Wikipedia:Anmäl ett fel

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:FEL)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kontakta Wikipedia
Frågor
Kontakt
      Genväg WP:FEL WP:AEF
Bluegradient1.svg
Anmäl ett fel
Magnifying glass icon mgx1.svg


Välkommen till Anmäl ett fel! Om du hittar en felaktighet i en artikel så kan du oftast enkelt rätta till det själv genom att klicka på "Redigera" längst upp. Om du inte vill eller kan det, så går det också bra att göra en anmälan här.

Gör så här för att anmäla ett fel: Klicka nedan, skriv en rubrik och beskriv felet så tydligt som möjligt så tar någon hand om det relativt snart. Ju mer detaljerat du skriver, desto större är chansen att du får precis den hjälp du behöver. Tänk på att ange vilken artikel det rör sig om. Kom ihåg att trycka på "spara"-knappen nere till vänster under textrutan innan du avslutar så att din felanmälan registreras. Ofta dyker kommentarer eller svar upp här inom kort, så spara gärna länken som ett bokmärke.

Du behöver inte signera med fullständigt namn, och undvik gärna att ange e-postadress, telefonnummer etc. Om du vill kan du signera med fyra tilde (~~~~); då skapas automatiskt en signatur med tidsstämpel.

Tänk på att allt du skriver här, precis som på övriga Wikipedia, kan läsas av vem som helst.


De vanligaste anmälningarna
Emblem-what.svg Wikipedias versioner av heraldiska vapen (exempelvis kommun- och landskapsvapen) skiljer sig från det vapen som visas på exempelvis en kommuns hemsida.
Blekinges landskapsvapen är inte fel.
Emblem-important-blue.svg Bilden är en tolkning av vapnets blasonering. Se även Heraldiska vapen på Wikipedia.
Emblem-what.svg Bild och/eller snabbfakta är felaktig vid sökning på internet.
Emblem-important-blue.svg Vid sökning på Google presenterar de en sammanställningsruta. Den samlar information från många ställen. Bland annat från Wikipedia och ofta med en länk till en Wikipedia-artikel. Inte sällan visas även bilder och släktskap som hämtats från andra ställen och som också tolkats höra till sökordet. Finns inget fel på Wikipedia är det alltså Google som missat. Längst ner under den sammanställningsrutan finns en länk "feedback". Där går det att ge Google feedback om felet.Bild laddades aldrig upp i artikeln Säkylä[redigera | redigera wikitext]

Försökte här ladda upp en bild i artikeln Säkylä. Fotot laddades dock aldrig upp i artikeln Säkylä. Varför? --Allexim (diskussion) 5 februari 2019 kl. 20.17 (CET)

Den finns inte på Commons (som är ett krav för att komma med på svenskspråkiga Wikipedia), utan bara lokalt på finskspråkiga Wikipedia. Thoasp (diskussion) 5 februari 2019 kl. 20.28 (CET)
fi:Tiedosto:Lännen Tehtaat western entrance.jpg har dock en fri licens och en mall som säger att den är klar att flyttas över till Commons. /ℇsquilo 7 februari 2019 kl. 20.01 (CET)
@Thoasp, Esquilo: Tack för informationen! Mvh --Allexim (diskussion) 8 februari 2019 kl. 01.39 (CET)

Djurrättsalliansen[redigera | redigera wikitext]

Hej!

Anmälan rör följande artikel/sida: https://sv.wikipedia.org/wiki/Djurr%C3%A4ttsalliansen och följande innehåll:

Djurrättsalliansen har tidigare anklagats av lantbrukare, butiksinnehavare och andra företagare för att förespråka hot och skadegörelse. [8][9] Via dessa källor framgår det att dessa anklagelser är något organisationen menar är felaktiga vilket bör framgå om ovanstående mening ska få stå kvar. https://www.svd.se/anklagelserna-mot-oss-ar-felaktiga?fbclid=IwAR3-0mQ170gIynIooURHi3NlWiCBtUoZ8zy9u29qQq4SevP2ZflowLtXTVo https://www.dalademokraten.se/artikel/debatt/debattsvar-djurrattsalliansen-vi-tar-garna-en-debatt-om-sakfragan-men-anklagelserna-mot-oss-ar-oacceptabla?fbclid=IwAR2F-w3nzg9xSizRME--AD2Scb6nDkByzIn4RKFpvt7_4881yGz6r1AT4dc

