Magistrarna på sommarlov

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Magistrarna på sommarlov
Genrekomedi
RegissörSchamyl Bauman
ManusHasse Ekman
SkådespelareAlice Babs
Karl-Arne Holmsten
Thor Modéen
OriginalmusikKai Gullmar
Thore Ehrling
FotografHilmer Ekdahl
KlippningRolf Husberg
ProduktionsbolagProduktion S. Bauman AB
DistributionSandrews
Premiär
Speltid86 minuter
LandSverige
Språksvenska
FöregångareSwing it, magistern!
IMDb SFDb

Magistrarna på sommarlov är en svensk långfilm från 1941[1] i regi av Schamyl Bauman. Filmen är en uppföljare på Swing it, magistern! från 1940.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Alice Babs spelar skolflickan Inga Danell vars sommarlov just står för dörren. Men dessvärre har både Inga och hennes bror Acke underbetyg och tvingas tillbringa sommaren med att läsa upp dem.

Rektorskan på deras skola har därför utsett sin son Göran att vara informator åt syskonen ute på Laxarö i Stockholms skärgård. Men Ingas och Ackes "informator", blir istället Gösta som har övertygats av kompisen Göran att överta hans jobb.

Gösta är tyvärr lika dålig i matematik som sin söta elev Inga, så istället blir det rektorn som får undervisa Inga i utbyte mot att hon lär honom sjunga swing. Det blir både studier, musicerande och svärmeri på Laxarö denna sommar.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen premiärvisades 22 november 1941 på biograferna Astoria och Plaza i Stockholm. Inspelningen av filmen skedde i Stockholm med ateljéfilmning vid Sandrew-Ateljéerna och med exteriörbilder från Dalarö, Tyresö, Gustavsvik, Blasieholmskajen, och ombord på Waxholm I av filmfotografen Hilmer Ekdahl.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Musik i filmen (i urval)[redigera | redigera wikitext]

DVD[redigera | redigera wikitext]

Filmen finns utgiven på DVD.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Magistrarna på sommarlov”. Svensk filmdatabas. 22 november 1941. Arkiverad från originalet den 18 oktober 2016. https://web.archive.org/web/20161018211409/http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?itemid=3963&type=MOVIE&iv=Basic. Läst 15 oktober 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]