Wikipedia:Anmäl ett fel

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:AEF)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kontakta Wikipedia
Frågor
Kontakt
      Genväg WP:FEL WP:AEF
Bluegradient1.svg
Anmäl ett fel
Magnifying glass icon mgx1.svg


Välkommen till Anmäl ett fel! Om du hittar en felaktighet i en artikel så kan du oftast enkelt rätta till det själv genom att klicka på "Redigera" längst upp. Om du inte vill eller kan det, så går det också bra att göra en anmälan här.

Så här gör du för att anmäla ett fel: Klicka här nedan på rubriken "Klicka här för att skriva en ny anmälan". Skriv sedan en rubrik i ditt inlägg och beskriv felet så tydligt som möjligt. Förhoppningsvis tar någon hand om det relativt snart. Ju mer detaljerat du skriver, desto större är chansen att du får precis den hjälp du behöver. Tänk på att ange vilken artikel det rör sig om. Kom ihåg att trycka på "spara"-knappen nere till vänster under textrutan innan du avslutar så att din felanmälan registreras. Ofta dyker kommentarer eller svar upp här inom kort, så spara gärna länken som ett bokmärke.

Du behöver inte signera med fullständigt namn, och undvik att ange e-postadress, telefonnummer etc, då vi inte vill att dessa skall kunna användas av utomstående. All kommunikation med er sker här på denna sida så därför behöver vi ej de uppgifterna. Om du vill kan du signera med fyra tilde (~~~~); då skapas automatiskt en signatur med tidsstämpel.

Tänk på att allt du skriver här, precis som på övriga Wikipedia, kan läsas av vem som helst.


De vanligaste anmälningarna
Emblem-what.svg Wikipedias versioner av heraldiska vapen (exempelvis kommun- och landskapsvapen) skiljer sig från det vapen som visas på exempelvis en kommuns hemsida.
Blekinges landskapsvapen är inte fel.
Emblem-important-blue.svg Bilden är en tolkning av vapnets blasonering. Se även Heraldiska vapen på Wikipedia.
Emblem-what.svg Bild och/eller snabbfakta är felaktig vid sökning på internet.
Emblem-important-blue.svg Vid sökning på Google presenterar de en sammanställningsruta. Den samlar information från många ställen. Bland annat från Wikipedia och ofta med en länk till en Wikipedia-artikel. Inte sällan visas även bilder och släktskap som hämtats från andra ställen och som också tolkats höra till sökordet. Finns inget fel på Wikipedia är det alltså Google som missat. Längst ner under den sammanställningsrutan finns en länk "feedback". Där går det att ge Google feedback om felet.Rollback[redigera | redigera wikitext]

Jag ser att en användare har ändrat om flera sidor, det är personen vilket skrev hhhhh i denna artikel:

https://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dj%C3%A4vulen&direction=next&oldid=8125127

Det krävs en rollback samt återtagande av bilderna och texten vilket tagiits bort. Kan ni se över vad som är ändrat och vad som är borttaget då jag inte kan se äldre artiklars historik.

Det saknas segment samt bilder.

Finns det en möjlighet att ni ser över detta och kontakar mig?

Mvh Christian. --Cwittler (diskussion) 27 oktober 2019 kl. 21.04 (CET) (Signatur tillagd i efterhand av Plumbum208.)

Om du inte kan peka ut användaren och sidorna tydligare kan vi inte lägga någon tid på detta. Plumbum208 (diskussion) 27 oktober 2019 kl. 21.16 (CET)
Hej Christian. Det var inte jag som rullade tillbaka, men dina ändringar var solklart felaktiga, eftersom de kraschade wikilänkar. De var så uppenbart felaktiga att Wiki-programvaran själv varnade för dem med märkningen "Kontrollera redigeringen". Vänligen läs igenom Wikipedia:Introduktion så du kan undvika denna typ av misstag i framtiden. Hälsningar, Tomas e (diskussion) 30 oktober 2019 kl. 15.03 (CET)

Stigfinnare måste ta tillbaka våran sida![redigera | redigera wikitext]

Hejsan,

Vi skapade en sida åt vår projektledare som varit i det i många år i TV-branschen. Hon är mycket omtyckt och välkänd av många. Det skulle bli en överraskning till henne men så tog användaren "Stigfinnare" bort sidan. Den är relevant och många har hjälpt åt att göra den. Vi vill ha den återskapad!!! Annika "Ankan" Ottosson heter sidan. --193.12.48.253 (diskussion) 30 oktober 2019 kl. 15.54‎ (Signatur tillagd i efterhand av DenSportgladeSkåningen.)

Vi måste iallafall få spara det som står på sidan för att kunna visa upp. Snälla ta tillbaka så vi iallfall kan ta bild på den. --193.12.48.253 (diskussion) 30 oktober 2019 kl. 15.55‎ (Signatur tillagd i efterhand av Roufu.)