I juni 2014 dömdes flera aktiva och framstående personer inom Djurrättsalliansen till fängelse av Göta Hovrätt för flera medialt uppmärksammade brott mot minkfarmare och deras anhöriga. De dömdes för bland annat brott mot griftefrid, olaga hot, skadegörelse och mordbrand. [18][9]

Så som detta är formulerat går det att tolkas som att dessa handlingar på något vis skulle ha med organisationens verksamhet att göra vilket är felaktigt och därmed bör förtydligas, annars saknar detta innehåll relevans för sidan och bör tas bort. Handlingarna utfördes av privatpersoner och har inget med organisationens verksamhet att göra och det är dessutom handlingar organisationen tar avstånd ifrån. Efter domen har personerna inte varit aktiva inom organisationen. https://www.svd.se/anklagelserna-mot-oss-ar-felaktiga?fbclid=IwAR3-0mQ170gIynIooURHi3NlWiCBtUoZ8zy9u29qQq4SevP2ZflowLtXTVo Aslannalsaaslan (diskussion) 7 februari 2019 kl. 17.57 (Signatur tillagd i efterhand.)

Detta har du under flera olika användaridentiteter försökt lägga in men med vinklad text, inte neutral. Ta upp detta på artikelns diskussionssidan och föreslå en text som är neutral.Yger (diskussion) 7 februari 2019 kl. 18.05 (CET)

Sven Låftman[redigera | redigera wikitext]

Idrottsledaren Sven Låftman uppges på Wikipedia vara född 16 december 1887 i Fellingsbro i Västmanland, men enligt andra tillgängliga källor, bland annat Riksarkivet, föddes han i Filipstad, Värmland (samma tid och år). https://sok.riksarkivet.se/Sbl/Mobil/Artikel/10000 Oxemickel (diskussion) 11 februari 2019 kl. 06.47‎ (CET) (Signatur tillagd i efterhand.)

I boken Människor och miljöer i gamla Clara: En historisk stadsdelsbok från Klara i Karlstad kan man på sidan 171 också läsa att Sven Låftman föddes i Filipstad 1887. Om hans fyra systrar, födda 1881, 1882, 1883 och 1885 står det, på sidan 172, däremot att de var födda i Fellingsbro, så familjen kanske flyttade till Filipstad mellan 1885 och 1887. Den som förde in uppgiften om Fellingsbro i artikeln om Sven Låftman, se denna diff, har uppgivit folkräkn 1890 som källa för detta, men de kan ju ha flyttat tillbaka till Fellingsbro 1990. Jag har tittat i Födelseboken för Filipstads församling 1887 och där finns han upptagen på rad 82. Födelseort är uppdaterad i artikeln om Sven Låftman med stöd av denna källa. --Larske (diskussion) 11 februari 2019 kl. 08.15 (CET)

IF Öster[redigera | redigera wikitext]

"Öster är det enda lag som vunnit Allsvenskan som debutant." (1968). Detta är felaktigt: IF Elfsborg vann Allsvenskan i fotboll 1961 som nykomlingar, se Wikipediasidan för Elfsborg. Oxemickel (diskussion) 11 februari 2019 kl. 06.59‎ (CET) (Signatur tillagd i efterhand.)

Njae, Öster vann i Allsvenskan efter sin första säsong någonsin i högsta serien. Elfsborg hade spelat flera säsonger i allsvenskan före 1961, även om de spelade i en lägre säsong året innan. Så det finns en skillnad som såklart kan förtydligas.--LittleGun (diskussion) 11 februari 2019 kl. 07.08 (CET)
Gjort så.[1].--LittleGun (diskussion) 11 februari 2019 kl. 07.21 (CET)

Oprah Winfrey[redigera | redigera wikitext]

Hej! Jag läste artikeln om Oprha och uppfattade att hon under sina år som intervjuare i TV bland många andra intervjuat John F Kennedy. Hennes program gick mellan åren 1986 - 2007 och så vitt jag vet mördades JFK i november 1963. Något verkar fel.

