Wikipedia:Veckans tävling/Riostafetten IV – Iranistan

Från Wikipedia
Tävla om de olympiska medaljrosetterna samt få en sevärdhet från Iranistan!
Vinnare: Bairuilong.

Priser
  • Förstapris:
  • Andrapris:
  • Tredjepris:
  • Övriga tävlande med minst 100 poäng:
  • Alla deltagare: En sevärdhet från Iranistan

Tävlingen har börjat!
Tävlingslogg

Nu är tävlingen igång. Vilket ska bli det första bidraget? Notera extrapoängen för redigeringar i artiklarna Hazarajat och Rasht (se bilderna längre ner på sidan)!

Bairuil… jag menar Djingis khan… är ute på nya erövringståg.
Bairuil… jag menar Djingis khan… är ute på nya erövringståg.
Vid första nattvilan hade fyra rosetter delats ut och 46 artiklar betats av. Min inledande satsning på bonuspoäng för två artiklar gav viss utdelning, sedan två av deltagarna varit och vänt i Rasht med en hoper poäng som resultat. Min granne Maryam (född i stan som bagarns dotter) tackar och bugar.
Efter måndagen har Bairuilong tagit en både tidig och rejäl ledning, med hjälp av en samling dynastier samt dess hädanfärd. Andraplatsen var samtidigt i händerna på Tooobe, som redan efter en dag fått ihop till ett helt iranskt fotbollslandslag. Murmeldjuret belade tredjeplatsen efter utflykter i film-, matt- och kampsportsvärlden, strax före Ainali som varit på turné vid Kaspiska havet. Därefter stod kampen om femteplatsen hård mellan Nordelch (tittat närmare på harar och igelkottar), JohanahoJ (uppenbarligen ett stort Abba(s)fan) och Thoasp (klättrat på hög höjd).
Även detta artar sig till en riktigt trevlig tävlingsvecka!
Även minareten i Ghazni har fått besök av Thoasp.
Även minareten i Ghazni har fått besök av Thoasp.
Ute på banan utökade den effektive Bairuilong sin ledning, efter insatser bland klassiska huvudstäder och mongoliska riken. Murmeldjuret har övertagit andraplatsen, med hjälp av ett stort antal olympiska insatser. Ainali fick se sig passerad av den såta duon Thoasp och Nordelch, där den förre kombinerade krigsinsater med nya besök på hög höjd och den senare drog nytta av de medhavda vingarna. JohanahoJ hade dragit sig tillbaka till läshörnan, något som drog ner farten betänkligt. Därbakom hade Matanb och K9re11 beslutat sig för en sabbatsdag, vilket gjorde att sent startande Ulkl kunde köra om.
Ytterligare två rosetter har delats ut, och mängder av artiklar har fixats till. Heja!
Bild inifrån en iransk förångningskylare – yakhchal kallas den.
Bild inifrån en iransk förångningskylare – yakhchal kallas den.
  • Onsdag: Inga nya tävlande under onsdagen, men gott om trevliga insatser.
Ulkl stärkte sin åttondeplats genom bygge av förångningskylare (!). JohanahoJ närmade sig med hjälp av poesi och lite historia den åtråvärda sjätteplatsen, där Ainali stod och funderade över en emir. Fjärdeplacerade Thoasp ägnade sig å sin sida framgångsrikt åt olika stadsvandringar. Lite längre fram hade Tooobe nu samlat ihop till ytterligare ett iranskt fotbollslandslag och närmade sig med rasande fart Murmeldjuret, som tycks ha ägnat dagen inne i sin håla. Bairuilong var dock fortfarande ohotad på sin förstaplats, delvis tack vare smart utnyttjande av mina bonuserbjudanden. Jag låter dock de här två erbjudandena ligga kvar ett dygn till, och kanske blir det också lite mer text i artiklarna?
En rosett delades ut under dagen, och stavningen av en khan har väckt viss diskussion. Vad kommer att hända under torsdagen?
Faisal Sakhizada, landslagsman för Afghanistan.
Faisal Sakhizada, landslagsman för Afghanistan.
  • Torsdag: Sju av de tävlande hade igång motorerna under torsdagen, där ute på tävlingsbanan. Bland annat stärkte Ulkl sin åttondeplats genom att utnyttja ett underjordiskt kanalsystem. JohanahoJ insåg dock faran underifrån, deklamerade några dikter och körde av bara farten om Ainali. Under tiden stod fjärdeplatsen hård mellan Nordelch, som avancerade med hjälp av ett naturreservat, och Thoasp, som kontrade med att bygga vidare på sin huvudstad.
Tooobe hade fått slut på iranska fotbollsspelare och flyttade därför sin rekryteringsverksamhet österut. Murmeldjuret hade samtidigt kommit ut ur sin håla, upptäckte hotet och avvärjde detsamma genom att börja producera film och sötsaker. Det räckte emellertid inte så långt mot Bairuilong, som fortsatte sina erövringståg – den här gången med ambitionen att ta över hela västra Asien.
