Hoppa till innehållet

Användardiskussion:Hans Frörum

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Hans Frörum!

Wikipedia är en wiki där alla kan redigera. Tillsammans hjälps vi användare åt att med denna teknik skapa ett fritt uppslagsverk för alla. Normalt bör alla utgå från att andra menar väl. Om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta en fadder. Du kan också placera ut mallen {{Hjälp}} på denna diskussionssida, så hamnar sidan i en hjälpkategori som uppmärksammas. Ha tålamod med att dina ändringar kan återställas av andra användare, men alla versioner sparas så inget försvinner helt (inte ens det som "raderas").

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Läs gärna hela denna välkomstruta för att få en snabbkurs i hur Wikipedia fungerar. Återigen: Välkommen!

Nyttiga länkar: Deltagarportalen Vanliga frågor Kontakt

Tips för nybörjare
  • Berätta gärna lite om dig själv
    Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också ett nätverk. Om du vill kan du skriva om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver inte avslöja någon personlig information. Läs mer här!
  • Respektera upphovsrätten!
    Lägg inte upp upphovsrättsskyddat material! Du kan ladda upp eget material under en fri licens eller välja bilder och andra mediefiler från Wikimedia Commons, den fria databasen. Läs mer här!
  • Skriv bara om relevanta ämnen
    En artikels ämne måste få tillräckligt allmänintresse och betydelse, så att tillräckligt många författare med kunskap om ämnet vill bidra till artikeln. Ange dina källor och skriv ut det självklara. Läs mer här!
  • Signera diskussionsinlägg
    Signera dina diskussionsinlägg med fyra tilde (~~~~) på diskussionssidor, så skapas automatiskt en signatur med tidsstämpel. Artiklar ska dock inte signeras. Radera inte material från diskussionssidan – arkivera istället på en undersida!
Om du hittar skräp
  • Ibland skapas skräpartiklar. Genom att skriva {{Radera|Motivering}} längst upp på artikeln, uppmärksammas den av administratörer.
  • Klotter är enkelt att återställa. Gå till historik och ”spara över” med en korrekt version. Om den senaste versionen är klotterversionen, klicka på Gör ogjord.

Välkommen[redigera wikitext]

Välkommen till Wikipedia! Tack för ditt/dina bidrag. Jag hoppas att du ska trivas här.

Visste du att Wikipedia bara har fem grundprinciper? Råd och tips hittar du i introduktionen. Om du har några frågor kan du ställa dem här eller kontakta någon av våra faddrar. Se även Wikipedia:Hjälp.

(t.ex. mig) Med vänliga hälsningar Niklas R(D#) 12 maj 2011 kl. 18.07 (CEST)[svara]

Du har indsat en værdiløs reference i dit opslag om Zircaloy:

<ref>www2.vattenfall.se/miniapps/om_vattenfall/.../mainresult.asp?...</ref>

Er du i stand til at reparere det? Det kunne se ud til at være et trunkeret link fra en Google-oversigt? Husk at foranstille http://
Ideen er at man skal kunne trykke på linket (hyperlänk) og straks komme til referencen som jeg har gjort med reference nr to.
-- Mvh PHansen 12 maj 2011 kl. 20.23 (CEST)[svara]

Artiklar från Meyers varuulexikon[redigera wikitext]

Hej Hans! Jag ser att du har börjat tillföra artiklar, framför allt om kemiska produkter, från Meyers varulexikon (1952). Eftersom du är någonstans på A, får jag anta att det kan komma många fler under en lång tid framöver. Dina artiklar är mycket värdefulla bidrag, men de jag sett har haft behov av lite puts och justering, så jag tänkte komma med lite allmän feedback på hur du själv kan göra dem lite mer "wikipedia- och läsaranpassade" redan från början.

  • Inledningen på artiklar behöver förklara sammanhang och "skriva ut det självklara". Den som läser ett speciallexikon, som Meyers, vet redan när de ser uppslagsordet att det är information om t.ex. en kemisk-teknisk produkt. På Wikipedia står dessa artiklar bland artiklar om städer i Ungern, idrottare och termer inom nationalekonomi eller filosofi, så det krävs lite extra förklaring för att undvika förvirring. Wikipedia har helt enkelt ett lite annan "tilltal", framför allt i inledningen, än ett tryckt speciallexikon. Ett exempel på hur det oftast är lämpligt att göra tar jag från din artikel aluminiumacetat. Jag lade till att det "är ett salt av aluminium och ättiksyra". Bara ett så kort tillägg ger artiklar ett helt annat intryck.
  • När det gäller artiklar om kemiska föreningar så finns det ett rätt djupt kategoriträd, d.v.s. det är mycket tacksamt om man inte bara placerar allt i Kategori:Kemi eller Kategori:Kemiska föreningar. När det gäller mer komplicerade organiska föreningar (såsom många läkemedelssubstanser), är det inte alltför lätt att hitta alla relevanta kategorier ens om man har kemiutbildning (har jag märkt), men för "enklare" föreningar bör det inte vara alltför svårt: det finns kategorier för föreningar av olika grundämnen (t.ex. Kategori:Aluminiumföreningar), för de vanligaste salterna (t.ex. Kategori:Klorider), och för de vanligaste organiska ämnesgrupperna (t.ex. Kategori:Aldehyder).
  • Informationen i lexikonet är rätt gammal, eftersom det gavs ut för 59 år sedan. Därför är det sannolikt att rätt många uppgifter om framställningsmetoder, användningsområden och alternativa beteckningar är föråldrade, förutom att en viss modernisering av språket kan behövas. Meyers är ungefär samtida med Svensk uppslagsbok och tidsmässigt faktiskt närmare Nordisk familjeboks Uggleupplaga (även 1:a bandet) än samtiden. Det gör alls inte materialet oanvändbart, men det gör att det i vissa fall blir teknik- och produkthistoria snarare än "aktuell kunskap". Det kan därför kanske vara värt att ta en titt på Wikipedia:Not om Nordisk familjebok som källmaterial - även om denna fokuserar mycket på råd gällande "politiskt" material (och formuleringar som kan tänkas väcka anstöt med mer sentida värderingar) - och fundera på vad som bör justeras eller "förses med försiktiga formuleringar" när det plockas från Meyer. Exempelvis torde många kemiska trivialnamn som fortfarande var vanliga för 60 år sedan knappast förekomma idag, och många läkemedelstillämpningar kan ha ändrats. Även utan att kollaf upp andra, mer moderna källor (vilket kan ta tid) tror jag att det ofta går att göra kvalificerad gissning kring vilka uppgifter som är föråldrade och bör skrivas om en smula.
  • Om ett ämne eller uppslagsord har alternativa namn, lägg gärna till omdirigeringar från de alternativa namnen.
  • Det är bra att lägga till WP:Språklänkar redan när man skapar artiklar, åtminstone i de fall där en engelskspråkig motsvarighet (eller andra språk som man kan) är relativt lätt att hitta, t.ex. en:Aluminium acetate som motsvarighet till aluminumacetat. Fördelen med att lokalisera dessa på andra språkversioner, är att man då ibland kan hitta lite ytterligare information om uppslagsordet, få ledtrådar till vilka kategorier som är lämpliga att använda och ibland hitta illustrationer (t.ex. strukturformler).
  • Vad gäller ytterligare allmän wikiformatering lade jag till en större mall med lite allt möjligt på sidans topp.
  • Avslutningsvis hoppas jag att du inte baxnar av att jag skriver så här mycket råd, och lycka till med det fortsatta skrivandet!

Hälsningar, Tomas e 30 juli 2011 kl. 15.17 (CEST)[svara]

Hej Tomas,
Jag tackar för dina synpunkter på mina inlägg från Meyers. Jag instämmer helt i det du säger och har hela tiden i tanke de aspekter du tar upp. "Åldrigt" material måste alltid hanteras med den försiktighet du påtalar. Utöver det räknar jag med att Wikipedias princip om "kollektivt författarskap" ska kunna bistå med korrigeringar av det som är irrelevant i våra dagar.
Hälsningar, Hans Frörum 4 augusti 2011 kl. 18.02 (CEST)[svara]
Det är ett problem om historiskt material reproduceras i ett sammanhang där det kan tolkas som aktuellt, särskilt om det inte tydligt framgår vilken information som är hämtad från nyare respektive äldre material. De "kvalicerade gissningar" som nämns ovan kan vara svåra att tillämpa. Ibland kan det handla om att helt enkelt ändra nutid till dåtid i verbformerna, men att hitta källor till detta (dvs som styrker att materialet inte är aktuellt utan historiskt) kan vara svårt vilket riskerar att uppdatering fördröjs. Ålderstiget material bör hellre vägas mot aktuellare, tillgängliga faktamaterial redan från början. Det kan aldrig vara rätt att presentera fakta som i samtiden giltig, om det finns minsta misstanke om att delar egentligen är av karaktären naturvetenskaplig eller teknisk historia, och sedan hoppas att någon annan ska reagera på det och uppdatera. Det bör i så fall framgå med stor tydlighet, t.ex. "i Lexikonet ABC från 1950-talet påstås dock att..." MVH Egonius (disk) 23 augusti 2013 kl. 14.09 (CEST)[svara]
Hej Hans! Jag har börjat ge mig i kast med att redigera artiklar som handlar om färg, som är mitt specialområde. Jag har just skrivit en kommentar om Jordfärger, där jag föreslår en genomgripande bearbetning utifrån aktuella källor. Eftersom jag ser att du är huvudförfattare till artikeln så vill jag be dig och andra om råd innan jag sätter igång. Vänliga hälsningar från Chandra Varena (diskussion) 7 januari 2016 kl. 22.51 (CET)[svara]

Framgår engelskt och/eller tyskt namn?[redigera wikitext]

Hej,

Jag försökte koppla din senaste artikel till motsvarande artikel på engelskspråkiga Wikipedia, men lyckas inte hitta exakt vilken förening den motsvarar (de mest likartade substanser jag hittar har inte riktigt samma densitet). Framgår det engelska eller det tyska namnet i din bok?

- Tournesol 2 oktober 2011 kl. 12.44 (CEST)[svara]

Tournesol,
Internationell benämning är tetrabromethan med CAS-nr 79-27-6. Ämnet finns i dewp under titeln 1,1,2,2-Tetrabromethan, som jag nu lagt in hänvsning till i svwp.
Hans Frörum 2 oktober 2011 kl. 14.01 (CEST)[svara]

Radering av felstavade artiklar[redigera wikitext]

Hej Hans! För att få artiklar raderade i uppenbara fall använder man {{radera}}, för olika sätt att radera, se WP:Radering. I aktuellt fall med cekylalkohol skrev jag helt enkelt {{radera|Felstavad artikel, ämnet heter [[cetylalkohol]]}}, och den är nu raderad av en admin. Hälsningar, Tomas e 10 oktober 2011 kl. 12.08 (CEST)[svara]

Tomas,
Tack för hjälpen! Det känns alltid bra när misstag kan rättas till.Hans Frörum 10 oktober 2011 kl. 13.33 (CEST)[svara]

Sidflyttar (Allokton)[redigera wikitext]

Hej Hans, jag såg ditt skapande av en förgreningssida för Allokton. Fin artikel om det geologiska begreppet för övrigt, man lär sig så mycket här. En grej att tänka på dock när du flyttar en sida är att använda flyttfunktionen som finns, se Wikipedia:Flytta sida för beskrivning hur man gör (om du inte redan vet det). Anledningen till varför en sida bör flyttas (i det här fallet Allokton till Allokton (bolag)) är att redigeringshistoriken följer med och därmed sparas på rätt ställe. Om man gör en så kallad "klipp och klistra-flytt" som du gjorde genom att kopiera all text till en nyskapad sida blir historiken för de bidrag som avsåg bolaget kvar i historiken för grensidan och följer inte med.

Hälsningar, Luttrad 11 januari 2012 kl. 00.08 (CET)[svara]

Luttrad,
Jag tackar för din kommentar och lägger den till min kunskapsbank. Det tar ju tid innan man hunnit ta sig fram till alla användbara funktioner i WP.
Hans Frörum 11 januari 2012 kl. 11.37 (CET)[svara]

Organismer[redigera wikitext]

Hej, när du skapar en ny djur- eller växtartikel (även andra organismer) kan du lägga in mallen {{taxobox behövs}} om du inte vill skapa taxoboxen själv. När det gäller fåglar kan du kolla det aktuella svenska namnet med användare AHA som har svenska ornitologiska föreningens rekommendationer. Mvh, --Nordelch För Wikipedia - i tiden 15 januari 2012 kl. 19.23 (CET)[svara]

Enligt vår lista över fåglar är det slätnäbbad ani som är aktuellt namn för Crotophaga ani. Jag kan flytta om. Mvh Höstblomma 15 januari 2012 kl. 19.43 (CET)[svara]
Tackar för hjälpen med en avsevärt höjd kvalitet på artikeln om denna märkliga fågel.
Hans Frörum 16 januari 2012 kl. 13.13 (CET)[svara]

Flest nyskrivna artiklar vecka 16 2012![redigera wikitext]

Du skrev flest nya artiklar vecka 16 2012. Bra jobbat!

Grattis till flest nyskrivna artiklar vecka 16! Bra jobbat! - Green Yoshi brevlåda • bidrag 13 maj 2012 kl. 11.23 (CEST)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 22, 2012.

Grattis! --Kigsz 11 juni 2012 kl. 09.47 (CEST)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 24, 2012.

Grattis igen! --Kigsz 25 juni 2012 kl. 09.43 (CEST)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 25, 2012.

Grattis ännu en gång! --Kigsz 2 juli 2012 kl. 09.52 (CEST)[svara]

Liten välkomsthälsning[redigera wikitext]

Vet att du hunnit vara aktiv här i över ett halvår. Jag skriver ju i första hand artikar här för att bidra till det gemensamma uppslagsverket och inte för att få bekräftelse från andra wikipediaskribenter, och har utgått från att det är samma bevekelsegrunder som ligger bakom dina bidrag. Samtidigt är det ju alltid trevligt med positiv respons, och jag har under den tid du varit aktiv här med glädje sett många nyskapade av din hand inom områden där jag upplever att svenskspråkiga wikipedia har stora luckor, och jag ville få det sagt. Hoppas att du kommer att fortsätta att bidra! Mvh --FBQ (disk) 14 juli 2012 kl. 21.47 (CEST)[svara]

FBQ,
Tack för de vänliga orden. Min ambition är, som du också säger, att efter bästa förmåga öka kunskapsmängden i svensk wikipedia. Efter att under ett drygt halvår ha ägnat mig mest åt det kemiska och geologiska vetenskapsområdet har jag sedan några månader valt att ta upp utländska personer av betydelse för den historiska utvecklingen.
Ett problem i sammanhanget är att bedöma relevansen hos dessa personer sett utifrån den svenska läsekretsen. Strategin jag valt är att med hjälp av Bra Böckers lexikon få bekräftat att personerna redan befunnits så intressanta att de platsar i ett svenskt uppslagsverk. Utifrån detta bygger jag sedan artikeln på information från enwp. Det är här som bedömningen måste göras av hur mycket av de ofta mycket detaljerade texterna som förtjänar sin plats i svwp.
Det här projektet kommer nu att sysselsätta mig så länge som ork och tålamod tillåter. Rent statistiskt bör det finnas incitament till åtminstone 1 000 nya artiklar innan samtliga band i det digra lexikonet är avbetade.
Hans Frörum (disk) 15 juli 2012 kl. 18.39 (CEST)[svara]
Ser fram emot artiklarna. Angående relevansen kan jag inte se att du skall behöva bekymra dig. Redan ganska tidigt ansågs artiklar Nordisk familjebok och Nationalencyklopedin normalt generera relevans för ett ämne. Det gör att jag har tagit det för självklart att artiklar i Stora Focus, Svensk uppslagsbok eller Bra böcker lexikon har samma relevans och fört in det i relevanskriterierna - mig veterligt har ingen ifrågasatt det. Många områden har ju tvärtom betydligt generösare relevanskriterier - bland annat alla böcker som finns i mer än två exemplar i libris (åtminstone skönlitteratur), alla idrottare i högsta nationella serien (i större idrotter) alla riksdagsledamöter med mera.--FBQ (disk) 16 juli 2012 kl. 23.31 (CEST)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 28, 2012.