Mvh

Lasse B

Det rör sig om John F. Kennedy, Jr..--Caztorp (diskussion) 12 februari 2019 kl. 09.33 (CET)

Fel i artikel[redigera | redigera wikitext]

Wikipedia på persiska har en text om Ali Abdolrezaei där framgår det att han förespråkar pedofili vilket är felaktigt och grov förtal. Ali är utsatt en smutskastning p.g.a att han är ledare för ett oppositionsparti mot den odemokratiska regimen i Iran och dem vill motarbeta honom genom att smutskastat honom med osanningar. Denna dela av texten går ej att redigera bort. hur är det möjligt och hur löser vi detta. Hillevi2019 (diskussion) 12 februari 2019 kl. 22.15‎ (Signatur tillagd i efterhand.)

Det måste tyvärr lösas på den språkversionen av Wikipedia, av dem som talar språket och kan såväl kultur som juridik. Ingen har mer inflytande på någon språkversion av Wikipedia än någon annan. Riggwelter (diskussion) 12 februari 2019 kl. 22.18 (CET)
@Hillevi2019: Apropå "Denna del av texten går ej att redigera bort. Hur är det möjligt?" så hör det tyvärr till vardagen i wikipedia att artiklar kan ges varierande grad av skrivskydd för att skydda dem mot klotter, vandalisering och redigeringskrig. Användarna av wikipedia kan grovt delas in i oinloggade, registrerade användare samt administratörer, och artikeln kan ha skyddsnivåerna "Tillåt alla användare" (normalt), "Enbart registrerade användare" (inte så ovanligt) samt "Tillåt endast administratörer" (ovanligt). Den aktuella artikeln är förmodligen skrivskyddad, och det bestäms av de som är administratörer på persiska wikipedia. De har i sin tur fått sin behörighet genom diskussioner och omröstningar på persiska wikipedia, och kan (som påpekades av Riggwelter ovan) inte påverkas från andra språkversioner. Anhn (diskussion) 12 februari 2019 kl. 23.14 (CET)

Lövstabanan[redigera | redigera wikitext]

I artikeln 'Spånga - Lövsta järnväg' står det att Lövstabanan togs i bruk 1888. I artikeln 'Lövsta sopstation' står det (felaktigt?) att man fick tillstånd att bygga banan 1890 och att den togs i bruk tre år senare.

Jag kan inte se den diskrepansen. I artikeln Lövsta sopstation står "1890-talet" i inledning och senare står:
"Hösten 1889 kunde det första tåget med avfall och latrin gå från Stockholm till Lövsta och en ny epok tog sin början. Efter en del protester från befolkningen i omgivningen gavs 1893 klartecken att fortsätta med verksamheten."
Det tycker jag funkar med det ungefärliga 1890-talet och att persontrafik fungerade redan 1888, innan sopförbränningen kommit igång, låter också rimligt.--LittleGun (diskussion) 13 februari 2019 kl. 14.20 (CET)
Anmälan är korrekt. Det är en diskrepans. Det står motsägelsefulla uppgifter i Lövsta sopstation. Jag har tyvärr inte tillgång till Järnvägsdata just nu, annars hade jag kunnat rätta och källbelägga. --Kitayama (diskussion) 13 februari 2019 kl. 14.25 (CET)

Ni tog bort en bra och vänlig artikel utan fel[redigera | redigera wikitext]

Jag vill anmäla ett fel. Ni har raderat en artikel jag precis skrev. Det tog väldigt lång tid och hårt arbete att göra den och jag blev helt förkrossad när jag såg den bli raderad. Artikeln handlade om boken Den bistra sanningen skriven av Jeff Keney. Det fanns inget opassande i texten och jag skulle bli väldigt lycklig om ni kunde lägga tillbaka den.

