Durmstrang

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Harry Potter
Durmstrang
SkoltypTrolldom och Häxkonster
RektorIgor Karkaroff i HP1-4; vem som är rektor efter det är okänt.
PlatsNorra delen av Sverige eller Norge.
Första framträdandeHarry Potter och den flammande bägaren

Durmstrang är en fiktiv skola som förekommer i böckerna om Harry Potter, där eleverna lär sig att praktisera svart magi. Skolan ligger i ett slott omgivet av berg. Elevernas skoluniform består av päls och blodröda klädnader. Med tanke på skoluniformerna verkar det troligt att skolan ligger i norra Sverige. Dock påstår Harry Potter wikipedia att den ligger i Sverige eller Norge. [1] En känd elev, Viktor Krum, spelar dock i Bulgariens quidditchlag, så därför skulle skolan lika gärna kunna ligga i Bulgarien. Men när Viktor badar i Hogwarts sjö, och säger att det är kallare hemma hos honom, avgör nog det att skolan ligger Sverige. Den bör även ligga i Sverige för att de nämner att skolan ligger norr om Skottland i den fjärde boken.

Skolan tar, enligt Draco Malfoy, bara in elever som är renblodiga, det vill säga vars båda föräldrar är häxor eller trollkarlar. Skolans rektor, Igor Karkaroff, var dödsätare men slapp straff eftersom han angav andra dödsätare. Han har samma åsikt som Voldemort angående vilka som ska få lära sig magi. Durmstrang är med i Den magiska trekampen, senaste gången med Viktor Krum som förkämpe.

Kända elever: Viktor Krum, Gellert Grindelwald och Poliakoff.

Karkaroff dödas av dödsätare som hämnd för sitt förräderi när Voldemort återvänder efter bok 4, Harry Potter och den flammande bägaren.


Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Durmstrang Institute harry potter wiki 21 aug 2010]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]