Grattis! --Kigsz 23 juli 2012 kl. 08.03 (CEST)[svara]

Permanenta länkar[redigera wikitext]

Hej! När man översätter en artikel från en annan språkversion ska man, då man anger detta, använda sig av en permanent länk. Permanent länk får du fram om du klickar på ordet i vänstermarginalen av originalartikeln. Resultatet ser ut så här. Vänligen, Rex Sueciæ (disk) 23 augusti 2012 kl. 21.57 (CEST)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 34, 2012.

Grattis igen! --Kigsz 3 september 2012 kl. 11.35 (CEST)[svara]

Rovfåglar[redigera wikitext]

Hej! Innan du fortsätter kategorisera rovfåglar föreslår jag att du tar del av den här diskussionen. Kategori:Rovfåglar avvecklades nyligen. Lsj (disk) 28 december 2012 kl. 18.23 (CET)[svara]

Tack! Hans Frörum (disk) 28 december 2012 kl. 18.31 (CET)[svara]

Flerstämmighet[redigera wikitext]

Hej! Ville bara tacka för din fina artikel om Flerstämmighet, jag har länge saknat en sådan artikel men aldrig kommit mig för att skriva den. Bra jobbat! Niklas R (D#) 6 januari 2013 kl. 21.50 (CET)[svara]

Roligt att höra om att det man skriver är uppskattat. Der finns säkert mycket mer att skriva om det här ämnet, så du är välkommen att fylla på innehållet.
Hans Frörum (disk) 7 januari 2013 kl. 11.59 (CET)[svara]

Veckans utökade artikel[redigera wikitext]

Gratulerar! Din utökning av artikeln om Lord Boyd Orr utsågs till veckans bästa förlängda artikel vecka 35, 2012.

Bättre utdelat än aldrig. :-) Nästa vecka blir det något av omstart, med Wikipedia:Månadens nyskrivna artiklar--Paracel63 (disk) 28 mars 2013 kl. 02.03 (CET)[svara]

Flest utökade artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du utökade flest artiklar vecka 35, 2012.

Hej igen! :-)--Paracel63 (disk) 28 mars 2013 kl. 02.14 (CET)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 37, 2012.

Och igen… :-)--Paracel63 (disk) 28 mars 2013 kl. 02.14 (CET)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 41, 2012.

Och… :-)--Paracel63 (disk) 28 mars 2013 kl. 02.14 (CET)[svara]

Flest nyskrivna artiklar[redigera wikitext]

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar vecka 42, 2012.

Det var den sista, tror jag. :-)--Paracel63 (disk) 28 mars 2013 kl. 02.14 (CET)[svara]

Hej, jag har sett att Du lägger in äldre lexikografiskt material, ibland kombinerat med översättning eller källinhämtande från engelska Wikipedia. Jag tror att det skulle vara bra om det framgår så exakt som möjligt vilka delar av informationen som hämtats från äldre lexikon. Dvs med fotnoter som utan tvetydighet markerar ut vilka data som hämtats där. En del information är starkt föråldrad, även vad gäller t.ex. geologiska uppslagsord. Det handlar bl.a. om användningsområden och förekomst. Det kan därför vara bra om äldre material av "ugglantyp" hanteras särskilt, så att det kan kollas upp och eventuellt tas bort om det är felaktigheter till följd av inaktualitet eller andra faktorer. Nordisk familjebok finns på nätet, vilket möjliggör direktkontroll av källan. Det är ju svårt att sätta ut "källa behövs" vid tveksamheter, om det står t.ex. "Lexikonet ABC, 1955" utan hänvisning till nätkälla, eftersom det för den som önskar redigera artikeln kan vara ett svåråtkomligt material. Därmed inte sagt att materialet är dåligt i sig. MVH Egonius (disk) 23 augusti 2013 kl. 13.26 (CEST)[svara]

Jag tackar för dina synpunkter som jag till fullo delar. Självfallet är jag medveten om problemen med användning och tolkning av åldrigt material och försöker i möjligaste mån att värdera relevansen av sådant. Däremot är jag tveksam till allt för frikostig användning av fotnötter, som ibland tenderar att mera förvirra än klargöra innehållet i texten. I många fall kan det också vara nyttigt att använda ämnets diskussionsida för att klargöra eventuella tveksamheter.Hans Frörum (disk) 23 augusti 2013 kl. 14.14 (CEST)[svara]
Nu har jag varit inne och fyllt på om just descloizit. Jag kikade på innehållet i tyska wp och hämtade uppslag därifrån. Därför ändrade jag att innehållet nu helt eller delvis är från tyska wp (fast ursprungligen var din version från engelska wp). Är det OK? För mej stör inte fotnoterna utom när jag läser i redigeringsläge. Jag betraktar inte fotnoterna som ett primärt sätt att klargöra innehållet utan mera som en verifikation. En verifikation som ibland kan tolkas på olika sätt. Jag lät din referens till Meyers varulexicon 1952 vara kvar men vet inte om den nu efter ändringen är relevant eftersom jag inte har tillgång till det lexikonet. Kan du avgöra? Kanske du också kan avgöra om "uppdatering behövs" är avklarad? --Stenallan (diskussion) 25 maj 2017 kl. 00.59 (CEST)[svara]
För mig är dina uppdateringar helt OK. Beträffande 'uppdateringsbehovet' måste jag som icke geolog överlåta bedömningen till expertisen på området. Hans Frörum (diskussion) 25 maj 2017 kl. 08.51 (CEST)[svara]
Jag ser nu att det var användare Egonius som begärde "uppdatering behövs" 2013-08-23 men inte varit aktiv sen dess. I och med införd referens Maria Boni et al och vidrörande textjustering anser jag begäran åtgärdad och jag har tagit bort texten som Egonius la till. --Stenallan (diskussion) 29 maj 2017 kl. 23.22 (CEST)[svara]

Interwikilänkar[redigera wikitext]

Hej hej!

Interwikilänkar läggs inte längre till i artiklar. Det görs på wikidata. På så sätt finns alla iw-länkar på ett ställe, och iw-länkar behöver inte läggas till på alla enskilda språkversioner. Det medför att det endast krävs en redigering när en ny artikel skrivs, eller när en artikel flyttas. Fiffigt, eller hur? Nirmos (disk) 25 september 2013 kl. 11.48 (CEST)[svara]

Korrekt! Jag kom just på hur jag når wikidata och uppskattar denna rationalisering.Hans Frörum (disk) 25 september 2013 kl. 12.11 (CEST)[svara]

Kardväddsläktet[redigera wikitext]

Hej, hur stavas kardväddsläktet i Bra Böckers lexikon? I artikeln om väddväxter har länken två "s" i mitten. Är själv osäker, då jag inte har svenska som modersmål. --Nordelch För Wikipedia - i tiden 10 december 2013 kl. 12.00 (CET)[svara]

Hej! Bra Böckers lexikon använder uppslagsordet 'kardvädd' och ger således ingen ledning. Jag har hämtat sidnamnet som länk från SW:s Kardvädd.
Hans Frörum (disk) 10 december 2013 kl. 12.29 (CET)[svara]

Hej, det tycks vara så att du lagt in uppgift om att rasen är Sveriges näst vanligaste. Tidigare fanns en källa behövs-mall för den uppgiften. Om det är så att det framgick av den källa du angav, utan fotnot, så är det en källa från 1975 och därför inte självklart att det gäller fortfarande. Eller har du någon mer aktuell källa, som gärna finns tillgänglig på nätet? Johansssson (disk) 20 december 2013 kl. 11.39 (CET)[svara]

Hej! Jag har nu kompletterat med en modern referens. Hans Frörum (disk) 20 december 2013 kl. 12.03 (CET)[svara]

Imponerande[redigera wikitext]

Då jag granskar alla nya artiklar, så ser jag de många bra artiklar du skapar. Jag är positivt imponerad av både din kvantitet och kvalitet. För någon månad fanns det småsaker jag behövde justera men nu i stort set aldrig. Kul!Yger (disk) 14 februari 2014 kl. 20.24 (CET)[svara]

Tackar! Uppskattning av det man levererar är alltid stimulerande. En bonus är ju dessutom den ökade egna bildning man får på köpet under bearbetningen av materialet.Hans Frörum (disk) 15 februari 2014 kl. 11.15 (CET)[svara]

När du använder {{ENWP}} och översätter så kom ihåg att länka till den permanenta version som använts för översättningen. I dokumentationen kan du se hur det bör se ut. /Hangsna (diskussion) 30 mars 2014 kl. 14.09 (CEST)[svara]

Jag vill också påminna om detta. Vet du hur det fungerar? Allt gott, Ariam (diskussion) 16 april 2015 kl. 19.11 (CEST)[svara]
OK, jag ska vara mera noga med detta. Hans Frörum (diskussion) 16 april 2015 kl. 19.25 (CEST)[svara]

Wikilänkar[redigera wikitext]

Har du bockat > Inställningar > Finesser > Utseende > Förgreningskoll - markerar länkar till förgreningssidor? Då markeras alla förgreningsidor när artikeln förhandsgranskas. Tänkte på Raúl Leoni Maundwiki (diskussion) 24 april 2014 kl. 22.32 (CEST)[svara]

Tack för tipset! Hans Frörum (diskussion) 25 april 2014 kl. 10.07 (CEST)[svara]
Om du inte vill använda funktionen går det att klicka på alla wikilänkar för att kolla. Jag är inte säker på vad du menar i John Crowe Ransom. Maundwiki (diskussion) 17 september 2015 kl. 13.33 (CEST)[svara]
Jag var redan på väg att kolla upp den tänkta innebörden av 'industrialismen' och min tolkning av källan tyder på att industrialiseringens undanträngning av jordbruket är det som man avser. Hans Frörum (diskussion) 17 september 2015 kl. 13.53 (CEST)[svara]
Jag har inte tillgång till Bra Böckers lexikon som är en vanlig källa för dig. Bland de frekventa skribenterna är det vanligast att du lämnar wikilänkar till förgreningssidor. Jag kollar alla nya sidor ibland en dag efter att den skrivs ibland endast någon timma senare. Rättar vad jag kan eller mallar med förtydliga. Tack för att du fixade John Crowe Ransom Maundwiki (diskussion) 17 september 2015 kl. 15.16 (CEST)[svara]
[1] skulle inte hjälpt för Sommarpalatset men väl den andra. Maundwiki (diskussion) 15 november 2015 kl. 16.42 (CET)[svara]

Om bloggar som källor[redigera wikitext]

Hej Hans! Nu har jag visserligen inte studerat den aktuella bloggen närmare, men generellt sett kan vi inte använda bloggar som källor. De är inte tillräckligt pålitliga, men du kanske kan hitta någon bättre, mer vetenskaplig källa? Riggwelter (diskussion) 16 juli 2014 kl. 14.45 (CEST)[svara]

Tack för påpekandet. Normalt använder jag inte bloggar som referens, men i det här fallet bedömer jag innehållet som seriöst med en beskrivning av Personlighetens struktur, enligt Freud. Hans Frörum (diskussion) 16 juli 2014 kl. 15.00 (CEST)[svara]

wp:MNA (nominering?)[redigera wikitext]

Hej! Kul att du har med en eller flera artiklar på wp:Månadens nyskrivna artiklar. Du får också jättegärna delta i omröstningen om juni månads bästa nyskrivna resp. utökade artikel. Om du tycker att det är många artiklar att välja bland, klicka bara på några som du tycker ser intressanta ut innan du gör ditt/dina val. På diskussionssidan finns ett förslag om att förhandsnominera de bästa artiklarna först, så att det inte blir så många att rösta bland. Ge gärna din åsikt även där. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 27 juli 2014 kl. 15.55 (CEST)[svara]

En nominering räcker nog[redigera wikitext]

Hej! Tack för att du deltar i nomineringarna av augustiartiklar i wp:MNA. Däremot behövs det nog bara en nominering per nominerad artikel – det är ju ingen omröstning det är frågan om. Så jag tog nu bort min egen nominering. Apropå det, vill du rösta på juliartiklar har du fortfarande drygt två dygn på dig. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 29 augusti 2014 kl. 18.15 (CEST)[svara]

Två nomineringar per person[redigera wikitext]

Hej! Tack för dina nomineringar, men det blev kanske lite fel här. Jag såg att du här och här lade in nomineringar utan att ta bort tidigare nomineringar. Enligt våra regler kan vi max nominera två artiklar per person (i vardera nyskrivna och utökade artiklar). Så jag tog nu bort två av nomineringarna, efter noga övervägande. Du kan nog ha rätt i att Ole Bornedal möjligen är bättre än spanska tecknade serier (pga den senares alla rödlänkar och relativt sämre översikt över ett mer komplicerat ämnesområde). Däremot tycker jag nog att Katalanska länderna (som just då redan fått sin första röst) är bättre än skrivtavla. Allt gott. Se mer om hur vi resonerat om nomineringar på diskussionssidan: [2]. --Paracel63 (diskussion) 2 oktober 2014 kl. 00.48 (CEST)[svara]

Hej! Jag tackar för informationen och måste erkänna att jag inte tillräckligt satt mig in i de regler som tillämpas. Lovar att vara mera noggrann i fortsättningen. Hans Frörum (diskussion) 2 oktober 2014 kl. 11.30 (CEST)[svara]

Ny och populär 3[redigera wikitext]

Den här veckan heter Veckans Tävling Ny och populär 3. Jag vill tipsa om tävlingen som kan passa ihop bra med ditt skrivande, eftersom du tillhör våra stöttepelare, vad gäller att skapa nya artiklar. Lägg gärna till, även i Veckans Tävling! Deryni (diskussion) 10 november 2014 kl. 17.19 (CET)[svara]

Nothosaurier[redigera wikitext]

