Hoppa till innehållet

Användare:Anhn

Från Wikipedia

Dy * Dy-1 * Top100 SV/EN * Wrating * W Yr Rvw * SenÄndr * SenÄndr Fadder * AdmList * Admin * Sandlåda * WikiStat * Anhn:s undersidor * svwp personer * WP:VT * WP:MNA * WP:WikiGap * Åtgärdsbehov * wikiscan * TackLogg * BlockLogg * RadLogg * NULog1 * NULog2 * Glob ktoinfo * Proxycheck.io * IPQualityScore * IPCheckToolForge * Alla loggar * WikiLib * Önskade sidor * Önskade artiklar * Önskelista * Wikimedia Status * UCC * WD descr * List of WP:s * #expr: * Så fungerar Wikipedia * Wikipediabiblioteket * WD Author Disambiguator * Länkarkiv

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation
Det här är en Wikipediaanvändares sida och inte en encyklopedisk artikel

Om sidan återfinns utanför Wikipedia så utgör den en automatiskt kopierad spegelsida utom användarens egen kontroll.

Välkommen till Anhn
– en av de 913 881 användare som använder en fri encyklopedi som alla kan redigera.
Idag är det lördag den 22 juni 2024.
Just nu finns det 2 589 188 artiklar på svenska.
OBS! Om du skickar mig ett mail med frågor kring Wikipedia kommer jag att föra över det till och svara på min diskussionssida.
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.

"Wikipedia is not perfect, but it's fantastic!" — Stefan Goettsch

Vem är jag?

Jag är en pensionerad maskiningenjör från Chalmers som arbetat större delen av mitt arbetsliv i kärnkraftbranschen i Sverige och som är lekman i Svenska kyrkan (kyrkvärd och lekmannamusiker). Jag tycker wikipedia är fantastiskt - tar gärna emot kritik om jag gör något som är olämpligt, opraktiskt eller otillåtet. Jag registrerade mig 2009-11-02, men kom igång lite mera på allvar 2017, och är sedan september 2018 administratör.

Här är en förteckning över de artiklar jag skrivit/startat (f.n. 614 stycken) samt de jag har gjort större utökningar av. Vid några tillfällen har jag fått utmärkelser eller uppmuntrande tillrop från andra wikipedianer - de återfinns här.

Vad har jag gjort!?

Vänlig och god ton

Det är viktigt att hålla en vänlig och god ton på wikipedia (liksom i all kommunikation på nätet), och att följa riktlinjerna i WP:Etikett.

Detta är särskilt viktigt då nyanser och underförstådda förhållanden (liksom ironi, sarkasmer, understatements, negativ kritik som lätt övertolkas) lätt går förlorade i skriven kommunikation, vilket kan bidra till att skapa missförstånd och osämja. Och om en är oförsiktig och konfrontatorisk så kommer det med stor säkerhet att skapa allvarliga problem. Här är en tänkvärd video som ger vägledning om hur en kan bemöta kritik, oförskämdheter, troll och andra företeelser på internet.

Wikimedia Foundation satte i maj 2020 ner foten och påtalade vikten av att vidta åtgärder för att förhindra "harassment, toxic behavior and incivility", formulerat och förtydligat i följande Statement on Healthy Community Culture, Inclusivity, and Safe Spaces. Efter en omröstning i mars 2022 antogs en UCC - Universal Code of Conduct som ska främja att arbetet på Wikipedia ska sträva mot följande mål:

  • Help create a world in which everyone can freely share in the sum of all knowledge
  • Be part of a global community that will avoid bias and prejudice, and
  • Strive towards accuracy and verifiability in all its work

Att kommunicera i skrift

Kommunikationen på wikipedia sker skriftligt. En fördel är att det står tydligt och klart vad en skrev, en kan också läsa det flera gånger och fundera en stund innan en svarar. Jämfört med muntlig kommunikation så saknas dock den omedelbara bekräftelsen i form av instämmande hummanden, snabba korrigeringar eller protesterande "så kan du väl inte mena". Utöver detta så saknas ansiktsuttryck och gester, samt även betoningen av olika ord i en mening, vilket kan göra att mottagaren tolkar en mening på ett annorlunda sätt. Se följande exempel:

"Jag sa inte att han hade stulit bilen" - vad menas med denna mening?

  • Jag sa inte att han hade stulit bilen - men någon annan tyckte att sättet att få tillgång till och använda bilen liknade stöld
  • Jag sa inte att han hade stulit bilen - men kanske hade jag gärna sagt det för det var det jag tänkte
  • Jag sa inte att han hade stulit bilen - andra påstod detta men jag tyckte det var ett orättvist påstående och sa emot
  • Jag sa inte att han hade stulit bilen - bilen tillgreps på ett stöldliknande sätt men "han" var inte medskyldig till detta
  • Jag sa inte att han hade stulit bilen - överdrift att beskylla "han" för stöld - men jag tyckte att sättet att få tillgång till och använda bilen var olämpligt på andra sätt
  • Jag sa inte att han hade stulit bilen - personen hade tillstånd att använda bilen men överträdde sina befogenheter på annat sätt.

Detta enkla exempel belyser svårigheter och begränsningar i skriven kommunikation, och vikten av att vara mycket tydlig, skriva enkla meningar, undvika överdrifter, underdrifter, ironi, sarkasmer och antydningar.