Snälla du. Det fanns ingenting av basfakta i artikeln om boken, när den gavs ut, originaltitel, författare. Artikeln var på 293 tecken som inte kan ha tagit lång tid att skriva. Skriv gärna en artikel, men titta gärna på artklar om andra böcker vad som behöver vara med för att få artikeln accepterad av Wikipedia-gemenskapen. --Kitayama (diskussion) 14 februari 2019 kl. 11.16 (CET)
Hej! Wikipedia har relevanskriterier och riktlinjer som måste uppfyllas för nyskapade artiklar. När man skapar en ny artikel framgår det. Administratörerna gör en bedömning utifrån vad som finns tillgängligt i artikeln. Alla arbetar frivilligt, så ingen har en skyldighet att förbättra bristfälliga artiklar. Varje dag skapas mängder av nya artiklar och artiklar med stora brister raderas vanligtvis. Det är den som skapat den nya artikeln som förväntas styrka att artikeln är relevant enligt Wikipedias kriterier och att den innehåller relevant information. Tveksamma fall bör omedelbart diskuteras på artikelns diskussionssida, för att se om det eventuellt går att hitta lösningar. Det är ovanligt att artiklar som blivit raderade återställs. Däremot kan en raderad artikel skapas på nytt om den lever upp till Wikipedias kvalitetskrav. Har du inte mycket vana av Wikipedia bör du först läsa på om hur det fungerar och kanske göra andra redigeringar för att förstå och komma in i rutinerna. Wikipedias introduktion kan vara en början. /Kyllo (f.n. fadder)|kontakt| 15 februari 2019 kl. 16.40 (CET)

Fellänkningar[redigera | redigera wikitext]

Hej! Jag har upptäckt fellänkningar mellan två sidor (en på wikipedia och den andra på wikiquote) men vet inte hur jag själv redigerar dessa. Vet inte om dessa sker automatiskt? Längst ner i sidan om regissören Jonas Åkerlund https://sv.wikipedia.org/wiki/Jonas_Åkerlund länkas till ett citat av politikern Jonas åkerlund. Samma fellänkning sker tillbaka från wikiquote.

Felkopplat i Wikidata, så där hade regissören blivit sverigedemokrat. Nu rättat och så har LittleGun gjort en del andra justeringar. Kitayama (diskussion) 15 februari 2019 kl. 09.45 (CET)
Hade det räckt att ändra i Wikidata för att Wikiquote skulle länka till rätt?--LittleGun (diskussion) 15 februari 2019 kl. 09.47 (CET)
@LittleGun: Nej det hade inte räckt, den ändring du gjorde i anropet av mallen "Wikipedia" behövdes också. Mallen är idag helt oberoende av Wikidata och vad som står under "I andra projekt" i vänsterkolumnen.
Den här tråden fick mig att titta på om det finns problem med länkar från Wikipediamallen i Wikiquote som kan leda till fel artikel i svwp:
  • Det finns 189 artiklar i svenskspråkiga Wikiquote (svqoute) som är kopplade till samma WD-objekt som en artikel i svwp som har ett annat artikelnamn där. Det kan handla om olika versalisering eller initialförkortningar/punktsättning, olika användning av särskiljare eller att svwp har bytt minustecken mot tankstreck i artikelnamnet.
  • Det finns 693 artiklar i svquote som använder mallen "Wikipedia".
  • Den här PetScan-frågan listar skärningen av ovanstående och innehåller i skrivande stund 71 artiklar.
I många av listans artiklar leder mallen ändå rätt via en omdirigering, till exempel wikiquote:sv:Carl Johan Love Almqvist och wikiquote:sv:P. G. Wodehouse eller så har mallanropet anpassats, som i wikiquote:sv:Den lilla sjöjungfrun och wikiquote:sv:Emil i Lönneberga (1971), men det finns också exempel på att mallen leder till en grenssida i stället för direkt till målet, till exempel wikiquote:sv:Björn Eriksson och wikiquote:sv:Björn Gustafsson.
Ovanstående fråga fångar inte den typ av problem där artikelnamnen överensstämmer men där de ändå avser olika saker, som i felet som låg bakom denna tråd, men kanske ändå kan vara intressant. Åtminstone de som leder till en grensida trots att det finns en målartikel bör åtgärdas.
--Larske (diskussion) 15 februari 2019 kl. 11.42 (CET)
Jag har nu modifierat mallen i svquote så att den automagiskt använder länken till den artikel i svwp som är kopplad till samma objekt som svquote-artikeln istället för den som har samma artikelnamn om inget annat är specificerat med parametrar till mallen. Därmed behöver inga mallanrop i svquote som saknar parametrar ändras bara för att svwp gör ändringar av artikelnamn eller inför grensidor. Se till exempel wikiquote:sv:Bosse Andersson.
Mallanrop som redan använder parametrar för att överrida artikelnamnet kommer dock inte att ändras när ändringar sker i svwp.I sådana mallanrop bör nog parametrarna tas bort. Alternativ låter man mallen strunta i dessa parametrar och alltid länka till svwp enligt Wikidata.
--Larske (diskussion) 15 februari 2019 kl. 15.44 (CET)
Snyggt! Jag ändrade Wikipediamallen i Wikiquoute för politikern, och det funkade. Såklart!--LittleGun (diskussion) 15 februari 2019 kl. 15.52 (CET)

varför?[redigera | redigera wikitext]

Varför finns ni, ni förfärrar genom att göra "allt" ert.

