Kankuro

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kankuro
(カンクロウ)
DebutManga kapitel 35 / Anime episod 20
SeiyūYasuyuki Kase
Profil
ÅlderDel I: 14-15
Del II: 17
Födelsedag15 maj
BlodgruppB
Längd167 cm
Vikt61,2 kg
SläktingarGaara (bror)
Temari (syster) Yashamaru (morbror, avliden) Kazekage (pappa, Dödades av Orochimaru)
Information
Nuvarande rangJonin
Nuv. anknytningarSunagakure
Föreg. teamTeam Baki (Baki, Gaara, Kankuro, Temari)

Kankuro är en fiktiv figur i manga- och animeserien Naruto.
Kankurou är Temaris och Gaaras bror. Han slåss med hjälp av puppet technique, dvs att han använder sig av trädockor som han styr med små trådar av chakra på fingrarna. Han har tre dockor han använder sig av; Karasu, Kuroari och Sanshouo. Karasu och Kuroari används till attack, medan Sanshouo, som har en sköld med styrkan av en järnvägg, används som försvar.
Första gången man får se Kankuro är alldeles innan Chuunin-examen när Konohamaru springer in i honom, vilket gör honom ganska arg.

Kankuro är väldigt försiktig och lyder genast Gaara i rädsla för att han ska döda honom, men så fort Gaara inte är i närheten blir han väldigt kaxig och beter sig som en översittare mot andra. Längre fram i serien märker man hur Kankuro och Gaara sakta men säkert får bättre relation till varandra. Efter tidshoppet ser man att Kankuro och Gaara har mycket bättre band till varandra än förut.

Senare efter hoppet möter Kankuro sina dockors skapare Sasori, där Sasori besegrar och förstör Kankuros dockor efter bara några sekunder. Efter deras möte dör Sasori mot Sakura Haruno och sin farmor Chiyo. Vad Kankuro gjort med sina förstörda dockor vet man inte, men man har fått se att han använder sig av Sasoris döda dockkropp.