Wikiträffar +/-

Veckovisa träffar:

Månatliga träffar:

This is not the end of the world

Ibland blir en ledsen eller kanske till och med upprörd. Artikeln jag skrivit blir borttagen på grund av bristande relevans. Redigeringen jag gjorde återställs - fastän jag vet att jag har rätt.

Tänk då på att det finns 2 589 188 artiklar på svenska wikipedia. Ett antal av dem innehåller kvalitetsbrister eller till och med allvarliga fel. Men majoriteten är åtminstone användbara, och wikipedias förtroende ökar med tiden. En enstaka artikel som "saknas" eller som har kvalitetsbrister är inte "the end of the world". Artikeln som i ditt tycke innehåller allvarliga fel - hur många läser den? Kolla med denna länk - skriv in sidnamnet du bekymrar dig över. Är det ett fåtal som läser artikeln - låt den vila sig några dagar - hetsa inte upp dig. Om du verkligen tycker att det är en felaktighet, och din redigering inte accepteras - ta upp saken i ett avsnitt på artikelns diskussionssida, eller på Wikipedia:Anmäl ett fel.

Vad du än gör - börja absolut inte redigeringskriga - det skapar bara problem och du blir blockerad - snabbt! Tänk på att det finns massor av artiklar som saknas. Kolla upp wikipedias relevanskriterier så kan du se vad som krävs för att ett artikelämne bedöms som relevant utan någon utförlig motivering. Kolla också wikipedias önskelista eller Wikipedia:Önskade artiklar så kan du få tips om artiklar som är efterfrågade inom områden och med trolig relevans.

Det är mycket tacksammare att jobba på en sådan artikel, för finns bara relevansen kommer många medskribenter beredvilligt och välvilligt avhjälpa kvalitetsbrister och teknikaliteter.

Wikifika

Ibland går jag på wikifika. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa andra wikipedianer, passa på att fråga över sådant man undrar över, och kanske kan man rent av hjälpa eller bidra med något till andra wikipedianer. Här är länk till några frågor jag fått svar på. Sen corona sker fikat över nätet - det går rätt bra det också, och då kan alla vara med oavsett vistelseort.

Administratör

För närvarande finns det 64 administratörer på svenska Wikipedia.

Den 6 september 2018 blev jag vald till administratör för första gången, för en period till och med juli 2019. I juli 2019 blev jag omvald för min andra period till och med juli 2020. I juli 2020 blev jag omvald för min tredje period till och med juli 2021. I juli 2021 blev jag omvald för min fjärde period till och med juli 2022. I juli 2022 blev jag omvald för min femte period till och med juli 2023. I juli 2023 blev jag omvald för min sjätte period till och med juli 2024.

Jag ägnar mig en del åt klottersanering och att skydda wikipedia från vandaler av olika slag så att man fortsatt kan lita på informationen. Mer info om mina aktiviteter som administratör och reflektioner om detta återfinns här.

Med knapparna nedan kan du se alla loggade åtgärder jag utfört, till exempel raderingar, blockeringar, sidflyttar med mera.

Resumé 2019/2020

Mellan 2019-08-01 och 2020-06-30 (de 11 första månaderna av min andra period som administratör) har jag gjort 1219 blockeringar och 179 raderingar. Av dessa blockeringar har 7 stycken eller 0,6% återställts, samtliga inom mindre än 15 minuter, då de varit misstag eller överreaktioner. Under samma period har jag skapat 1089 användardiskussionssidor. Många av dessa är för förstagångsklottrare vars nyskapade användardiskussionssida informerar dem om att de blivit blockerade, men rätt många är för nybörjare som istället får ett {{nb}} eller {{välkommen}} på sin nyskapade användardiskussionssida. Under samma period har jag gjort 12 989 redigeringar och skapat totalt 132 nya sidor, eller cirka 100 om man räknar bort grensidor o liknande.

Om jag får gemenskapens förtroende att fortsätta som administratör är min målsättning att arbeta som tidigare: Snabb och omedelbar blockering av uppsåtlig vandalism, i övrigt försöka ta vara på de guldkorn som ibland gömmer sig i ovana redigeringar.

Resumé 2020/2021

Mellan 2020-08-01 och 2021-06-21 (de ca 11 första månaderna av min tredje period som administratör) har jag gjort 776 blockeringar och 186 raderingar. Inte utan stolthet noterar jag att jag under perioden ligger på en tredjeplats i antalet utfärdade blockeringar. Detta kan naturligtvis tolkas som en "trigger-happy" och maktfullkomlig administratör som berusats av sina privilegier, men det kan också tolkas som en nitisk person som inte accepterar nonsens, oförskämdheter, vandalism, mobbing, homofobi, rasism och annat som inte hör hemma på wikipedia. Jag blockerar snabbt det jag bedömer som uppsåtliga brott mot wikipedias grundprinciper, men har ambitionen att om möjligt ännu snabbare återställa om jag någon gång haft för bråttom och missbedömt situationen.