Tack för alla de trevliga bidragen, säger er ledare tuggandes på qottab och pashmak. Jag har även försett er med två nya dubbla-poäng-bonuserbjudanden (se nedan)…
Parviz Jalayer, silvermedaljör från Mexiko-OS 1968.
Parviz Jalayer, silvermedaljör från Mexiko-OS 1968.
  • Fredag: Fredag var en lugn dag, med endast tre tävlande igång där ute på banan. Kanske övriga startfältet åkt på träningsläger inför en intensiv helgavslutning… Det lär vi få veta om två dygn.
Under dagen besökte Ulkl ett observatorium, och h*n närmade sig därmed den hägrande lila rosetten. Murmeldjuret gjorde samtidigt en kraftansträngning för att avancera inom synhåll från ledande Bairuilong, med hjälp av kraftkarlar av olika slag. Och lite närmare kom h*n faktiskt, sedan Bairuilong på sin kant endast ägnat dagen åt ett närstudium av en av Djingis khans söner.
134 artiklar har förbättrats så här långt under veckan (om jag räknat rätt). Det lär nog bli några till innan helgen är över.
Xerxes I är inte bara känd för att besegra greker.
Xerxes I är inte bara känd för att besegra greker.
  • Lördag: Jag gissade rätt. På lördagen började det hända saker igen. Bland annat fick vi två nya tävlande – välkomna, Annapannar och Smetanahue! Och i täten gjordes minst en storsatsning.
Annapannar inledde sin tävlingsvecka med två trevliga bidrag. Tyvärr var hon inne på förra månadens tävlingsbana, men så småningom började det hända saker även på bana "Iranistan". Den andre nykomlingen, Smetanahue, inledde med att gå på bio och läsa en bok, vilket omgående förde h*n upp på nionde plats. Ulkl kammade också hem poäng på litteraturavdelningen och avancerade tre placeringar, upp till plats nummer fem. Thoasp upptäckte den annalkande faran och fick fart på motorn med hjälp av lite tungt vatten. Tooobe var på träningsläger med sitt nya landslag och låg för tillfället lågt.
Däremot hade Murmeldjuret full gas i maskineriet, assisterad av både enskilda olympier och två hela OS-trupper. H*n kunde nu för ett ögonblick skymta Bairuilong i fjärran, innan denne fyllde tanken med en provins samt en hel region och på nytt drog iväg så ökendammet yrde.
Mina bonuserbjudanden verkar lockande, åtminstone hos vissa. Inför sista dagen gör jag en ny chansning och lockar med två nya artiklar (se nedan).
Yazidiska barn på flykt, november 2014.
Yazidiska barn på flykt, november 2014.
  • Söndag och sammanfattning: Nu är tävlingen slut (för den här gången)! Och det hände saker även under söndagen slutspurt. Bland annat fick vi två nya tävlande – tack, Skivsamlare och boelnorra!
Nykomlingen Skivsamlare körde under sin enda tävlingsdag om de två fordonen längst bak i kön och upp på en slutlig tolfteplats, tack vare en skådespelare som varit ute i blåsväder. Dagens andra nykomling Boelnorra körde ända upp till tionde plats, genom en stilig insats bland Orientens förföljda minoriteter. Annapannar revanscherade sig rejält efter sin inledande snedsegling och gick under avslutningsdagen från tolfte till sjunde plats, genom en hel hoper artiklar om gudomar samt ett språk. Femteplacerade Ulkl var samtidigt på resa i gränsbygder i Afghanistan och Iran.
Thoasp avslutade veckan bland osseter och afghanska politiker och slutade på en hedrande fjärdeplats. Avståndet var dock stort upp till bronsmedaljören Tooobe, som efter utflykten till Afghanistan nu fått förnyat förtroende på Irans fotbollsplaner.
I nästa etapp tar vi oss till "Indialand". Det innebär länderna Pakistan, Indien, Bangladesh, Nepal, Bhutan, Sri Lanka och Maldiverna.
Närmare täten samlade Murmeldjuret ihop tre hela OS-trupper, i ett nytt allvarligt försök att nå ikapp Bairuilong. Med nöd och näppe, en region samt en öken lyckades den senare dock hålla undan. Således silver till Murmeldjuret och guld till Bairuilong även denna gång.
Tack för alla 167 artiklarna! Nio rosetter har delats ut, liksom deltagarpriser till alla – den här gången firar vi nyår i mars. Apropå mars… Nästa månad åker vi till Indialand och tävlar. Välkommen åter!
De tävlande har gått i mål!