Det framgår inte vad som gjorde henne relevant. Dessutom innehöll artikeln värdeord och hade ett språk som inte passade för ett uppslagsverk. EPIC (diskussion) 30 oktober 2019 kl. 15.58 (CET)
Dessutom torde det föreligga en intressekonflikt. En artikel ska helst skrivas av en neutral person utan koppling till artikelsubjektet. --北山 Kitayama (diskussion) 30 oktober 2019 kl. 16.02 (CET)
Wikipedia är avsedd som en webbaserad encyklopedi, med relevanta och objektiva artiklar, inte som en samling hyllningsskrifter. Artikeln var mycket personligt hållen, med flera subjektiva värdeomdömmen och favoritcitat. Det är knappast någon rimlig begäran att vi skulle låta den ligga kvar i en obestämd tid (dagar?) för att uppläggarna skulle kunna kopiera den. Hade den/de som lade upp artikeln gjort så från en registrerad användare hade vi kunnat kopiera den till användarens sandlåda, men med en ip-adress går inte det. / TernariusD 31 oktober 2019 kl. 05.46 (CET)
Att tillägga blir det inte bättre genom att vandalisera en användarsida. Användarsidor är presentationer av användare och där ska ingen annan skriva. EPIC (diskussion) 31 oktober 2019 kl. 08.44 (CET)
Ni talar om "våran sida" och i vandaliseringen av Stigfinnares presentation talar ni om att denne skulle ha raderat "andras sidor". Något som heter "våran sida" eller "andras sidor" finns inte på Wikipedia. Det är ingen som äger någon sida här. Allting är public domain. /Ascilto (diskussion) 31 oktober 2019 kl. 09.27 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Artikeln är raderad på goda grunder - men jag vill ändå framhålla att jag bedömer uppsåtet som gott och vill slå an en vänlig och konstruktiv ton. Som ett pedagogiskt exempel på en artikel med olika problem som gör att den inte accepteras så har jag återställt artikeln med vissa justeringar i min sandlåda, samt i slutet av artikeln punktvis motiverat skälen för radering. / Allt gott önskar Anhn (diskussion) 31 oktober 2019 kl. 09.59 (CET)

Ändringar sidan om Monica Antonsson[redigera | redigera wikitext]

Hej! Jag ber om hjälp!!!!

John Johansson alias Yakida har för vana att sprida lögner om mig på denna sida (också). Han har nu lagt till följande text:

"Den 26 oktober 2017 dömde däremot Attunda tingsrätt Monica Antonsson i mål Ft 2555-2017 på flera punkter för förtal av den ansvarige utgivaren för webbplatsen Yakida."

Det är inte sant! Sant är att han dömdes att betala skadestånd till mig då liksom 10 juni 2019 - men det är ointressant då ytterligare rättegångar pågår. Så vänligen tag bort texten!

Jag ser helst också att ni tar bort allt som skrivits här om om förtalsmålet och Mårten Schultz stämning av staten - som han fick göra för att det var juridiskt intressant. Jag vill också att ni tar bort namnen på de tidningar jag arbetat för - med tanke på John Johanssons smutskastningskampanjer.

Allra helst ser jag att ni tar bort mig helt från Wikipedia då John Johansson aldrig kommer att lämna sidan ifred. Det är inte rimligt att Wikipedia - som nu - tjänstgör som verktyg åt John Johansson i hans smutskastningskampanjer. Tack för hjälpen på förhand! Monica Antonsson

Texten är källbelagd och tas inte bort utan konsensus. Om du är Monica Antonsson står du i direkt intressekonflikt och bör därför undvika att redigera den artikeln. EPIC (diskussion) 4 november 2019 kl. 17.22 (CET)
Kan vi flytta diskussionen till Diskussion:Monica Antonsson så minskar risken att vi ältar om saker som redan sagts? - Tournesol (diskussion) 4 november 2019 kl. 17.25 (CET)
Flyttad. --北山 Kitayama (diskussion) 4 november 2019 kl. 17.48 (CET)

Lsjbot[redigera | redigera wikitext]

Enligt Lsjbot beskrevs plattmaskarterna Gieysztoria expedita, Gieysztoria ornata och Microdalyellia brevispina och hjuldjursarten Ascomorpha minima i början av 1900-talet av en "Angelica von Hofsten". Det kan dock omöjligen vara fråga om Angelica von Hofsten eftersom hon inte var född vid aktuell tidpunkt. Har det funnits någon annan person med samma namn eller är det Lsjbot som klantat sig? /Annika (diskussion) 5 november 2019 kl. 19.30 (CET)

@Annika64: Enligt World Register of Marine Species är Nils von Hofsten auktor för den första arten (se här, ingick i hans doktorsavhandling). Antar det är likaså för de andra arterna. --Nordelch För Wikipedia - i tiden 5 november 2019 kl. 19.44 (CET)

Karta behövs för Palomares[redigera | redigera wikitext]

Palomares på kartan över Spanien
Red pog.svg
Palomares
Palomares på kartan över Spanien.