Av dessa 776 blockeringar har 4 stycken eller 0,5% återställts efter kort tid då de varit misstag eller överreaktioner. Under samma period har jag skapat 965 användardiskussionssidor. Många av dessa är för förstagångsklottrare vars nyskapade användardiskussionssida informerar dem om att de blivit blockerade, men rätt många är för nybörjare som istället får ett {{nb}} eller {{välkommen}} på sin nyskapade användardiskussionssida. Under samma period har jag gjort 10 566 redigeringar och skapat totalt 148 nya sidor, eller cirka 130 om man räknar bort grensidor o liknande.

Om jag får gemenskapens förtroende att fortsätta som administratör är min målsättning att arbeta som tidigare: Snabb och omedelbar blockering av uppsåtlig vandalism, i övrigt försöka ta vara på de guldkorn som ibland gömmer sig i ovana redigeringar.

Resumé 2021/2022

Mellan 2021-07-01 och 2022-06-30 (lejonparten av min fjärde period som administratör) har jag gjort 515 blockeringar, 171 döljningar och 88 raderingar. Inte utan stolthet noterar jag att jag under perioden ligger på en femteplats i antalet utfärdade blockeringar. Detta kan naturligtvis tolkas som en "trigger-happy" och maktfullkomlig administratör som berusats av sina privilegier, men det kan också tolkas som en nitisk person som inte accepterar nonsens, oförskämdheter, vandalism, mobbing, homofobi, rasism och annat som inte hör hemma på wikipedia. Jag blockerar snabbt det jag bedömer som uppsåtliga brott mot wikipedias grundprinciper, men har ambitionen att om möjligt ännu snabbare återställa om jag någon gång haft för bråttom och missbedömt situationen.

Av dessa 515 blockeringar har 5 stycken eller 1,0% återställts efter kort tid då de varit misstag eller överreaktioner. Under samma period har jag skapat 615 användardiskussionssidor. Många av dessa är för förstagångsklottrare vars nyskapade användardiskussionssida informerar dem om att de blivit blockerade, men rätt många är för nybörjare som istället får ett {{nb}} eller {{välkommen}} på sin nyskapade användardiskussionssida. Under samma period har jag gjort cirka 10 157 redigeringar och skapat totalt 129 nya sidor, eller cirka 105 om en räknar bort grensidor o liknande.

Om jag får gemenskapens förtroende att fortsätta som administratör är min målsättning att arbeta som tidigare: Snabb och omedelbar blockering av uppsåtlig vandalism, i övrigt försöka ta vara på de guldkorn som ibland gömmer sig i ovana redigeringar.

Resumé 2022/2023

Mellan 2022-07-01 och 2023-06-24 (lejonparten av min femte period som administratör) har jag gjort 198 blockeringar, 23 döljningar och 44 raderingar. Inte utan stolthet noterar jag att jag under perioden ligger på en tiondeplats i antalet utfärdade blockeringar. Detta kan naturligtvis tolkas som en "trigger-happy" och maktfullkomlig administratör som berusats av sina privilegier, men det kan också tolkas som en nitisk person som inte accepterar nonsens, oförskämdheter, vandalism, mobbing, homofobi, rasism och annat som inte hör hemma på wikipedia. Jag blockerar snabbt det jag bedömer som uppsåtliga brott mot wikipedias grundprinciper, men har ambitionen att om möjligt ännu snabbare återställa om jag någon gång haft för bråttom och missbedömt situationen.

Av dessa 198 blockeringar har 4 stycken eller 2,0% återställts efter kort tid då de varit misstag eller överreaktioner.

Min totala "hit-rate" sedan 2018-09 är att 0,77% av mina blockeringar har återställts, eller 29 av 3 768.

Under samma period (läsåret 2022/2023) har jag skapat 284 användardiskussionssidor. Många av dessa är för förstagångsklottrare vars nyskapade användardiskussionssida informerar dem om att de blivit blockerade, men rätt många är för nybörjare som istället får ett {{nb}} eller {{välkommen}} på sin nyskapade användardiskussionssida. Under samma period har jag gjort cirka 7 271 redigeringar och skapat totalt 48 nya sidor, eller cirka 32 om en räknar bort grensidor o liknande.

Om jag får gemenskapens förtroende att fortsätta som administratör är min målsättning att arbeta som tidigare: Snabb och omedelbar blockering av uppsåtlig vandalism, i övrigt försöka ta vara på de guldkorn som ibland gömmer sig i ovana redigeringar. Bland sådana "ovana redigeringar" på senare tid vill jag gärna nämna Gunnar Aronsson och Lars-Erik Lundin (diplomat) där jag bistått dessa 2 personer, som har hög kompetens och relevans, med att vidareutveckla deras utkast.

Wikipedianer ...

Det är fascinerande så många spännande, kunniga, intresserade och engagerade wikipedianer det finns. Nedan så räknar jag upp (i alfabetisk ordning) några av de som jag antingen har träffat, har interagerat med, haft glädje av att läsa deras användarsidor, eller på annat sätt har uppskattat deras aktiviteter.

Det har varit en diskussion om lämpligheten av denna förteckning, som mynnade ut i att ett antal personer var positiva, samt att några var neutrala eller tveksamma. Om du står med på listan och inte vill ha det så - så redigera bort dig, eller meddela mig så tar jag bort dig.