Iranistan …[redigera | redigera wikitext]

I den här tävlingen skriver vi om Iran, Afghanistan och Tadzjikistan. Dessutom går det bra att skriva om Kurdistan, Ossetien och Baluchistan – regioner där iranska språk talas.

… ligger närmare Iran än Långtbortistan, om man säger så. Begreppet ska syfta på länder och områden där iranska språk talas. Det är en rejäl bit av Asien det, inklusive men inte identiskt med Iran.

I tävlingen ingår artiklar med anknytning till Iran, Afghanistan och Tadzjikistan och andra regioner där iranska språk talas. Det innebär även Kurdistan, Ossetien och Baluchistan.

Den här delen av världen är alltid aktuell. Iran har nyss öppnat affärsrelationer med USA och många andra länder, samtidigt som man är i politisk konflikt med Saudiarabien och inblandat i inbördeskrigen i Irak och Syrien. Afghanistan har problem med talibaner, medan Tadzjikistan försöker vidareutveckla sitt land efter 75 år som Sovjetrepublik. Kurdistan är uppdelat på fyra länder men har på senare år fått ökat (faktiskt) självstyre i både Irak och Syrien. Osseterna har rötter från flera antika iranska folk, och balucherna bor i sitt eget hörn av både Iran och Pakistan.

Hela stafetten

Den här veckans tävling är fjärde etappen i en tio månader lång odyssé. Den kommer att ta oss från olympiska spelens vagga ända till arrangörsstaden av 2016 års olympiska sommarspel. Den "olympiska elden" kommer att föras från region till region och till slut nå fram till Rio de Janeiro, lagom i tid för starten av 2016 års spel.

De olika tävlingsetapperna är i grund och botten geografiskt och kulturellt avgränsade. Vi betar av en region i taget och tar oss sakta men säkert österut:

  1. Grekland
  2. Turkiet & Co.
  3. Bördiga halvmånen
  4. Iranistan
  5. Indialand

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

  • Tid: Vecka 5, 2016 (kl 00:00 1 februari – kl 23:59 7 februari)
  • Tävlingsledare: Paracel63
  • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
  • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng.
  • Priser: Vinnaren föräras den olympiska guldrosetten. Tvåan får motta den olympiska silverrosetten. Trean belönas med den olympiska bronsrosetten. Övriga som når minst 100 poäng får den lila rosetten. Deltagarpris med iranskspråkig anknytning delas ut till alla som är med i tävlingen.
  • Segrare: ?