Hej, använder Bra Böckers det svenska trivialnamnet Nothosaurier för hela ordningen Nothosauroidea inklusive Pachypleurosauria (liksom enwp) eller bara för underordningen Nothosauria? Det senare gör NE. --Nordelch För Wikipedia - i tiden 21 januari 2015 kl. 20.00 (CET)[svara]

Nej, Bra Böckers lexikon skriver i detta avseende endast "nothosaurier, en utdöd, amfibiskt levande reptilgrupp från triasperioden". Min skrivning bygger på översättning från enwp, som uppenbarligen var något bristfällig. Hans Frörum (diskussion) 22 januari 2015 kl. 11.08 (CET)[svara]
Det var lite krångligare än tänkt då engelska WP har en redirect från Nothosauria till Nothosauroidea, trots att det är två olika taxonomiska grupper. Jag delade därför upp artikeln. Bristen finns alltså i enwp, inte i din översättning. --Nordelch För Wikipedia - i tiden 22 januari 2015 kl. 16.13 (CET)[svara]

Nykterhetsnämnder[redigera wikitext]

Hej! Var god observera att enligt praxis används singularis i artikelnamn. Länkning skall därför i detta fall göras till Nykterhetsnämnd och inte till Nykterhetsnämnder. Med vänlig hälsning. /Annika (diskussion) 27 januari 2015 kl. 12.19 (CET)[svara]

Tack, det är noterat. Hans Frörum (diskussion) 28 januari 2015 kl. 09.53 (CET)[svara]

Invitation[redigera wikitext]

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Hans Frörum,

The Editing team is asking very experienced editors like you for your help with VisualEditor. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 17 mars 2015 kl. 00.31 (CET)[svara]

Palolomask[redigera wikitext]

Hej, vi har redan en artikel om arten: Palolo viridis. Eunice viridis är ett synonym, se en:Palolo worm. --Nordelch För Wikipedia - i tiden 20 mars 2015 kl. 16.03 (CET)[svara]

OK, jag lägger ihop båda. Hans Frörum (diskussion) 20 mars 2015 kl. 16.50 (CET)[svara]

den artikel verkar vara ett sammelsurium. Då källan är Bra böcker som du brukar använda kan du kanske se efter om det är de som blandat ihop begreppen eller skaparen. Yger (diskussion) 6 juni 2015 kl. 15.58 (CEST)[svara]

Jag känner mig något oskyldig till sammanblandningen. Referensen till Bra Böckers lexikon lade jag in som ett stöd för första och tredje stycket, eftersom artikeln tidigare helt saknade källhänvisning, men har f ö ej medverkat i utformningen av artikeln.Hans Frörum (diskussion) 6 juni 2015 kl. 17.44 (CEST)[svara]
Det som har stöd i Bra Böcker vill jag inte utan vidare ta bort, men det som inte har stöd funderar jag på att ta bort. Eller är det bättre att helt börja från scratch från andra källor tror du?Yger (diskussion) 6 juni 2015 kl. 17.47 (CEST)[svara]
Jag har som sagt bara försökt källbelägga delar av artikeln och för min del överlåter jag åt dig att avgöra vad som är bäst att göra, inte minst med tanke på vad som finns skrivet i artikeln om gurkhasoldater.Hans Frörum (diskussion) 6 juni 2015 kl. 18.02 (CEST)[svara]

Tack jag gjorde om från grunden med nya källor och ny text.Yger (diskussion) 6 juni 2015 kl. 18.33 (CEST)[svara]

Rysk transkription[redigera wikitext]

Hej! Tack för artikeln Dmitrij Poljanskij (politiker). Jag har nu putsat till några namnformer, så att de stämmer bättre med transkriptionsstandarden från ryska till engelskasvenska. Ta gärna en titt på ryska alfabetet, om du känner dig osäker på hur man "skriver ryska på svenska". Allt gott. :-)--Paracel63 (diskussion) 31 juli 2015 kl. 22.32 (CEST)[svara]

Tack, det är alltid bra när artiklar kan förbättras genom samarbete mellan olika användare! Hans Frörum (diskussion) 1 augusti 2015 kl. 08.25 (CEST)[svara]

Felaktig Raphia[redigera wikitext]

Hej Hans. Du tog bort den här bilden. Kan du berätta hur du vet att den inte föreställer en Raphia? Den används på ett stort antal språkversioner. Så det vore bra om vi kunde ta bort den där också. Se även denna sida. --Ettrig (diskussion) 6 september 2015 kl. 18.55 (CEST)[svara]

Hej Ettrig,
Den borttagna bilden visar Raphia australis och finns korrekt under uppslagsordet Raphia (Arecaceae). Det jag tagit bort är en identisk bild felaktigt placerad under Raphia (familj av nattflyn).Hans Frörum (diskussion) 7 september 2015 kl. 09.34 (CEST)[svara]
Aha! Den aspekten missade jag. Artikeln är IW-länkad till växtartiklar. Jag får helt enkelt ändra IW-länkningen. --Ettrig (diskussion) 7 september 2015 kl. 11.33 (CEST)[svara]

I artikeln Severo Ochoa har du lagt till denna text. Språket i texten "Ochoa avslutade sin grundutbildning med en medicinsk examen sommaren 1929 och utvecklade ett intresse att utomlands få ytterligare forskningserfarenhet. År 1930 flyttade Ochoa gick tillbaka till Madrid för att slutföra forskning för sin med. dok-avhandling, som han försvarade samma år." haltar betänkligt. Jag får känslan av att texten är maskinöversatt. Är den det? --Allexim (diskussion) 11 oktober 2015 kl. 21.22 (CEST)[svara]

Texten är maskinöversatt och därefter redigerad. Jag har nu gjort kompletteringar i ett försök till förtydligande. Hans Frörum (diskussion) 12 oktober 2015 kl. 10.14 (CEST)[svara]

Flest nya artiklar under oktober![redigera wikitext]

Flest nya artiklar under oktober!
wp:Månadens nya och utökade artiklar

Hej! Du skapade flest artiklar under oktober månad. Uppslagsverket och vi andra bugar och bockar! --Paracel63 (diskussion) 1 november 2015 kl. 11.47 (CET)[svara]

Månadens nya artikel[redigera wikitext]

Flesta nya artiklar under november!

Bra jobbat! Du skapade flest nya artiklar även under november 2015. Wikipediagemenskapen tackar. Nu är det ny månad. Lägg gärna in dina nya bidrag i projektet, och delta gärna i omröstningen – så att vi även i fortsättningen kan välja ut de bästa insatserna i projektet. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 1 december 2015 kl. 18.52 (CET)[svara]

Autopatrullerade artiklar[redigera wikitext]

Hej, Jag råkade märka att Hans artiklar som skapas måste patrulleras. Eftersom han är en väletablerad och duktig användare undrar jag om någon kan göra så han blir autopatrullerad. Jag lyckades inte själv göra det. Mvh Adville (diskussion) 9 december 2015 kl. 16.58 (CET)[svara]

Ofta wikilänkar till förgreningssidor. Maundwiki (diskussion) 9 december 2015 kl. 17.19 (CET)[svara]
Jag är medveten om problemet med förgreningssidorna och jobbar med att hitta en bra rutin för att undvika att de blir kvar. Hans Frörum (diskussion) 9 december 2015 kl. 17.30 (CET)[svara]
Det är en petitess, i det stora hela, som Hans kan undvika genom att kryssa för rutan i sina inställningar. (då ser du om det länkas till förgreningssidor när du förhandsgranskar, eller kommer in på artiklar och läser som du inte har skrivit) Adville (diskussion) 9 december 2015 kl. 17.59 (CET)[svara]

Pierre Auger[redigera wikitext]

Hej! I artikeln Pierre Auger har du lagt in en rubrik som heter "Externa länkar", men det finns inga länkar under den. Svensson1 (diskussion) 17 januari 2016 kl. 17.24 (CET)[svara]

Jag tackar för påpekandet. Misstaget är nu korrigerat. Hans Frörum (diskussion) 18 januari 2016 kl. 13.00 (CET)[svara]

Flest nya artiklar![redigera wikitext]

Flest nya artiklar under september!

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar (delat pris) under september 2016. --Paracel63 (diskussion) 2 oktober 2016 kl. 14.14 (CEST)[svara]

Önskelistetack![redigera wikitext]

Hej, jag har med glädje följt ditt arbete med att beta av artiklarna på Wikipedia:Önskelista/Personer och vill bara skicka ett tack! Allt gott, Ariam (diskussion) 19 oktober 2016 kl. 20.24 (CEST)[svara]

Maskinöversättning?[redigera wikitext]

Hej. Använder du maskinöversättning när du översätter artiklar till svenska? Mvh Disembodied Soul (diskussion) 25 oktober 2016 kl. 15.28 (CEST)[svara]

Ja, jag använder maskinöversättning som grund i arbetsbesparande syfte och gör därefter språk- och faktaredigering efter bästa kunnande och vetande. Givetvis krävs kritisk noggrannhet för att minimera de fel som kan uppstå. Hans Frörum (diskussion) 25 oktober 2016 kl. 15.46 (CEST)[svara]

Svensk Uppslagsbok...[redigera wikitext]

... fyller i år 101 år. Coolt! Men artiklarna i densamma inom naturvetenskapliga ämnen är idag ungefär lika aktuella som alkemi, astrologi och sånt var för 101 år sedan. Men om man trots denna insikt kopierar från denna bronsåldersinformationskälla bör man även vara uppmärksam på att det sedan dess skett en språkrevision så att vi inte längre, exempelvis, använder skilda verbformer för singularis och pluralis. --Episcophagus (diskussion) 28 november 2016 kl. 21.32 (CET) PS: När jag undrade om uttrycket "vilvävnader" i artikeln Adventiva organ möjligtvis kunde avse parenkym testade jag länken till källan och hamnade på en sida om bakterier (njae, bronsåldersuppfattnigen om bakterier villsäga) i Svenskt Lantbrukslexikon. --Episcophagus (diskussion) 28 november 2016 kl. 21.49 (CET)[svara]

Jag är väl medveten om de språkliga problemen med äldre litteratur och försöker i möjligaste mån att modernisera så mycket som möjligt. Även jag är tveksam till begreppet "vilvävnad", men kunde inte hitta någon säker översättning. Som varande icke botaniker kan jag inte avgöra om "parenkym", som jag för övrigt själv lämnat bidrag till i sewp, är ekvivalent. Därför överlåter jag åt expertis att göra den revidering, som kan behövas.Hans Frörum (diskussion) 29 november 2016 kl. 09.38 (CET)[svara]
Att naturvetenskapliga ämnen måste behandlas i enlighet med dagens hypoteser och inte efter gårdagens finns det ingen som ifrågasätter. Men språket bör snarare revideras så litet som möjligt. Det bör ge ett encyklopediskt intryck. Tostarpadius (diskussion) 11 december 2016 kl. 05.14 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2016[redigera wikitext]

En stor stjärna till dig som hjälpt till att fixa tio uppdrag eller fler.
En stor stjärna till dig som hjälpt till att fixa tio uppdrag eller fler.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag, december 2016.

Tillsammans utförde 9 skribenter 82 uppdrag. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 januari 2017 kl. 10.02 (CET)[svara]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigera wikitext]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Referenser[redigera wikitext]


Månadens uppdrag, januari 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Litet tidigt för diplomering i Månadens uppdrag, januari 2017, men man kan faktiskt inte få ett större och finare diplom än detta. Den 24 januari nådde du 25 utförda uppdrag och erhåller därför den superstora stjärnan. Det var ju för övrigt "på vippen" redan förra månaden.

Stort grattis till den ovanliga utmärkelsen. Hoppas du fortsätter att landa månadsuppdrag, fastän du redan blivit diplomerad! Deryni (diskussion) 24 januari 2017 kl. 21.17 (CET)[svara]

Flest nya januariartiklar[redigera wikitext]

Flest nya artiklar under januari!

Bra jobbat! Du skrev flest nya artiklar under januari 2017 – 40 stycken, närmare bestämt. Det tackar alla läsarna för. --Paracel63 (diskussion) 2 februari 2017 kl. 23.15 (CET)[svara]

Bonnie Arnold[redigera wikitext]

Hej Hans! Språket i Bonnie Arnold har ifrågasatts, även om delar av det nu korrigerats. Använder du dig möjligen av maskinöversättning emellanåt? Riggwelter (diskussion) 4 februari 2017 kl. 21.51 (CET)[svara]

@Riggwelter: Se Användardiskussion:Hans Frörum#Maskinöversättning?. Disembodied Soul (diskussion) 4 februari 2017 kl. 22.08 (CET)[svara]
@Disembodied Soul: Ah, tack för det. Riggwelter (diskussion) 4 februari 2017 kl. 22.10 (CET)[svara]
Ja, jag använder maskinöversättning som grund i arbetsbesparande syfte och gör därefter språk- och faktaredigering efter bästa kunnande och vetande. Givetvis krävs kritisk noggrannhet för att minimera de fel som kan uppstå. Språk är ju emellertid ingen exakt vetenskap och många formuleringar kan alltid diskuteras. Därför är jag mycket tacksam för de bidrag från mina WP-kamrater, som kan förbättra innehållet i det jag publicerat.Hans Frörum (diskussion) 5 februari 2017 kl. 10.12 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, februari 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Litet tidigt för diplomering i Månadens uppdrag, februari 2017, men precis som i förra månaden har du tidigt nått det största och finaste diplomet. Den 19 februari nådde du 25 utförda uppdrag och erhåller därför den superstora stjärnan.

