Tenten

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Tenten
(テンテン)
DebutManga kapitel 36 / Anime episod 21
SeiyūYukari Tamura
Profil
ÅlderDel I: 13-14
Del II: 16
Födelsedag9 mars
BlodgruppB
Längd155,6 cm
Vikt45,7 kg
Information
Nuvarande rangChunin
Nuv. anknytningarKonohagakure
Nuv. teamTeam Guy (Might Guy, Neji Hyuga, Rock Lee, Tenten)

Tenten (テンテン) är en fiktiv figur i manga- och animeserien Naruto.

Tenten är en chuunin från Konoha som är med i samma grupp som Hyuuga Neji och Rock Lee. Tenten är en biroll i Narutoserien och man har inte fått veta så mycket fakta om henne. Man har ännu inte fått veta mycket om hennes familj eller hennes källa till motivation. Man har dock fått veta att Tenten ser upp till Tsunade som en förebild som en stark kunoichi. Tenten är en av de relativt få kvinnliga chuunin och vill visa att även kvinnliga ninjor kan bli minst lika kraftfulla som manliga. Tenten hjälper Neji i sin träning och hon beundrar hans talang djupt.

Det man vet är dock att hon är en specialist på bukijutsu, dvs. att använda olika sorters ninjavapen i strid. Enligt hennes ledare, Maito Gai, så har hon hundraprocentig träffsäkerhet med kastvapen så som kunai och shuriken. Att man inte har fått sett henne så mycket betyder alltså inte att hon är svag på något sätt – något som hon visar i chuuninpreliminärerna. Där så använder Tenten sig av en avancerad attack som är en kombination av Kuchiyose no Jutsu (frammaningsteknik) och hennes färdigheter med kastvapen – Soushouryuu (Twinrising Dragons). Med denna attack frammanar Tenten två drakar som skjuter upp två pergamentrullar i luften. Tenten hoppar sedan upp och frammanar, med hjälp av pergamenten, vapen och kastar iväg dessa mot sitt mål. Detta är första steget i attacken. Skulle attacken bli avvärjd så kan Tenten styra dom till en andra våg av attacker med hjälp av trådar som är ihopkopplade med vapnen. En ödesdiger attack ifall motståndaren inte lyckas blocka de otaliga kastvapnen två gånger.

Oavsett om hon har fler ess eller inte så ska man ändå se upp när det gäller Tenten – några kunai i hennes händer är nog så farliga med hennes träffsäkerhet! Tenten är en stark chuunin, med den lilla svagheten att hon kanske förlitar sig lite för mycket på pergamentrullar, och fortsätter hon att utveckla flera kombinationsattacker så kommer hon att bli ännu starkare.