Eftersom detta är en etapp i en tävling som avslutas först i augusti 2016 finns det en särskilt stafettpris. Det kommer att gå till den som deltar i alla deltävlingarna. Utdelning sker i samband med olympiska sommarspelen 2016.

Iranistanska deltagarpriser (v5 2016)[redigera | redigera wikitext]

Denna gång består deltagarpriserna av nyårsfiranden. De iranska folken firar nyår (nouruz eller newroz) i slutet på mars. Man hoppar då över eldar (när vissa européer tänder påskbrasor), samlar ihop sju sorters saker, spelar spel och lite till. Alla deltagare får varsitt firande, listat efter eldens ålder (äldst är "bäst").

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 50) utökning eller nyskrivning av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
  • OBS! Nyskrivna artiklar räknas bara så länge de har minst en källhänvisning[a] av något slag.
  • 3 p i bonus per tillagd lämplig bild till en artikel.
  • 3 p i bonus för tillägg av en passande faktaruta.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan.
  • Poäng ges för artiklar som har stark koppling till länderna och regionerna där man i första hand talar iranska språk.
En artikel om en öken som behöver bli bättre (bland annat få lite källor). Just nu dubbla poäng för redigeringar i denna artikel.
En artikel om en region som behöver bli bättre och större. Just nu dubbla poäng för redigeringar i denna artikel.

Artikelförslag[redigera | redigera wikitext]

(plats för artikelförslag som både tävlande och andra kan lägga in)

Det finns artikelkategorier för …

… samt för

exempel:

Olympia del Rio, 90 p
  1. Qom, 2000 byte, 1 bild, faktaruta = 20+3+3 = 26 p
  2. Tadzjiker, 3500 byte, källa 1 = 35+3 = 38 p

1. Bairuilong, 2263 p den olympiska guldrosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Khwarezmiderna, 8 849 byte, 1 bild, faktaruta = 88+3+3 = 94 p
  2. Ilkhanatet 11 600, 4 bilder, faktaruta, källor = 116+12+3+3 = 134 p
  3. Zanddynastin 5 782 byte, 3 bilder, faktarura = 58+9+3 = 70 p
  4. Lotf Ali Khan 3 227 byte, 2 bilder, faktaruta = 32+6+3 = 41 p
  5. Rasht 2 660 byte, 4 bilder, bonuspoängsartikel = (27+12)x2 = 78 p
  6. Mongoliska invasionen av Khwarezmiderna 16 690 byte, 5 bilder, faktaruta = 167+15+3 = 185 p
  7. Hazarajat (Afghanistan) 4 693 byte, 5 bilder, bonuspoängsartikel = (47+15)x2 = 124 p
  8. Mongolernas invasion av Centralasien 17 066 byte, 4 bilder, faktaruta = 171+12+3 = 186 p
  9. Timurider 8 594 byte, 5 bilder, faktaruta, källor = 86+15+3+3 = 107 p
  10. Balkh 5 987 byte, faktaruta = 60+3 = 63 p
  11. Susa 10 384 byte, 10 bilder, faktaruta = 104+30+3 = 137 p
  12. Taloqan 2 529 byte = 25 p
  13. Kishim 2 328 byte = 23 p
  14. Ishkāshim 1 818 byte = 18 p
  15. Badakhshan (provins) 2 068 byte = 21 p
  16. Sheberghan 1 269 byte = 13 p
  17. Chagataikhanatet 10 946 byte, 2 bilder, faktaruta = 109+6+3 = 118 p
  18. Tadzjikiska 1 832 byte, faktamall, källor, bonuspoängsartikel = (18+3+3)x2 = 48 p
  19. Karun 5 050 byte, 5 bilder, faktamall, källor, bonuspoängsartikel = (51+15+3+3)x2 = 144 p
  20. Mongolernas invasion av västra Asien 15 172 byte, 6 bilder, faktafura = 152+18+3 = 173 p
  21. Tjagatai khan 3 908 byte, 1 bild, faktaruta = 39+3+3 = 45 p
  22. Baluchistan 5 771 byte, 7 bilder, faktaruta, bonuspoängsartikel = (58+21+3)x2 = 164 p
  23. Kurdistan 2 754 byte, 2 bilder, bonuspoängsartikel = (28+6)x2 = 68 p
  24. Dasht-e Kavir 6 531 byte, 7 bilder, faktamall, källor, bonuspoängsartikel = (65+21+3+3)x2 = 184 p