Återkom gärna med mer preciserad kritik. Riggwelter (diskussion) 15 februari 2019 kl. 23.56 (CET)

Entusiastiska redaktörer - redigeringar av Barbara Czarniawska[redigera | redigera wikitext]

Min svenska sida var ganska gammal så att jag bad en kollega att uppdatera den. Hans förändringar har tagits bort, och när han försökte att göra dem en gång till blev hans konto blockerat eftersom han "vandaliserade" sidan (det gjorde hans inte alls). Jag försökte återställa hans ändringar men då togs mina ändringar bort av en annan ivrig redaktör. Jag har inte registrerat mig som användare eftersom när jag sist försökte skriva något blev det en sådan krångel att jag gav upp. Så att nu är min sida mer eller mindre felaktig, men jag ser ingen möjlighet att göra något åt det... Kan jag ta den bort?

Med vänliga hälsningar, Barbara Czarniawska Czarniawska (diskussion) 16 februari 2019 kl. 13.43 (Signatur tillagd i efterhand av Anhn.)

Jag beklagar din upplevelse - blockeringen beror på s.k. redigeringskrig - att upprepade gånger återlägga en redigering som rullats tillbaka utan att förbättra den. Skriv gärna på artikelns diskussionssida vilka förändringar som ska göras och sök en samförståndslösning med den/de som rullat tillbaka era redigeringar. Jag pingar in @JohanahoJ, Yger: som deltagit i dialogen. mvh Anhn (diskussion) 16 februari 2019 kl. 13.59 (CET)
Skriv på diskussionssidan vad som är fel, och ge rätt fakta med källa, så fixar vi det.Yger (diskussion) 16 februari 2019 kl. 14.15 (CET)
@Yger, Anhn, JohanahoJ: Problemet var väl främst att den användare som utförde ändringarna, Xlsves (diskussionbidrag (raderade) • loggar (om) • stats), uppenbarligen inte var van vid Wikipedia, framför allt inte hur man skriver källhänvisningar. Då är det emm mening mycket lämpligt att förklara för vederbörande varför en inte gör på det sätt som hen gjorde innan man blockerar vederbörande. Den text som Xlsves lade in var det inget fel på, men källhänvisningarna var helt felaktiga, vilket ledde att alla källorna försvann. Användaren försökte alltså lägga in källor, och allt talar för att hen helt enkelt inte begrep varför den text hen lade in försvann hela tiden. Ett enda förklarande meddelande på användarens diskussionssida hade kunnat råda bot på det. I stället kom permblocket som en blixt från en klar himmel (förutom ett K3 6 minuter innan). Det är inte att förutsätta att andra har goda avsikter! Jag tycker definitivt att Xlsves bör avblockeras. / TernariusD 16 februari 2019 kl. 14.39 (CET)
Lägg även märkte till att efter de olika återställningarna av sin text försökte Xlsves hela tiden förändra sin text (bl.a. med nya [iofs syntaktiskt felaktiga] källor), tydligen i ett försök att åtgärda vad som tydligen var fel (vilket hen ju knappast kunde veta, eftersom ingen talat om det för hen). Då kan man knappast bara avfärda det som redigeringskrig. / TernariusD 16 februari 2019 kl. 14.50 (CET)
Jag tolkade inte redigeringarna som seriösa, eftersom de inte bara tog bort alla referenser, utan även fyllde på med så flitigt editerande med överstrukna stycken, understrukna stycken mm att det inte verkade som ett misstag att sidan blev förstörd. Innan dess hade kontot en historia med en liten korrekt ändring och ett märkligt tillägg som återställts. Men jag kommer inte protestera om vi provar med avblockering. JohanahoJ (diskussion) 16 februari 2019 kl. 15.02 (CET)
Jag anser inte att blockeringen skall tas bort. Redigeringar i intressekonflikt är aldrig bra. Därför instämmer jag med Yger ovan: om Czarniawska skriver på diskussionssidan vad som är fel, och ger oss rätt fakta med källa, så fixar vi det. Riggwelter (diskussion) 16 februari 2019 kl. 15.14 (CET)
