Magistrarna på sommarlov

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Magistrarna på sommarlov
Genre Komedi
Regissör Schamyl Bauman
Manus Hasse Ekman
Skådespelare Alice Babs,
Karl-Arne Holmsten,
Thor Modéen
Originalmusik Kai Gullmar, Thore Ehrling
Premiär 1941
Speltid 86 minuter
Land Sverige
Språk Svenska
IMDb SFDb

Magistrarna på sommarlov är en svensk långfilm från 1941 i regi av Schamyl Bauman. Filmen är en uppföljare på Swing it, magistern!

Handling[redigera | redigera wikitext]

Alice Babs spelar skolflickan Inga Danell vars sommarlov just står för dörren. Men dessvärre har både Inga och hennes bror Acke underbetyg och tvingas tillbringa sommaren med att läsa upp dem.

Rektorskan på deras skola har därför utsett sin son Göran att vara informator åt syskonen ute på Laxarö i Stockholms skärgård. Men Ingas och Ackes "informator", blir istället Gösta som har övertygats av kompisen Göran att överta hans jobb.

Gösta är tyvärr lika dålig i matematik som sin söta elev Inga, så istället blir det rektorn som får undervisa Inga i utbyte mot att hon lär honom sjunga swing. Det blir både studier, musicerande och svärmeri på Laxarö denna sommar.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen premiärvisades 22 november 1941 på biograferna Astoria och Plaza i Stockholm. Inspelningen av filmen skedde i Stockholm med ateljéfilmning vid Sandrew-Ateljéerna och med exteriörbilder från Dalarö, Tyresö, Gustavsvik, Blasieholmskajen, och ombord på Waxholm I av filmfotografen Hilmer Ekdahl.

Roller i urval[redigera | redigera wikitext]

Musik i filmen (i urval)[redigera | redigera wikitext]

DVD[redigera | redigera wikitext]

Filmen finns utgiven på DVD.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]