Shikamaru Nara

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Shikamaru Nara
(奈良シカマル)
DebutManga kapitel 34 / Anime episod 1
SeiyūShotaro Morikubo
Profil
ÅlderDel I: 12-13
Del II: 15
Födelsedag22 september
BlodgruppAB
Längd152,1 cm
Vikt42,9 kg
SläktingarShikaku Nara (far)
Yoshino Nara (mor)
Information
Nuvarande rangChunin
Nuv. anknytningarKlanen Nara, Konohagakure
Föreg. teamTeam 10 (Asuma Sarutobi, Shikamaru Nara, Ino Yamanaka, Choji Akimichi)
Team Shikamaru (Shikamaru Nara, Choji Akimichi, Neji Hyuga, Kiba Inuzuka, Naruto Uzumaki)
Niju Shotai (Asuma Sarutobi, Shikamaru Nara, Izumo Kamizuki, Kotetsu Hagane)

Shikamaru Nara (奈良シカマル Nara Shikamaru) är en fiktiv gestalt i anime- och mangaserien Naruto.

Shikamaru kommer från Nara-klanen och är mest känd för sin smarthet och sin extremt höga IQ (över 200), men på samma gång sin lathet. Trots sin intelligens har han nästan lika dåliga betyg som Naruto Uzumaki, då han tycker att det är alldeles för besvärligt (engelska: "troublesome", japanska: "mendokuse") att ens lyfta sin penna. Han tillbringar mestadels av sina lektioner med att sova.

Han var först i sin ålder att bli Chuunin, och får leda Akimichi Chouji, Hyuuga Neji, Inuzuka Kiba och Uzumaki Naruto på den första jakten efter Uchiha Sasuke. Hans signatur attack är "Kage Mane no Jutsu", då Shikamaru, med hjälp av sin skugga, tvingar motståndaren att imitera hans egna rörelser, och på så sätt får full kontroll över offrets kropp. Hans favoritsysselsättningar är att titta på moln, spela strategiska spel som Go och Shogi, filosofera och att sova.

Man kan också nämna att Shikamaru ofta får möta tjejer i sina strider (till exempel Temari, Tayuya och Kin), vilket han tycker är besvärande. Han är ganska könsdiskriminerande, men egentligen drömmer han om att gifta sig och bilda familj.

Shikamaru ses ofta tillsammans med Temari, de slogs mot varandra i Chuunin-examen där Shikamaru blev den enda att bli Chuunin. Sedan, när de jagade efter Sasuke, fick Löv-ninjorna hjälp av de tre syskonen från The Hidden Village of Sand (Gaara, Temari och Kankuro). Dessutom är de tillsammans i deras debut i Del 2 av Naruto. Då frågar Naruto om de är på dejt, men de hävdar båda att så inte är fallet.

Shikamaru har en väldigt nära relation till sin lagkamrat Akimichi Choji; de har varit bästa vänner sedan barnsben. Då Choji blev retad och utfryst av de andra barnen för sin vikt och klumpighet blev Shikamaru hans vän, och de har hängt ihop sedan dess.

I andra delen av Naruto har Shikamaru fått en mer framträdande roll när han bl.a slåss mot Akatsuki-medlemmen Hidan. När Asuma dör tar Shikamaru hand om Asuma's vapen (glödande chakra-knivar). Hittills vet man inte vilka element Shikamaru har, men när han använder knivarna blir chakra-glöden betydligt mörkare än Asuma's luft-chakra. Kanske för att han har infört sin skuggteknik i chakraknivarna i striden mot Kakuzu och Hidan.