Svenskspråkiga WP

SvWP, 2019

Här finns en tabell där jag sammanställt antal visningar under 2019, samt antal skapade artiklar och antal redigeringar fram till årsskiftet 2019/2020 för de användarkonton som finns i sammanställningen ovan. Wikipedia är ingen tävling, men jag menar att det ger många tankar, reflektioner och förundran när en får se en sammanställning med olika mått för användarna. Det väcker också nyfikenhet, som lätt kan stillas genom att få en mer detaljerad info genom att klicka på lämpliga länkar i tabellen i anslutning till användarna.

SvWP, 2020

Här finns en tabell (ännu ej färdigställd) där jag ska försöka sammanställa samma information för 2020.

Engelskspråkiga wikipedia

Följande användare har jag på ett eller annat sätt kommit i kontakt med, eller haft glädje av deras hemsidor eller liknande:

Bluewavedragon, Bonadea, BrownHairedGirl, Domdeparis, Garzfoth, Rwendland, TuomoS, Lklundin, Chiswick Chap, K.e.coffman (stora insatser i artiklar om Nazityskland och andra världskriget)

Wikipedia är STOORT



Problemet med Wikipedia är att det bara fungerar i praktiken            
I teorin är det en fullständig katastrof
– [Gareth Owen, wikipedian]


Tips från coachen

Under denna länk har jag samlat några saker som jag funnit användbara eller värdefulla. All användning sker på egen risk. Synpunkter, rättelser och kompletteringar mottages tacksamt.

Diverse länkar

Flygfoto Gbg 2013 * Fotosafari * Wikispeech

Utmärkelser

Originalstjärnan
En stjärna till dig för din uppdatering av artikeln om Oskarshamns kärnkraftverk. Bairuilong (diskussion) 24 maj 2018 kl. 11.48 (CEST)
Klotter-Grattis
Du är nr 1 i antalet lagda blockeringar senaste månaden!

Antal blockeringar 2018-10-18--11-19:
Anhn (106), Yger (103), Tegel (86), Larske (68), Stigfinnare (66), Tournesol (60), Riggwelter (56), Papper (48), Kitayama (41), Skivsamlare (41)

Det är roligt se ditt aktiva och bra agerande i vår gemensamma kamp mot vandaler och i att skapa bra innehåll! / Yger (diskussion) 19 november 2018 kl. 17.14 (CET)

Kvinnor då och nu V
Hej! Här kommer ditt tävlingspris i veckans tävling. Jag tackar dig för den insats du gjort. Kuriosatempel (diskussion) 26 november 2018 kl. 08.37 (CET)
Ett tack för din användarsida
Jag är också en "newbie" (med en ännu kortare erfarenhet än din), som lär av andra. Idag hittade jag din sida och lärde flera saker som jag överfört till min användarsida. Dels diagrammet över antal redigeringar, men också dina "Tips från coachen", där jag hittade svar på många frågor jag brottats med. Tack för inspirationen. Ahi-nama (diskussion) 10 augusti 2018 kl. 18.59 (CEST)
Tack
Stort tack för mångahanda och mycket värdefulla bidrag till WP! Ataraxim (diskussion) 1 december 2018 kl. 07.55 (CET)
Tack
Tack för korrigeringar av Anders Carlsson (brottsling). --UlfKjell (diskussion) 16 februari 2019 kl. 10.26 (CET)
Tack
Din inställning och vilja att utvecklas imponerar samt din trevliga ton har fått mig att ha stor respekt för dig, du gör ett grymt jobb här på Wiki. Vill bara säga det, låt ingen annan säga annorlunda. Ber om ursäkt om jag kanske uppfattats som inte särskilt ödmjuk, jag vill ha en godare ton efter att ha sett ditt beteende. Ljuvlig (diskussion) 21 februari 2019 kl. 21.59 (CET)
Stort tack
Ett stort tack skall du ha för att göra det som jag själv önskade göra och ansåg vara angeläget men inte hann med, inte orkade göra just nu, en artikel om Olle Sjöström. Föredömligt. 90.228.221.245 5 april 2019 kl. 14.01 (CEST) 1 januari 2001 kl. 00.00 (CET)(Signatur tillagd i efterhand.)
Ratko Janev
Dear Anhn,
thank you very nuch for your help in creating art. on Ratko Janev. Art. needs better translation.
Thank, 178.222.107.13 8 februari 2020 kl. 14.58 (CET)
Snäll mot nybörjare! Tack!
Jag vill framför mitt stora tack till hur du har tagit emot mig som nybörjare och hjälpt mig framåt med mitt senaste bidrag.--Katti98 (diskussion) 15 maj 2020 kl. 18.00 (CEST)
Stort tack
Tack för ditt trevliga bemötande och att du tagit dig tid med de problem jag haft i mina artiklar. Lär mig mer hela tiden och hoppas på att förbättra mig och kunna bidra ännu mer till Wikipedia. Stromni (diskussion) 25 maj 2020 kl. 16.02 (CEST)
Lila rosett + deltagarpris: En blomsterkrans Lila rosett + deltagarpris: En blomsterkrans
Lila rosett + deltagarpris: En blomsterkrans

Grattis till andraplatsen, och tack för dina bidrag i Veckans tävling Sommar i P1 2020!

Här kommer din rosett och deltagarpris.

Hoppas vi fortsätter att ses i tävlingar!

