Jiraiya

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Jiraiya
(自来也)
DebutManga kapitel 90 / Anime episod 52
SeiyūHōchū Ōtsuka
Toru Nara (som barn)
Profil
ÅlderDel I: 50-51
Del II: 53 (avliden)
Födelsedag11 november
BlodgruppB
Längd191,2 cm
Vikt87,5 kg
Information
Nuvarande rang?
Nuv. anknytningarKonohagakure
Föreg. teamTeam Sarutobi (Tredje Hokagen, Orochimaru, Jiraiya, Tsunade)
Team Jiraiya (Jiraiya, Fjärde Hokagen, och två okända medlemmar)

Jiraiya (自来也) är en fiktiv figur och huvudperson i manga- och animeserien Naruto.

Hans namn betyder bokstavligen "att klara sig på egen hand", vilket beskriver hans personlighet, eftersom han anländer och lämnar Konoha utan att någon märker det. Det kan också vara en hänvisning till hans perversa hobbyer. Jiraiya arbetar med en ny "vuxenbok" och för det så behöver han göra lite "undersökningar" (snarare spana in kvinnor), vilket irriterar Naruto extremt eftersom Jiraiya ska träna honom.

Jiraiya är den enda för tillfället som vi vet använder sig inte bara av jutsus utan han använder även så kallade "Sennin" tekniker. Jiraiya var väldigt lik Naruto som ung. I hans team var det Tsunade, Orochimaru, Jiraiya själv och ledaren till gruppen, den tredje Hokage. Han bråkade jämt med Orochimaru, så som Naruto och Sasuke gör, och samma sak sker även där, Orochimaru flyr från byn och kommer inte tillbaka.

Jiraiya vet inte vad hans mening med livet är, då han är klar med sin Ninja-utbildning, men han besöker Myobokuzan Mountains där han träffar en släkt grodor som lär ut "Sennin" tekniker. Ledaren där hjälper Jiraiya med hans mening med livet och berättar för honom att han ska resa runt i världen, och medan han gör det ska han skriva en bok. På vägen ska han även hitta "The Child Of Profecy" som ska avgöra världens framtid.

Jiraiya är även den i Konoha som har bäst information om organisationen Akatsuki. Han dör tragiskt då han är ute och letar information om ledaren i Akatsuki. Han stöter då på Pain, som är den han trodde var deras ledare (men det är egentligen Uchiha Madara), och får en oväntad strid med honom. Han hittar ingen utväg ur detta och hans sista hopp är hans Sennin teknik "Sennin Mode", då han tar hjälp av två grodor som sitter på hans axlar och kan skapa egna jutsus. Striden håller på ett långt tag medan han försöker komma fram till en lösning på hur man ska döda Pain, vilket är ett mysterium. Till slut gör han det, men då får han ett slag som krossar strupen så han inte kan berätta något till någon av sina medhjälpare vad han kom fram till. Hur som helst, så skriver han in en kod på en grodas rygg och antyder att grodan ska fly till Konoha och visa meddelandet.

I Konoha lyckas de dekryptera koden och får det till "The real one is not among them" (Den riktiga finns inte bland dem).

Namnen Jiraiya, Tsunade och Orochimaru kommer från en gammal bok, Jiraiya Goketsu Monogatari (児雷也豪傑物語, "Historien om den tappra Jiraiya"), inom den japanska litteraturen.