Wikipedia:Wikidatafrågor/Arkiv 2021

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Testar annotera en bok i WD med platser - Nils Holgersson tankar ideer önskas[redigera | redigera wikitext]

Ser att Litteraturbanken funderar över att visa en bok på en karta se video. Jag gjorde en POC på Nils Holgersson band 1 och 2 (Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige Bd 1 (Q100528488)/Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige Bd 2 (Q100621723) min tanke är att vi hittar ett sätt där Litteraturbanken kan ha nytta av det vi gör i WIkidata plus att Wikidata med böcker kopplade till de platser/personer de beskriver öppnar nya möjligheter...

Tankar ideer/standarder/snyggare SPARQL etc mottages gärna. En möjlighet jag ser är att nu med Structured data on Commons så kan en Kategori som Category:Illustrations_from_Nils_Holgerssons_underbara... kopplas till sin bok mha metadata i bilden - Salgo60 (diskussion) 29 oktober 2020 kl. 00.43 (CET)

Är vi mogna att navigera Wikipedia via Wikidata?[redigera | redigera wikitext]

Ny "app" där man kan navigera släktträd/ vad som följs av/ befattning etc. Vore snyggt att ha en liten symbol i Mall:Faktamall biografi WD t.ex. som öppnar denna app. Den har ett antal parametrar om jag förstår rätt men fungerar på Qnummer

- Salgo60 (diskussion) 29 oktober 2020 kl. 17.36 (CET)

EntitySchema test[redigera | redigera wikitext]

Jag gjorde en liten test med ett utkast till ett EntitySchema för svenska kommuner vad tror ni se Wikipediadiskussion:Projekt_svenska_kommuner#EntitySchema_kommuner_utkast? Min förhoppning är att vi kopplar ihop oss med fler och fler domäner coh då behöver vi ha koll på vilket data vi har plus kunna kommunicera vilket data vi förväntar oss från andra och då kan dessa Scheman vara ett sätt - Salgo60 (diskussion) 2 november 2020 kl. 12.05 (CET)

Kan någon kolla om jag rörde till det...[redigera | redigera wikitext]

... när jag skulle koppla ihop kategorier på olika språkversioner? [1] // Zquid (diskussion) 4 november 2020 kl. 17.11 (CET)

Vad gäller Kategori:Julön misstänker jag att det är fel att Kategori:Julön på Wikinews ligger i samma objekt som Kategori:Julön på Wikipedia. Wikinews kategorier vill jag minnas ska kopplas till Wikipedias artiklar. 62 osv (diskussion) 4 november 2020 kl. 17.30 (CET)