// Haxpett (diskussion) 22 juni 2020 kl. 12.11 (CEST)


Skribentstjärnan
Totalt imponerad över att du orkat städa upp bland mina tryckfelsnissar, så du förtjänar en belöning i form av Skribentstjärnan.
Ha en fin dag! TusenOrd (diskussion) 11 augusti 2020 kl. 12.07 (CEST)

Twittertack
tweet angående skapande av wikipediasidan "Wanda Bendejelloul"

Tweet: Yvonne Hirdman upplyste mig en gång om att det var såhär vi skriver kvinnohistoria. Så tack du okända wikipedian för att du tog dig tid att göra detta. Om inte annat för mina döttrars skull. / Wanda Bendjelloul @wandabendjellou 5:54 em · 7 okt. 2020·Twitter for Android]


Din rosett!
Din rosett!
PD2021
Tack för din insats i veckans tävling med tema Public Domain. Fina utökningar till artiklar samt flera nya källor gjorde att resultatet blev en tredjeplats med 125 poäng. Stort grattis! /Haxpett (diskussion) 13 januari 2021 kl. 23.03 (CET)

Din rosett!
Din rosett!
Källor 2021
Ett stort tack för den insats du gjort för att förbättra källorna i Wikipedias artiklar genom ditt deltagande i veckans tävling! Här kommer utmärkelsen.--Historiker (diskussion) 25 januari 2021 kl. 19.19 (CET)
Stort tack
Tack för allt arbete du lagt ner, sidan Lennart Sjöberg ser jättebra ut och både jag och mina syskon tycker det är fint minne av pappa och en bra sammanställning av allt hans arbete. Hälsningar Henrik 30 oktober 2021 kl. 13.18 (CEST)
Månadens bästa nya artikel under november!
Gratulerar!
Din nya artikel om Peg Entwistle utsågs till månadens bästa nya artikel under november 2021. En välskriven text om en intressant person, vilket även lockade mig till att bidra till artikeln. Bara det faktum att hennes livsöde kunde illustreras med bild från hennes rolltolkning av dottern i Vildanden fick mig att rysa till. God fortsättning! --Paracel63 (diskussion) 8 januari 2022 kl. 01.47 (CET)
Din rosett!
Din rosett!
Ditt deltagarpris! Sommar 2022
Tack för din insats, och grattis till delad tredjeplats i sommartävlingen 2022! Väl kämpat! Majstång från Östra Insjö och lila rosett till dig, samt 69 osynliga bonuspoäng som kan hämtas ut för framtida användning. /Haxpett (diskussion) 29 juni 2022 kl. 00.56 (CEST)
Månadens uppdrag oktober 2022
Tack för bidrag till Månadens uppdrag i oktober 2022.
Tillsammans utförde 13 skribenter 501 uppdrag, från 9 uppdragsgivare! Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 november 2022 kl. 06.44 (CET)
Kvinnor då och nu XI

Stort tack för ditt bidrag i Kvinnor då och nu XI!

I tävlingen förbättrade ni deltagare 78 gamla artiklar och 81 nya skapades. Och, enligt Lucie Manettes uträkning, den sammanlagda artikelutökningen blev 454 649 byte.

Ett mycket värdefullt arbete!

Det har dröjt vääääldigt länge, vilket jag ber så mycket om ursäkt för. Men här kommer äntligen ditt deltagarpris.

Och vad har jag denna gång valt som deltagarpris? Ja, tävlingen handlade ju om att skriva om och synliggöra kvinnor + att den litegrann hängde ihop med Asienmånaden. Därför är deltagarpriset en bild på den kinesiska poeten Su Hui. Vi kan läsa i artikeln (nuvarande version) att "hon är en av de första stora, kvinnliga författare vars verk är bevarade till eftervärlden."

Under veckan ägnade vi oss åt att lyfta fram olika kvinnor. En del var rätt okända, precis som Su Hui syns lite svagt på bilden. Andra är mer kända i det allmänna medvetandet. Men även där fanns mer att skriva om. Precis som det brukar på en Veckans tävling.

Jag hoppas du hade trevligt under veckan! Vi ses förhoppningsvis igen. Kanske redan denna vecka, då det åter går att skriva om kvinnor från olika eror och platser. Jag har redan tittat ut några som jag vill skriva om...

(För övrigt är "tävlingsdagboken" färdigskriven. Så om du är intresserad av den, gå in på tävlingssidan och kolla.)

// Zquid (diskussion) 6 mars 2023 kl. 19.14 (CET)

Tack för insatsen
Tack för insatsen med referenser/noter/bibliografi i Kristo Ivanov. Jag slås av att det måste ha varit ett stort arbete som jag knappast klarar att granska i detalj. Det snurrar runt i huvudet. Stickprov på diverse titel tyder på att du varit noga med stavning och allt. Tack för insatsen! 90.224.121.221 13 januari 2024 kl. 13.41 (CET) 1 januari 2001 kl. 00.00 (CET)(Signatur tillagd i efterhand.)