Stort grattis till den ovanliga utmärkelsen, som du dessutom erhåller för andra månaden i följd! Hoppas du fortsätter att landa månadsuppdrag, fastän du redan blivit diplomerad! Projektet är på väg mot ett möjligt nytt månadsrekord. Deryni (diskussion) 19 februari 2017 kl. 17.16 (CET)[svara]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigera wikitext]

(Sorry to write in English)

Konstgrattis![redigera wikitext]

Veckans tävling: Konst
Veckans tävling: Konst

Grattis till vinsten och tack för alla bidragen i Konst-tävlingen! Här kommer utmärkelsen. --Paracel63 (diskussion) 6 mars 2017 kl. 01.21 (CET)[svara]

Kvinnoveckotack![redigera wikitext]

Kvinnor då och nu III
Lila rosett + deltagarpris! Lila rosett + deltagarpris!
Lila rosett + deltagarpris!
Tack! Du kämpade hårt och nådde till slut fjärde plats i "Kvinnor då och nu III". Här kommer en välförtjänt rosett + deltagarpris. Se tävlingssidan för slutrapport och allas deltagarpriser (så ser du vad du fått). --Paracel63 (diskussion) 16 mars 2017 kl. 16.39 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Också denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag i god tid före månadsskiftet.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett speciellt tack från oss astronomiintresserade för den fina påfyllningen av stjärnor med Bayer-beteckning i Oxens och Tvillingarnas stjärnbilder! Deryni (diskussion) 29 mars 2017 kl. 20.40 (CEST)[svara]

Jag tackar för uppmärksamheten och vill samtidigt berätta att även jag har intresse för rymdens fenomen. Jag är medlem i Västerås Astronomi- & Rymdforskningsförening (VARF), som är ägare till ett av landets bästa amatörteleskop, ett 16-tums ODK.Hans Frörum (diskussion) 30 mars 2017 kl. 10.04 (CEST)[svara]
Gillar Deryni (diskussion) 30 mars 2017 kl. 12.17 (CEST)[svara]

Alberto Lattuada[redigera wikitext]

Hej, Jag tror mig förstå att du inte tar det så hårt att jag i princip har utraderat en artikel som du har skapat. Alla fakta som fanns med i den kommer förstås att finnas med i den nya versionen. Men det kommer att ta tid. Lattuada är svår att skriva om för att det finns så mycket man måste välja bort. /Capannoreso (diskussion) 22 april 2017 kl. 21.10 (CEST)[svara]

Nej tvärtom. Jag uppskattar att alla kan hjälpa till att förbättra startade artiklar. Det är ju i linje med Wikipedias filosofi. Hans Frörum (diskussion) 23 april 2017 kl. 10.03 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, april 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Också denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag i god tid före månadsskiftet, den 22 april.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett speciellt tack från oss astronomiintresserade för den fina påfyllningen av stjärnor med Bayer-beteckning i Tvillingarnas, Cepheus och Kräftans stjärnbilder! Deryni (diskussion) 23 april 2017 kl. 07.53 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Också denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag med god marginal före månadsskiftet, den 27 maj.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar. Den påfyllningen är mycket välkommen! Deryni (diskussion) 28 maj 2017 kl. 08.01 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juni 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag med god marginal före månadsskiftet, den 24 juni.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Andromeda och Skorpionen. Deryni (diskussion) 24 juni 2017 kl. 11.43 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juli 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag redan den 19 juli.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Skorpionen, Fiskarna och Herkules. Deryni (diskussion) 19 juli 2017 kl. 15.54 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, augusti 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag redan den 22 augusti.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Duvan och Jungfrun. Deryni (diskussion) 22 augusti 2017 kl. 19.14 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, september 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 19 september.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Draken, Cassiopeja, Lejonet och Lyran. Deryni (diskussion) 20 september 2017 kl. 12.35 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, oktober 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 17 oktober.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Vågen och Ormbäraren och flera artiklar om nobelpristagare. Deryni (diskussion) 18 oktober 2017 kl. 04.51 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, november 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 13 november.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Oxen, Perseus och Pilen. Deryni (diskussion) 13 november 2017 kl. 21.02 (CET)[svara]

Xi3 Sagittarii[redigera wikitext]

Jag undrar om du kan ha sammanblandat stjärnorna för Xi Sagittarii och Chi Sagittarii. I vilket fall har jag flyttat interwikilänkningen av Xi1 Sagittari från Chi1 Sagittarii till Xi-1 Sagittarii, för Flamsteed-beteckningen stämmer, liksom fakta i övrigt. Men någon Xi3 Sagittarii kan jag inte hitta och den Flamsteedbeteckning som stjärnan har i faktarutan stämmer med beteckningen för Chi3 Sagittarii. Kan det vara rätt tänkt!? Det är för övrigt gott om stjärnor att hålla reda på i Skyttens stjärnbild, så det är inte så konstigt om det blir trubbel just där. Deryni (diskussion) 5 december 2017 kl. 17.44 (CET)[svara]

Jag ska villigt erkänna att jag har haft vissa problem med att sortera ut beteckningarna. De underlag jag använt i enwp är Chi1 Sagittarii (χ1 Sagittarii) resp. Chi3 Sagittarii (χ3 Sagittarii). Det är ju viktigt att vi beteckningarna riktiga i svwp och jag är tacksam för dina synpunkter i frågan.Hans Frörum (diskussion) 5 december 2017 kl. 18.26 (CET)[svara]
Bra med flera ögon. Jag har nu kompletterat navigationsmallen för Skyttens stjärnbild med några till Bayerbeteckningar. Därför är Chi1 Sgr och Chi3 Sgr blålänkade. Däremot är alltjämt Xi1 Sgr och Xi3 Sgr blålänkade fastän dessa inte har några artiklar ännu. Jag tänker mig att det inte är värt besväret att be om snabbradering, för du kommer säkert att göra även dessa artiklar. Jag har däremot raderat de felaktiga omdirigeringarna Xi1 Sgr --> Chi1 Sgr och Xi3 Sgr --> Chi3 Sgr. Själv har jag dragit vidare till variabla stjärnorna i Stenbockens stjärnbild, eftersom variablerna i Skyttens stjärnbild tagit slut. Nå, det var en stor överdrift, jag menar förstås attt variablerna i navigeringsmallen tagit slut. I Skyttens stjärnbild finns förvisso flera tusen andra variabla stjärnor! Deryni (diskussion) 5 december 2017 kl. 22.07 (CET)[svara]
Tack för hjälpen!Hans Frörum (diskussion) 6 december 2017 kl. 09.09 (CET)[svara]
Gillar Deryni (diskussion) 13 december 2017 kl. 20.25 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2017[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Så var det dags för diplomutdelning december. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag med samma hastighet som förra månaden - den 13:e i månaden. Bra jobbat!

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Skytten och Stenbocken. Deryni Deryni (diskussion) 13 december 2017 kl. 20.25 (CET)[svara]

How are you Kayelobes (diskussion) 11 januari 2018 kl. 20.21 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, januari 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Så var det dags för diplomutdelning januari. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag med samma hastighet som månaderna innan - den 13:e i månaden. Bra jobbat!

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Valfisken och Svanen. Deryni (diskussion) 21 januari 2018 kl. 10.19 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, februari 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Så var det dags för diplomutdelning februari. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag med samma hastighet som månaderna innan - den 13:e i månaden. Bra jobbat!

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Enhörningen, Flugan, Fenix och Eridanus. Deryni (diskussion) 13 februari 2018 kl. 17.58 (CET)[svara]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigera wikitext]

WMF Surveys, 29 mars 2018 kl. 20.41 (CEST)[svara]

New article[redigera wikitext]

Dear Hans Frörum! Can you make an article about singer and actor Puneeth Rajkumar in Swedish-language? Thank you (Tack!)! --92.100.194.50 4 april 2018 kl. 16.49 (CEST)[svara]

Psi Aurigae[redigera wikitext]

Jag har skrivit om omdirigeringen för Psi Aurigae, som hittills pekat på 16 Lyncis, så att den blivit en förgreningssida. De flesta Bayer-betecknade stjärnorna ligger ju som namnet säger i Kuskens stjärnbild. Deryni (diskussion) 8 april 2018 kl. 15.41 (CEST)[svara]

OK, jag har noterat.Hans Frörum (diskussion) 8 april 2018 kl. 17.14 (CEST)[svara]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigera wikitext]

WMF Surveys, 13 april 2018 kl. 03.39 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Så var det dags för diplomutdelning mars. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag med samma hastighet som månaderna innan - den 13:e i månaden. Bra jobbat!

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna i bland annat Flygfisken, Indianen och Kentauren. Deryni Deryni (diskussion) 14 april 2018 kl. 16.56 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, april 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags också för diplomutdelning april. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 14:e i månaden. Bra jobbat!

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Kusken och Kameleonten. Deryni (diskussion) 14 april 2018 kl. 16.56 (CEST)[svara]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigera wikitext]

WMF Surveys, 20 april 2018 kl. 02.48 (CEST)[svara]

Zirkaloy 2[redigera wikitext]

Varifrån kommer det att zirkaloy är en lättmetall? Du skriver 2011-05-12 om zirkaloy att den tillhör en grupp lättmetallegeringar. Men på sidan om lättmetaller står att dessa har låg atomvikt samt att densitetsgränsen brukar sättas till 4500 kg/m3. Zirkaloy uppfyller ingen av dessa två kriterier. Snarast är den närmast lik vanliga konstruktionsmetaller (järn, koppar och dess legeringar). Jag skulle inte heller vilja kalla zirkaloy för en tungmetall eftersom dess densitet inte avsevärt överstiger andra konstruktionsmetaller. För övrigt har det gått inflation i ordet tungmetall så att termen inte längre är meningsfull. --Stenallan (diskussion) 25 april 2018 kl. 00.40 (CEST)[svara]

Begreppet 'lättmetallegeringar' härstammar från ref nr 1:http://www2.vattenfall.se/miniapps/om_vattenfall/Energikunskap/energilexikon/mainresult.asp?ItemID=1418. Hans Frörum (diskussion) 25 april 2018 kl. 10.48 (CEST)[svara]

Månadens artiklar[redigera wikitext]

Hej! Tack för att du bidrar till Månadens artiklar. Det här bidraget lades dock in efter att omröstningen i projektet påbörjats, så därför går det av rättviseskäl inte att nominera den. Däremot kommer jag för kompletteringens skull räkna med den i statistiken i övrigt (eftersom jag först nu sammanställer månadsstatistiken slutligt och delar ut priser etc). Du får jättegärna vara med i den administrationen framöver, så går det snabbare att fixa det vid varje månadsslut. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 2 maj 2018 kl. 15.19 (CEST)[svara]

Det är helt OK. Jag hade faktiskt lagt in artikeln per den 30 april, men upptäckte idag att den av någon anledning inte fanns med - antagligen missade jag att spara den på rätt sätt.Administrativt arbete är jag dock rädd för att min tid inte räcker till.Hans Frörum (diskussion) 2 maj 2018 kl. 16.18 (CEST)[svara]
Gillar OK. Nu är i alla fall den här månadens månadsbytesfixande avklarat. --Paracel63 (diskussion) 2 maj 2018 kl. 17.18 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning maj 2018. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 29:e i månaden, i god tid före månadsbokslutet.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Mikroskopet och alla de små stjärnbildsupplagorna av häst, hund, lejon och vattenorm. Deryni (diskussion) 29 maj 2018 kl. 18.55 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juni 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning juni 2018. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 16:e i månaden, strax efter halvtid.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Mikroskopet, Målaren och Oktanten. Deryni (diskussion) 16 juni 2018 kl. 19.28 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juli 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning juli 2018. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 15:e i månaden,dvs. redan i halvtid.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWp stjärnsamlingar för stjärnbilderna Ormen, Målaren och Norra kronan. Deryni (diskussion) 16 juli 2018 kl. 08.54 (CEST)[svara]

Källor och referenser[redigera wikitext]

Hej! Jag noterade att du ofta har der två förstanivårubrikerna Källor och Referenser. Ofta brukar vi nog ha den ena eller det andra (se WP:DISP). Som huvudrubrik är det kanske mest flexibelt med det lite friare Referenser som huvudrubrik; vi brukar inte anse att Wikipedia ska noteras som källa (även om vi översätter en text från en annan wp-artikel). Själv använder jag i regel Noter som underrubrik, över de olika källnoterna/fotnoterna (eftersom de är just noter). Resonerar du på ett annat sätt? Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 31 juli 2018 kl. 14.18 (CEST)[svara]

Principen för mitt sätt att göra källhänvisning bygger på att information hämtad från annan WP-sida refereras med permanentlänk till den använda versionen av den aktuella sidan. Referenserna överför jag sedan i tillämplig omfattning. Hur dessa redovisas är en smaksak, men jag kan hålla med om att hänvisningarna kanske bäst kan redovisas som Noter under en andranivårubrik under huvudrubriken Referenser och låta begreppet Källor vara reserverat för ren primärinformation.Hans Frörum (diskussion) 3 augusti 2018 kl. 18.40 (CEST)[svara]
Gillar Deryni (diskussion) 16 september 2018 kl. 20.34 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, augusti 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning augusti 2018. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 16:e i månaden,dvs. ungefär i halvtid.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamlingar för stjärnbilderna Pegasus, Påfågeln och Rombiska nätet. Deryni (diskussion) 16 augusti 2018 kl. 21.16 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, september 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning september 2018. Också denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 16:e i månaden,dvs. ungefär i halvtid.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps sydliga stjärnsamlingar för stjärnbilderna Södra fisken, Södra korset och Södra kronan. Deryni (diskussion) 16 september 2018 kl. 20.32 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, oktober 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i oktober 2018. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag redan den 11:e i månaden.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamlingar för stjärnbilden Tranan, men också för påfyllning av fakta och källor för flera väl kända stjärnor på den norra stjärnhimlen. Deryni (diskussion) 11 oktober 2018 kl. 21.37 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar![redigera wikitext]

Flest artikelutökningar i oktober!

Bra jobbat! Du utökade flest artiklar under oktober 2018. De senaste månaderna har bland annat undertecknad haft för mycket annat för sig. Så det är toppen att det finns fler som bidrar med att förbättra och utöka Wikipedias artiklar. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 9 november 2018 kl. 15.37 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, november 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i november 2018. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag redan den 12:e i månaden.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamlingar, men också för påfyllning av fakta och källor för flera väl kända stjärnor på stjärnhimlen. Deryni (diskussion) 12 november 2018 kl. 19.13 (CET)[svara]

Månadens artikelutökning + flest nya artiklar[redigera wikitext]

Månadens artikelutökning under oktober!
Månadens artikelutökning under oktober!
Flest nya artiklar under november!
Flest nya artiklar under november!

Gratulerar! Din artikelutökning av Vintergatans centrum utsågs till månadens bästa artikelutökning under oktober 2018. Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 9 december 2018 kl. 22.18 (CET)[svara]

Bra jobbat! Du skrev även flest nya artiklar under november 2018.--Paracel63 (diskussion) 9 december 2018 kl. 22.18 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2018[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i december 2018. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 12:e i månaden.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Bayer-objekt. Deryni (diskussion) 12 december 2018 kl. 21.40 (CET)[svara]

Flest utökade artiklar i december[redigera wikitext]

Flest utökade artiklar i december.

Bra jobbat! Du utökade flest artiklar under december 2018 (31 stycken). Tack för din idoghet i att göra Wikipedia bättre. Paracel63 (diskussion) 7 januari 2019 kl. 03.47 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, januari 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i januari 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 25:e i månaden, dvs med ett rakt och fint genomsnitt av ett uppdrag per dag.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Bayer-objekt. Deryni (diskussion) 25 januari 2019 kl. 13.05 (CET)[svara]

Brev från en död människa[redigera wikitext]

Dear Hans Frörum! Can you make an article about Russian movie Brev från en död människa 1986 in Swedish! If you make this article I will be grateful! Thank you! —-92.100.20.52 18 februari 2019 kl. 10.40 (CET)[svara]

Unfortunately I´m not in the business of movies and hope you may find some other user to do this task.Hans Frörum (diskussion) 18 februari 2019 kl. 15.15 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, februari 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i februari 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 21:a i månaden, dvs med ett drygt genomsnitt av ett uppdrag per dag.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Bayer-objekt. Deryni (diskussion) 21 februari 2019 kl. 15.02 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i mars 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 19:e i månaden, dvs med ett drygt genomsnitt av ett uppdrag per dag.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Bayer-objekt. Deryni (diskussion) 19 mars 2019 kl. 19.12 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar[redigera wikitext]

Flest artikelutökningar i mars!
… i april!
… och i maj!
Flest artikelutökningar i mars, april och maj!

