Wikipedia:Användare

Från Wikipedia
För information om användarnamn, byten av användarnamn etc, se Wikipedia:Användarkonto#Användarnamn.
Manual

Användare på Wikipedia är alla som skriver här, och samtidigt på sätt och vis utgör en community (Wikipediagemenskapen). En synonym till användare är Wikipedian.

Detta är den centrala sidan för information om de registrerade användarna på Wikipedia.

Ett av förslagen på maskot för wikipedia-användarna. Se satsen om oändligt många apor.

Geografisk spridning[redigera | redigera wikitext]

Den som vill kan infoga en mall på sin användarsida, som berättar var man bor. Mallarna återfinns på Wikipedia:Layoutlista över användarrutor efter geografi. Den som vill leta efter wikipedianer i sitt landskap eller hemort, kan titta i Kategori:Användare efter geografi. Det finns också en världskarta med utprickade användare.

Wikipedianer som talar olika språk kan man hitta i Kategori:Användare efter språk. Mallar och allmän information finns på Wikipedia:Babel.

Typer av användare[redigera | redigera wikitext]

Olika användare engagerar sig på olika sätt. En del skriver långa artiklar om sina specialområden, en del engagerar sig i olika samarbetsprojekt, en del fixar småfel i stora mängder artiklar, ... En del arbetar regelbundet, en del gör sina insatser med långa mellanrum, en del redigerar sporadiskt i samband med att de läser Wikipedia av andra orsaker. Vi behöver alla typer av användare.

Vissa användare på svenskspråkiga Wikipedia har också fått förtroendet att vara administratörer, tillbakarullare och byråkrater. Interwikiskt finns även utvecklare och stewarder. Se vidare Wikipedia:Användargrupper.