Användarrutor

-------------------
Artiklar, redigeringar
Babel (språk)
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Vänlighet
Admin
Privat

Wiki-logg

Nedan är en liten loggbok för min "wiki-karriär"

Information
Diagrammet är tillfälligt inaktiverat. Grafer inaktiverades den 18 april 2023 på grund av programvaruproblem.
Antal redigeringar per år, Anhn

2010-2017

2010-08-16: Min första redigering
2012-02-18: Min första artikel: Sigfrid Leijonhufvud, journalist och författare. Under perioden 2015-07--2018-09 har den visats mer än 4 900 gånger
2012-02-19: 20 redigeringar
2012-10-05: 50 redigeringar
2014-09-17: 100 redigeringar
2017-03-24: 200 redigeringar
2017-08-15: Min 10:e artikel: Sven-Olof Brattgård - professor i handikappvetenskap, initiativtagare till Bräcke Östergård
2017-10-09: Min 25:e artikel: Ulrika Dahl - genusvetare, docent o författare
2017-11-09: 1000 redigeringar
2017-11-13: Min 50:e artikel: Göran Steen - förste generaldirektören för Statens Haverikommission
2017-12-24: 1500 redigeringar

2018

2018-01-23: 2000 redigeringar
2018-02-25: Min 92:a artikel, Fikru Maru, om den svensk-etiopiska hjärtläkaren som satt fängslad i Etiopien i över 5 år. När han frigavs i maj 2018 så klev artikeln in på 13:e plats på Topp-100-listan. Den har (2018-10-02) visats över 11 300 gånger
2018-03-05: 2500 redigeringar
2018-03-29: Min 100:e artikel: Lennart Berntson - författare, journalist och debattör
2018-04-05: 3000 redigeringar
2018-05-07: 3500 redigeringar
2018-05-15: Min 110:e artikel: Jerry Scheff - basist som spelat med Elvis Presley och många andra stora
2018-05-30: 4000 redigeringar
2018-07-14: Min 120:e artikel: Lars Strang - författare som skriver historiska romaner om Sverige och Finland, men också spänningsromaner
2018-08-13: 5000 redigeringar
2018-08-28: 5250 redigeringar, 1500 artiklar i bevakningslista
2018-09-06: Vald till administratör, 1600 artiklar i bevakningslista, 5600 redigeringar
2018-09-30: Min 130:e artikel: Maria Rashidi - svensk-iransk kvinnorättsaktivist och debattör
2018-10-02: 6000 redigeringar, 1800 artiklar i bevakningslista
2018-10-15: 6500 redigeringar, 2000 artiklar i bevakningslista
2018-10-31: 6900 redigeringar, 2150 artiklar i bevakningslista
2018-11-05: 7000 redigeringar, 2200 artiklar i bevakningslista, min 140:e artikel: Thomas Andersson (översättare)
2018-11-19: 7500 redigeringar, 2400 poster i bevakningslista, Nr 1 på blockeringslistan senaste månad
2018-11-22: Min 150:e artikel: Brit Salbu
2018-12-04: 8000 redigeringar, 2600 poster i bevakningslista, Nr 1 på blockeringslistan senaste månad
2019-01-01: 8800 redigeringar, 2940 sidor i bevakningslista, min 158:e artikel: Kalasjnikov (olika betydelser), nr 1 på blockeringslistan senaste månad

2019

2019-01-07: 9000 redigeringar, 3000 sidor i bevakningslista, min 160:e artikel: Olof Johansson-Stenman
2019-01-22: 9500 redigeringar, 3200 sidor i bevakningslista
2019-02-03: 10000 redigeringar, 3400 sidor i bevakningslista, nr 3 på blockeringslistan januari månad
2019-03-01: 10 900 redigeringar, 3 700 sidor i bevakningslista, min 165:e artikel: Johan Kimrin, nr 1 på blockeringslistan februari månad
2019-03-19: 11 642 redigeringar, 4 000 sidor i bevakningslista, min 171:e artikel: Maglarps vindkraftverk (1982-1993)
2019-03-30: 12 000 redigeringar, 4 170 sidor i bevakningslista.
2019-04-05: 12 340 redigeringar, 4 300 sidor i bevakningslista, nr 1 på blockeringslistan för mars månad
2019-04-18: 13 000 redigeringar, 4 540 sidor i bevakningslista
2019-05-01: nr 1 på blockeringslistan för april månad
2019-05-13: 14 000 redigeringar, 4 962 sidor i bevakningslista
2019-05-15: 14 088 redigeringar, 5 000 sidor i bevakningslista
2019-06-01: nr 1 på blockeringslistan för maj månad
2019-06-12: 15 000 redigeringar, 5 400 sidor i bevakningslista
2019-06-24: 15 400 redigeringar, 1 000 blockeringar, 5 575 sidor i bevakningslista
2019-07-01: nr 1 på blockeringslistan för juni månad
2019-07-02: 16 000 redigeringar, 1 027 blockeringar, 5 785 sidor i bevakningslista, min 196:e artikel: Jan Uddén
2019-08-01: nr 2 på blockeringslistan för juli månad
2019-08-16: 16 487 redigeringar, 1 042 blockeringar, 6 000 sidor i bevakningslista, min 201:e artikel: Annahita Parsan
2019-08-27: 17 000 redigeringar, 1 085 blockeringar, 6 200 sidor i bevakningslista, min 205:e artikel: Styckmordet på Gabriel Kisch
2019-09-01: nr 1 på blockeringslistan för augusti månad
2019-09-16: 18 000 redigeringar, 1 216 blockeringar, 6 662 sidor i bevakningslista, min 214:e artikel: Erik Johansson (präst)
2019-09-26--29: Jag deltog i Wikipedia:Projekt Bokmässan 2019 i wikipedias monter under lördagen den 28/9
2019-10-01: nr 1 på blockeringslistan för september månad
2019-10-04: 18 864 redigeringar, 1 334 blockeringar, +7 000 sidor i bevakningslista, min 221:e artikel Time of useful consciousness
2019-10-07: 19 000 redigeringar, 1 376 blockeringar, 7 059 sidor i bevakningslista, min 224:e artikel Susanne Jansson
2019-11-01: nr 1 på blockeringslistan för oktober månad
2019-11-04: 20 000 redigeringar, 1 500 blockeringar, 7 559 sidor i bevakningslista, min 230:e artikel Anders Gustavsson (etnolog)
2019-12-01: 21 000 redigeringar, 1 645 blockeringar, 8 000 sidor i bevakningslista, min 233:e artikel Jeanette Bergenstav
2019-12-01: nr 1 på blockeringslistan för november månad
2019-12-31: 22 200 redigeringar, 1 760 blockeringar, 8 450 sidor i bevakningslista, min 240:e artikel Tara Westover
2020-01-01: nr 1 på blockeringslistan för december månad

