Orochimaru

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Orochimaru är en fiktiv figur i manga- och animeserien Naruto.

Orochimaru kommer ifrån Eldslandet och studerade under dåvarande Hokage, den tredje Hokagen. Hans team bestod av Tsunade och Jiraya. De tre tillsammans är kända som "The Sannins", och alla tre kan använda tekniken "Kuchiyose No Jutsu", som framkallar olika djur de har en stark vänskap med. Tsunade med sniglar, Jiraya med grodor/paddor och Orochimaru med ormar.

Han flydde Eldslandet någon gång i sin trettioårsålder, då han blev påkommen med att utföra groteska experiment på människor och kamratliga ninjor, i syfte att ändra deras genetiska information och aktivera den första Hokagens kunskaper i dem. Många offer var mer eller mindre motvilliga till detta. Den tredje Hokagen ledde gruppen som kom på honom, men han lät honom lämna rummet på grund av hans starka känslor för honom. Då kunde Orochimaru fly.

En viss tid efter detta skapade han en by i Åkerlandet (Ljudgömman) och utvecklade en stark vilja att utrota Eldslandet och ha varenda jutsu som finns. Han var innan detta medlem i den kriminella organisationen Akatsuki, bland annat i syfte att ta Sharingan ifrån Uchiha Itachi, men lämnade organisationen för att Itachi var starkare än han. Hans partner i Akatsuki var Sasori.

Han mördade också sin mentor (Sensei) Sarutobi, den tredje Hokage under Narutos första Chuuninexamen, med hjälp från Ljud- och Sandgömman.

Orochimaru mötte sitt öde när han försökte ta över Sasukes kropp. Sasuke använde sin Sharingan för att motarbeta processen och absorberade istället Orochimarus kropp. Orochimaru ses igen i kapitel 392, där han kommer fram ur en Ormmun, men blir strax därpå besegrad igen av Itachi Uchiha. Huruvida han är död eller inte vet ingen. I kapitlet därefter ser man att ormögon, som Orochimaru har, försöker slingra sig iväg men brinner av amaterasus svarta lågor. Orochimarus hjälpare Yakushi Kabuto tog hans arm och öga efter att Sasuke besegrat honom. Enligt Kabuto så försöker de delarna av Orochimaru ta över honom. I och med det så är det stor chans att han kan komma tillbaka, antingen genom händelsen med Itachi eller genom Kabuto.

Orochimaru's namn kommer från en japansk folksaga vid namn "Yamata no Orochi", som handlar ett monster (Orochi) som i slutändan blir dräpt av guden Susanoo (också namnet på en av Itachis tekniker, som även gör slut på Orochimaru's "Yamata no Jutsu".). Orochimaru är också skurken i en annan japansk folksaga som heter "The Tale of the Gallant Jiraiya", där alla tre Sannins är närvarande (Jirayia är "hjälten", Tsunade är Jiraiyas fru, och Orochimaru är som sagt skurken).