2. Murmeldjuret, 2130 p den olympiska silverrosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Khaneh siah ast, 3 766 byte, faktaruta = 37+3 = 40 p
  2. Gabbeh, 1 562 byte, 1 bild = 15+3 = 18 p
  3. Gabbeh (film), 5 236 byte, faktaruta = 52+3 = 55 p
  4. Rohullah Nikpai, 715 byte, 1 bild = 7+3 = 10 p
  5. Afghanistan i olympiska sommarspelen 2012, 541 byte, källa = 5+3 = 8 p
  6. Afghanistan i olympiska sommarspelen 2004, 345 byte, källa, faktaruta = 3+3+3 = 9 p
  7. Afghanistan i olympiska sommarspelen 1988, 183 byte, källa = 2+3 = 5 p
  8. Afghanistan i olympiska sommarspelen 1972, 4 426 byte, faktaruta = 44+3 = 47 p
  9. Afghanistan i olympiska sommarspelen 1956, 3 795 byte, faktaruta = 38+3 = 41 p
  10. Afghanistan i olympiska sommarspelen 1948, 3 331 byte, faktaruta = 33+3 = 36 p
  11. Afghanistan i olympiska sommarspelen 1936, 2 388 byte, faktaruta = 24+3 = 27 p
  12. Afghanistans herrlandslag i landhockey, 1 624 byte = 16 p
  13. Irans herrlandslag i landhockey, 1 399 byte = 14 p
  14. Tadzjikistan i olympiska sommarspelen 2008, 723 byte, källa = 7+3 = 10 p
  15. Tadzjikistan i olympiska sommarspelen 2004, 455 byte, källa = 4+3 = 7 p
  16. Tadzjikistan i olympiska sommarspelen 2000, 186 byte, källa = 2+3 = 5 p
  17. Tadzjikistan i olympiska sommarspelen 1996, 166 byte, källa = 1+3 = 4 p
  18. Tadzjikistan i olympiska vinterspelen 2010, 1 002 byte, källa = 10+3 = 13 p
  19. Tadzjikistan i olympiska spelen, 318 byte, källa = 6+3 = 6 p
  20. Iran i olympiska spelen, 609 byte, källa = 6+3 = 9 p
  21. Sajjad Anoushiravani, 1 707 byte, faktaruta = 17+3 = 20 p
  22. Navab Nassirshalal, 1 396 byte, faktaruta, 1 bild = 14+3+3 = 20 p
  23. Kianoush Rostami, 1 960 byte, faktaruta = 19+3 = 22 p
  24. Ahmad Alenemeh, 2 684 byte, faktaruta, 1 bild = 27+3+3 = 33 p
  25. Iran i olympiska sommarspelen 2008, 711 byte, källa = 7+3 = 10 p
  26. Iran i olympiska sommarspelen 2004, 1 512 byte, källa = 15+3 = 18 p
  27. Hossein Tavakkoli, 1 541 byte, faktaruta = 15+3 = 18 p
  28. Mohammad Nassiri, 5 615 byte, faktaruta, 1 bild = 56+3+3 = 62 p
  29. Iran i olympiska sommarspelen 1972, 15 661 byte, faktaruta = 156+3 = 159 p
  30. Smak av körsbär, 5 541 byte, faktaruta = 55+3 = 58 p
  31. Under olivträden, 3 545 byte, faktaruta = 35+3 = 38 p
  32. Vinden bär oss, 7 259 byte, faktaruta = 72+3 = 75 p
  33. Qottab, 1 202 byte, 1 bild = 12+3 = 15 p
  34. Pashmak, 1 458 byte, 1 bild = 14+3 = 17 p
  35. Parviz Jalayer, 2 102 byte, faktaruta, 1 bild = 21+3+3 = 27 p
  36. Iran i olympiska sommarspelen 1968, 10 268 byte, faktaruta = 102+3 = 105 p
  37. Abdollah Movahed, 2 713 byte, faktaruta, 1 bild = 27+3+3 = 33 p
  38. Shamseddin Seyed-Abbasi, 2 307 byte, faktaruta, 1 bild = 23+3+3 = 29 p
  39. Aboutaleb Talebi, 1 907 byte, faktaruta = 19+3 = 22 p
  40. Iran i olympiska sommarspelen 1964, 22 707 byte, faktaruta = 227+3 = 230 p
  41. Rahim Aliabadi, 699 byte, 1 bild = 7+3 = 10 p
  42. Emam-Ali Habibi, 2 603 byte, faktaruta, 1 bild = 26+3+3 = 32 p
  43. Hamid Sourian, 1 435 byte, 1 bild = 14+3 = 17 p
  44. Asiatiska spelen 1974, 9 184 byte, faktaruta, 3 bilder = 92+3+9 = 104 p
  45. Iran i olympiska sommarspelen 1960, 14 286 byte, faktaruta = 142+3 = 145 p
  46. Iran i olympiska sommarspelen 1956, 10 499 byte, faktaruta = 105+3 = 108 p
  47. Iran i olympiska sommarspelen 1952, 12 196 byte, faktaruta = 121+3 = 124 p
  48. Jafar Salmasi, 1 518 byte, faktaruta, 1 bild = 15+3+3 = 21 p
  49. Ali Mirzai, 1 701 byte, faktaruta, 1 bild = 17+3+3 = 23 p
  50. Mahmoud Namdjou, 2 837 byte, faktaruta, 1 bild = 28+3+3 = 34 p
  51. Iran i olympiska sommarspelen 1948, 11 536 byte, faktaruta, 1 bild = 115+3+3 = 121 p

