Scorpius Malfoy

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Scorpius Hyperion Malfoy, född ca år 2006, är en renblodig trollkarl i boken och filmserien "Harry Potter" och son till Draco och Astoria Malfoy (f.d Greengrass). Han började på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom år 2017 och var klasskompis med Rose Weasley och Albus Potter.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Han växte upp i Storbritannien och sägs ha samma gener som sin pappa och sin farfar Lucius Malfoy. De tre har allihop samma spetsiga ansikte, bleka hy och vitblonda hår samt grå ögon. Till skillnad från sin pappa och sina farföräldrar växte Scorpius inte upp med tron att renblodiga trollkarlar och häxtro är bättre än att vara Mugglarfödd, så han blev lite mer tolerant med sådant än hans pappa och farfar var.

Hogwarts[redigera | redigera wikitext]

I sista filmen, Harry Potter och dödsrelikerna – Del 2, syntes Scorpius i scenen "19 år senare" när han följdes till Kings Cross-stationen av sin mamma och pappa för att påbörja sitt första år i Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Andra som också följde med samma år var Albus Potter, son till Harry och Ginny Potter (f.d Weasley) och Rose Weasley, dotter till Ronald "Ron" och Hermione Weasley (f.d Granger). Ron sade till Rose att inte vara alltför vänlig mot Scorpius och uppmanade henne att få högre resultat än han på alla proven eftersom Draco, Ron och Harry varit gamla fiender under sin egen tid på Hogwarts.

I manuskriptet Harry Potter and The Cursed Child, möter man först Scorpius sittande ensam i en kupé. Albus Potter och Rose Granger-Weasley sätter sig tillsammans med honom, men innan en konversation startat har uppfattningar redan börjat att bildas. Scorpius försöker i ett inbjudande försök bjuda på flera sorter godis, men ett rykte om att han skulle vara Voldemorts son var för motbjudande för Rose. Albus väljer att ignorera detta rykte och skämtar snabbt bort det med att Scorpius inte hade Voldemorts näsa. Rose väljer däremot att lämna vagnen och lämnar de två nyfunna vännerna tillsammans. Scorpius säger att det är okej för Albus att lämna honom men Albus nekar direkt och hävdar istället att han stannar för godisets skull.

När sorteringshatten placeras på Scorpius huvud blir han tilldelad Slytherin. Han ställer sig vid Slytherinbordet och snart kommer även Albus till det gröna bordet.

Utseende[redigera | redigera wikitext]

Scorpius är väldigt lik sin pappa till utseendet och ser ut ungefär som Draco gjorde när han var elva. Han har blont hår, nästan vitt, grå ögon och ett blekt spetsigt ansikte. Han ska vara lika lik Draco som Albus Potter är lik Harry.

Bakom kulisserna[redigera | redigera wikitext]

Scorpius Malfoy spelades av Bertie Gilbert i Harry Potter och Dödsrelikerna del 2, där han medverkade i sista scenerna "19 år senare". Hans ansikte syntes aldrig, men man såg hans bakhuvud när han kramade sin mamma. Gilbert sade på Twitter att de filmade en scen när Scorpius vände sig om och fick syn på Harry. Scenen kan ha kommit med i ett extramaterial som en "raderad scen". Den finns inte på DVD.

Scorpius kommer att spelas av en brittisk skådespelare i "Harry Potter and The Cursed Child", nämligen Anthony Boyle. Scorpius var den näst sista karaktären som nämndes i böckerna.

Framträdande[redigera | redigera wikitext]

  • Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 (första framträdandet)
  • Harry Potter och Dödsrelikerna del 2
  • Harry Potter and The Cursed Child (inget svenskt namn än)
  • LEGO Harry Potter år 5-7
  • Harry Potter: The Character Vault