2020

Tabellen visar antalet redigeringar, antal blockeringar, plats på "blockeringslistan" för senaste månad, antal artiklar på bevakningslista samt antal visningar senaste 12 månader

Date #Edits #Block Block

Rank

#Watch #visn

sen

12 mån

Övrigt
2020-01 23 500 1 850 1 8 950 603, min 254:e artikel Janina Nilsson
2020-02 25 000 1 967 2 9 679 633 min 267:e artikel Pyramidmatta
2020-03 26 720 2 105 1 10 402 663 Min 274:e artikel Tom Britton på 15:e plats på Topp-100-listan 2020-04-20
2020-04 27 100 2 163 3 10 750 714
2020-05 27 980 2 215 4/5 11 032 664
2020-06 28 936 2 245 3 11 400 800 Min 300:e artikel: Lars T Gåreberg
2020-07 29 400 2 273 2/3 11 600 908
2020-08 30 390 2 358 2 11 900 945
2020-09 31 660 2 500 2 12 520 1154
2020-10 32 900 2 594 2 12 988 1251
2020-11 34 140 2 678 3 13 477 1376
2020-12 45 403 2 752 3 13 961 1694 2020-12-07: Min 352:a artikel Bibi Lenhoff, visad mer än 60 000 ggr i dec 2020

2021

Tabellen visar antalet redigeringar, antal blockeringar, plats på "blockeringslistan" för senaste månad, antal artiklar på bevakningslista samt antal visningar senaste 12 månader

Date #Edits #Block Block

Rank

#Watch #visn

sen

12 mån

Övrigt
2021-01 36 290 2 794 6 14 383 1775,
2021-02 36 952 2 857 3 14 666 1850
2021-03 37 759 2 944 4 15 071 1936
2021-04 38 600 2 983 5 15 390 2055
2021-05 39 500 3 040 5 15 650 2100
2021-06 40 100 3 055 8 15 900 2041
2021-07 40 800 3 066 11 16 100 2043
2021-08 41 500 3 086 8 16 300 2145
2021-09 42 350 3 169 3 16 600 2129
2021-10 43 460 3 243 5 16 989 2130
2021-11 44 476 3 311 4 17 307 2160
2021-12 45 362 3 369 2 17 665 1942

2022

Tabellen visar antalet redigeringar, antal blockeringar, plats på "blockeringslistan" för senaste månad, antal artiklar på bevakningslista samt antal visningar senaste 12 månader

Date #Edits #Block Block

Rank

#Watch #visn

sen

12 mån

Övrigt Röst
MNA
2022-01 46 671 3 401 6 18 059 2 162 Min 500:e artikel: Fredrik Thomasson X
2022-02 47 770 3 432 5 18 410 2 187 X
2022-03 48 640 3 475 4 18 685 2 188 X
2022-04 49 203 3 521 4 18 900 2 208 X
2022-05 49 838 3 552 6/7 19 106 2 238 X
2022-06 50 231 3 569 5/6 19 200 2 289 X
2022-07 50 478 3 582 8 19 300 2 321 Omvald som administratör för 5:e gången X
2022-08 50 780 3 591 16 19 400 2 368 X
2022-09 51 077 3 613 10 19 500 2 541 X
2022-10 51 581 3 625 16 19 600 2 654 X
2022-11 52 255 3 636 17 19 800 2 647 X
2022-12 52 902 3 652 10 20 000 2 674 X

2023

Tabellen visar antalet redigeringar, antal blockeringar, plats på "blockeringslistan" för senaste månad, antal artiklar på bevakningslista samt antal visningar/dag senaste 12 månader