Bra jobbat! Du utökade flest artiklar under mars 2019. --Paracel63 (diskussion) 3 april 2019 kl. 20.40 (CEST)[svara]

Även i april ledde du statistiken. Snyggt jobbat! Här får du din välförtjänta rosett! --Paracel63 (diskussion) 6 maj 2019 kl. 21.56 (CEST)[svara]
Och du toppade listan även under maj! Grattis och tack för din flit. --Paracel63 (diskussion) 4 juni 2019 kl. 14.53 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, april 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i april 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 11:e i månaden, dvs med ett drygt genomsnitt av två uppdrag per dag.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Bayer-objekt. Deryni (diskussion) 11 april 2019 kl. 19.16 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i maj 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 16:e i månaden, dvs med ett genomsnitt av nästan två uppdrag per dag.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av utökade och nyskrivna Bayer-objekt och ett par nya novor. Deryni (diskussion) 16 maj 2019 kl. 18.13 (CEST)[svara]

Källor till artikeln Religion i rymden?[redigera wikitext]

Hej! Tack för ditt arbete i Veckans Tävling! Jag måste dock fråga dig hur du gör när du hittar och lägger in källor i artiklarna? I artikeln om Religion i rymden använder du samma källor som den engelskspråkiga artikeln Religion in space. Men bara tre webbkällor är klickbara (varav en går till ett "sidan kan ej hittas"-meddelande). På den engelskspråkiga artikeln är flera av källorna döda länkar. Även de tre biografiska artiklarna har icke klickbara käll-länkar och i vissa fall är länkarna döda på en-wp.

Jag är glad över att du är med och skriver om rymdfart (särskilt med tanke på att intresset för ämnet nog blir extra stort i sommar). Men jag blir bekymrad när artiklarna redan från start har tveksamheter, som med källorna nu. Det är ju viktigt att läsare enkelt ska kunna hitta var informationen kommer ifrån. Kan du rätta till i dina bidrag så att källor från internet går att klicka sig till, och att döda länkar ersätts med andra källor? // Zquid (diskussion) 29 maj 2019 kl. 16.51 (CEST)[svara]

Jag litar i första hand till de källor som mitt källdokument vilar på, men försöker komplettera där tillfälle ges. Vad gäller klickbarheten, ska jag försöka ha bättre koll på läget.Hans Frörum (diskussion) 29 maj 2019 kl. 19.16 (CEST)[svara]
Du kan inte lita på Internetkällor så mycket att du låter bli att kontrollera om de fortfarande är tillgängliga, särskilt om de är över 10 år gamla. Sjunnesson (diskussion) 31 maj 2019 kl. 08.10 (CEST)[svara]
När det gäller artikeln Religion i rymden så kanske tyskspråkiga Wp kan vara behjälplig. I den tyskpråkiga artikeln Religion und Raumfahrt finns det angivet 17 källor. --Allexim (diskussion) 31 maj 2019 kl. 14.08 (CEST)[svara]
I detta (dessa) fall litar du nog felaktigt på källorna, för flera av dessa finns inte ens. Det står dessutom på tävlingssidan: "Du kan översätta en wp-artikel till svenska, och även använda samma böcker etc som källa, om du själv har hittat faktauppgifterna där." När det gäller klickbara länkar mm, medger jag att jag inte uttyckligen krävt detta i tävlingen.
Har du några tankar om hur jag ska bli tydligare i framtida tävlingar? Det vore bra om du ville gå in på tävlingens diskussionssida och ge förslag. Tack på förhand! // Zquid (diskussion) 1 juni 2019 kl. 15.00 (CEST)[svara]
Zquid Möjligheten och svårigheten att definiera bra referenser varierar ju ganska mycket mellan olika ämnen och jag försöker efter bästa förmåga att uppfylla en rimlig kvalitetsnivå. Vad gäller formuleringen av kriterier för referensernas form och innehåll har jag dessvärre inte något bättre att erbjuda. *Keep it simple' är nog en bra tumregel.Hans Frörum (diskussion) 3 juni 2019 kl. 18.25 (CEST)[svara]

Ryska namn, rubriken "Litteratur"[redigera wikitext]

Hej! Tack för allt ditt skrivande. Här behövdes dock lite justeringar, för att de ryska namnen skulle bli rätt transkriberade till svenska språket. Skriver du fler artiklar med rysk anknytning, titta gärna i vår artikel om ryska alfabetet, så du blir mer bekant med skillnaden mellan hur man skriver ryska namn på engelska och på svenska.

Dessutom undrar jag lite över rubriken "Litteratur" i artikeln. Ligger en sådan artikel i direkt anslutning till brödtexten, kan den syfta på artikelämnets bibliografi. Här verkade det dock vara en lista med böcker skrivna av andra (rätta mig om jag har fel). Jag gissar att "Vidare läsning" är en bättre rubrik för sånt. Används det som källa i artikeln, bör rubriken vara något som liknar "Källor". Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 31 maj 2019 kl. 20.32 (CEST)[svara]

Tack för tipsen och dina slutsatser är helt korrekta.Hans Frörum (diskussion) 1 juni 2019 kl. 09.57 (CEST)[svara]
Gillar--Paracel63 (diskussion) 4 juni 2019 kl. 14.53 (CEST)[svara]

Veckans tävling - Rymdfart[redigera wikitext]

Vinnarrosett + deltagarpris: New Horizons, Pluto och Charon. Vinnarrosett + deltagarpris: New Horizons, Pluto och Charon.
Vinnarrosett + deltagarpris: New Horizons, Pluto och Charon.

Grattis till första pris, och tack för dina bidrag i veckans tävling Rymdfart!

Här kommer din rosett och deltagarpris. Och denna gång är deltagarpriset en bild av rymdsonden New Horizons, utsänd för att bidra till ökad kunskap om rymden. På Wikipedia har vi också fått ökad kunskap, då Veckans Tävling om rymdfart gav 11 förbättrade och 12 nya artiklar om ämnet.

// Zquid (diskussion) 3 juni 2019 kl. 16.51 (CEST)[svara]

Hello there! I am a Vietnamese living in Taiwan. Please refer to the contents of the "here" website for some modifications, thank you! --2001:B400:E2F2:BB94:A13F:2AA4:5F96:377D 10 juni 2019 kl. 09.16 (CEST)[svara]

Statistik över sidvisning[redigera wikitext]

Mina diagram över 'Antal sidvisningar' innehåller sedan en tid inga värden. Vad är det som kan ha hänt?Hans Frörum (diskussion) 19 juni 2019 kl. 09.18 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juni 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i juni 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag precis före månadsskiftet!

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av utökade Bayer-objekt och de fina bidragen till artiklar om variabeltyper! Deryni (diskussion) 30 juni 2019 kl. 22.36 (CEST)[svara]

Jag vet inte hur mycket du sett av diskussionen om HD-objekt och deras kategorisering. Men, 2016 infördes stjärnkategorin HD-objekt för den omfattande Henry Draperkatalogen av K9re11.

Efter diskussion på kategorisidan och på robothjälpssidan fick vi nu robothjälp av Larske att kategorisera så gott som alla SvWp-artiklar som är HD-objekt, men okategoriserade. Igår växte därför kategorin från drygt 400 till ungefär 2 100 artiklar. Med det idoga arbete som du (och jag) på senare år lagt ner på stjärnartiklar har SvWp dels börjat gå ikapp ZhWp och EnWp när det gäller läsning om stjärnor och dels, tack vare robothjälpen, också fått en breddad kategorisering av stjärnartiklarna. I skrivande stund har vi 1397 Bayerobjekt, 1364 Flamsteedobjekt, 1022 HR-objekt och 2104 HD-objekt kategoriserade. Jag hoppas du kan ta upp facklan och fortsättningsvis lägga till även kategorin HD-objekt. På sikt kommer den kategorin naturligtvis att bli den allra största stjärnkategorin, där HR-objekten kommer långt efter på en andra plats. Deryni (diskussion) 3 juli 2019 kl. 14.35 (CEST)[svara]

@Deryni: Möjligen kan följande frågor som ger lite fakta om Wikipedia-artiklar om "HD-objekt" på olika språk vara av intresse:
  • Länk till fråga som ger en "språktopplista" där man kan se att svenska kommer på sjunde plats, efter persiska och strax före spanska.
  • Länk till fråga som listar samtliga objekt i Wikidata som har en katalognamn (P528) i Henry Draperkatalogen (Q111130) med deras HD-nummer och länkar till artiklarna i svwp och enwp. Det finns också en uppgift i hur många och vilka språk som det finns artiklar för respektive objekt.
Från den andra listan kan man sortera fram att det HD-objekt som ännu saknar svwp-artikel och som har flest artiklar på andra språk är Omega Centauri (HD 116790) som har artiklar på 48 språk. Därefter kommer Eskimo Nebula(en) (HD 59088) som har artiklar på 38 språk.
Observera att det finns massor av stjärnobjekt som inte har några katalognamn (P528) alls.
--Larske (diskussion) 3 juli 2019 kl. 16.05 (CEST)[svara]
@Larske: Tack, det var värdefulla synpunkter. Jag kan konstatera att det är lätt att överskatta sitt eget arbete, eller "sin egen" Wikipedia. Nåväl, vi har iaf klättrat ganska rejält under en tvåårsperiod. När vi skaffade navigationsmallarna för stjärnbilder lyste det huvudsakligen rött bland stjärnartiklarna. Jag får vända blicken mot variabla stjärnor istället. Där t-r-o-r jag att vi bara konkurreras ut av EnWp. Vad gäller RCB-variabler har vi komplett samling (en sällsynt variabeltyp, uppskattningsvis 100 i Vintergatan) och beträffande Miravariabler har vi överlägset flest bland språkversionerna. Något säger mig också att vi snart ska klättra förbi persiskan. Vad gäller Omega Centauri har jag lagt in den i Månadens uppdrag, med en stark förhoppning att du, Hans Frörum, som vår Bayer-specialist, tar hand om den. Deryni (diskussion) 3 juli 2019 kl. 16.26 (CEST)[svara]
Ovanstående samtal är en intressant sammanställning av att Projekt Astronomi är en framgångsrik idé. Jag räknar med att kunna fortsätta att bidra ett tag till. Rutiner för att fånga upp nytillkommen information är t ex ett område som borde kunna utvecklas.Hans Frörum (diskussion) 3 juli 2019 kl. 18.09 (CEST)[svara]
Gillar Deryni (diskussion) 3 juli 2019 kl. 19.15 (CEST)[svara]
@Larske: Nu har vi passerat persiskspråkiga Wikipedia vad gäller artiklar om HD-objekt. Egentligen ingenting att jämföra sig med, eftersom de huvudsakligen har korta stjärnstubbar. Men ändå på något sätt en milstolpe. Till portugisiskspråkiga Wp har vi ungefär 350 artiklar att göra, så det dröjer nog någon månad innan vi är ikapp där. Deryni (diskussion) 13 juli 2019 kl. 13.32 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar[redigera wikitext]

Flest artikelutökningar i juni…
… och i september!
Flest artikelutökningar i juni och i september.
Och även i juni ledde du statistiken. Snyggt jobbat! Här får du din välförtjänta rosett! --Paracel63 (diskussion) 4 juli 2019 kl. 21.58 (CEST)[svara]
Gillar Deryni (diskussion) 4 juli 2019 kl. 22.18 (CEST)[svara]
Även i september toppade du listan. --Paracel63 (diskussion) 4 oktober 2019 kl. 17.07 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juli 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i juli 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 24 juli.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av utökade Flamsteed-objekt och de fina bidragen till artiklar om variabeltyper och variabler! Deryni (diskussion) 24 juli 2019 kl. 18.08 (CEST)[svara]

Månadens nya artikel[redigera wikitext]

Månadens bästa nya artikel under juni!

Gratulerar! Din nya artikel om Interplanetariskt transportnätverk utsågs till månadens bästa nya artikel under juni 2019. Ett fascinerande ämne, sannerligen. --Paracel63 (diskussion) 2 augusti 2019 kl. 14.20 (CEST)[svara]

Hej från Projekt Fredrika![redigera wikitext]

Hej,

Jag är med i Wikipedia:Projekt Fredrika som jobbar för att förbättra tillgången på information om det svenska i Finland på Wikipedia.

Med hjälp av ett skrapningsverktyg har vi kollat vilka användare som har skrivit mest om ämnen som tangerar det svenska i Finland och märkte att du är en av dem, kul! :)

Vi ville bara säga hej och berätta att vi finns till! Ifall du är intresserad av att veta mera om oss, vara med i projektet på något sätt eller har några andra tankar och idéer kan du kontakta mig eller någon av de andra som är med.

Flera av oss är också på väg till Wikimania i Stockholm, och träffas gärna ifall du är på väg?

Lina Fredrika (diskussion) 7 augusti 2019 kl. 07.44 (CEST)[svara]

Hej Lina Fredrika,
Ditt projekt är både nyttigt och intressant och har min fulla uppskattning. En medverkan från min sida måste dock bli sporadisk då jag sedan ett par år är i det närmaste fullt sysselsatt med arbetet inom Projekt Astronomi.Hans Frörum (diskussion) 7 augusti 2019 kl. 09.55 (CEST)[svara]
Hej, Tack så mycket för ditt svar och för din uppskattning! Projekt Astronomi låter spännande och mycket gediget. Ifall du ser något som du tycker att borde åtgärdas som hänger ihop med det vi gör är det bara att skriva till oss! Lina Fredrika (diskussion) 12 augusti 2019 kl. 12.20 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, augusti 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag
En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag

Dags för diplomutdelning i augusti 2019. Denna månad nådde du det stora diplomet i Månadens uppdrag den 18 augusti.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av utökade Flamsteed-objekt och de fina bidragen till artiklar om variabeltyper och variabler! Deryni (diskussion) 18 augusti 2019 kl. 18.16 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, september 2019[redigera wikitext]

En stor stjärna till dig som hjälpt till att fixa tio uppdrag eller fler.
En stor stjärna till dig som hjälpt till att fixa tio uppdrag eller fler.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag, september 2019.

Tillsammans utförde 11 skribenter 229 uppdrag, från 10 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan!

En nyhet inför oktober månad är att det nu inrättats ett femte diplom för dig som uträttat 50 uppdrag eller fler. Välkommen att försöka! Deryni (diskussion) 1 oktober 2019 kl. 06.10 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, oktober 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag, oktober 2019.

Tillsammans utförde 8 skribenter 395 uppdrag, från 10 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 november 2019 kl. 06.00 (CET)[svara]

Tack för den fina artikeln om den oberörbara indiska miljardären. Den platsar också i månadens internationella skrivarstuga, Wikipedias Asien-månad, så jag tog mig friheten att lägga till den där. Därmed blev du SvWps nionde bidragsgivare under skrivarmånaden. Ett trevligt bidrag till skrivarkollektivet som "sliter" med Asien-artiklar. Deryni (diskussion) 21 november 2019 kl. 21.54 (CET)[svara]

artikeln är helt eller delvis baserad på material från[redigera wikitext]

Skulle du kunna se över de båda referens länkarna, som pekar på engelska Wikipedia i artiklarna 33 Bootis och 39 Bootis. Länkarna i sig pekar på de engelska motsvarigheterna till artiklarna, men den exakta versionen av artiklarna som det länkas till, har blivit tidigare versioner av de svenska artiklarna. Voyager85 (diskussion) 28 november 2019 kl. 16.42 (CET)[svara]

Tack för påpekandet av en obegriplig miss, som nu är korrigerad.Hans Frörum (diskussion) 28 november 2019 kl. 17.36 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, november 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag, november 2019.

