Rock Lee

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rock Lee
(ロック・リー)
DebutManga kapitel 36 / Anime episod 21
SeiyūYoichi Masukawa
Voice actorBrian Donovan
Profil
ÅlderDel I: 13-14
Del II: 16
Födelsedag27 november
BlodgruppB
Längd162,1 cm
Vikt51,5 kg
Information
Nuvarande rangChunin
Nuv. anknytningarKonohagakure
Nuv. teamTeam Guy (Might Guy, Neji Hyuga, Rock Lee, Tenten)

Rock Lee är en fiktiv gestalt i anime- och mangaserien Naruto.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Personlighet[redigera | redigera wikitext]

Lee är en av Konohas bästa taijutsu-utövare, då han specialiserat sig på detta och det är egentligen det enda han kan. Han är också otroligt snabb, speciellt när vikterna runt hans ben åker av. Han är en så kallad "Surpassing Genius". Han blir ofta underskattad av folk på grund av sitt utseende.

Lee har en del rivaler, däribland Sasuke Uchiha, som han besegrade i en match, och Neji Hyuga, som är ett geni, och som Lee alltid utmanar. Neji vinner alltid, men Lee har svurit att en dag bli bättre än han. Trots rivaliteten dem emellan är de goda vänner och Neji hjälper och stöttar honom då han är sjuk.

När Lee intresserar sig för något brinner han verkligen för det. Lee har en slags mani och brukar ofta säga saker av typen ”om inte jag lyckas hoppa hopprep 3000 gånger måste jag göra 5000 armhävningar”, och liknande, och brukar även utföra det han säger. Lee har uppnått ranken chuunin.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Rock Lee, som är ett år äldre än Naruto och hans vänner, är en av Konohas starkare genins. Han blev mobbad under sin tid på ninjaakademin då han inte kunde utföra vare sig ninjutsu eller genjutsu alls. Han bestämde sig för att bevisa för alla att de hade fel. Då han tränade tillsammans med de andra barnen observerades han av Might Guy och Hatake Kakashi, och Kakashi påpekade att Lee "påminde honom om någon, speciellt ögonbrynen". Mot alla odds lyckades Lee bli genin, och tillsammans med Hyuuga Neji, utövare av blodsarvet Byakugan, och Tenten, vapenexpert, blev de elever under Might Guy.

Lee, som med tiden blev något av en kopia av Guy, blev även öppet favoriserad av denne. Guy håller inte det faktum att Lee är hans favoritelev hemligt, och ingen verkar bry sig nämnvärt. Ofta försvinner bara de två på uppdrag. De har de samma fightingstil, ser likadana ut (speciellt efter tidshoppet) och uppför sig på samma sätt. Lee är den enda av Guys elever som lärt sig utföra Renge-teknikerna (Lotus-teknikerna), vilka även kan vara extremt farliga för användaren om de används i för stor skala. Guy har tränat Lee på gammaldags sätt, med vikter runt anklarna som Lee bär hela tiden, med undantag för när han ska utföra ovan nämnda teknik.

Trots att det är farligt att öppna för många chakraportar öppnar Lee så många som fem under Chuunin-examens kvalificeringsmatcher, under en strid mot Gaara, och lyckas utföra en lyckad Ura Renge (Hidden Lotus). Gaara besegras dock inte, utan använder ökenkista och krossar Lees vänstra arm samt ben. När Guy får höra från läkarninjorna att Lee aldrig mer kan leva som ninja blir både han och Naruto förkrossade.

Den femte hokagen, Tsunade, anländer dock till Konoha, och genomför en lyckad operation med sina medicinska jutsus. Trots detta behöver Lee vila och återuppbygga sina muskler, en smärtsam och långsam process. Han lyckas dock försvara Naruto mot Kaguya Kimimaro, en av Orochimarus hantlangare, tillika innehavare av en Kekkei Genkai. Detta lyckas han med genom att missta en flaska sake för att vara medicin. Det avslöjas då att Lee är en naturbegåvning inom Drunken Fist, en fightingstil som tillåter utövaren att bli starkare ju mer han dricker. Han dricker sin "medicin" under striden mot Kaguya ovetandes om sitt misstag.