsett en liten blind punkt på baksidan av huvudet.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Hinata är det förstfödda barnet, vilket innebär att hon egentligen skall ta över efter sin far, men i hennes fall så tycker fadern att hon saknar talangen och färdigheterna för att ta över efter honom. Hinata var enligt honom till och med sämre än sin lillasyster Hanabi och inte ens att jämföra med sin kusin, Neji Hyuga. Detta ledde till att hennes far skickade iväg henne och lät Kurenai Yuhi ta hand om henne.