Tillsammans utförde 14 skribenter 107 uppdrag, från 12 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan!

Månadens nya artiklar och flest artikelutökningar[redigera wikitext]

Bästa nya artikeln …
… och flest utökningar!
… En gång till…
Bästa nya artikeln i oktober och flest utökningar i november! Flest utökningar i december!

Libra (kryptovaluta) blev delat bästa nya artikel i oktober. Och du gjorde flest artikelutökningar i november. Grattis!--Paracel63 (diskussion) 3 december 2019 kl. 00.06 (CET)[svara]

Och även i december blev det flest nya artiklar av alla. Grattis en gång till! --Paracel63 (diskussion) 2 januari 2020 kl. 17.00 (CET)[svara]

Jag gjorde ett förtydligande beträffande 100 Aquarii. Där stod nämligen "Den har en massa som är ca 1,8 gånger större än solens massa", vilket inte är korrekt utifrån angiven källa. Det bör vara "Den har en massa som är ca 1,8 solmassor". Det går förstås också att behålla formulering med ggr och skriva "Den har en massa som är ca 1,8 gånger solens massa". På samma sätt har jag ändrat uppgiften om solradie. Notera att båda begreppen har egna artiklar, varför läsningen kan underlättas för den ovane, med artikellänkar. Trevligt att se hur Vattumannens Flamsteed-stjärnor blivit allt fler i SvWp! Deryni (diskussion) 19 december 2019 kl. 10.57 (CET)[svara]

Tack för tipset, det underlättar även redigeringen.Hans Frörum (diskussion) 19 december 2019 kl. 11.43 (CET)[svara]
Deryni (diskussion) 19 december 2019 kl. 18.30 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2019[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag, december 2019.

Tillsammans utförde 8 skribenter 145 uppdrag, från 10 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 januari 2020 kl. 10.03 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, januari 2020[redigera wikitext]

En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Dags för diplomutdelning i januari 2020, med en dryg dag kvar av månaden. Denna månad nådde du nämligen det största diplomet i Månadens uppdrag (instiftat i oktober 2019) den 30 januari.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Flamsteed-objekt och fina bidrag till mycket annat! Deryni (diskussion) 31 januari 2020 kl. 09.37 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar![redigera wikitext]

Flest utökningar i januari!
Flest utökningar i mars!
Flest utökningar i maj!
Flest utökningar i januari – och i mars – och i maj!

Du gjorde flest artikelutökningar i januari. Stort grattis och tack för din fortsatt stora produktivitet för Wikipedias fromma! --Paracel63 (diskussion) 2 februari 2020 kl. 14.12 (CET)[svara]

Även i mars ledde du statistiken. Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 3 april 2020 kl. 02.50 (CEST)[svara]
Och du återkom i maj med ännu en topplacering – försommarvarmt grattis!

Månadens uppdrag, februari 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag, februari 2020.

Tillsammans utförde 10 skribenter 204 uppdrag, från 10 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 mars 2020 kl. 09.37 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2020[redigera wikitext]

En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Dags för diplomutdelning i mars 2020, med flera dagar kvar av månaden. Denna månad nådde du nämligen det största diplomet i Månadens uppdrag den 27 mars.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Flamsteed-objekt och ordentliga sammanslagningar av dubblettartiklar! Deryni (diskussion) 28 mars 2020 kl. 09.26 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, april 2020[redigera wikitext]

En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Dags för diplomutdelning i april 2020, med två dagar kvar av månaden. Denna månad nådde du nämligen det största diplomet i Månadens uppdrag den 29 april.

Ett stort grattis till utmärkelsen, och ett stort tack för den fina påfyllningen i SvWps stjärnsamling av Flamsteed-objekt, stjärnartiklar i övrigt och ordentliga sammanslagningar av dubblettartiklar! Deryni (diskussion) 29 april 2020 kl. 12.00 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag i maj 2020.

Tillsammans utförde 10 skribenter 156 uppdrag, från 10 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 juni 2020 kl. 07.14 (CEST)[svara]


Månadens uppdrag, juni 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag i juni 2020.

Tillsammans utförde 11 skribenter 109 uppdrag, från 13 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 juli 2020 kl. 09.05 (CEST)[svara]

Veckans tävling - Stubbar juli 2020[redigera wikitext]

Lila rosett + deltagarpris: En bild på en gyllene vattenkanna Lila rosett + deltagarpris: En bild på en gyllene vattenkanna
Lila rosett + deltagarpris: En bild på en gyllene vattenkanna

Grattis till din rosett, och stort tack för dina bidrag i Veckans tävling Stubbar juli 2020! Du valde tre korta biografier och gav dem fina utökningar. Ett värdefullt arbete!

Här kommer din rosett och deltagarpris.

Och denna gång - när vi ännu en gång "vattnat" stubbartiklar och fått dem att växa - är deltagarpriset en gyllene (nåja!) vattenkanna.

Hoppas att vi ses i fler tävlingar!

// Zquid (diskussion) 21 juli 2020 kl. 20.38 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juli 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag i juli 2020.

Tillsammans utförde 12 skribenter 139 uppdrag, från 14 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 augusti 2020 kl. 09.30 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar![redigera wikitext]

Flest utökningar i juli!
… och i augusti!
Flest utökningar i juli och i augusti.

Du gjorde flest artikelutökningar i juli. Stort grattis och tack för din fortsatt stora produktivitet för Wikipedias fromma! --Paracel63 (diskussion) 1 augusti 2020 kl. 22.12 (CEST)[svara]

Även under augusti toppade du statistiken – grattis! Undertecknad hade en aktiv period under månaden. Fast jag hade i längden ingen chans att hålla jämna steg med dig och din höga effektivitet. --Paracel63 (diskussion) 2 september 2020 kl. 16.13 (CEST)[svara]

HD- och HR-objekt[redigera wikitext]

Jag noterade att du just börjat med HD-objekt i stjärnbilden Lilla lejonet. Notera där att EnWp har en del stjärnor sorterade på HR-objekt, men som i mallen är angivna med HD-nummer. Litet lurigt, men för den som observerat detta, också en möjlighet att plocka mer uppgifter från EnWp till SvWp som ju inte har någon sortering i navigationsmallarna för HR-objekt. Allt gott! Deryni (diskussion) 13 september 2020 kl. 13.02 (CEST)[svara]

Tack, jag har observerat problemet och håller ögonen på det.Hans Frörum (diskussion) 13 september 2020 kl. 13.59 (CEST)[svara]
Härligt! Deryni (diskussion) 13 september 2020 kl. 22.04 (CEST)[svara]

We sent you an e-mail[redigera wikitext]

Hello Hans Frörum,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskussion) 25 september 2020 kl. 20.54 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, september 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag i september 2020.

Tillsammans utförde 14 skribenter 237 uppdrag, från 13 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 oktober 2020 kl. 07.10 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar – och månadens artikelutökning![redigera wikitext]

Flest utökningar i september …
… och bästa artikelutökningen i augusti!
Flest utökningar och bästa artikelutökningen.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under september. Dessutom fixade du under augusti den bästa artikelutökningen (delat pris) – George Pullman! Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 3 oktober 2020 kl. 13.15 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, oktober 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag i oktober 2020.

Tillsammans utförde 13 skribenter 135 uppdrag, från 17 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 november 2020 kl. 17.02 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i oktober, november och december[redigera wikitext]

Flest utökningar i oktober …
… i november …
… och i december!
Flest utökningar i oktober, november och december.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under oktober. Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 2 november 2020 kl. 16.26 (CET)[svara]

Även i november toppade du listan. Denna gång hann du med ytterligare två under månaden. --Paracel63 (diskussion) 2 december 2020 kl. 13.14 (CET)[svara]
Decembervinnaren blev… Hans Frörum! Stort grattis! --Paracel63 (diskussion) 1 januari 2021 kl. 18.02 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, november 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag i november 2020.

Tillsammans utförde 10 skribenter 352 uppdrag, från 10 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan!

Veckans tävling - Stubbar november 2020[redigera wikitext]

Vinstrosett + deltagarpris: En bild på en bonsai Vinstrosett + deltagarpris: En bild på en bonsai
Vinstrosett + deltagarpris: En bild på en bonsai

Grattis till vinsten, och stort tack för dina bidrag i Veckans tävling Stubbar november2020! Tävlingen fick ännu en gång många bidrag - 142 stycken. Du utökade 6 artiklar och minskade i och med detta antalet stubbartiklar med lika mycket.

Här kommer din rosett och deltagarpris.

Och denna gång är deltagarpriset något litet och asiatiskt: en bonsai.

Hoppas att vi ses i fler tävlingar!

// Zquid (diskussion) 1 december 2020 kl. 13.31 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2020[redigera wikitext]

En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.
En superstor stjärna till dig som fixar minst 25 uppdrag.

Tack för bidrag till Månadens uppdrag i december 2020.

Tillsammans utförde 13 skribenter 247 uppdrag, från 12 uppdragsgivare. Här är ett diplom som tack för din medverkan! Deryni (diskussion) 1 januari 2021 kl. 10.51 (CET)[svara]

Artikeln Lotfia Elnadi i Veckans tävling[redigera wikitext]

Hej och tack för ditt bidrag i Veckans tävling! Tyvärr kan du inte få bonusen för första bild - denna ges bara till första bild i en gammal artikel eller en artikel någon annan skapat under tävlingsveckan.

Jag måste dock fråga igen hur du har gjort med källorna till artikeln. De är inte klickbara och anges som hämtade för flera år sedan. Som det står på tävlingssidan, behöver du själv ha hittat faktauppgifterna i de källor du hänvisar till, och hämt-/läsdatum behöver ange när du själv har hämtat/läst. I den tidigare diskussionen vi har haft om källor ("Källor till artikeln Religion i rymden?"), fick jag uppfattningen att du inte tycker mina tävlingsregler behöver förtydligas.

// Zquid (diskussion) 15 januari 2021 kl. 22.52 (CET)[svara]

Artikeln bygger på motsvarande artikel i enwp och jag utgår från att vederbörlig kontroll av källorna gjorts i denna. Om detta förfarande inte uppfyller kraven för veckans tävling får väl artikeln utgå från denna.Hans Frörum (diskussion) 16 januari 2021 kl. 10.49 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, januari 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir en diplomering en dag i förväg i Månadens uppdrag för januari 2021, eftersom du idag, den 31 januari, nått det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt, stubbar och andjakter! Deryni (diskussion) 31 januari 2021 kl. 13.03 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i januari & februari & mars[redigera wikitext]

Flest utökningar i januari…
… i februari …
… och i mars.
Flest utökningar i januari & februari & mars.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under januari. Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 1 februari 2021 kl. 21.17 (CET)[svara]

Och även i februari toppade du statistiken. Allt gott. :-)--Paracel63 (diskussion) 2 mars 2021 kl. 18.43 (CET)[svara]
… liksom i mars. Grattis! --Paracel63 (diskussion) 2 april 2021 kl. 03.10 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, februari 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir en diplomering mitt på hållet i Månadens uppdrag för februari 2021, eftersom du idag, den 16 februari, nått det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt, stubbar och andjakter! Deryni (diskussion) 16 februari 2021 kl. 12.05 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir en diplomering redan den 20 mars i Månadens uppdrag för mars 2021, eftersom du idag nått det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt, stubbar och andjakter! Beträffande HD-objekt har vi snart fler HD-stjärnor i SvWp än vad engelskspråkiga Wikipedia har! Deryni (diskussion) 20 mars 2021 kl. 18.48 (CET)[svara]

Krysiolit?[redigera wikitext]

Hej Hans, jag var inne och tittade på artikeln om vesuvianit som du skrev 2012-04-22 och såg ordet krysiolit under stycket Användning. Jag har inte Meyers varulexikon, Forum, 1952 så jag kan inte kolla. Står det så eller ska det vara krysolit? (en förskönande beskrivning men felaktig och som inte är helt ovanlig bland vissa smyckeshandlare). --Stenallan (diskussion) 12 april 2021 kl. 00.25 (CEST)[svara]

Stenallan, Jag har tyvärr inte kvar Meyers varulexikon (avvecklades vid flytt för ett par år sedan), men det kan handla om en felskrivning. Den korrekta benämningen ska vara krysolit enligt alla andra källor jag kontrollerat.Hans Frörum (diskussion) 12 april 2021 kl. 09.57 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, april 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir en diplomering den 24 april i Månadens uppdrag för april 2021, eftersom du idag nått det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och stubbar! Beträffande HD-objekt har vi nu fler HD-stjärnor i SvWp än vad engelskspråkiga Wikipedia! Deryni (diskussion) 24 april 2021 kl. 18.52 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar i april, i maj och i juni[redigera wikitext]

Flest utökningar i april, i maj och i juni.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under april. Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 Paracel63 (diskussion) 3 maj 2021 kl. 16.32 (CEST)[svara]

Och du gjorde om bravaden i maj. Snyggt jobbat. --Paracel63 (diskussion) 2 juni 2021 kl. 01.21 (CEST)[svara]
Juni slutade med en Hans Frörum i topp – grattis! --Paracel63 (diskussion) 2 juli 2021 kl. 23.23 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir diplomering den 25 maj i Månadens uppdrag för maj 2021, eftersom du igår nådde det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och (astronomi)stubbar! Beträffande HD-objekt har vi nu ungefär 4400 stjärnor registrerade i Wikidata. Deryni (diskussion) 26 maj 2021 kl. 06.57 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juni 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir diplomering den 25 juni i Månadens uppdrag för juni 2021, eftersom du igår nådde det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och (astronomi)stubbar! Deryni (diskussion) 26 juni 2021 kl. 14.22 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juli 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir diplomering den 25 juli, samma datum som föregående månader i Månadens uppdrag för juli 2021, eftersom du idag nådde det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och det värdefulla arbetet med (astronomi)stubbar! Deryni (diskussion) 25 juli 2021 kl. 16.57 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar i juli & augusti & oktober[redigera wikitext]

Flest utökningar i juli & augusti & oktober.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under juli. Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 1 augusti 2021 kl. 12.08 (CEST)[svara]

Du toppade listan även under augusti. Även undertecknad hade en flitig månad, men jag låg ändå långt ifrån. Kul att se så många personbiografier, vilket ger variation och många läsvärda texter. --Paracel63 (diskussion) 2 september 2021 kl. 17.20 (CEST)[svara]
Grattis! I oktober toppade du listan ånyo, efter att undertecknad gjort ett tillfälligt (?) ryck under månaden före. Lycka till i skrivandet, och kul att du blandar ämnena. --Paracel63 (diskussion) 1 november 2021 kl. 20.38 (CET)[svara]

We need your feedback![redigera wikitext]

Hej. Apologies if this message is not in your native language: please feel free to respond in the language of your choice. Tack!

