Sakura Haruno

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Sakura Haruno
(春野サクラ)
DebutManga kapitel 3 / Anime episod 1
SeiyūChie Nakamura
Voice actorKate Higgins
Profil
ÅlderDel I: 12-13
Del II: 15
Födelsedag28 mars
BlodgruppO
LängdDel I: 150,1 cm
Del II: 165 cm
Vikt39,9 kg
Information
Nuvarande rangChunin, Medic-nin
Nuv. anknytningarKonohagakure
Nuv. teamTeam Kakashi (Kakashi Hatake, Naruto Uzumaki, Sai, Sakura Haruno)
Föreg. teamTeam 7 (Kakashi Hatake, Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha, Sakura Haruno)

Sakura Haruno (春野サクラ Haruno Sakura) är en fiktiv figur i anime- och mangaserien Naruto. Sakura betyder körsbärsblom och syftar på körsbärsträden som finns nästan överallt i Japan. I Japan symboliserar körsbärsblomman också samurajernas korta och intensiva liv.

Sakura gick i ninja-akademin, där var hon en av klassens toppstudenter. Efter detta hamnade hon i samma team som Uzumaki Naruto och Uchiha Sasuke, med Hatake Kakashi som ledare/lärare. Sakura är en ganska svag ninja i verkliga livet men i Team 7 börjar hon växa och utvecklas.

Hon är hopplöst förälskad i Sasuke, men han visar inga som helst tecken på att han känner likadant. Däremot är Naruto kär i henne men hon nobbar honom gång på gång. Hon har en "annan" Sakura som i den engelska animen kallas Inner Sakura och som visas i svartvitt. Den delen av henne är oftast mer arg och framåt än vad Sakura vanligtvis är. Efter tidshoppet får man se Inner Sakura en gång, sedan dess har hon inte synts till mer. Sakura har blivit mer beslutsam och mer bestämd, och vågar framföra sin åsikt mycket bättre än vad hon gjorde i början av serien.

Som liten blev hon retad av de andra barnen för sin stora panna vilket hon var väldigt känslig över. Yamanaka Ino blev hennes första vän som hjälpte henne att få bättre självförtroende, men när Sakura sedan fick veta att Ino också var förälskad i Sasuke blev deras vänskap till rivalism. Efter deras match mot varandra i tredje delen av Chuunin-examen blev de vänner igen, men de fortsätter att småbråka om Sasuke, dock inte lika intensivt som förut.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]