Länsväg 267

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Länsväg 267 där den slutar i Rotebro.
267

Länsväg 267 går i Stockholms län mellan Stäket i Järfälla kommun och Rotebro i Sollentuna kommun och är 7 km lång. Vägen är en viktig förbindelse mellan E4 och E18 (till exempel som förbindelse mellan Enköping och Arlanda), vilket innebär att det kan vara mycket trafik i rusningstid. Länsväg 267 går under två benämningar. Rotebroleden samt Stäketleden. De två olika namnen beror på vilken riktning som åsyftas. I riktning mot E18 kallas den för Stäketleden. I riktning mot E4 för Rotebroleden.

Vägen är mötesseparerad och har två körfält i varje riktning. Trafikverket genomförde en breddning av vägen under åren 2016–2019 från tidigare ett körfält i vardera riktning till två körfält i vardera riktning i form av en fyrfältsväg med planskilda korsningar. Breddningen och utbyggnaden till fyrfältsväg blev färdig hösten 2019. Skyltad hastighet är 80 km/h. [1]

Trafikplatser och anslutningar[redigera | redigera wikitext]

Nr Namn Skyltning
AB-AS-grün.svg 152 Trafikplats Stäket AB-Kreuz-blau.svg Stäket, Enköping, Oslo Kallhäll, Stockholm E18
AB-AZ-blau.svg   Katrinedal Joahannesfred, Adolfsberg
AB-AZ-blau.svg   Klubbacken Upplands Väsby, Kappetorp industriområde
AB-AZ-blau.svg   Överby Överby, Boda
AB-AS-grün.svg 174 Trafikplats Rotebro AB-Kreuz-blau.svg Rotebro, Sundsvall, Arlanda, Stockholm E4
Trafikplats Klubbacken


Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Stark, Tomas (21 november 2019). ”Rotebroleden klar till slut: ”Vi ska bara knyta ihop säcken””. Mitt i. https://mitti.se/nyheter/rotebroleden-knyta-sacken/?view=app. Läst 21 november 2019.