Kakashi Hatake

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kakashi Hatake
DebutManga kapitel 3 / Anime episod 3
SeiyūKazuhiko Inoue
Voice actorDave Wittenberg
Profil
ÅlderDel I: 26-27
Del II: 29
Födelsedag15 september
BlodgruppB
Längd181 cm
Vikt67,5 kg
SläktingarSakumo Hatake (fader, avliden)
Information
Nuvarande rangJounin
Nuv. anknytningarKonohagakure
Nuv. teamTeam Kakashi (Kakashi Hatake, Naruto Uzumaki, Sakura Haruno)
Föreg. teamTeam Namikaze (Fjärde Hokagen, Kakashi Hatake, Obito Uchiha, Rin)

Kakashi Hatake (Hatake Kakashi) är en fiktiv rollfigur i anime- och mangaserien Naruto.

Kakashi är en populär figur då han i de årliga omröstningarna i Shonen Jump oftast hamnar på Top 5 på listan och har varit etta två gånger.

Kakashi är ledare i Team 7, som består av Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha och Sakura Haruno och i den senare delen Naruto Shippuuden då Sai en känslolös pojke kommer in i laget.


Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Kakashis personlighet skulle kunna beskrivas som glad, seriös, lugn och mystisk. Kakashi är en sträng, men mycket omtänksam, ledare och är en av byns starkaste ninjor. Han blev chuunin redan vid sex års ålder, vilket är ett tydligt tecken på hans styrka. Han bär alltid en mask, så ingen vet hur hans verkliga ansikte ser ut, därav en av sakerna som gör honom mystisk. Han tränades av den Fjärde Hokagen Minato Namikaze. Kakashi har även varit medlem i Konohas ANBU-lag en gång i tiden och var där ledare. Kakashi är en pålitlig person som sätter stor vikt på samarbete. Enligt honom så kommer man längre gemensamt än vad man gör ensam. Från början tyckte Kakashi att uppdragen var viktigare, men efter Obitos död så tog han efter Obito med att alltid hjälpa sina lagkamrater först.

Kakashi Hatake är ledare över Team 7, som består av Naruto Uzumaki, Sakura Haruno och Sasuke Uchiha. Eftersom han besitter en Kekkei genkai-förmåga, Sharingan, i hans vänstra öga, så är han känd som "Kopieringsninjan Kakashi" (コピー忍者のカカシ Kopī Ninja no Kakashi) eller även "Sharingan Kakashi" (Sharingan no Kakashi), och tack vare den förmågan så har han möjlighet att kopiera tusentals ninjatekniker. Han fick sin Sharingan som en gåva från hans vän Uchiha Obito innan han dog i episod 119-120 (Kakashis Gaiden)av ett jord skred från en fientlig ninja som krossar Obito.[1]

Kakashis privatliv är relativt okänt. Han har ingen levande släkting, eller i alla fall ingen han vill ha kontakt med. Han har uttryckt att alla han älskar eller älskat redan är döda. Hans främsta intresse är att läsa erotiska böcker, oftast skrivna av Jiraiya. Hans favoritbok är vuxennovellen ”Icha icha Paradise” (Kärlekens Paradis), som han alltid har med sig och läser så fort han får chansen. Han är ofta sen, och det för att han besöker en minnessten där alla ninjor som dött i strid har sitt namn inristat. Hans gamle vän Obito Uchihas namn står inristat och han glömmer alltid tiden när han är där och tänker på gamla minnen.

Chidori[redigera | redigera wikitext]

Chidori (tusen fåglar, namnet efter ljudet) är Kakashis helt egna, icke-kopierade, teknik. Han utvecklade den i sin ungdom, men då var den inte fulländad, eftersom man får tunnelseende av den höga farten och lämnar sig öppen för motståndarens kontring. En Sharingan var precis vad som behövdes för att "lappa till" det hålet, och därmed fullborda tekniken. Namnet på jutsun var officiellt Chidori, men Kakashis nuvarande version är en uppgradering av Chidori, som kallas Raikiri. Den fick namnet Raikiri då det sägs att Kakashi skar igenom en blixt med den (rai = blixt) och han har använt namnet sedan dess. Sasuke, den enda förutom Kakashi som kan utföra tekniken, använder å andra sidan Chidori.

För utförandet av Chidori, eller Raikiri, behövs helst ett ganska långt avstånd från motståndaren. Chakra koncentreras till handflatan, i vilken det formas ett glödande blått klot av ren chakra. Användaren springer i hög fart rakt mot motståndaren och slår till med armen utsträckt. Tekniken är enormt kraftfull och kan skapa ett gapande hål i nästan vad som helst. Nackdelen med denna tekniken, om man jämför med Rasengan, är att man behöver s k. hand seals för Chidori/Raikiri. Chidori/Raikiri kan endast användas ett fåtal gånger innan användaren riskerar sitt eget liv vid flera försök. Rasengan däremot innebär ingen livsfara vid användning. Ingen chakra, ingen Rasengan.

Källor[redigera | redigera wikitext]