Date #Edits #Block Block

Rank

#Watch #visn

sen

12 mån

Övrigt Röst
MNA
2023-01 54 022 3 674 6 20 352 2 523 Kommentar X
2023-02 54 928 3 685 11 20 663 2 594 Kommentar X
2023-03 55 778 3 701 9 20 902 2 710 Kommentar X
2023-04 56 564 3 713 13 21 126 2 725 Kommentar X
2023-05 57 155 3 752 1 21 299 2 773 Kommentar X
2023-06 57 602 3 770 5 21 416 2 781 Kommentar X
2023-07 58 213 3 785 8 21 594 2 785 Omvald som admin för 6:e gången X
2023-08 58 639 3 802 11 21 900 2 684 Kommentar X
2023-09 59 473 3 855 5 21 970 2 489 Kommentar X
2023-10 60 600 3 906 4 22 300 2 405 Kommentar X
2023-11 61 500 3 964 2 22 600 2 353 Kommentar X
2023-12 62 260 4 007 3 22 870 2 016 Kommentar X

2024

Tabellen visar antalet redigeringar, antal blockeringar, plats på "blockeringslistan" för senaste månad, antal artiklar på bevakningslista samt antal visningar/dag senaste 12 månader

Date #Edits
ack
#Block
ack
Block
Rank
#Watch #visn

sen 12 mån

Övrigt Röst
MNA
2024-01 63 532 4034 6 23 200 2290 Kommentar X
2024-02 64 500 4063 4 23 500 2278 Kommentar X
2024-03 65 000 4076 11 23 880 2187 Kommentar X
2024-04 65733 4101 5 23 950 2104 Kommentar X
2024-05 66325 4115 8 24 000 2039 Kommentar X
2024-06 #Edits #Block #Rank #Watch #Views Kommentar
2024-07 #Edits #Block #Rank #Watch #Views Kommentar
2024-08 #Edits #Block #Rank1 #Watch #Views Kommentar
2024-09 #Edits #Block #Rank #Watch #Views Kommentar
2024-10 #Edits #Block #Rank #Watch #Views Kommentar
2024-11 #Edits #Block #Rank #Watch #Views Kommentar
2024-12 #Edits #Block #Rank #Watch #Views Kommentar

Antal visn "mina" artiklar

Nedan är antal visningar per dag senaste 12 månader av "mina" artiklar

  • 2015-07-01--2016-06-30 15
  • 2016-01-01--2016-12-31 17
  • 2016-07-01--2017-06-30 21
  • 2017-01-01--2017-12-31 45
  • 2017-07-01--2018-06-30 127
  • 2018-01-01--2018-12-31 231
  • 2018-07-01--2019-06-30 340
  • 2019-01-01--2019-12-31 486
  • 2019-07-01--2020-06-30 802
  • 2020-01-01--2020-12-31 1686
  • 2020-07-01--2021-06-30 2048
  • 2021-01-01--2021-12-31 1943
  • 2021-07-01--2022-06-30 2291
  • 2022-01-01--2022-12-31 2677
  • 2022-07-01--2023-06-30 2781
  • 2023-01-01--2023-12-31 2335

Information
Diagrammet är tillfälligt inaktiverat. Grafer inaktiverades den 18 april 2023 på grund av programvaruproblem.

Uppdatering diverse skryt

Nblocks: 4115 Uppdatera Uppdatera
NUnblocks: 33 Uppdatera
Uppdatera
Admin acts: Uppdatera
NWatch: 24020 Uppdatera
Uppdatera
NArticles: 614 Uppdatera Uppdatera
NEditsTot: 986967 Uppdatera Antal mänskliga redigeringar på svwp 2023
NEdits: 66000 Uppdatera
Uppdatera
NrOfNewAnvDisk:
Uppdatera
Den första rutan nedan är lånad från Steven Pruitt, känd som "världens meste wikipedian" med (2022) över 4,6 miljoner (!) redigeringar på engelskspråkiga wikipedia. Man kan läsa mer om honom på en:Steven Pruitt, samt på hans användarsida en:User:Ser Amantio di Nicolao, där man till exempel med hjälp av hans faktabox "User humility" kan se att trots att han skrivit ofattbara över 34000 artiklar så är detta inte mer än cirka 0,5 % av artiklarna på enwp. Jag har sedan utökat idén och gjort ytterligare tre faktaboxar på samma tema, där det gemensamma budskapet är att även om en enskild användare gör enorma bidrag med artiklar och redigeringar, så förblir det likväl en relativt liten andel av hela wikipedia mätt i mått som antalet artiklar, antal visningar med mera, och därför bör vi påminnas om att wikipedia är beroende av samarbete hos många skribenter för att skapa det samlade uppslagsverket. Tillsammans gör vi Wikipedia bättre.
Ödmjukhet1: Använder NArticles Uppdatera
(Lånad från en:Steven Pruitten:User:Ser Amantio di Nicolao
Ödmjukhet2: Använder NWatch Uppdatera
Ödmjukhet3: Använder NEdits o NEditsTot Uppdatera
Ödmjukhet4: Visningar Anhn samt Visningar tot föreg år Uppdatera
Ödmjukhet5: Använder NUnblocks Uppdatera
Denna box försöker visa att det blir fel ibland när man blockerar, men att de flesta blockeringar dock inte ifrågasätts och förmodligen är korrekta

Topp av topp-100

Nedanstående tabell gjord av Larske visar mest lästa svwp-artikel för varje dag mellan juli 2015 och januari 2022.

Tabell