3. Tooobe, 819 p den olympiska bronsrosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Ehsan Hajsafi, 6100 byte, bild, faktaruta = 61+3+3 = 67 p
  2. Karim Ansarifard, 400 byte = 4 p
  3. Khodadad Azizi, 2600 byte, källa, faktaruta = 26+3+3 = 32 p
  4. Karim Bagheri, 3300 byte, källa, faktaruta = 33+3+3 = 39 p
  5. Edmond Bezik, 1300 byte, bild, källa, faktaruta = 13+3+3+3 = 22 p
  6. Arash Borhani, 400 byte, källa = 4+3 = 7 p
  7. Amir Ghalenoei, 2300 byte, bild, källa, faktaruta = 23+3+3+3 = 32 p
  8. Yahya Golmohammadi, 500 byte, källa = 5+3 = 8 p
  9. Vahid Hashemian, 1100 byte, källa = 11+3 = 14 p
  10. Jalal Kameli-Mofrad, 300 byte, källa = 3+3 = 6 p
  11. Javad Kazemian, 2400 byte, bild, källa, faktaruta = 24+3+3+3 = 33 p
  12. Habib Khabiri, 800 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  13. Mehrdad Minavand, 3200 byte, faktaruta = 32+3 = 35 p
  14. Mehrzad Madanchi, 1800 byte, källa, faktaruta = 18+3+3 = 24 p
  15. Mehdi Mahdavikia, 700 byte, källa = 7+3 = 10 p
  16. Farhad Majidi, 2300 byte, bild, källa, faktaruta = 23+3+3+3 = 32 p
  17. Ebrahim Mirzapour, 1800 byte, källa, faktaruta = 18+3+3 = 24 p
  18. Mohammad Mohammadi, 1900 byte, källa, faktaruta = 19+3+3 = 25 p
  19. Moharram Navidkia, 1300 byte, källa, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  20. Mohammad Nosrati, 2200 byte, källa, faktaruta = 22+3+3 = 28 p
  21. Rahman Rezaei, 400 byte, källa = 4+3 = 7 p
  22. Gholamreza Rezaei, 1900 byte, källa, faktaruta = 19+3+3 = 25 p
  23. Alireza Vahedi Nikbakht, 600 byte, källa = 6+3 = 9 p
  24. Sattar Zare, 600 byte, källa = 6+3 = 9 p
  25. Mohammad Reza Khalatbari, 7500 byte, bild, faktaruta = 75+3+3 = 81 p
  26. Balal Arezou, 1100 byte, faktaruta = 11+3 = 14 p
  27. Ahmed Zia Azimi, 500 byte, faktaruta = 5+3 = 8 p
  28. Masihullah Barakzai, 1000 byte, faktaruta = 10+3 = 13 p
  29. Emal Gariwal, 800 byte, faktaruta = 8+3 = 11 p
  30. Sayed Maqsood Hashemi, 1300 byte, faktaruta = 13+3 = 16 p
  31. Zakria Rezai, 700 byte, faktaruta = 7+3 = 10 p
  32. Faisal Sakhizada, 1300 byte, bild, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  33. Sidiq Walizada, 1000 byte, faktaruta = 10+3 = 13 p
  34. Khosro Heydari, 3600 byte, bild, faktaruta = 36+3+3 = 42 p
  35. Mohammad Khakpour, 3200 byte, faktaruta = 32+3 = 35 p
  36. Sirous Dinmohammadi, 2900 byte, bild, faktaruta = 29+3+3 = 35 p