Jag håller med Användare:Ternarius om att allt tyder på att Xlsves haft goda avsikter men inte känt till metoder och rutiner. Stöd alltså till avblockering. /Ascilto (diskussion) 16 februari 2019 kl. 15.26 (CET)
Som Ascilto. Går att blocka igen om det är fel.... annars kan det bli en bra bidragsgivare i andra artiklar. Adville (diskussion) 16 februari 2019 kl. 15.30 (CET)
Även jag stöder avblockering. Det verkar som att en bugg har spelat ett spratt här. När jag tittar igenom historiken nu så finns inget som helst kvar av t.ex. de nämnda märkligheterna med <s>...</s> och <ins>...</ins> och de versioner jag återställde ser då förstås inte ut som vandalverk. Mycket märkligt. Hade det varit de versionerna hag sett så hade jag gjort annorlunda. JohanahoJ (diskussion) 16 februari 2019 kl. 15.33 (CET)
Stöd för avblockering - EMM finns ovana men inga dåliga avsikter Anhn (diskussion) 16 februari 2019 kl. 15.39 (CET)
(Redigeringskonflikt)
@Riggwelter: Redigeringar i intressekonflikt? Står det någonting om obligata blockeringar i WP:IK? "Inte förbjudet men ställer krav", står det snarare. Törs jag påkeka för dig att vi t.o.m. har en administratör som editerat stora delar av artikeln om sig själv? Det här var en ovan användare som hjälpte Czarniawska utan att veta vad vi tycker om intressekonflikter, och utan att veta hur man lägger upp källor. Det absolut minsta en gör i ett sådant fall är väl att upplysa hen om vad som är fel, inte att smälla till med en blockering? Och en evighetsblockering, dessutom! Vad är vi administratörers uppgift – att se till att editerandet går smidigt, och att det råder ett vänligt diskussionsklimat, eller att omedelbart skrämma iväg alla de som på något sätt inte passar in? Jag brukar inte bli så här upprörd, men det här är en sådan flagrant åtgärdsexcess. Användaren är snarast värd en ursäkt, inte en evighetsblockering. / TernariusD 16 februari 2019 kl. 15.45 (CET)
@JohanahoJ: Jag är ledsen för min skrivning "en sådan flagrant åtgärdsexcess" ovan. Jag fick en redigeringskonflikt och slängde in texten på nytt, utan att ha sett din förklaring. Jag blev iofs provocerad av vad jag uppfattade som Riggwelters kyliga avfärdande, men det borde inte ha förlett mig till den sortens beskyllningar. Jag ber om ursäkt. / TernariusD 16 februari 2019 kl. 15.51 (CET)
Jag förstår att det såg märkligt ut. Hur eller hur så har jag avblockerat användaren nu. JohanahoJ (diskussion) 16 februari 2019 kl. 15.59 (CET)

Sidan om Barbara Czarniawska har nu fått puts och redigering av flera goda krafter, och jag hoppas att sidan känns korrekt och rimlig. De inledande redigeringsproblemen var olyckliga men EMM var kombinationen av nyskapat konto och omgående stora borttagningar och redigeringar av varierande kvalitet lätt att missta för att vara en destruktiv användare. Nu har användaren gjort fler redigeringar som med lite wiki-puts blivit goda bidrag och vi hoppas på fortsatt gott samarbete. Summerat av Anhn (diskussion) 17 februari 2019 kl. 22.40 (CET)

Ahrin / Arhin[redigera | redigera wikitext]

Hej,

har ändrat artikeln om fotbollsspelaren Frank Ahrin. Enligt er svenska upplaga heter han (felaktigt) Arhin, vilket ni även ändrat tillbaka till. Det är ett etablerat fel. Besök gärna klubbens hemsida o s v för att själva se hur det ska vara.

Enligt ratsit.se som grundas på folkbokföringen heter han Frank Arhin, precis som artikeln. Ahrin skulle kunna vara en försvenskning. /Ascilto (diskussion) 16 februari 2019 kl. 17.40 (CET)