I am writing to you because we are looking for feedback for a new Wikimedia Foundation project, Structured Data Across Wikimedia (SDAW). SDAW is a grant-funded programme that will explore ways to structure content on wikitext pages in a way that will be machine-recognizable and -relatable, in order to make reading, editing, and searching easier and more accessible across projects and on the Internet. We are now focusing on designing and building image suggestion features for experienced users.

We have some questions to ask you about your experience with adding images to Wikipedia articles. You can answer these questions on a specific feedback page on Mediawiki, where we will gather feedback. As I said, these questions are in English, but your answers do not need to be in English! You can also answer in your own language, if you feel more comfortable.

Once the collecting of feedback will be over, we will sum it up and share with you a summary, along with updated mocks that will incorporate your inputs.

Also, if you want to keep in touch with us or you want to know more about the project, you can subscribe to our newsletter.

Hope to hear from you soon! -- Sannita (WMF) (talk to me!) 5 augusti 2021 kl. 19.15 (CEST)[svara]


Obegripliga kursveringar[redigera wikitext]

Vänligen kursivera inte artikelsubjektets efternamn i brödtexten i biografiska artiklar, d v s helt utan synbar anledning. Ataraxim (diskussion) 11 augusti 2021 kl. 18.42 (CEST)[svara]

OK, det är noterat.Hans Frörum (diskussion) 11 augusti 2021 kl. 18.53 (CEST)[svara]

Baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia[redigera wikitext]

Vänligen undersök parametrarna i mallen {{enwp}} i följande artiklar HD 108236, HD 115310, HD 141569, HD 179079, HD 185018, HD 205877, HD 214810, HD 222093. Jag har lagt till permalänkar i flera liknande artiklar, men dessa pekar även på andra engelska artiklar. Det finns även ett antal Messier artiklar i Kategori:Artiklar med mall:enwp utan url som saknar permalänkar. Voyager85 (diskussion) 12 augusti 2021 kl. 16.08 (CEST)[svara]

Nu är nämnda missade länkar korrigerade där min korrekturläsning uppenbarligt fallerat. Jag tackar för påpekandet och ber sewp:s läsare om ursäkt för bristerna.Hans Frörum (diskussion) 13 augusti 2021 kl. 10.46 (CEST)[svara]
Gillar Såg att algoritmen inte är nöjd med HD 205877, jag tittade då i Kategori:Artiklar med mall:enwp utan permalänk och hittade då ungefär 100-tal artiklar till. Då har jag visserligen bara tittat på artiklar som börjar med HD, Messier, NGC och dom som skvalpar under 0-9 på kategorins första sida. Det är alltid lättare att upptäcka "fel", när man gjort samma "fel" själv. Voyager85 (diskussion) 13 augusti 2021 kl. 11.35 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, augusti 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir diplomering den 25 augusti, samma datum som senast föregående månader i Månadens uppdrag för augusti 2021, eftersom du idag nådde det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och det värdefulla arbetet med (astronomi)stubbar! Deryni (diskussion) 25 augusti 2021 kl. 16.45 (CEST)[svara]

Utdelning av 1 newton[redigera wikitext]

1 newton.

Du får härmed 1 newton, för din outtröttlighet i att förbättra vetenskapliga artiklar här på svenskspråkiga Wikipedia. Det är extra trevligt att så många forskare och vetenskapliga fenomen blir förbättrade, vilket antagligen fler läsare än jag uppskattar. Kämpa på! --Paracel63 (diskussion) 12 september 2021 kl. 09.28 (CEST)[svara]

Man tackar för utmärkelsen, den känns hedrande.Hans Frörum (diskussion) 12 september 2021 kl. 09.34 (CEST)[svara]
Gillar Paracel63 (diskussion) 12 september 2021 kl. 09.54 (CEST)[svara]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från ???språkiga Wikipedia[redigera wikitext]

Tyvärr kan man inte lita på att referenser som används av andra språkversioner, fungerar eller är korrekta. Flera av referenserna som används i artikeln Boyden-observatoriet, fungerar ej. Voyager85 (diskussion) 12 september 2021 kl. 18.08 (CEST)[svara]

Jag håller med om att detta är ett problem, men referenserna är gamla och inlagda för ett tiotal år sedan. Deras relevans kan ju mycket väl ha varit giltig vid inskrivningen, medan de senare av olika skäl släckts ner.Hans Frörum (diskussion) 13 september 2021 kl. 09.54 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, september 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Det blir diplomering den 23 september i Månadens uppdrag för september 2021, eftersom du igår nådde det största och finaste diplomet.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och det värdefulla arbetet med astronomistubbar och andra stubbar! Deryni (diskussion) 24 september 2021 kl. 16.51 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, oktober 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 22 oktober i Månadens uppdrag för oktober 2021.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och det värdefulla arbetet med stubbar! Deryni (diskussion) 23 oktober 2021 kl. 08.52 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, november 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 22 november i Månadens uppdrag för november månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt, det värdefulla arbetet med stubbar och en hel del annat! Deryni (diskussion) 23 november 2021 kl. 06.40 (CET)[svara]

Flest utökningar i november & bästa oktober-artikeln[redigera wikitext]

Flest utökningar i november & bästa utökningen i oktober.

Gratulerar! Din utökning av artikeln om Venkatraman Ramakrishnan utsågs till månadens bästa artikelutökning under oktober 2021 (delat pris). Dessutom skrev du flest artikelutökningar under november. --Paracel63 (diskussion) 1 december 2021 kl. 21.07 (CET)[svara]

Kul att ditt jobb med Venkatraman Ramakrishnan uppmärksammades. Jag vill passa på att tacka för gediget mängd-arbete också, fint att se ditt engagemang och resultatet av det samma! OJH (diskussion) 2 december 2021 kl. 01.03 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2021[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 23 december i Månadens uppdrag för december månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt, det värdefulla arbetet med stubbar, kvinnor i rött och en hel del annat! Deryni (diskussion) 25 december 2021 kl. 09.55 (CET)[svara]

Tack för alla stjärnor och god fortsättning på julen!Hans Frörum (diskussion) 25 december 2021 kl. 15.08 (CET)[svara]
Gillar Deryni (diskussion) 24 januari 2022 kl. 13.31 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i december & januari & februari[redigera wikitext]

Flest utökningar i december & januari & februari.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under december. Wikipedias läsare tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 8 januari 2022 kl. 01.29 (CET)[svara]

Och även i januari toppade du listningen (jag låg långt efter, som vanligt… ) Lycka till i februari!.--Paracel63 (diskussion) 5 februari 2022 kl. 00.09 (CET)[svara]
Samma sak i februari – Hans Frörum låg överst i listan. Grattis!--Paracel63 (diskussion) 2 mars 2022 kl. 23.14 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, januari 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 24 januari i Månadens uppdrag för januari månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med HD-objekt och det värdefulla arbetet med stubbar. Deryni (diskussion) 24 januari 2022 kl. 13.30 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, februari 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 21 februari i Månadens uppdrag för februari månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det fina arbetet med HD-objekt, supernovor och arbetet med stubbar. Deryni (diskussion) 22 februari 2022 kl. 05.57 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 24 mars i Månadens uppdrag för mars månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det fina arbetet med HD-objekt och stubbar. Jag noterar att vi nu dragit ifrån EnWp med mer än 300 HD-stjärnor! Deryni (diskussion) 25 mars 2022 kl. 06.10 (CET)[svara]

Det går framåt, men än är det inte färdigt.Hans Frörum (diskussion) 25 mars 2022 kl. 09.15 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i mars & maj & juli[redigera wikitext]

Flest utökningar i mars & maj & juli.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under mars. Wikipedias läsare tackar och bockar återigen för fliten. --Paracel63 (diskussion) 4 april 2022 kl. 22.30 (CEST)[svara]

I april lyckades jag till slut klämma mig förbi dig i listningen. Jag hade god nytta av mina utökningar av Guldbaggerelaterade artiklar, som jag drog igång i samband med en veckotävling.
Samtidigt ser jag många fina personartiklar från din sida, vilket ger mycket läsvärde för våra läsare. Det händer att jag lägger upp utökningarna på Visste du att-rutan på vår huvudsida, även fast de är utökningar. Men enligt reglementet funkar det, om artikeln innan är väldigt liten och utökningen är rejäl (som här). Så du kan göra samma sak ibland, om du vill. Paracel63 (diskussion) 4 maj 2022 kl. 17.58 (CEST)[svara]
@Paracel63. Tack för tipset!Hans Frörum (diskussion) 4 maj 2022 kl. 18.23 (CEST)[svara]
Gillar Tack för att jag kunde göra nytta. Pinget fungerade inte eftersom du då hade behövt göra såhär: @Paracel63: (se koden).--Paracel63 (diskussion) 4 maj 2022 kl. 18.52 (CEST)[svara]
I maj återkom du på toppen av listan – grattis! Själv blev jag bara trea, eftersom NnieAndersson gjorde ytterligare en stark månadsinsats. Wikipedias läsare har mycket att glädjas åt. --Paracel63 (diskussion) 2 juni 2022 kl. 13.20 (CEST)[svara]
Ojoj, där set man! Bra jobbat båda två och en klapp på axeln till mig själv 😉 NnieAndersson (diskussion) 2 juni 2022 kl. 14.03 (CEST)[svara]
Det känns gott att se hur mängden kunskap på sewp växer. Den blir efter hand allt viktigare för folkbildningen. Jag hoppas att fler skribenter kommer till denna insikt och skärper konkurrensen i vår lilla tävling.Hans Frörum (diskussion) 2 juni 2022 kl. 15.21 (CEST)[svara]
Gillar Jag tror vi är med och urholkar stenen (den sten som säger att anonyma/oavlönade figurer på Internet inte är en bra del av kunskapssamhället). Själv byggde jag ut artikeln sexologi igår, efter att man högläst ur en tidigare version av artikeln i en podd jag lyssnar på. Där sågs Wikipedia som en oundgänglig plats att referera till. Avsnittet var från 2014, och då användes ett lite urskuldande tonfall. Idag tror jag urskuldandet inte varit lika tydligt. --Paracel63 (diskussion) 2 juni 2022 kl. 15.55 (CEST)[svara]
Även i juli månad 2022 var Hans Frörum den flitigaste utökaren – varmt grattis! --Paracel63 (diskussion) 6 augusti 2022 kl. 19.56 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, april 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 23 april i Månadens uppdrag för april månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det fina arbetet med HD-objekt och stubbar. Deryni (diskussion) 23 april 2022 kl. 19.19 (CEST)[svara]

Felaktig url i ursprungsmall[redigera wikitext]

Hej! Denna url: https://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Reinhard_Demoll&oldid=214957976 ligger felaktigt i 21 artiklar. I de fall där den har hamnat i mall:enwp ligger artikeln också i Kategori:Artiklar med felaktig url i ursprungsmall. Det skulle uppskattas om du testar länken i ursprungsmallen när du gör nya översättningar. Att lägga till kategorin i din bevakningslista skulle också hjälpa. Tack på förhand, Plumbum208 (diskussion) 11 maj 2022 kl. 17.04 (CEST)[svara]

Just nu är det för mig en gåta hur det kunnat bli så här, men jag ska omgående ta itu med saken. Tack för hjälpen!Hans Frörum (diskussion) 11 maj 2022 kl. 18.28 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 23 maj i Månadens uppdrag för maj månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det fortsatta arbetet med HD-objekt och stubbar. Deryni (diskussion) 23 maj 2022 kl. 17.22 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juni 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 25 juni i Månadens uppdrag för juni månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det fortsatta arbetet med HD-objekt och stubbar. Deryni (diskussion) 25 juni 2022 kl. 19.00 (CEST)[svara]

Tack för artikeln om den spännande BY Draconis-variabeln SZ Crateris. Notera att jag flyttat den i navigationsmallen. Variabler anges nämligen i ordningen R - Z, RR - ZZ, AA, AB ... AZ, BB ... QZ och därefter löpande V335 osv. Artikeln blev den 24:e i vår samling av BY Draconis-variabler! Allt gott! Deryni (diskussion) 8 juli 2022 kl. 20.56 (CEST)[svara]

Tack för informationen.Hans Frörum (diskussion) 9 juli 2022 kl. 09.09 (CEST)[svara]

Jag såg att du lagt in variabeln MY Cephei i navigationsmallen för stjärnbilden Cepheus. Jag har låtit stjärnan ligga kvar i mallen, eftersom jag tror att du kommer att skriva en artikel om den. I nuläget är MY Cephi en omdirigering till My Cephei, som också går under namnet Granatstjärnan, vilket är rätt så förvirrande för den ovana läsaren. Deryni (diskussion) 24 juli 2022 kl. 09.39 (CEST)[svara]

Jag tackar för påpekandet och kommer att lägga ut en artikel som ersättning för den felaktiga omdirigeringen.Hans Frörum (diskussion) 24 juli 2022 kl. 11.11 (CEST)[svara]
Gillar Deryni (diskussion) 24 juli 2022 kl. 11.43 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juli 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 24 juli i Månadens uppdrag för juli månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det fortsatta arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Deryni (diskussion) 24 juli 2022 kl. 11.43 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, augusti 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 23 augusti i Månadens uppdrag för augusti månad.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Deryni (diskussion) 23 augusti 2022 kl. 19.54 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, september 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 21 september i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Särskilt trevlig tycker jag att femtionde uppdraget var, eftersom det gällde RZ Piscium som är en UX Orionis-variabel. Det gav SvWp den tredje variabeln i den sällsynta kategorin. Deryni (diskussion) 21 september 2022 kl. 18.26 (CEST)[svara]

Tack!Hans Frörum (diskussion) 21 september 2022 kl. 18.59 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar i september & oktober & november[redigera wikitext]

Flest utökningar i september & oktober & november.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar under september. Wikipedias läsare tackar och bockar för alla fina utökningar av tidigare knappt påbörjade artiklar i intressanta ämnen (med en viss gemensam nämnare… ).--Paracel63 (diskussion) 2 oktober 2022 kl. 22.37 (CEST)[svara]

Även under oktober låg du överst i statistiken, och din resa genom alfabetet har ännu bara påbörjats. Lycka till framöver! --Paracel63 (diskussion) 6 november 2022 kl. 13.51 (CET)[svara]
I november fortsatte det i samma spår – med en ny seger. Varmt grattis! --Paracel63 (diskussion) 3 december 2022 kl. 14.28 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, oktober 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 22 oktober i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Deryni (diskussion) 23 oktober 2022 kl. 08.33 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, november 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

... och så var det november. Den här månaden nådde du det största diplomet den 22 dagen för Månadens uppdrag november.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Det femtionde uppdraget blev artikeln flyktighet. Deryni (diskussion) 22 november 2022 kl. 21.27 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2022[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 26 december i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Deryni (diskussion) 26 december 2022 kl. 16.32 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i december & januari & februari[redigera wikitext]

Flest utökningar i december & januari & februari.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar under december. Mycket läsvärt bland alla ämnena.--Paracel63 (diskussion) 1 januari 2023 kl. 18.35 (CET)[svara]

Och även i januari toppade du listan. Snyggt jobbat! --Paracel63 (diskussion) 4 februari 2023 kl. 00.41 (CET)[svara]
Även i februari var du värst. Kämpa på, med alla de välskrivna kemiska artiklarna. --Paracel63 (diskussion) 6 mars 2023 kl. 14.40 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, januari 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 24 januari i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Deryni (diskussion) 24 januari 2023 kl. 19.38 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, februari 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Den här månaden nådde du det största diplomet den 22 februari i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett tack för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Deryni (diskussion) 25 februari 2023 kl. 14.42 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Då var det dags igen: Den här månaden nådde du det största diplomet den 24 mars i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett stort TACK för det gedigna arbetet med stjärnartiklar och stubbar. Deryni (diskussion) 24 mars 2023 kl. 16.49 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i mars & april & maj[redigera wikitext]

Flest utökningar i mars & april & maj.

