Länsväg 276

Från Wikipedia
276
Länsväg 276 vid Penningby

Länsväg 276 är en cirka 51 km lång länsväg i Stockholms län, i Österåkers och Norrtälje kommuner. Den går mellan trafikplats Rosenkälla vid E18 och Norrtälje, i en båge via Åkersberga, Roslags-Kulla och Penningby. Vid trafikplats Frötuna i Norrtälje korsar den åter E18, och slutar sedan i en rondell vid Riksväg 76. Vägen går under Åkersberga centrum genom den 244 meter långa Åkersbergatunneln. I Österåker har vägen namnet Roslagsvägen men byter namn till Södra kustvägen i Norrtälje kommun.

Mellan Trafikplats Rosenkälla vid E18 samt Åkersberga utgörs väg 276 av en fyrfältsväg som är mötesseparerad med en mittremsa samt har belysning. Ett antal korsande vägar finns på denna sträcka till lokalvägar. Hastigheten är skyltad till 90 km/h längs med denna sträcka förutom i centrala Åkersberga där det är skyltat 50 km/h. Från Åkersberga upp till Norrtälje utgörs väg 276 av en vanlig 9 meter bred landsväg.

Den ansluter till:

Lista över trafikplatser och korsningar[redigera | redigera wikitext]

Nr Namn Skyltning
187 Trafikplats Rosenkälla E18 motorväg Stockholm, motortrafikled Norrtälje, Gillinge (via gamla Norrtäljevägen), motortrafikled 265 Täby Kyrkby, Arlanda
Poppelvägen Stava, Långsjön
Sjöbergsvägen Sjöberg
Sockenvägen Smedby, Domarudddens naturreservat
Svinningevägen Svinninge, Vaxholm
Rallarvägen Åkersberga industriområde
Stationsvägen Åkersberga centrum, Åkersberga station
Bergavägen Österåkers IP, Hackstaområdet
Åkersbergatunneln 244 m under Åkersberga Centrum
Margretelundsvägen Österskär, Margretelund
  Söralidsvägen Margretelund, Tråsättra
Vettershagabron

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]