4. Thoasp, 222 p den lila rosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Azaditornet, 622 byte, faktaruta = 6+3 = 9 p
  2. Miladtornet, 694 byte, faktaruta = 7+3 = 10 p
  3. Abidar, 802 byte, faktaruta, källa = 8+3+3 = 14 p
  4. Krukan (film), 1 766 byte, faktaruta = 18+3 = 21 p
  5. Mohammed Hossein Fahmideh, 508 byte, faktaruta = 5+3 = 8 p
  6. Hushang Moradi Kermani, 885 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  7. Ghazni, 1 416 byte, faktaruta = 14+3 = 17 p
  8. Chorug, 2 367 byte, faktaruta, bild, källa = 24+3+3+3 = 33 p
  9. Kabul, 755 byte = 8 p
  10. Ahvaz, 2 084 byte, faktaruta = 21+3 = 24 p
  11. Arak, 2 141 byte, faktaruta = 21+3 = 24 p
  12. Ossetien, 570 byte = 6 p, bonusartikel = 12 p
  13. Nur Muhammad Taraki, 2 444 byte, faktaruta, bild = 24+3+3 = 30 p

5. Ulkl, 173 p den lila rosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Marivan, 1209 byte, bild, faktaruta = 12+3+3 = 18 p
  2. Yakhchal, 2078 byte = 20 p
  3. Qanat, 3680 byte = 36 p
  4. Maragha-observatoriet, 1870 byte = 18 p
  5. Sabzevar, 1901 byte, bild, faktaruta = 19+3+3 = 25 p
  6. Shar-e Kord, 1361 byte, bild, faktaruta = 13+3+3 = 19 p
  7. Esters bok, 1437 byte = 14 p
  8. Andkhōy (distriktshuvudort), 486 byte = 4 p
  9. Meshkinshahr, 1318 byte, bild, faktaruta = 13+3+3 = 19 p