I artikeln Palomares saknas det en karta. Jag försökte sätta in i artikeln Palomares kartan som finns i engelskspråkiga Wikipedia men detta misslyckades. Hoppas någon kan fixa till det. Mvh --Allexim (diskussion) 5 november 2019 kl. 23.55 (CET)

{{Kartposition|Spanien|lat =37.2492|long=-1.7969|float=right|ortnamn=Palomares}} är ett sätt att lösa det. --北山 Kitayama (diskussion) 6 november 2019 kl. 00.04 (CET)
Och vill du ha en karta som visar topografin, som den till höger, kan du lägga till parametern relief, så här:
{{Kartposition|Spanien|relief=ja|lat =37.2492|long=-1.7969|float=right|ortnamn=Palomares}}
--Larske (diskussion) 6 november 2019 kl. 07.54 (CET)

borttagande av sida[redigera | redigera wikitext]

Önskar få sidan https://sv.wikipedia.org/wiki/Ryan_Ghadban borttagen. Information inkorrekt och personen har ej gett sitt godkännande. Person ej offentlig och önskar ej förekomma.

Vi skall bara skriva vad som redan publicerats i trovärdiga källor. Och i detta fall finns det flera källor, tex Libris. Om det är faktafel hjälper vi gärna till att korrigera (om du förser oss med källor för hur det skall stå. Det är en offentlig person, det visar källorna och det är inte aktuellt ta bort artikeln.Yger (diskussion) 6 november 2019 kl. 17.05 (CET)

Nanok, svensk skribent[redigera | redigera wikitext]

Jag anser att den artikel som nu står är full av felaktigheter, spekulationer och ren desinformation.

Jag har kontaktat författarens förlag och de har gett mig en korrekt bio.

Den tidigare artikelförfattaren här ändrar genast tillbaka till sitt tidigare innehåll. Jag misstänker negativt jäv, eller illvilja.

Med vänlig hälsning --158.174.11.63 (diskussion) 10 november 2019 kl. 13.55‎ (Signatur tillagd i efterhand.)

EPIC återställde artikeln och angav att det saknades källor. Det är alltid den som lägger till uppgifter som är ansvarig för att text är källbelagd. Källor är bara giltiga om de läggs in i artikeln. Om dina redigeringar inte lever upp till Wikipedias policyer och riktlinjer har vem som helst rätt att återställa artikeln. Du kan se artikelns alla tidigare redigeringar och redigeringskommentarer här. Du kan läsa mer om källor och hur du lägger till källor i Wikipedia:Introduktion till källhänvisningar. Observera att källor måste vara publicerade. Det går inte att ange muntliga källor. Om någon ändrar tillbaka i en artikel ska du aldrig göra om redigeringen utan att först diskutera igenom det, för det kan leda till blockering. /Kyllo (f.n. fadder)|kontakt| 10 november 2019 kl. 14.16 (CET)
En kommentar, som ocksågäller den detaljkritik som framörts på EPICS diskussionssida. Jag betraktar mig som huvudförfattare 2016 av nuvarande version av artikeln. Jag menar att den uppfyller Wikipedias krav på stil och dokkumentation. Min utgångspunkt var de många oklarheterna i tidigare versioner av artikeln, däribland identiteten av personen bakom författarnamnet. Det kan nämnas att artikeln skapades 2012 med namnet "Nanok Birnbaum" och att den en tid var mäkt med "Kategori:Kön okänt".
Min strävan har varit at skriva neutralt om en författare, som jag endast känner genom de källor jag funnit på Internet. En sådan text blir med nödvändighet annorlunda än en författarpresentation från ett bokförlag.
EPIC och jag själv är skilda personer, vilket framgår av våra användarpresentationer. Roufu (diskussion) 11 november 2019 kl. 11.16 (CET)

Sveriges statsminister[redigera | redigera wikitext]

Hej, jag tycker att sorteringen på "Födelse" i statistiken längst ner i artikeln är felaktig. Har jag kanske fel? Vänligen Silent Sam1 (diskussion) 10 november 2019 kl. 18.24 (CET)

Du har helt rätt. Det är fel. Jag lade till ett blanktecken i varje rad, då blev det rätt. Men det är fel på fler kolumner. Finns det inget smartare sätt att göra detta? --北山 Kitayama (diskussion) 10 november 2019 kl. 18.59 (CET)
Jag har hjälpt sorteringen av födelse- och dödsdatum lite på traven genom att använda data-sort-value. För de som är levande valde jag värden om gör att de kommer sist när man sorterar på dödsdatum.
Är det någon kolumn som inte sorteras rätt nu?
--Larske (diskussion) 10 november 2019 kl. 19.31 (CET)
Nu ser det bra ut. Tack! --北山 Kitayama (diskussion) 10 november 2019 kl. 22.59 (CET)