Snyggt jobbat! Du utökade flest artiklar även under mars. Vi som vill veta mer om kemi har fortsatt god nytta av ditt skrivande. --Paracel63 (diskussion) 10 april 2023 kl. 10.29 (CEST)[svara]

Grattis! Du fortsatte i samma spår även under april. Inte ens min egen (tillfälliga?) artikelfeber kom riktigt i närheten. Lycka till i maj! --Paracel63 (diskussion) 1 maj 2023 kl. 22.22 (CEST)[svara]
Och även i maj toppade du listan. Wikipedia-läsarna tackar och bockar.

Månadens uppdrag, april 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Då var det dags igen: Den här månaden nådde du det största diplomet den 25 april i Månadens uppdrag.

Ett STORT grattis till utmärkelsen och ett STORT tack för det gedigna arbetet med variabelstjärnor och stubbar. Deryni (diskussion) 25 april 2023 kl. 13.48 (CEST)[svara]

Redigeringsvarning kom upp[redigera wikitext]

Hej! Den här texten från dig behöver en genomgång. Varningsfiltret utlöstes. Det är en lång text, men tyckte åtminstone att jag såg ordet "våra". Inte omöjligt att det döljer sig något mer där. Kyllo (diskussion) 27 april 2023 kl. 12.49 (CEST)[svara]

Tack för din granskning. Jag har gjort några korrigeringar som förhoppningsvis är klargörande.Hans Frörum (diskussion) 27 april 2023 kl. 15.33 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Då var det dags igen: Den här månaden nådde du det största diplomet den 25 maj i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett STORT tack för det gedigna arbetet med nya variabelstjärnor och utökade stubbar. Deryni (diskussion) 26 maj 2023 kl. 18.09 (CEST)[svara]

Månadens artikelutökning[redigera wikitext]

Bästa artikelutökningen under april!

Din artikel Substrat (kemi) blev månadens artikelutökning tillsammans med Rotfrukter. Grattis! Allt gott, Konstapel Katt - kräver kakor (diskussion) 2 juni 2023 kl. 22.35 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar[redigera wikitext]

Flest utökningar i juni.

Bra jobbat! Du utökade flest artiklar även under juni 2023.--Paracel63 (diskussion) 3 juli 2023 kl. 19.03 (CEST)[svara]

Hej! Jag återställde din redigering i artikeln Kondo eftersom jag misstänker att du slant med fingrarna på något sätt. M V H / Stigfinnare (diskussion) 5 juli 2023 kl. 12.45 (CEST)[svara]

Tack, din misstanke var helt korrekt. Nu hoppas jag den avsedda versionen av artikeln är på plats.Hans Frörum (diskussion) 5 juli 2023 kl. 15.30 (CEST)[svara]

Korrigering av korrigering[redigera wikitext]

Tack för detta, jag gjorde fel. / Anhn 28 juli 2023 kl. 08.48 (CEST)[svara]

OK, det är sån't som händer. Hans Frörum (diskussion) 28 juli 2023 kl. 09.03 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juni 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

I juni nådde du det största diplomet den 26 juni i Månadens uppdrag.

Ett stort GRATTIS till utmärkelsen och ett STORT tack för det gedigna arbetet med nya variabelstjärnor och utökade stubbar. Deryni (diskussion) 28 juli 2023 kl. 22.17 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juli 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Då var det dags igen: Den här månaden nådde du det största diplomet den 26 juli i Månadens uppdrag.

Ett STORT grattis till utmärkelsen och ett stort TACK för det gedigna arbetet med nya variabelstjärnor och utökade stubbar. Deryni (diskussion) 28 juli 2023 kl. 22.17 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, augusti 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Då var det dags igen: Den här månaden nådde du det största diplomet den 25 augusti i Månadens uppdrag.

Ett STORT grattis till utmärkelsen och ett STORT TACK för det gedigna arbetet med nya stjärnor till våra navigationsmallar och för alla utökade stubbar. Deryni (diskussion) 25 augusti 2023 kl. 20.04 (CEST)[svara]

Flest artikelutökningar – och månadens artikelutökning! + flest augusti-utökningar + september[redigera wikitext]

Flest utökningar i augusti samt juli månads artikelutökning. Och flest utökningar även i september.

Bra jobbat! Du utökade flest artiklar under augusti 2023. Och du fixade till juli månads artikelutökning, genom insula (byggnad) (ett ämne jag själv studerat via månget Asterix-album). Lycka till framöver! --Paracel63 (diskussion) 1 september 2023 kl. 00.34 (CEST)[svara]

Grattis till segern i antal utökningar även i september. Det blev många broar, inklusive ett antal rätt så viktiga broar. Mycket värdefullt arbete. --Paracel63 (diskussion) 4 oktober 2023 kl. 20.29 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, september 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Då var det dags igen: Den här månaden nådde du det största diplomet den 26 september i Månadens uppdrag.

Ett STORT grattis till utmärkelsen och ett STORT TACK för det gedigna arbetet med nya stjärnor till våra navigationsmallar och för alla utökade stubbar. Deryni (diskussion) 27 september 2023 kl. 07.12 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, oktober 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Då var det dags igen: Den här månaden nådde du det största diplomet på själva FN-dagen, den 24 oktober i Månadens uppdrag.

Ett STORT grattis till utmärkelsen och ett STORT TACK för det gedigna arbetet med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Deryni (diskussion) 24 oktober 2023 kl. 18.38 (CEST)[svara]

Trevliga artiklar, men…[redigera wikitext]

Hej! Tack för alla de trevliga artiklarna om höga hus som du gjort under oktober. Det är artiklar om viktiga byggnader, med mycket intressant att läsa. Däremot är det en hel del som återstår att putsa i många artiklar, när du väl sjösatt dem. Här är ett exempel, där det fanns en hel del oöversatt engelsk text, ofullständiga meningar och felstavade ord. Jag orkar inte gå igenom alla artiklarna (jag har ju en del själv att skriva, som du kanske märkt… ), men med lite bättre korrekturläsning tror jag artiklarna blir ännu mer läsvärda. Allt gott. Paracel63 (diskussion) 28 oktober 2023 kl. 20.13 (CEST)[svara]

Tack för påpekandet - det blir för mig till att skärpa mig. Allt gott!Hans Frörum (diskussion) 29 oktober 2023 kl. 09.55 (CET)[svara]
Gillar Paracel63 (diskussion) 29 oktober 2023 kl. 16.00 (CET)[svara]
Stort tack för den här artikeln. En litet önskemål… När du översätter enwp-artiklar, ändra gärna dateringen av källorna så det blir på svenska. Du behöver inte ändra själv mallkoden (det kan den förträffliga Fluffbot förhoppningsvis hjälpa till med) men fixa så "4 February 2005" blir "4 februari 2005" e dyl. Allt gott. Paracel63 (diskussion) 29 oktober 2023 kl. 18.26 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, november 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett STORT TACK för ditt gedigna arbetet med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Det idoga arbetet ledde till att du nådde det största diplomet den 26 november i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 26 november 2023 kl. 14.13 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, december 2023[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett STORT tack för ditt fina arbetet med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Det idoga arbetet ledde till att du nådde det största diplomet den 30 december i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 30 december 2023 kl. 18.09 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i december & januari & februari[redigera wikitext]

Flest utökningar i december & januari & februari

Efter en aktiv höst för undertecknad lyckades du åter fixa till flest utökningar i december igen. Grattis! Och lycka till med skrivandet framöver! --Paracel63 (diskussion) 3 januari 2024 kl. 01.18 (CET)[svara]

Produktiviteten var hög även i januari, vilket renderade en ny topplaceringen i listningen. Grattis! --Paracel63 (diskussion) 1 februari 2024 kl. 23.07 (CET)[svara]
Även februari blev en månad där flitens lampa lyste intensivt. Grattis!--Paracel63 (diskussion) 3 mars 2024 kl. 02.27 (CET)[svara]

Flygplatsartiklar[redigera wikitext]

Trevligt att du översätter artiklar om flygplatser, men destinationerna bör skrivas på svenska. Som här. // Nalle&Lisa (diskussion) 4 januari 2024 kl. 11.33 (CET)[svara]

Jag tackar för ditt påpekande och instämmer.Hans Frörum (diskussion) 4 januari 2024 kl. 14.47 (CET)[svara]

See en:Cheng Tzu-tsai and en:Peter Huang, OK? --2001:B400:E4F0:1B80:CC0A:B544:C4B:55CF 26 januari 2024 kl. 18.39 (CET)[svara]

What's up?Hans Frörum (diskussion) 26 januari 2024 kl. 18.57 (CET)[svara]
Please create Swedish entry content, Thank You!--2001:B400:E4F0:1B80:CC0A:B544:C4B:55CF 26 januari 2024 kl. 19.03 (CET)[svara]

I and Peter Huang. --2001:B400:E4F0:1B80:CC0A:B544:C4B:55CF 26 januari 2024 kl. 19.09 (CET)[svara]

Kan du snälla skapa svenskt innehåll för dessa två föremål? --2402:7500:5E3:120F:D01E:7902:C8AF:C211 6 februari 2024 kl. 16.20 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, januari 2024[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett stort TACK för ditt arbetet med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Det idoga arbetet ledde till att du nådde det största diplomet redan den 28 januari i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 28 januari 2024 kl. 13.03 (CET)[svara]

Halvöarabiskt grattis![redigera wikitext]

Din rosett!
Din rosett!
Ditt deltagarpris! Parispromenaden IV – Arabiska halvön
Tack för dina fina insatser i Parispromenaden IV – Arabiska halvön! Du var denna gång en av nio deltagare i en tävling i halvöarabiska länder som du vann! Här är rosett plus deltagarpris (se på tävlingssidan vad du fått för något). --Paracel63 (diskussion) 3 februari 2024 kl. 23.11 (CET)[svara]

När du lägger till {{Commonscat|Sulfinamide}} som inte finns på commons i detta fall hamnar läsaren på en sida utan information. Det är troligen bättre att lägga till {{Commonscat WD}} eftersom det endast ger en synlig länk när commonslänken är inlagd i Commons-kategori (P373) i wikidataobjektet. Maundwiki (diskussion) 16 februari 2024 kl. 01.39 (CET)[svara]

Tack, det ska jag tänka på i fortsättningen.Hans Frörum (diskussion) 16 februari 2024 kl. 09.13 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, februari 2024[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett stort TACK för ditt oförtröttliga arbete med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Det idoga arbetet ledde till att du nådde det största diplomet under skottmånaden den 26 februari i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 26 februari 2024 kl. 16.21 (CET)[svara]

See en:Phạm Đoan Trang, OK?

Vänligen stödja Vietnams demokratiska rörelse och skapa svenskt innehåll om den. Tack! --2001:B400:E2F0:6476:A80F:827A:BC91:8D17 10 mars 2024 kl. 17.45 (CET)[svara]

Månadens uppdrag, mars 2024[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett stort TACK för ditt arbetet med stjärnor till våra navigationsmallar och med utökningar av stubbar. Ditt idoga arbete ledde till att du nådde det största diplomet redan den 26 mars i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 26 mars 2024 kl. 16.09 (CET)[svara]

Flest artikelutökningar i mars & april & maj, flest nya artiklar i maj[redigera wikitext]

Flest utökningar i mars & april & maj + flest nya artiklar i maj.

Grattis till topplisteplatsen för antalet artiklar även i mars. Wikipedias läsare tackar och bockar! --Paracel63 (diskussion) 3 april 2024 kl. 21.25 (CEST)[svara]

Och även i april låg Hans Frörum överst i statistiken! Wikipedias läsare bugar och bockar än en gång. --Paracel63 (diskussion) 1 maj 2024 kl. 22.16 (CEST)[svara]
Och i maj så toppade Hans Frörum inte bara en utan två listningar – snyggt jobbat! --Paracel63 (diskussion) 3 juni 2024 kl. 22.23 (CEST)[svara]

Jag räddade din text om Homologi (kemi). Du kanske inte minns, men den finns i historiken för Homologi (biologi). Ettrig (diskussion) 15 april 2024 kl. 10.05 (CEST)[svara]

Jag tackar för det.Hans Frörum (diskussion) 15 april 2024 kl. 10.17 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, april 2024[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett stort TACK för ditt oförtröttliga arbete med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Det idoga arbetet ledde till att du nådde det största diplomet under vårmånaden den 27 april i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 27 april 2024 kl. 18.35 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, maj 2024[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett STORT tack för ditt arbete med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Den här månaden nådde det största diplomet den 28 maj i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 28 maj 2024 kl. 15.24 (CEST)[svara]

En liten blänkare - Exempel: Kopparindigo[redigera wikitext]

Halloj! En liten blänkare bara att mallen {{Commonscat WD}} behöver skrivas utan ett "|" i mitten, om vi anger mallen som {{Commonscat|WD}} leder länken felaktigt till kategorin "WD" på Commons, vilken inte finns. Ha det fint! Listz3 (diskussion) 31 maj 2024 kl. 22.44 (CEST)[svara]

Tack! Missen åtgärdas.Hans Frörum (diskussion) 31 maj 2024 kl. 22.46 (CEST)[svara]

Månadens uppdrag, juni 2024[redigera wikitext]

En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag
En extra superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag

Ett STORT tack för ditt arbete med stjärnor till våra navigationsmallar och för utökade stubbar. Den här månaden nådde det största diplomet redan den 23 juni i Månadens uppdrag. Deryni (diskussion) 24 juni 2024 kl. 08.34 (CEST)[svara]

Flest utökade artiklar i juni[redigera wikitext]

Flest utökade artiklar i juni.

Grattis till topplisteplatsen för antalet artikelutökningar i juni. (för de nya artiklarna smet Skivsamlare förbi med en hårsmån – lessen för strulet) Wikipedias läsare tackar och bockar! --Paracel63 (diskussion) 4 juli 2024 kl. 11.55 (CEST)[svara]