6. Nordelch, 145 p den lila rosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Ökenhare, 3 178 byte = 32 p
  2. Kavir nationalpark, 1 600 byte, faktaruta = 16+3 = 19 p
  3. Biosfärreservat Geno, 900 byte = 9 p
  4. Paraechinus hypomelas, 1 300 byte = 13 p
  5. Hipposideros fulvus, 2 714 byte = 27 p
  6. Brun majna, 2 194 byte = 22 p
  7. Zorkuls naturreservat, 2 281 = 23 p

7. Annapannar, 115 p den lila rosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Xerxes I: 1307 byte, referens, infobox = 13 + 3 + 3 = 10 p
  2. Mithra: 1231 byte, bild = 12 + 3 = 15 p
  3. Anahita: 1165 byte = 12 = 12 p
  4. Ahura Mazda: 300 byte = 3 = 3 p
  5. Vohu Manah: 351 byte, referens = 3 + 3 = 6 p
  6. Asha (Zoroastrism): 702 byte, referens = 7 + 3 = 10 p
  7. Kshathra: 716 byte, referens = 7 + 3 = 10 p
  8. Armaiti: 535 byte, referens = 5 + 3 = 8 p
  9. Haurvatat: 640 byte, referens = 6 + 3 = 9 p
  10. Ameretat: 702 byte, referens = 7 + 3 = 10 p
  11. Amesha Spenta: 146 byte, referens = 1 + 3 = 4 p
  12. Yaghnobi: 574 byte, referens = 6 + 3 = 9 p

8. JohanahoJ, 113 p den lila rosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Ismail I, 225 byte, källa = 2+3 = 5 p
  2. Safavider, 718 byte, 1 bild = 7+3 = 10 p
  3. Abbas den store, 472 byte, källa = 5+3 = 8 p
  4. Abbas Kiarostami, 3919 byte, källa, faktaruta = 39+3+3 = 45 p
  5. Zarathustra, 38 byte, 1 bild = 3 p
  6. Divan (diktsamling), 295 byte, källa = 3+3 = 6 p
  7. Sohrab Sepehri, 384 byte, källa = 4+3 = 7 p
  8. Irans historia, 1417 byte, 1 bild = 14+3 = 17 p
  9. Nima Yushij, 664 byte, källa = 7+3 = 10 p
  10. Forogh Farrokhzad, 154 byte = 2 p

9. Ainali, 110 p den lila rosetten [redigera | redigera wikitext]

  1. Rasht: 3 684 byte, 2 bilder, faktaruta, bonuspoängsartikel = (37+6+3)*2 = 92 p
  2. AMIA-attentatet: 91 byte, 1 bild = 1+3 = 4 p
  3. Abadankrisen: 58 byte, 1 bild = 1+3 = 4 p
  4. Azaditornet: 345 byte, 1 källa = 3+3 = 6 p
  5. IAMI Shafaq: 1 bild = 3 = 3 p
  6. Abd ar-Rahman (1845–1901): 72 byte = 1 p

10. boelnorra, 80 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Yazidier: 6200 byte, 6 bilder = 62 + 3x6 = 80 p

11. Smetanahue, 49 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Hamoun, 2 333 byte, faktaruta = 23+3 = 26
  2. Genom Persien, Mesopotamien och Kaukasien, 2 011 byte, faktaruta = 20+3 = 23

12. Skivsamlare, 23 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Farzan Athari, 1 735 byte + faktarura + källor = 17+3+3 = 23 p

13. Matanb, 16 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Tachine, 887 byte, källa = 9+3 = 12 p
  2. Iranska köket, 334 byte = 3 p
  3. Karim Ansarifard, 86 byte = 1 p

14. K9re11, 12 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Parja, 922 byte, faktaruta = 9+3 = 12 p
  1. ^ [a b] Här räknas hänvisning till extern källa eller permanentlänk till annan språkupplagas artikelversion.
  • Tävlingsledarens egna bidrag på området noteras här.