Wikipedia:Anmäl ett fel

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:AEF)
Hoppa till: navigering, sök


Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
      Genväg WP:FEL WP:AEF
Bluegradient1.svg
Anmäl ett fel
Magnifying glass icon mgx1.svg


Välkommen till Anmäl ett fel! Om du hittar en felaktighet i en artikel så kan du oftast enkelt rätta till det själv genom att klicka på "Redigera" eller "Redigera wikitext" längst upp. Men om du inte vill eller kan det, så går det också bra att göra en anmälan här.

Gör så här för att anmäla ett fel: Klicka nedan, skriv en rubrik och beskriv felet så tydligt som möjligt så tar någon hand om det relativt snart. Ju mer detaljerat du skriver, desto större är chansen att du får precis den hjälp du behöver. Tänk på att ange vilken artikel det rör sig om. Kom ihåg att trycka på "spara"-knappen nere till vänster under textrutan innan du avslutar så att din felanmälan registreras. Ofta dyker kommentarer eller svar upp här inom några timmar eller något dygn, så titta gärna tillbaka efter ett litet tag.

Du behöver inte signera med fullständigt namn, eller ange e-postadress, telefonnummer etc. Om du vill kan du signera med fyra tilde (~~~~); då skapas automatiskt en signatur med tidsstämpel.

Tänk på att allt du skriver här, precis som på övriga Wikipedia, kan läsas av vem som helst.

Vanligaste frågorna
Blekinges landskapsvapen är inte fel.
  • En av de vanligaste frågorna är varför Wikipedias versioner av heraldiska vapen (exempelvis kommun- och landskapsvapen) skiljer sig från det vapen som visas på exempelvis en kommuns hemsida. Svaret på detta finns på Heraldiska vapen på Wikipedia


Fel Generaldirektör/myndighetschef[redigera | redigera wikitext]

Hej!

I informationen om Riksutställningar (https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksutst%C3%A4llningar) så står det att myndighetschef är Rebecka Nolmark. Detta stämmer inte. Rätt person är Jesper Tammilehto (http://riksutstallningar.se/content/natverka/jesper-tammilehto)


Tack för att ni ändrar.

Hälsningar Paula Cederberg Kommunikatör Riksutställningar

Jag har ändrat nu. Nästa gång kan du göra det själv, genom att klicka på fliken ”Redigera” högst upp på sidan! Rotsee (diskussion) 12 april 2017 kl. 15.48 (CEST)

Personliga åsikter/spekulationer[redigera | redigera wikitext]

Carl Munters Någon/några har lagt in personliga reflektioner över sanningshalten i denna artikel. Anser att personliga åsikter ej har plats vid en faktadel.

Antog att det var den senaste redigeringen du syftade på (i början stod det Inlägg: Denna påstådda uppfinning ifrågasätter jag verkligen?). Det tog jag bort. \\\D.S.Skåningen (diskussion) 14 april 2017 kl. 22.35 (CEST)

Ísafjörður[redigera | redigera wikitext]

Jag blir inte klok på Västfjordarnas geografi. Enligt detaljkartan till artikeln Ísafjarðardjúp är Ísafjörður namnet på den sydligaste fjorden i Ísafjarðardjúp. Denna fjord bör då ligga någonstans mitt emellan punkterna 1 och 2 på förgreningssidan Ísafjörður (olika betydelser). Det är emellertid endast punkt 2 som är en fjord, och enligt uppslagsordet Ísafjörður (fjord) tycks den ligga vid Breiðafjörður. Nu undrar jag: Rör det sig om två olika fjordar, eller är det några koordinater som har blivit fel? – Dagsuddare (diskussion) 18 april 2017 kl. 11.44 (CEST)

@Dagsuddare: Det verkar som om latituden är fel i källan Geonames, den pekar inte på något fjord. Jag har uppdaterat i artikeln så att den pekar enligt den karta som du hänvisar till. Tack för påpekandet. --Larske (diskussion) 18 april 2017 kl. 12.07 (CEST)

Fellänkat i artikeln om hellenska parlamentet[redigera | redigera wikitext]

I uppradningen av de olika partierna företrädda i det hellenska parlamentet i rutan till höger är det ett fel med länken på ett av partinamnen. Om man klickar på det parti som heter "Centerunionen" så tas man till en artikel som handlar om ett parti med samma namn i Litauen och inte till en artikel om det grekiska partiet. --83.233.86.166 (diskussion) 18 april 2017 kl. 19.13‎ (CEST) (Wikipediasignatur tillagd i efterhand.)

Tack så mycket för rättelse! Jag ändrade till Centerunionen (Grekland), som tyvärr saknar artikel.--LittleGun (diskussion) 18 april 2017 kl. 19.19 (CEST)
Samma fel fanns i ytterligare tre artiklar, Georgios Papandreou, Lista över Greklands försvarsministrar och Lista över Greklands utrikesministrar, men jag har ändrat till Centerunionen (Grekland) även där. --Larske (diskussion) 18 april 2017 kl. 19.48 (CEST)
Det fanns visst två partier i Grekland, ett grundat 1961 (och nedlagt 1974) och ett grundat 1991. Jag har döpt dom till Centerunionen (1961, Grekland) respektive Centerunionen (1991, Grekland). Jag är inte säker på att det är den bästa särskiljningsändelsen?--LittleGun (diskussion) 19 april 2017 kl. 19.46 (CEST)

Så mycket bättre[redigera | redigera wikitext]

I den blå rutan längst ner står fel namn för säsong 7 (2016). Istället är namnen för 2017 uppräknade där.

Hälsningar Silent Sam1 (diskussion) 18 april 2017 kl. 20.15 (CEST)

Åtgärdat. Mvh --Bairuilong (diskussion) 18 april 2017 kl. 20.26 (CEST)

Länk på Portal:Huvudsida saknar mål[redigera | redigera wikitext]

Sidan

https://sv.wikipedia.org/wiki/Portal:Huvudsida

har en länk från ikonen vid rubriken "Aktuella händelser" till

https://sv.wikipedia.org/wiki/Portal:Huvudsida/Aktuell_artikel/Arkiv_2017

men denna sida finns tyvärr inte. Med vänlig hälsning / Magnus

Åtgärdat Åtgärdat Tack för påpekandet! Ikonen länkade tydligen fortfarande till arkiv för "Aktuell artikel", något som övergavs för en tid sedan till förmån för "Aktuella händelser". Ikonen länkar nu istället till aktuell årtalsartikel: 2017.
Mvh JohanahoJ (diskussion) 19 april 2017 kl. 11.40 (CEST)